Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 41 από 41

Θέμα: To απόλυτο "0" στο κυκλοφοριακό έμφραγμα που μας έρχεται...

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    καταλαβαίνω την ανοχή του μπάτσου σε περιοχές κατοικιών

αλλά σε περιοχή γραφείων;;;;

το ΗΞΕΡΕΣ φιλαράκι πως δεν θα βρεις να παρκάρεις, αλλά ήλθες με το κουτάκι σου με την προοπτική "έλα μωρέ θα παρκάρω παράνομα κι από δω παν κι οι άλλοι..."
    κοίτα προφανώς και καταλαβαίνεις την λογική και τον τρόπο σκέψης αυτών που γράφω έτσι?

το ότι το ήξερες ότι το πάρκινγκ θα είναι πρόβλημα,είναι αρκετός λόγος για να σου στερήσει το αναφαίρετο δικαίωμα να πάρεις το αυτοκίνητο σου?(έτσι για να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου.προσωπικά δεν αντέχω μέσα σε αυτοκίνητο)
    Επειδή καλό είναι να μην λέμε τα πράματα μονόμπαντα(τη μεριά του χρήστη αμαξιού την αναλύσαμε),το κράτος (το ποιο?? ) που σκατά είναι σε όλο αυτό το μπάχαλο???
    πες μου εσύ μια κίνηση εκ μέρους του επίσημου κράτους,που είδες να γίνεται με σκοπό όχι την τιμωρία αλλα την διευκόλυνση???
    εγώ αντ'αυτού το μόνο που βλέπω είναι για το πόσα παραπάνω (παράνομα)παρκόμετρα θα βάλουν,το πόσο θα αυξηθούν οι περιπολίες της νταβατζοδημοτικής αστυνομίας και το πόσο τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα που αυτά τα αποτυχημένα τσουτσέκια θα ρίχνουν,κ.ο.κ.

ποιος φταίει που όλος αυτός ο κόσμος έχει μαζευτεί και συνεχίζει και μαζεύεται στην Αθήνα???

για μένα το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό όσο το να γίνουν κάποια έργα ή να θεσπιστούν κάποια νέα μέτρα...
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Μόνιμα Τσαντισμένο Μέλος Το avatar του/της Nikker
    Ρε...τι συζητάτε τώρα...έχετε χαζέψει?

Για αυτό έχουμε την μηχανή...για να μην μας απασχολούν τέτοια προβλήματα.
    Αφήστε το ...μην αγχώνεστε...

Τζερονιμογκρούβιδες.....κλειδώστε το topic...
    Επιστημονική έρευνα απέδειξε πως άμα τα Γιατονπουτσονέζικα φορούσανε κανά marzocchi, τα ατυχήματα θα μειωνόντουσαν κατά 98%!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Υπάρχουν πόλεις με μεγαλύτερο πληθυσμό απο την Ελλάδα.΄
    Πολύ παλαιότερες με λιγότερες θέσεις στάθμευσης απο την Αθήνα.
    Μην ξεχνάμε οτι πλέον κυκλοφοριακό πρόβλημα υπάρχει και σε συνοικίες που δεν υπάρχει θέμα παρκαρίσματος που όλα τα σπίτια έχουν θέσεις στάθμευσης.
    Υπάρχει στην Παραλιακή στην βουλιαγμένης στην κηφισίας στην Βάρης - Κορωπίου στην Αττική Οδό που δεν υπάρχει θέμα παρκαρισμένου αυτοκινήτου η χώρου στάθμευσης.
    Μην ταυτίζεται το πρόβλημα με το κεντρο.Εκεί τα αυτοκίνητα πλέον είναι ελάχιστα.
    Ούτε τα γραφεία και η δουλειές είναι στο κέντρο πιά.
    Συνάδελφοι όμως κάνουν 50 χιλ την ημέρα για να δουλέψουν.
    Αυτοί οι άνθρωποι αναγκάζονται να είναι στο δρόμο 3 ώρες την ημέρα οχι γιατί γουστάρουν αλλά γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά
    γιατί δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikker
    Ρε...τι συζητάτε τώρα...έχετε χαζέψει?

Για αυτό έχουμε την μηχανή...για να μην μας απασχολούν τέτοια προβλήματα.
    Αφήστε το ...μην αγχώνεστε...

Τζερονιμογκρούβιδες.....κλειδώστε το topic...

Λάθος.
    Την μηχανή την έχω γιατί γουστάρω τις μηχανές.
    Δεν την έχω για να την καταστρέφω πήγαινε έλα στην δουλειά κάθε πρωί.
    Κάθε χρόνο κάνω 15000 χιλ το μεγαλύτερο ποσοστό για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά.
    Αν θέλεις λοιπόν ένα μηχανάκι κάθε 5 χρόνια για την δουλειά να το χέσω.
    Δουλεύουμε για να αλλάζουμε μηχανάκια να μπορούμε να πάμε στη δουλειά.
    Θαύμα.

Μόνιμα Τσαντισμένο Μέλος Το avatar του/της Nikker
    Aίσθηση οδήγησης...ναι.

Αλλά είναι και φοβερό εργαλείο μέσα στην πόλη.

Άμα μπεις σε αυτοκίνητο...που μπήκα πρόσφατα για μερικές δουλειές...μιλάμε κανονική κατάθλιψη.

Να κατεβάζω τις τρελές χριστοπαναγίες εκεί μέσα.
    Επιστημονική έρευνα απέδειξε πως άμα τα Γιατονπουτσονέζικα φορούσανε κανά marzocchi, τα ατυχήματα θα μειωνόντουσαν κατά 98%!!!

το κράτος δεν έχει καμιά υποχρέωση να φτιάξει γκαράζ

εγώ όμως τι κάνω ξέροντας πως δεν υπάρχει γκαράζ;;;

δεν με υποχρεώνει κανείς να πάω στη δουλειά με το ΙΧ...

άρα ΕΓΩ φταίω τελικά....

εγώ πιστεύω πως με μια σειρά μέτρων θα μπορούσε να μειωθεί αρκετά η κίνηση:

1.όχι το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να σου παρέχει θέσεις στάθμευσης!!

αλλά φανταστείτε τι τεράστια ανάσα θα ήταν η δημιουργία σε στρατηγικά σημεία πολυόροφων κ ΔΩΡΕΑΝ γκαράζ

2. όταν μιλάμε για μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία δεν πρέπει να εννούμε μόνο το πως θα συμπερισφερόμαστε κατά την οδήγηση, αλλά κ το πότε θα χρησιμοποιούμε το αμάξι μας!! να μάθουμε δηλαδή τα παιδιά μας πως πχ ΟΧΙ δεν χρειάζεται να πάρεις το αμάξι για να κάνεις μια απόσταση 5 τετραγώνων

3. πέρα από την χρησιμοποίηση των γνωστών εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, υπάρχουν κ άλλοι που εφαρμόζονται στο εξωτερικό κ κάνουν την ζωή όλων ευκολότερη!
    πχ. αντί να χρησιμοποιεί ο κάθε υπάλληλος μιας εταιρίας το αυτοκίνητό του για να πάει στην δουλεία του, να υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ των υπαλλήλων για χρήση του ελάχιστου αριθμού αυτοκινήτων ανά κατεύθυνση!!
    με πιο απλά λόγια για μια εταιρία που πχ εδρεύει στο κέντρο:
    οι εργαζόμενοι- κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά να πηγαίνουν στην δουλειά με ένα αμάξι αντί για 3-4
    οι εργαζόμενοι - κάτοικοι βορείων προαστίων να πηγαίνουν στην δουλειά με ένα αμάξι αντί για 3-4
    κλπ

4. Απαγόρευση δημιουργίας καινούριων εργοστασίων-παραγωγικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής κ παροχή κινήτρων στις ήδη υπάρχουσες για αποκέντρωσή τους - μεταφορά σε άλλες πόλεις .

5. τα γνωστά και χιλιοειπωμένα: αναβάθμιση ΜΜΜ+επέκταση δακτυλίου+διόδια για το κέντρο

ακόμα όμως και αν όλα αυτά γίνουν τίποτα δεν θα επιτευχθεί αν δεν αλλάξει μαζί τους κ η νοοτροπία μας. και τι θέλω να πω με αυτό???
    το αυτοκίνητο είναι ένα εργαλείο, ένας τρόπος μετακίνησης. αυτό όμως δεν το κάνει πανάκεια.
    ΟΧΙ μαμά κ μπαμπά δεν θα πάθει τίποτα ο γιόκας ή η κορούλα σου αν πάει στο πανεπιστήμιο με ΜΜΜ κ όχι με ΙΧ
    ΟΧΙ κυρία μου να μην πάρετε ΙΧ για να πάτε 12 το μεσημέρι στο κέντρο για ψώνια κ και καφέ
    ΟΧΙ να μην παίρνουμε τζιπ μεγέθους νταλίκας για μετακίνηση μέσα στην πόλη
    ΟΧΙ δεν είσαι καταδικασμένος σε θάνατο αν πάρεις ένα παπάκι ή ένα σκουτεράκι για να μετακινείσαι εντός της πόλης
    + χίλια δυο άλλα παρόμοια ΟΧΙ που όλοι τα ξέρουμε αλλά επιδεικτικά αγνοούμε όταν πρόκειται για μας κ όχι για τους άλλους

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    και έχει και συνέχεια...

Μετά απο κάποια ηλεκτρολογική βλάβη, το Tigra έμεινε στο συνεργείο (τι πράμα αυτό με τα καινούρια αυτοκίνητα;... ούτε χέρι δεν μπορείς να βάλεις!).

Οπότε πήρα ΜΜΜ ... λοιπόν:

1) Συμφέρει αν μπορέις να πάρεις ΜΜΜ μόνο αν κινείσαι μετά τις 09:00 το πρωί. Τότε δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση και πραγματικά το λεοφωρείο κινείται γρήγορα.

2)Ο ΗΣΑΠ-ΜΕΤΡΟ, είναι οτι καλύτερο έχει να επιδείξει το ΜΜΜ σύστημα της Αττικής. Μέσα σε 10 λεπτά ήμουν στην δουλειά μου!!! ή καλύτερα απο την αφετηρία στον σταθμό που ήθελα και μετά 5 λεπτά βάδισμα.

Κόστος περίπου 1.30 και για τα δύο μέσα. Άγχος και εκνευρισμός μηδέν
    Επιπλέον είχε και "ωραίο θέαμα" μέσα στον ΗΣΑΠ-ΜΕΤΡΟ (καταλαβαίνετε )

Για εμένα δηλαδή που ειδικα τώρα με το Ι.Χ. είναι χοντρό λούκι το σκέφτομαι σοβαρά να κινούμαι με ΜΜΜ. Να παίρνω δηλαδή το όχημα (λόγω 8χλμ απόστασης)προς την κοντινότερη στάση λεοφωρείου και απο εκεί να πηγαίνω στην δουλειά μου , μέχρι να έρθει η μηχανή μου (ΧΤΧ660 για όσους ρώτησαν!).
    Λιγότερο κόστος κίνησης και καλύτερος βαθμός ψυχραιμίας για μένα.

Η διαφορά βέβαια είναι οτι κινούμαι απο Σταμάτα μέχρι Νερατζιώτισα και αυτό είναι τελείως εκτός κέντρου. παρόλα αυτά όμως, δεν παύει να είναι μια καλή λύση.

Για το θέμα του πηξίματος γενικά.

