Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
(αν και δεν νομίζω να πάει κανείς με παπί στο χιόνι):a13:
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
(αν και δεν νομίζω να πάει κανείς με παπί στο χιόνι):a13:
Το θρεντ έχει γίνει από "Συμβουλές οδηγήσεως πάπιας" σε "είναι τα μαμά λάστιχα ναύλον?"
Λοιπόν,
Τα παπιά είναι το πλέον χρηστικό όχημα για τις αστικές μετακινήσεις υπό όλες τις συνθήκες (καλά δε μιλάω για χιόνι/πάγο).
Σε σχέση με τα σκούτερ προσεγγίζει πολύ τη συμπεριφορά μιας μοτοσυκλέτας. Εξαιρούνται οι χάρλευ και τα β-στρομ.Οι χάρλευ και τα β-στρομ ΔΕΝ είναι μοτοσυκλέτες.
Τέσπα, το μόνο κακό είναι ότι ο ελέγχος του παπιού γίνεται από τα χέρια και τα πέλματα.
Για να αυξήσουμε την σταθερότητα ειδικά όταν θέλουμε να κάνουμε κάποια σφήνα η κανά ζιγκ-ζαγκ καλό θα ήτο να προσπαθούμε να ακουμπάμε τα γόνατά μας
στον κορμό του παπιού ανάμεσα στη σέλα κ το τιμόνι.
Ξέρω,εύκολο στη θεωρία,δύσκολο στην πράξη.
Εγώ που είμαι ψηλός, τα φτάνω τα γόνατά μου και όντως έχω παρατηρήσει φοβερή σταθερότητα στους ελιγμούς.
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Το θρεντ έχει γίνει από "Συμβουλές οδηγήσεως πάπιας" σε "είναι τα μαμά λάστιχα ναύλον?"
Λοιπόν,
Τα παπιά είναι το πλέον χρηστικό όχημα για τις αστικές μετακινήσεις υπό όλες τις συνθήκες (καλά δε μιλάω για χιόνι/πάγο).
Σε σχέση με τα σκούτερ προσεγγίζει πολύ τη συμπεριφορά μιας μοτοσυκλέτας. Εξαιρούνται οι χάρλευ και τα β-στρομ.Οι χάρλευ και τα β-στρομ ΔΕΝ είναι μοτοσυκλέτες.
Τέσπα, το μόνο κακό είναι ότι ο ελέγχος του παπιού γίνεται από τα χέρια και τα πέλματα.
Για να αυξήσουμε την σταθερότητα ειδικά όταν θέλουμε να κάνουμε κάποια σφήνα η κανά ζιγκ-ζαγκ καλό θα ήτο να προσπαθούμε να ακουμπάμε τα γόνατά μας
στον κορμό του παπιού ανάμεσα στη σέλα κ το τιμόνι.
Ξέρω,εύκολο στη θεωρία,δύσκολο στην πράξη.
Εγώ που είμαι ψηλός, τα φτάνω τα γόνατά μου και όντως έχω παρατηρήσει φοβερή σταθερότητα στους ελιγμούς.
![]()
:rotflmao:
:rotflmao:
Σχετικά με τα προαναφερθέντα για το ότι το παπί του Xampos γλυστράει, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα απαράδεκτα ελλαστικά που βάζουν όλοι οι κατασκευαστές παπιών στα καινούργια τους μοντέλα.
Οδηγούσα ένα 250άρι παλαιότερα και παρότι έβρεχε δεν είχα πέσει ποτέ. Μόλις πήρα το σούπρα ολοκαίνουργιο, το πρώτο φθινόπωρο έπεσα δύο φορές.
ΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΑ ΛΑΣΤΙΧΑ που προφανώς ήταν φτιαγμένα από πλαστικό αν όχι από νάυλον.![]()
Είναι το γνωστό κόλπο των κατασκευαστών για να ρίξουν το κόστος της αρχικής τους τιμής, ώστε να σε πείσουν να αγοράσεις το δικό τους μοντέλο.
Στη δική μου περίπτωση, δεν βρέθηκε κάποιος να μου πει να πετάξω τα λάστιχα από την πρώτη μέρα και όταν συνέβηκε η δεύτερη πτώση(έχασα πάλι το μπροστινό) άλλαξα καθρέφτη, μανέτα, μπαγαζιέρα και μαρσπιέ που στράβωσε. Ευτυχώς το μηχανάκι δεν έπαθε τίποτα αλλά όλα αυτά τα εξαρτήματα που προανέφερα απορόφησαν την κρούση του πεσίματος - ευτυχώς με μικρή ταχύτητα οπότε δεν είχα τραυματισμό και στις δύο περιπτώσεις.
Το θέμα είναι ότι αντί να πληρώσω 60-80 Ε για τα λάστιχα ή όσο έχουν τελοσπάντων, πλήρωσα τα ίδια χρήματα αντικαθιστώντας τα χαλασμένα εξαρτήματα. Μόνο μου κέρδος ήταν το κέρδος της "εμπειρίας" που λέγεται ΠΤΩΣΗ.
Γι' αυτό επιμένω να λέω σε όποιον αγοράζει μικρού κυβισμού μηχανάκια να .... ΠΕΤΑΕΙ Α Μ Ε Σ Ω Σ ΤΑ ΜΑΜΗΣΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ και να βάζει καινούργια, έστω και φθηνά ελλαστικά οποιασδήποτε γενικά αποδεκτής και σοβαρής εταιρίας.
Πάντα όρθιοι