Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 46

Θέμα: Λαστιχα δρομου vs. ημιαγωνιστικα: Που ειναι τελικα η αληθεια;

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής

Για αυτο που λες εχεις κατι να το στηριξεις;
    Δεν ειναι μυστικό. Το ανέφεραν σε όλα τα περιοδικά οταν εγινε η δοκιμή.

http://www.superbike.co.uk/products/...ews_80529.html

Γιατί είσαι άπιστος Θωμας? Εγω δεν λεω ποτε ψέματα

idi εγραψες πάλι, αλλά ποιός θα τα διαβάσει ολα αυτα?
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing

Πρέπει να τα διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει λάστιχα τουλάχιστον.Εγώ τα διάβασα και ας μην έχω μηχανάκι από τον Μάιο,μερικά πράγματα μπορεί κάποια στιγμή να φανούν χρήσιμα
    Fortis Fortuna Adiuvat

Solomostrongos Το avatar του/της byron

http://www.superbike.co.uk/products/...ews_80529.html
    Δεν δουλεύει το link

Για τσεκ εδώ http://www.superbike.co.uk/products/...ex.php?&page=3
    Να προσθέσω κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση, μιας και βλέπω πιο συχνά μηχανάκια με slick λάστιχα

Κάνω clopyright σχόλια του dimdoc και CD από bikenet (αφαιρώντας τα γαλλικά )

dimdoc σε απάντηση πως τα slick κρατάνε καλύτερα στο δρόμο.

" Τα σλικ θελουν ζεσταμα (και μαλιστα ιδανικα με κουβερτες) για να δουλεψουν και ακομα και αν καταφερεις να τα φερεις σε θερμοκρασια λειτουργιας στο δρομο, μολις πεσει ο ρυθμος η σταματησεις για λιγο χανουν μεγαλο ποσοστο προσφυσης και γινονται χειροτερα απο πολιτικο ελαστικο, για αυτο και ειναι εντελως ακαταλληλα για δρομο "

Και CD σε απάντηση για την χρήση αγωνιστικών ελαστικών στο δρόμο....

" ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ή ΜΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΩΝ (ΛΕΓΕ ΜΕ SLICK ΚΑΙ "ΓΟΜΑ") ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ

Α. Σκελετός. Έχεις παρατηρήσει φαντάζομαι πόσο πιο μαλακός είναι ο σκελετός των αγωνιστικών ελαστικών. Φαντάζομαι θα σκέφτηκες γιατί δεν κάνουν έτσι και αυτά του δρόμου - αλλά απάντηση δεν πήρες. Ένα λάστιχο αγώνα έχει σχεδιαστεί να "ζήσει" μερικές ώρες -άντε μέρες- πάνω στις ζάντες. Θα το βάλουν, θα τρέξουν, θα το φάνε και αυτό ήταν όλο. Αντιθέτως, ένα λάστιχο δρόμου μπορεί να βγάλει μέχρι και πάνω από 2 χρόνια πάνω στη μοτοσυκλέτα - ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα συναντήσει στο δρόμο του λακκούβες, σαμαράκια, νερά, ακινησία στον ήλιο κ.ο.κ. Ο μαλακός σκελετός στο αγωνιστικό λάστιχο προσφέρει μεγαλύτερη ευκαμψία - και, κατ' επέκταση, μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής και καλύτερο "χτίσιμο" και κατανομή θερμότητας λόγω της στρέβλωσης του υλικού.

Β. Γόμα. Κανένα λάστιχο αγώνα δεν κατασκευάζεται για χρήση στο δρόμο. Ως εκ τούτου, δεν είναι το ίδιο πορώδες με ένα λάστιχο δρόμου, που έχει σχεδιαστεί να τα βγάζει πέρα με σκόνη, σκουπίδια, νερά, πέτρες και ένας Θεός ξέρει τι άλλο. Η γόμα των αγωνιστικών ελαστικών ΔΕΝ έχει σχεδιαστεί για το "βιασμό" του δημόσιου δρόμου - και όπως θα έχεις παρατηρήσει, είναι πιο ευπαθή σε πρόκες και σκισίματα. Αν όχι εσύ, ρώτα εδώ μέσα και θα σου πουν.

Γ. Παρατεταμένη πορεία. Δεν υπάρχει ούτε μια πίστα στον κόσμο (εντάξει, το nardo εξαιρείται, άντε και το Nurburgring, αλλά εκεί δεν βάζουν αγωνιστικά λάστιχα αν τους ρωτήσεις) που να έχει ευθεία μεγαλύτερη από 2 χιλιόμετρα. Εσύ λοιπόν τα φόρεσες και βγήκες για ταξίδι με 160; 180; 200; Μπορεί και παραπάνω. Αυτό το λάστιχο όμως δεν έχει μελετηθεί να δέχεται τριβή και θερμότητα επί ώρα στο ίδιο σημείο - γι' αυτό και έχουν παρατηρηθεί πολλά από αυτά να σκάνε στις ευθείες - έχω και δύο γνωστούς να σου περιγράψουν ιστορίες τρόμου επί τούτου.

Δ. Θερμικοί κύκλοι. Όπως είπαμε και νωρίτερα, ένα αγωνιστικό ελαστικό έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη σύντομη διάρκεια ζωής. Ακόμα χειρότερα, ένα αγωνιστικό ελαστικό έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρήση κουβέρτας για το ζέσταμα και το κρύωμα, ούτως ώστε οι μεταβολές της θερμότητας να γίνονται όσο πιο ομαλά είναι δυνατόν. Σκέφτηκες γιατί; Μα, γιατί στο βωμό των επιδόσεων και της πρόσφυσης, κανένα ελαστικό αγώνα δεν σχεδιάζεται να αντέξει τους άπειρους θερμικούς κύκλους με τους οποίους καλείται να τα βγάλει πέρα ένα ελαστικό δρόμου. Και τι γίνεται όταν κλείσει ο κύκλος των θερμικών μεταβολών; Απλούστατα, η γόμα πολυμερίζεται και το λάστιχο είναι για τα μπάζα - άσχετα αν οι δείκτες φθοράς δεν συμφωνούν μαζί του...

Αυτοί είναι οι πιο βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ελαστικά αγώνα στο δρόμο. Αν τώρα σου περίσσεψαν από ένα TD και δεν έχεις λεφτά για άλλα, τα αφήνεις πάνω και έχεις το νου σου εκατό φορές πιο πολύ απ' ότι αν φορούσες ένα λάστιχο δρόμου.

Αυτά για να ξεκαθαρίζουμε και μερικές αλήθειες. "

SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kinhsh
    H αληθεια ειναι οτι ενα 999 με παουερ race medium θα αφησει πισω το 999 με παουερ ct2.Kαι λεω παουερ γιατι το πισω ειναι 190-50 και δεν επηρραζει τη γεωμετρια της μηχανης απο στανταρ.

Καλα... Για αλλο μιλησα αρχικα και αλλο καταληξαμε να συζηταμε.
    Νίκος
    Open Horizons

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
    Διαφωνώ.Κρατάνε καλύτερα και στο δρόμο αφού όπως λες τις ζεστάνεις.Αργούν αλλά ζεσταίνονται.

Οι γόμες είναι πιο ευαίσθητες στο φαινόμενο του πολυμερισμού και στο ζεστό-κρύο.Τα πολιτικά λάστιχα επίσης υποφέρουν από αυτό,απλά το φαινόμενο είναι λίγο πιο ήπιο.Ας έχουμε υπόψιν ότι τις γόμες τις αλλάζουμε και πιο συχνά(5000χλμ ανάλογα την χρήση) σε σχέση με ένα "πολιτικό" λάστιχο.
    Μάλλον δεν κατάλαβες....

Όταν λέω παραπάνω εννοώ :

α. Αφενός έχουν καλυτερο κράτημα αφού δεν εχουν τις αυλακώσεις κι άρα η επιφάνεια τριβής είναι μεαλύτερη και
    β. Κρατάνε παραπάνω διυνηθέντα χιλιόμετρα

Εχεις κρατήσει εσύ "γόμες" 5.000 χλμ; Eμένα τουλάχιστον τα Dragon (Diablo supercorsa sc2) μου κράτησαν περίπου 4.000χλμ (και απο αυτά, τα 120 χλμ μία μέρα Μέγαρα)
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ntinlanden
    αληθεια?

Ναι αληθεια

Επισης εκτος του θεματος των δημοσιων δρομων με τις γομες, νομιζω οτι οι γομες δεν εχουν καποιο συστατικο(πυριτιο νομιζω) που εχουν τα ελαστικα δρομου, με αποτελεσμα οταν ο δρομος δεν ειναι τελειος, να γλυστρανε χειροτερα

Αν ξερει καποιος κατι πανω σε αυτο, ας γραψει

Παντως για το θεμα της κορονας, υπαρχουν πλεον ss ελαστικα, που εχουν αρκετα τριγωνικη κορονα, οσο και οι ''γομες''

Τα επομενα μου λαστιχα παντως θα ειναι τα Dunlop Qualifier RR, και δεν ειναι γομες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

Τον idi μονο στις "διαμαχες" ,και στις "αναζητησεις-σκεψεις-γαμησε με Πολυχρονη" τον προσπερναμε .
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Δεν δουλεύει το link

Για τσεκ εδώ http://www.superbike.co.uk/products/...ex.php?&page=3
    Να προσθέσω κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση, μιας και βλέπω πιο συχνά μηχανάκια με slick λάστιχα

Κάνω clopyright σχόλια του dimdoc και CD από bikenet (αφαιρώντας τα γαλλικά )

dimdoc σε απάντηση πως τα slick κρατάνε καλύτερα στο δρόμο.

" Τα σλικ θελουν ζεσταμα (και μαλιστα ιδανικα με κουβερτες) για να δουλεψουν και ακομα και αν καταφερεις να τα φερεις σε θερμοκρασια λειτουργιας στο δρομο, μολις πεσει ο ρυθμος η σταματησεις για λιγο χανουν μεγαλο ποσοστο προσφυσης και γινονται χειροτερα απο πολιτικο ελαστικο, για αυτο και ειναι εντελως ακαταλληλα για δρομο "

Και CD σε απάντηση για την χρήση αγωνιστικών ελαστικών στο δρόμο....

" ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ή ΜΗ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΩΝ (ΛΕΓΕ ΜΕ SLICK ΚΑΙ "ΓΟΜΑ") ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ

Α. Σκελετός. Έχεις παρατηρήσει φαντάζομαι πόσο πιο μαλακός είναι ο σκελετός των αγωνιστικών ελαστικών. Φαντάζομαι θα σκέφτηκες γιατί δεν κάνουν έτσι και αυτά του δρόμου - αλλά απάντηση δεν πήρες. Ένα λάστιχο αγώνα έχει σχεδιαστεί να "ζήσει" μερικές ώρες -άντε μέρες- πάνω στις ζάντες. Θα το βάλουν, θα τρέξουν, θα το φάνε και αυτό ήταν όλο. Αντιθέτως, ένα λάστιχο δρόμου μπορεί να βγάλει μέχρι και πάνω από 2 χρόνια πάνω στη μοτοσυκλέτα - ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα συναντήσει στο δρόμο του λακκούβες, σαμαράκια, νερά, ακινησία στον ήλιο κ.ο.κ. Ο μαλακός σκελετός στο αγωνιστικό λάστιχο προσφέρει μεγαλύτερη ευκαμψία - και, κατ' επέκταση, μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής και καλύτερο "χτίσιμο" και κατανομή θερμότητας λόγω της στρέβλωσης του υλικού.

Β. Γόμα. Κανένα λάστιχο αγώνα δεν κατασκευάζεται για χρήση στο δρόμο. Ως εκ τούτου, δεν είναι το ίδιο πορώδες με ένα λάστιχο δρόμου, που έχει σχεδιαστεί να τα βγάζει πέρα με σκόνη, σκουπίδια, νερά, πέτρες και ένας Θεός ξέρει τι άλλο. Η γόμα των αγωνιστικών ελαστικών ΔΕΝ έχει σχεδιαστεί για το "βιασμό" του δημόσιου δρόμου - και όπως θα έχεις παρατηρήσει, είναι πιο ευπαθή σε πρόκες και σκισίματα. Αν όχι εσύ, ρώτα εδώ μέσα και θα σου πουν.

Γ. Παρατεταμένη πορεία. Δεν υπάρχει ούτε μια πίστα στον κόσμο (εντάξει, το nardo εξαιρείται, άντε και το Nurburgring, αλλά εκεί δεν βάζουν αγωνιστικά λάστιχα αν τους ρωτήσεις) που να έχει ευθεία μεγαλύτερη από 2 χιλιόμετρα. Εσύ λοιπόν τα φόρεσες και βγήκες για ταξίδι με 160; 180; 200; Μπορεί και παραπάνω. Αυτό το λάστιχο όμως δεν έχει μελετηθεί να δέχεται τριβή και θερμότητα επί ώρα στο ίδιο σημείο - γι' αυτό και έχουν παρατηρηθεί πολλά από αυτά να σκάνε στις ευθείες - έχω και δύο γνωστούς να σου περιγράψουν ιστορίες τρόμου επί τούτου.

Δ. Θερμικοί κύκλοι. Όπως είπαμε και νωρίτερα, ένα αγωνιστικό ελαστικό έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη σύντομη διάρκεια ζωής. Ακόμα χειρότερα, ένα αγωνιστικό ελαστικό έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρήση κουβέρτας για το ζέσταμα και το κρύωμα, ούτως ώστε οι μεταβολές της θερμότητας να γίνονται όσο πιο ομαλά είναι δυνατόν. Σκέφτηκες γιατί; Μα, γιατί στο βωμό των επιδόσεων και της πρόσφυσης, κανένα ελαστικό αγώνα δεν σχεδιάζεται να αντέξει τους άπειρους θερμικούς κύκλους με τους οποίους καλείται να τα βγάλει πέρα ένα ελαστικό δρόμου. Και τι γίνεται όταν κλείσει ο κύκλος των θερμικών μεταβολών; Απλούστατα, η γόμα πολυμερίζεται και το λάστιχο είναι για τα μπάζα - άσχετα αν οι δείκτες φθοράς δεν συμφωνούν μαζί του...

Αυτοί είναι οι πιο βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ελαστικά αγώνα στο δρόμο. Αν τώρα σου περίσσεψαν από ένα TD και δεν έχεις λεφτά για άλλα, τα αφήνεις πάνω και έχεις το νου σου εκατό φορές πιο πολύ απ' ότι αν φορούσες ένα λάστιχο δρόμου.

Αυτά για να ξεκαθαρίζουμε και μερικές αλήθειες. "

Το παραπανω κειμενο και καποια αλλα πιο πριν, ισως θα επρεπε να στικαριστουν καπου, (ηδη εχουν σωθει σε σκληρο,usb, και δεν συμμαζευεται) ,για να μην χαθουν, ενδεχομενως και με την συμφωνη γνωμη (περιττο μαλλον αλλα...) του δημιουργου τους.
    -..Not Yet!

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    ας πω και εγω τη γνωμη μου....εχω καποια προσωπικη εμειρια...λογω του οτι φοραγα ''πολιτικα'' λαστιχα ενω την τελευταια φορα φορεσα γομες ..και ακομα τις εχω..(Diablo supercorsa sc2).
    στους δρομους της αθηνας (κεντρο ας πουμε) δεν εχω δει καμια διαφορα...η μηχανη γλυστραει οπως γλυστραγε και με τα πολιτικα...

στην Α.Ο που εχει παρα πολυ καλη προσφυση εχω δει σημαντικη διαφορα...κρατανε πολυ καλυτερα ...καθολου γλυστριμα ...καθολου κουνημα...σταθεροτητα....οπως και στην πιστα που εχω μπει και με τους δυο τυπους...

τωρα για το θεμα βροχης...οπως ειπε και ενα αλλο παλληκαρι....αμα μπορειτε και το πλαγιαζετε.... εστω και να εχει υγρασια.......το μηχανακι με τα πολιτικα ειστε αρχοντες....αρα και εδω ...για εμενα...μια η αλλη...

τον αυγουστο εκανα και ενα ταξιδι μεχρι λευκαδα..και ολα μια χαρα...

τωρα αμα τρωγονται πιο ευκολα ..δεν με πειραζει..θελω να εχω την καλυτερη δυνατη προσφυση(οπου αυτη ειναι δυνατη) και το κοστος ερχετε σε δευτερη μοιρα...

με αυτα τα ολιγα και για να απαντησω στο θεμα του ταξιδευτη...κατα την ταπεινη μου γνωμη (και για τους ελληνικους δρομους) οι γομες ...μου καθονται καλυτερα...

αυτα...
    Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

εγω...

εγω παλι καταλαβα....μετα απο ολα αυτα....

οτι οταν κυκλοφορουμε σε δρομο βαζουμε λαστιχα "πολιτικα"

και οταν μπαινουμε πιστα βαζουμε "γομες" - "slick"

αν θελουμε (που οι περισσοτεροι θελουμε) να μπαινουμε ΚΑΙ πιστα με τα "πολιτικα" μας...απλα δεν θα κυνηγαμε χρονους.

απλα και κατανοητα.

εκτος αν λεγεσαι "Ζαμπλουτιδης" και κανεις αλλαγες πριν και μετα στην πιστα οπου πηγαινεις.
    :rotflmao: :rotflmao:

εναλλακτικα "πλαγιαζεις" χορηγους και κανεις οτι γουσταρεις!!

την Δευτερα θα εχω τα corsa III

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

αν θελουμε (που οι περισσοτεροι θελουμε) να μπαινουμε ΚΑΙ πιστα με τα "πολιτικα" μας...απλα δεν θα κυνηγαμε χρονους.

Λαθος καταλαβες..
    Το οτι οι αγωνιζομενοι βαζουν σλικς δεν παει να πει οτι δεν μπορεις να κυνηγησεις χρονους με ενα λαστιχο σαν αυτο που θα βαλεις.
    Ουτε επισης παει να πει οτι με ενα σλικ εσυ η εγω θα δουμε καλυτερους χρονους η θα μπορουμε να μπουμε ξεγνοιαστοι μεσα και να "πλακωθουμε" χωρις εγνοια.
    -..Not Yet!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Λαθος καταλαβες..
    Το οτι οι αγωνιζομενοι βαζουν σλικς δεν παει να πει οτι δεν μπορεις να κυνηγησεις χρονους με ενα λαστιχο σαν αυτο που θα βαλεις.
    Ουτε επισης παει να πει οτι με ενα σλικ εσυ η εγω θα δουμε καλυτερους χρονους η θα μπορουμε να μπουμε ξεγνοιαστοι μεσα και να "πλακωθουμε" χωρις εγνοια.

ναι ρε συ Γιωργο, αλλα πηγαινοντας συνεχως πιο γρηγορα με τα "πολιτικα" λαστιχα και βελτιωνοντας χρονο και οδηγηση...καποια στιγμη....θα ερθει η ελλειψη προσφυσης....αναποφευκτα νομιζω

απ'την αλλην εννοειται οτι τα σλικ δεν σε κανουν χερα και μπορεις να τα πηγαινεις ταπα παντου.απλα εκει που με ενα "πολιτικο" λαστιχο θα δεις πιο αργο ζεσταμα (για μεσα στην πιστα μιλαμε παντα) με το σλικ θα ειναι καλυτερα τα πραγματα.Οπως επισης αν φτασουμε ποτε σε καποιο Α, Χ, Ψ επιπεδο να μπορεσουμε (για την πιστα μιλαω παντα) να κανουμε κατι καλυτερο σε χρονους αν φοραμε τα λαστιχα που ειναι προορισμενα για εκει.

Νέο μέλος
    Πιστευω οτι πραγματι οι διαφορες γομες που μας παροτρινουν να αγοραζουμε ειναι και θεμα μαρκετινγκ. Εχουν βεβαια διαφορες απο τις απλες αλλα νομιζω οτι τα μειονεκτιματα τους υπερβαινουν τα πλεονεκτηματα κυριως στους ελληνικους δρομους. Προσωπικα φοραγα diablo corsa, supercorsa pro και τωρα diablo ΙΙΙ. Μακραν καλυτερο το supercorsa, ταιριαξε στο στιλ μου (καθολου αποτομο, ασταθες και λοιπα συναφη που μου ειπαν στο λαστιχαδικο, μην τους ακουτε) αλλα στο χρονο επανω ηταν ξυλο. Δυστυχως η αντιπροσωπια δεν φερνει το supercorsa με γομα δρομου γιατι το θεωρουν ιδιο με το diablo ΙΙΙ και δεν αξιζει τον κοπο. Τωρα η Pirelli ειναι χαζη που το παραγει? Μαλλον εδω ξερουμε καλυτερα φαινεται!! Αυτο που θελω να πω ειναι πως απο κρατημα ολα ειναι παρα πολυ καλα. Το αν θα προτιμησουμε γομες ειναι καθαρα προσωπικο θεμα πειραματισμων και χρηματικης ανεσης. Υποψιν ομως για το τι χρηση θα τους κανουμε και σεβασμο στις ιδιαιτεροτητες τους.

.....

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Χμμμ, μα που ειναι τελικα αυτο το Δελεαρ... ΟΕΟ?
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 104
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2006, 23:43
  2. Μικρός που είναι ο κόσμος τελικά...
    από parji στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 05/07/2004, 02:26
  3. Μα που ειναι........
    από ireneepi στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2004, 16:34

Κανόνες δημοσιεύσεων