Τις περισσότερες φορές που μιλάμε για λάδια γίνεται τις πόπης![]()
Ρε παιδες χαλαρώστε και δώστε φώτα στο λαό![]()
Τις περισσότερες φορές που μιλάμε για λάδια γίνεται τις πόπης![]()
Ρε παιδες χαλαρώστε και δώστε φώτα στο λαό![]()
Συμφωνω.Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Τώρα σωστός τρόπος να μετράς διαστήματα σέρβις, και γεμίσματα και ώρες και χιλιόμετρα μια χαρά είναι.
Ετσι κι αλλιώς μόνο τον διαφορετικό τρόπο οδήγησης του καθενός να βάλεις τελείωσες.
--σε ξαναρωτω: εστω οτι ΔΕΝ ειμαι ασχετος (που μαλλον ειμαι) και τα καταλαβαινω ολα τα παραπανω, ΤΟΤΕ ειναι η σωστη στιγμη να αλλαξω λαδια???Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
....... Καρφωτη υποθετω ξερεις τι ειναι ? Η επισης τι ειναι ο torque limiting clutch ? Εαν λοιπον ξερεις να χρησιμοποιεις τα διαφορα χειριστηρια (ασημενια μπλιμπλικια) της μηχανης με τροπους περαν απο το ον/οφ ανοιχτο/κλειστο καθολου φρενο/τερμα φρενο κτλ θα καταλαβαινεις και ποτε η ταχυτητα δεν σου κουμπωσε καλα, ποτε το κιβωτιο αρχισε να σκληραινει, ποτε ο συμπλεκτης αρχισε να τα παιζει, οτι το μηχανακι ανεβαζει πιο ευκολα θερμοκρασιες, με τον ιδιο τροπο που καταλαβαινεις και ποτε ζεσταθηκαν τα τακακια σου, η μηπως να φερω και κανεναν απο την νασα να στα μετραει με λεηζερ και να σε προειδοποιει ????
Αυτα περι επιθετικων απαντησεων.... ολα τα παραπανω φιλικα παντα![]()
![]()
--στο περι επιθετικων που ανεφερες, ειναι οτι πλεον δεν μπορω να ακουω αλλο τετοια καροτα, πολυ δε περισσοτερο απο καποιον που ειναι απο το '02 εδω μεσα και θα πρεπε λογικα να προσεχει τι λεει...
1. ΔΕΝ θεωρω οτι αμυνθηκα σε καμια υποθετικη επιθεση, ουτε επιτεθηκα σε κανεναν. Αυστηρος, ισως.Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
@ Trap :
1. Δεν σου επιτέθηκε κανείς, ενώ εσύ το κάνεις μάλλον αδικαιολόγητα (look who's talking ...).
2. Αν θέλεις να συζητηθούν τα (σωστά κατ' εμέ) πράγματα που γράφεις, άλλαξε στυλ γιατί προσβάλεις τους συνομιλητές σου !!!
3. Υ.Γ.
Μην αγνοείς /υποβιβάζεις το feeling που μπορεί να έχει αναπτύξει κάποιος για την λειτουργία του μοτέρ του ...![]()
Και δεν ηταν ''μαλλον αδικαιολογητος'' ο τροπος. Αν ξαναδιαβασεις τι γραψανε θα εννοησεις.
Και τα διαβαζει κοσμος..
2. ΔΕΝ ειναι προθεση μου να προσβαλω αλλους απο εκεινους που πρεπει. Που δεν θα πρεπε να μιλουν/συμβουλευουν για κατι που ΔΕΝ εχουν ιδεα.
(απο ιατρικες συμβουλες, εως ψυχολογικη υποστηριξη...α ρε ελληναρα..)
3. ΔΕΝ υποβιβαζω το feeling γενικα κανενος..δεν μπορεις να οδηγησεις ουτε πατινι χωρις αυτο.
ΕΙΝΑΙ ομως κριτηριο (κατοχου μαλιστα και ΒΕΣΤΡΟΜ) να λεει οτι στηριζεται σε αυτο για την συντηρηση --του μαλλον προβληματικου ηδη--μοτερ του...?
και εγω φιλικα, παντα..
Ο κατασκευαστής μιλάει για 6000χλμ(GSXR 600 K6).Εγώ τα αλλάζω κάθε 3500-4500χλμ.Φυσικά με ημισυνθετικά όπως ορίζει ο κατασκευαστής.