Συμφωνώ με το θέμα υποδομές και υπερπλυθησμός. Σκεφτείτε οτι για μια πόλη που σχεδόν πλέον καταλαμβάνει όλο τον νομό Αττικής, το μόνο οδικό έργο που παραδόθηκε είναι η Α.Ο. και μερικές υπερυψωμένες γέφυρες μαζί με τον Περιφερειακό. Σκεφτείτε οτι έχουμε 2 μύρια Ι.Χ. κάθε μέρα στον δρόμο και 1 μύριο κοντά μηχανές.!!!!

Δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά ο μισός πληθυσμός της Ελλάδος να χωρέσει στις οδικές αρτηρίες ενός νομού μόνο!!!
    Επιπρόσθετα έχουμε και το θέμα πως κάθε οικογένεια έχει ανά άτομο και ενα Ι.Χ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Ακόμα και αν πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Απο μόνο του αυτό τα λέει όλα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Μου φαίνεται οτι δεν έχετε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσετε ΜΜΜ.
    Απλά δεν βολεύουν αυτούς που δεν τα παίρνουν.
    Το κόστος για να χρησιμοποιεί κάποιος το ιδιωτικής χρήσης μέσο του είναι τεράστιο.
    Δεν έιναι μόνο βενζίνες λάδια σέρβις ασφάλεις σήματα, αλλά και το ίδιο το μηχανάκι που γράφει χιλιόμετρα χωρίς λόγο και καμιά ευχαρίστηση στην οδήγηση απλά για την δουλειά.
    Αν βάλεις και το ενδεχόμενο ατύχημα στην συνάρτηση το έξοδο γίνεται τεράστιο.
    Και ο κόσμος το ξέρει.
    Απλά δεν έχει την δυνατότητα.

παιδια η κατασταση με την συγκοινωνία ειναι απαράδεκτη!

η μητέρα μου ειναι ελεκτής δρομολογίων στον Οασα. Κάθε μέρα κόβει ενα σωρό πρόστιμα σε οδηγούς που κάθονται στο μηχανοστάσιο και παίζουν χαρτιά η τα πίνουν και χάνουν δρομολόγια!

ή καθηστερούν να φύγουν και μετά πάνε κομάτια χωρίς να σταματάνε σε πολλές στάσεις για να προλάβουν να αναπληρώσουν τον χρόνο που χάσανε

ή τρώνε τελέιως το ένα δρομολόγιο και ο κόσμος αναγκαστηκά περιμένει το επόμενο

Πώς κύριοι ο κόσμος να πάρει λεωφορείο στην Ελλάδα? Ποιό δρομολόγιο έχει έρθει στην ώρα του?

Πώς ο εργαζόμενος θα εμπιστευτεί το λεωφορείο για να φτάσει έγκαιρα στην εργασία του?

Σου λέει από το να με απολύσουν επειδή καθε μέρα αργεί το λεωφορείο θα πάρω το αμάξι μου και ας μου κοστήσει παραπάνω!

Παλαιουρας :) Το avatar του/της Lazio
    Να δωσουνε κινητρα για αγορα μηχανης και να μειωσουν τους παραλογους φορους στον εξοπλισμο αναβατη ....ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ

μα και με το ΙΧ θα φτάσει έγκαιρα;

σήμερα στις 9:30 (δηλαδή πολύ αργά) η Γαλατσίου ήταν ένα πάρκινγκ από άκρο ως άκρο, δεν υπερβάλλω καθόλου, πρωτοφανής σε μένα κίνηση, με μεγάλη μάλιστα διαφορά

τουλάχιστον με τα ΜΜΜ έχεις ησυχία εγκεφάλου, δεν εκνευρίζεσαι, μπορείς να απορροφηθείς στις σκέψεις σου... όσες φορές παίρνω τα ΜΜΜ, το εκτιμώ πολύ αυτό...

και το περπατηματάκι που εμπλέκεται όταν παίρνει κανείς τα ΜΜΜ δεν κάνει κακό...

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  2. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23
  3. Λυση στο κυκλοφοριακο
    από alex14 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2006, 19:02
  4. To σκισεις or not to σκισεις στο στρωσημο?
    από DrIoannis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2005, 19:58

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF