Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Δηλαδη βλεπεις μια δεξια στροφη τι κανεις για να την παρεις;(την στροφη ε)
να πω? να πω?
στριβω το τιμονι αριστερα!!![]()
![]()
:rotflmao:
εμαθα κατι κ εδω μεσα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
να πω? να πω?
στριβω το τιμονι αριστερα!!![]()
![]()
:rotflmao:
εμαθα κατι κ εδω μεσα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
θελω moter 250 για xt του 82
κ manual για rf 400
με 1η αδεια το 97
Νάσο (cupra) άσε τις σκέψεις και τράβα κάνε τα μαθήματα...
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou
Αρα, ουτε ενας συνετος οδηγος κουτιου ειναι και καλος αυτοκινιτιστης, ετσι? Ξαναρωταω, υπαρχουν αντιστοιχα σχολεια?
Οχι ,δεν τα κατεχω ολα. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Ειναι και ο λογος που ρωταω αλλωστε.
Απαντησα λιγο παραπανω, δεν γνωριζω.
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και ένας συνετός οδηγός ΙΧ ΜΠΟΡΕΙ να μην είναι καλός αυτοκινητιστής!
Το ξαναλέω. ΟΛΟΙ αυτοί που έπαθαν ή παθαίνουν ατυχήματα δηλώνουν ότι ήξεραν ή ΞΕΡΟΥΝ!!!
Κι όμως γίνονται.
Και αυτό που σου είπε ο κρούκης δεν στο είπε τυχαία. Το αντίθετο.
Η ΓΝΩΣΗ του οχήματος μας της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του είναι απαραίτητη. Πως και γιατί συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται.
Ξέχνα τις ταχύτητες και τα "γρήγορα". Μάθημα ασφαλούς οδήγησης κάνουν οι άνθρωποι όχι αγώνες.
Τέλος ΜΗΝ συγκρίνεις τα αυτοκίνητα με τις μοτοσικλέτες.
Τα ιχ έχουν 4 ρόδες. Εμείς δύο. Αυτό είναι το πιο απλό και οφθαλμοφανές. Επομένως άλλη ισορροπία άλλα κέντρα βάρους άλλη οδηγική συμπεριφορά.
ΔΕΝ είναι ηλίθιοι ούτε ΧΑΖΟΙ που σε όλον τον κόσμο γίνονται εξειδικευμένα μαθήματα οδήγησης μοτοσικλέτας.![]()
Λες ρε τρελλαμένε να απάντησα σοβαρά ότι μπαμ και πέφτω;;;;;;Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Νομιζα οτι απαντησες βρε Στελιο σοβαρα πριν στο γυροσκοπικο..
Τεσπα απο μενα σμαπ οφ για λιγο, σε αυτο το τοπικ...:wacko:
Τι σας ταϊζουν στον στρατό ρε γαμώτο;;;;;;;;;;;;;
Σπαμ οφ κι από μένα.![]()
Τι να σου πω τωρα. Προσπαθω να την παρω γιατι αλλιως... κλαφτα χαραλαμπε!Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Και εγω φιλικα μιλαω αλλιως θα το καταλαβαινες![]()
Μαλιστα λες οτι δεν ξερεις τι σημαινει γυροσκοπικο στην μηχανη.
Δεκτον.
Πως ακριβως στριβεις;
Λιγο περιεργο να το εξηγησεις με λογια. Πας στην σωστη θεση του δρομου (λιγο ανοιχτα νομιζω, γερνεις την μηχανη δεξια, κοιτας αριστερα και προς την εξοδο, με σκοπο προς το μεσο της στροφης να βρεθεις δεξια.
Λεμε τωρα.
Προς θεου!Μην σου περασει απο το μυαλο οτι σου κανω τον δασκαλο κουβεντα κανουμε.![]()
![]()
Υπαρχουν η τουλαχιστον υπηρχαν τοτε που ειχα πηγες ενημερωσης για τετρατροχα.Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou
Αρα, ουτε ενας συνετος οδηγος κουτιου ειναι και καλος αυτοκινιτιστης, ετσι? Ξαναρωταω, υπαρχουν αντιστοιχα σχολεια?
Οχι ,δεν τα κατεχω ολα. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Ειναι και ο λογος που ρωταω αλλωστε.
Απαντησα λιγο παραπανω, δεν γνωριζω.
Ο Ιαβερης εκανε μαθηματα αν θυμαμαι καλα.
Ηταν σε συνεργασια με τους 4 τροχους και ειχαν φερει απο ενα σημειο και μετα, που ο κοσμος το εμαθε το σχολειο και αρχισε να δηλωνει συμμετοχη, και κατι Αλφα Ρομεο με τον πισω αξονα καθισμενο σε μια κατασκευη με ροδες που σκοπο ειχε να διδαξει το αναποδο τιμονι.
Επισης υπηρχαν τεστ ετοιμοτητας και αποφυγης για να σου δωσουν να καταλαβεις οτι το παν ειναι η λογικη στην οδηγηση και οχι το ενστικτο κοινως το να μην πατας φρενα αλλα να μαθεις να αποφευγεις εμποδια, ειχε χειρισμο γκαζιου και αλλα πολυ ενδιαφεροντα πραγματα.
Σχετικα με το γυροσκοπικο λοιπον αγνοεις τον πιο βασικο κανονα χειρισμου της μοτοσυκλετας.
Και δεν εννοω μονο την ορολογια αλλα και την υλοποιηση αυτου.
Βλεπω τι εχουν γραψει οι αλλοι και επανερχομαι.![]()
![]()
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Για μενα ειναι κατι σαν την θρησκεια ,αν ο αλλος πιστευει ή δεν πιστευει δεν ειναι κατι που μπορεις να το αλλαξεις με λογια.
Επισης οποιος κανει αυτο το δωρο στον εαυτο του ειναι αξιος να γευτει πραγματικα την μοτοσυκλετα.
Ενας φιλος που ειχε να καβαλησει καμια 10 χρονια ,πηρε το tdm του kachius.Εγω μολις ειχα τελειωσει το σχολειο lv1 Css και τον αρχισα ,μαλακα απιστευτο εκανα αυτο εκανα εκει παρε και σχεδιαγραματα για την προφορτιση ,τοσα χρονια δεν εβλεπα τιποτα κτλ. στο τελος επειδη του τα ειχα κανει τσουρεκια μου λεει : Σκασε ρε και πες μου που ειναι αυτη η μαλακια να παω να γραφτω γιατι δεν σε αντεχω αλλο.
Τωρα οποτε τον βλεπω μου τα κανει τσουρεκια για το ποσες φορες εχει σωθει βαση αυτων που εμαθε.:smilea:
Φιλε μπου κοιτα.
Το φορουμ αυτο περα απο την πρωτη εικονα του χαβαλε που βγαζει, σε πληροφορω οτι κρυβει παρα πολλα "διαμαντια" στις κατηγοριες οδηγηση τιπς και τρικς, καθως και τρακντεις,σχετικα με οδηγηση παντα.
Και επειδη εισαι τυπος που γουσταρει να κανει διαλογο, θα σου ελεγα να περασεις λιγη ωρα εκει διαβαζοντας καποια πραγματα.
Αν μπορεις να το παρεις απο την αρχη δε, ακομα καλυτερα.
Ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις απαντηση σε αυτες, και σε πολλες ακομα ερωτησεις που εχεις, η που σιγουρα θα αποκτησεις στην πορεια.
Για τα μαθηματα δεν μπορω να σου πω τιποτα αλλο, περαν του οτι αν ηξερες ποσο θα σε βοηθουσαν εσενα, οπως και εμενα, οπως και ΟΛΟΥΣ οσους ξερω που τα εκαναν, δεν θα ησουν καν εδω, θα ειχες δηλωσει ηδη συμμετοχη.
Στην περιπτωση σου, ισως το 0-300 αποτελεσει μια πολυ δυνατη πρωτη εμπειρια...
![]()
-..Not Yet!
Ναι ρε παιδια. Καθε κινουμενο εχει τα τερτιπια του. Και εγω ρωταω:Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και ένας συνετός οδηγός ΙΧ ΜΠΟΡΕΙ να μην είναι καλός αυτοκινητιστής!
Το ξαναλέω. ΟΛΟΙ αυτοί που έπαθαν ή παθαίνουν ατυχήματα δηλώνουν ότι ήξεραν ή ΞΕΡΟΥΝ!!!
Κι όμως γίνονται.
Και αυτό που σου είπε ο κρούκης δεν στο είπε τυχαία. Το αντίθετο.
Η ΓΝΩΣΗ του οχήματος μας της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του είναι απαραίτητη. Πως και γιατί συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται.
Ξέχνα τις ταχύτητες και τα "γρήγορα". Μάθημα ασφαλούς οδήγησης κάνουν οι άνθρωποι όχι αγώνες.
Τέλος ΜΗΝ συγκρίνεις τα αυτοκίνητα με τις μοτοσικλέτες.
Τα ιχ έχουν 4 ρόδες. Εμείς δύο. Αυτό είναι το πιο απλό και οφθαλμοφανές. Επομένως άλλη ισορροπία άλλα κέντρα βάρους άλλη οδηγική συμπεριφορά.
ΔΕΝ είναι ηλίθιοι ούτε ΧΑΖΟΙ που σε όλον τον κόσμο γίνονται εξειδικευμένα μαθήματα οδήγησης μοτοσικλέτας.![]()
Οδηγωντας για καποιο διαστημα, μαθαινεις καποια πραγματα (ευχομαι αναιμακτα). Και σιγα σιγα μαθαινεις και λειτουργιες και τα παντα. Αυτο ισχυει για ολα τα κινουμενα πραγματα (ακομα και για το περπατημα σου)
Αυτο που μπορω να δεκτω ειναι οτι η μηχανη θελει 3πλασια χρονια (ατομικης) εκμαθησης για να φτασεις σε καποια νορμαλ (αντε παλι) επιπεδο αντιληψης σε σεχση με το αυτοκινητο.
Δεν ειναι καθολου θεμα χρονου.Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou
Αυτο που μπορω να δεκτω ειναι οτι η μηχανη θελει 3πλασια χρονια (ατομικης) εκμαθησης για να φτασεις σε καποια νορμαλ (αντε παλι) επιπεδο αντιληψης σε σεχση με το αυτοκινητο.
Απλα απαιτει μια απαραιτητη εκπαιδευση που δεν προκειται να την παρεις απο πουθενα αλλου τουλαχιστον στην συντριπτικη πλειψηφια των περιπτωσεων.
Διαβασε αυτο που σου εγραψα παραπανω και εδω ειμαστε αν χρειαστεις κατι....![]()
-..Not Yet!
Σαφως και εχω πολλες ερωτησεις, και σε ευχαριστω για την προτροπη.Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Φιλε μπου κοιτα.
Το φορουμ αυτο περα απο την πρωτη εικονα του χαβαλε που βγαζει, σε πληροφορω οτι κρυβει παρα πολλα "διαμαντια" στις κατηγοριες οδηγηση τιπς και τρικς, καθως και τρακντεις,σχετικα με οδηγηση παντα.
Και επειδη εισαι τυπος που γουσταρει να κανει διαλογο, θα σου ελεγα να περασεις λιγη ωρα εκει διαβαζοντας καποια πραγματα.
Αν μπορεις να το παρεις απο την αρχη δε, ακομα καλυτερα.
Ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις απαντηση σε αυτες, και σε πολλες ακομα ερωτησεις που εχεις, η που σιγουρα θα αποκτησεις στην πορεια.
Για τα μαθηματα δεν μπορω να σου πω τιποτα αλλο, περαν του οτι αν ηξερες ποσο θα σε βοηθουσαν εσενα, οπως και εμενα, οπως και ΟΛΟΥΣ οσους ξερω που τα εκαναν, δεν θα ησουν καν εδω, θα ειχες δηλωσει ηδη συμμετοχη.
Στην περιπτωση σου, ισως το 0-300 αποτελεσει μια πολυ δυνατη πρωτη εμπειρια...
![]()
Στειλε μου ενα πμ με το γυροσκοπικο αν θες, ειμαι περιεργος!!!!
![]()
Ισως καποια πραγματα να μπορεις να τα "διδαχτεις" μονο σου.Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Δεν ειναι καθολου θεμα χρονου.
Απλα απαιτει μια απαραιτητη εκπαιδευση που δεν προκειται να την παρεις απο πουθενα αλλου τουλαχιστον στην συντριπτικη πλειψηφια των περιπτωσεων.
Επειδη ομως το ιδιο ισχυει και για ολα τα αλλα μηχανοκινητα (και οχι μονο, υπαρχουν και ποδηλατα), ελπιζω να συμφωνουμε οτι αν ειναι να ξεκινησεις τα σχολεια, ξεκινα τα για "οτι" μεσο χρησιμοποιεις στην καθημερινοτητα σου.
Over and out
Αλλο το αυτοκίνητο κι αλλο η μοτοσυκλέτα. Τέλος. Μην τα συγκρίνεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou
Ισως καποια πραγματα να μπορεις να τα "διδαχτεις" μονο σου.
Επειδη ομως το ιδιο ισχυει και για ολα τα αλλα μηχανοκινητα (και οχι μονο, υπαρχουν και ποδηλατα), ελπιζω να συμφωνουμε οτι αν ειναι να ξεκινησεις τα σχολεια, ξεκινα τα για "οτι" μεσο χρησιμοποιεις στην καθημερινοτητα σου.
Over and out
Εγω σου συνιστώ να πας γιατί και 25 χρόνια να οδηγας πάλι λάθη θα κάνεις αν δεν σου δείξουν τα λάθη σου επί τάπητος.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Ένα λάθος με το αυτοκίνητο μπορεί να συγχωρεθεί. Το λάθος με την μηχανή μπορεί να σου κοστίσει την ζωή σου.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Φίλε mpou,
καταρχήν να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι μαθήματα ΓΡΗΓΟΡΗΣ οδήγησης, αλλά μαθήματα ΣΩΣΤΗΣ οδήγησης μηχανής.
Όσον αφορά την εκμάθηση οδήγησης, η διαφορά αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας, κατά τη γνώμη μου, είναι οτι στο αυτοκίνητο υπάρχει ο συνοδηγός δίπλα σου, που βλέπει τις κινήσεις σου και μπορεί να σε συμβουλεύει να σε διορθώνει ή να σου δίνει οδηγίες. Στη μηχανή αυτό δε γίνεται. Δεν μπορεί κανείς να σου δώσει οδηγίες πάνω στην πράξη. Αυτό γίνεται στο 0300. Εκεί, αφου ακούσεις τη θεωρία, μπαίνεις στη πίστα με τον εκπαιδευτή σου να σε παρακολουθεί από πολύ κοντα και να έρχεται δίπλα σου για να σου δείχνει...
Δεν νομίζω ότι μπορείς να μάθεις να οδηγάς σωστά μηχανή απο μόνος σου. Χρειάζεται πολύς χρόνος και πειραματισμος και τα λάθη στοιχίζουν.
Πήγα στο 0300 riding school με ενάμιση χρόνο οδήγικής εμπειρίας με μηχανή. Απο αυτά που μου είπανε και δοκίμασα, κάποια ούτε που τα είχα ξανακούσει, κάποια τα είχα διαβάσει στο moto.gr και στο internet αλλά δεν τα καταλάβαινα όσπου τα είδα στην πράξη και κάποια τα ήξερα αλλά δεν είχα ξαναβρεί ένα τόσο ασφαλές περιβάλλον και εξοπλισμό ώστα να τα δοκιμάσω.
Η διαφορά μου στο τέλος, ήταν η μέρα με τη νύχτα.
Όχι ότι τώρα έγινα super οδηγός, απλά τώρα ξέρω πως μπορώ να εξασκηθώ για να γίνω καλύτερος και ξέρω κάποια βασικά πράγματα περί οδήγησης μηχανής που δεν θα μπορούσε να μου τα έχει πει κανένας, ούτα να τα ανακάλυπτα μόνος μου.
...Μ' ένα ζευγάρι λασπωμένες μπότες
σάλταρα πάνω απ' τη χλωμή μου μοίρα...