Το ποτε ειναι σχετικο, εμενα λεει καθε εξι χιλιαδες χλμ, το οταν σπασουν μπορει να σημαινει μετα απο 1000 χλμ εντονης χρησης, μπορει και να σημαινει 3 χιλιαδες η ελαχιστα παραπανω... Στατιστικα σπανια εχω παρατηρησει να ξεπερναω τις 3 χιλιαδες....................................
Ενα θεματακι που προκυπτει ειναι οτι οπως ειπες μιας και ολοι ειμαστε Ελληνες εχουμε και ολοι γνωμη, ποιανου ειναι σωστη ? Η δικια μου η η δικια σου ? Οποτε μιας και κανεις δεν ειναι ασφαλτος οπως λεει και η αοιδος (και επειδη αυτος που εχει λαθος σχεδον παντα ειναι και σιγουρος οτι εχει δικιο) και επειδη οσες φορες καποιος προσπαθησε με ενα ραβδι να μαθει σε καποιον τι ειναι καλυτερο για αυτον απετυχε/προκαλεσε μεγαλυτερο κακο, καλο ειναι να κραταμε μια πισινη αφ'ενος και αφ'εταιρου απλα να μεταφερουμε την γνωμη μας αντι να πεταμε διαταγματα και χαρακτηρισμους.....
Πουλαω μπροστινο φουλ (τιμονοπλακες (ανω/κατω) καλαμια κλιπον κτλ) απο gsxr1000k6 με ελαχιστα χλμ (συμπεριλαμβανομενου μαυρου φτερου) καθως και τρομπα ακτινικη απο το ιδιο μηχανακι, κοιταξτε στις αγγελιες για παραπανω και στειλτε μου πμ αν θελετε πληροφοριες![]()
+599 σε ολα οσα ειπε ο zx-9r
Δυστηχως και εσυ φιλε Trap εχεις δικιο αλλα καλο ειναι να μην εκφερεις με τοσο χιτλερικη μεθοδο την αποψη σου![]()
Εμενα για παραδειγμα (οπως και του drioannis) λεει αλλαγη καθε 6000χιλ η καθε χρονο (εγω επειδη δεν συμπληρωνω τα χιλιομετρα τα αλλαζω καθε χρονο αλλα εχω παρατηρησει το "σπασιμο" αν το θελετε ετσι των λαδιων απο τις 3000-4000χιλ λογω του οτι οταν κυκλοφορω την μηχανη την πηγαινω σχεδον παντα σε στροφιλικι και στο 90% της χρησης της με 10000στρ εως τον κοφτη (16.500στρ).
Εσυ πιστευεις οτι σε αυτες τις συνθηκες οδηγησης δεν θα χανουν τα λαδια την λιπαντικη τους ικανοτητα πολυ πιο νωρις απο τις 6.000χιλ που οριζει ο κατασκευαστης?Ισως να ειναι και μαπα τα λαδια της αντιπροσωπειας (motul 5100 semisynthetic) και να εχω αυτο το θεμα,αλλα αποφασισα και γω οτι για την υγεια του σασμαν και του μοτερ μου να τα αλλαζω καθε 4.000χιλ γιατι τα κρακ-κρουκ μονο καλο δεν του κανουν.![]()
Επισησ να πω οτι θα αλλαξω και μαρκα με τα castrol GPS 15w-50 semisynthetic γιατι ακουω πολυ καλα λογια και οδηγησα μηχανη που πριν ειχε τα motul και με την αλλαγη τους σε castrol μεταμορφωθηκε στην κυριολεξια το σασμαν,σαν να οδηγαγα καινουργια μηχανηα.![]()
Keep spamming!!!:a13:
Κατα βαση (και κυριο λογο) η σωστη ειναι του κατασκευαστη.Αρχικά δημιουργήθηκε από ZX-9R
Ενα θεματακι που προκυπτει ειναι οτι οπως ειπες μιας και ολοι ειμαστε Ελληνες εχουμε και ολοι γνωμη, ποιανου ειναι σωστη ?
Η δικια μου η η δικια σου ?
Αν θες να το πας πιο μακρυα ομως (πιο αντικειμενικα, με επαναληψιμοτητα/ακριβεια) δεν εχεις αλλη επιλογη απο ωρομετρο.
Σημ: η αποψη που εξεφρασα ΔΕΝ την σκεφτηκα εγω, αρα και ΔΕΝ ειναι δικια μου (δεν εχω δικαιωματα επι της ιδιοκτησιας της), απλα μετεφερα τι κανουν --χρονια τωρα--ορισμενοι κατασκευαστες κινητηρων ελικοπτερων, αεροπλανων, Η/Ζ, αντλιοστασιων, πλεουμενων, μοτοκρος, αγωνες ταχ, dragster, κλπ...
Το οποιο παρεπιπτοντως, με βρισκει και απολυτως συμφωνο, ΓΙ' ΑΥΤΟ και την εξεφρασα..
Αντιθετως η αποψη που εξεφρασες εσυ, ειναι καθ'ολοκληριαν ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ καθως στηριζεται σε δικο σου αισθητηριο οργανο (ακοη, οραση, αφη) και ΟΧΙ σε καποιο μηχανικο μεσο.
Αρα αν κατηγορεις εμενα για εσφαλμενη ''αποψη'' στην ουσια κατηγορεις ενα αρκετα μακρυ καταλογο κατασκευαστων Μ.Ε.Κ. απο την αρχη του προηγουμενου αιωνα εως τωρα.....[..]
με το παραπανω νομιζω οτι απαντησα κ σε σενα...ευχαριστω παντως για την παρατηρησηΑρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Δυστηχως και εσυ φιλε Trap εχεις δικιο αλλα καλο ειναι να μην εκφερεις με τοσο χιτλερικη μεθοδο την αποψη σου
ΔΥΣΤΗΧΩΣ(..?!), για ποιον..??Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Δυστηχως και εσυ φιλε Trap εχεις δικιο...
εξυπνο αυτο με το ωρομετρο...τωρα εαν οι 10 ωρες λειτουργιας ειναι εθνικη ,η ειναι μποτιλιαρισμα στο κεντρο δεν εχει να κανει...ωρες uber alles...
υ.γ.βλεπω κοσμο να γραφει ξανα για αλλες μαρκες...μαλλον εχω καιρο να αναφερθω στα torco...![]()
frankly my dear, i dont give a damn...
Γιά πε, για πε !!!!!!!!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
\
υ.γ.βλεπω κοσμο να γραφει ξανα για αλλες μαρκες...μαλλον εχω καιρο να αναφερθω στα torco...![]()
στείλε πμ
ποιά και πότες
Ο Τpap και ο ZX9 αντιμετωπίζουν με διαφορετική φιλοσοφία την συντηρηση της
μοτοσυκλέτας.
O Tpap ειναι πιο κοντά σε αυτα που λένε οι κατασκευαστες. Δηλαδη του αρεσει να αντιμετωπιζει το κεφαλαιο λαδια (και οχι μονο φανταζομαι) με αυστηρα τεχνικα κριτηρια και προδιαγραφες.
Ο ZX9-R βασιζεται ΚΑΙ στην αισθηση του....
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Αν ειχα μια δικια μου αγωνιστικη ομαδα για το moto gp ,θα ειχα τον Τραρ μηχανικο και τον ZX9-R οδηγο εξελιξης (της πουτ...θα γινοταν)
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ
Επειδή βρισκόμαστε στο 2007 και οχι στο 1940.
Επειδη στο δρομο δεν βλεπω BSA και BMW με καλαθια αλλα νέα παιδια με RR να διακοσαριζουν απο φαναρι σε φανάρι
επειδη για τις μοτοσυκλετες δεν εχουν ανακαλυφθει ακομα αλεξιπτωτα και εκτινασομενα καθισματα
καλό είναι να προσπαθούμε να κάνουμε σερβις στις μοτοσυκλέτες μας ακολουθωντας τις προδιαγραφες
+1137 για τον mr. Rein....Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
εξυπνο αυτο με το ωρομετρο...τωρα εαν οι 10 ωρες λειτουργιας ειναι εθνικη ,η ειναι μποτιλιαρισμα στο κεντρο δεν εχει να κανει...ωρες uber alles...
Το ωρόμετρο μας κάνει ως επι το πλείστον για "στατικούς" κινητήρες και Μ.Ε.Κ. ....
(αν και σε εντούρο κατασκευές αγωνιστικών προδιαγραφών ο κατασκευαστής μπορεί να αναφέρει συντήρηση π.χ. κάθε 60 ώρες λειτουργίας ... )
η φθορά του λαδιού είναι πολύ μεγάλη όταν κάνουμε μικρές αποστάσεις π.χ. μέσα στην πόλη και ο κινητήρας είναι συνεχώς σβηστός - αναμμένος ... μικρότερη είναι η φθορά του λαδιού όταν κάνουμε μεγάλες αποστάσεις σερί ...
τα διαστηματα αλλαγης λαδιων απο τον κατασκευαστη ειναι γενικοτητες οπως επισης και η διαδικασια στρωσιματος ...η suzuki μια ζωη ελεγε,αλλαγη στις 6000χιλ...απο την εποχη του μαντεμενιου gsxr 1100 που ανεβαζε 11.000 εως του αλουμινενιου κ7 που ανεβαζει 14000...επισης προτεινει ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο στρωσιμο και στα δυο...και διαφορα αλλα μαγικα των μανιουαλς...κι εγω το συμβουλευομαι συνεχεια αλλα μονον σε οτι αφορα ανοχες και συσφιξεις...μην κανετε το λαθος και το λαβετε υπ οψιν ως ευαγγελιο....δεν ειναι....
και μετα μου λετε εμενα περι παπαρολογιων...
λαδια αλλαζει ο καθενας αναλογα την χρηση που κανει...τελεια σε αυτο...αλλος χρειαζεται στα 1000 αλλος στα 5000...η αλλος στις 20 ωρες κι αλλος στις 100(shic)....
ενα αρκετα safe διαστημα για μικτη χρηση ειναι οι 3000 με επωνυμα λαδια της αγορας...ενας αλλος επισης καλος τροπος ειναι η αλλαγη στην λειτουργια του κιβωτιου ταχυτητων...οταν "σκληραινει" ,το feeling που λεει ο zx, σημαινει οτι τα προσθετα που εχει για το κιβωτιο εχουν αρχισει να πηγαινουν σε τοπο χλοερο...τωρα εαν καποιοι απο σας εχετε παραλυση στα κατω ακρα και δεν νιωθετε τιποτα οταν αλλαζετε σχεση,τοτε θελετε γιατρο...το μανιουαλ δεν θα σας βοηθησει...
επισης μπορειτε οσοι εχετε Honda cbr να αλλαζετε λαδια καθε 12000 που λεει ο κατασκευαστης...κατι θα ξερει...
Σωστος!
Εγω πχ που σπανια κατεβαινω κεντρο και οι μηχανες μου αναβουν βεντιλατερ 3 φορες τον μηνα το καλοκαιρι και 0 τον χειμωνα, αλλαζω καθε 8-10.000 αλλα και 25.000 που τα ειχα αφησει μια φορα(zxr400) για να δω ποσο μαυρα θα βγουν, μονο λιγο το κιβωτιο χτυπαγε, εχουν περασει 2 χρονια και η μηχανη ακομη δουλευει μια χαρα:rotflmao:
Στα 1000χλμ οταν αλλαξα λαδια εβαλα τα MOTUL 5100 ,δεν ξερω αν φταιω εγω αλλα ειχα προβλημα
με τις ταχυτητες .Λεω μετα !! θα φταιει το λαδι στις 5500 αλλαζω και βαζω το MOTUL της suzuki to συνθετικο αλλα τιποτα ,τωρα εχω κανει 3000 χλμ και για δοκιμη εβαλα ενα συνθετικο λαδιου της βιρτ
(20ml) το μηχανακι εχει αλλαξει και στο σασμαν και στο θορυβο οταν λειτουργει ο κινητηρας !!!
αυτα απο δικια μου εμπειρια
![]()
![]()
rein ποια torco να βαλω στο horneti 07 ?ειχα δει δυο απο προηγουμενη συζητηση αλλα ηταν racing και τα αλλα ημισυνθετικα...ποιο τυπο ακριβως?
κυριοι περα απο το μανουαλι πιστευω οτι ολοι καταλαβαινουμε ποτε τα λαδακια μας αφηνουν πνευμα ,ποτε χανουν τις ιδιοτητες τους...
α υπαρχει και ο παραδοσιακος τροπος ,εδω στη κρητη το λαδι το εμπιστευομαστε μέχρι τη τελευταια σταγόνα τυο ....δαχτυλακι -τριψιματακι και βλεπουμε ποσο καλα ειναι(για αυτους που ξέρουν να γνωρίζουν το ...παρθένο λάδι ):rotflmao:
βαλε t4-r τα ημισυνθετικα...θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος...