Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 68

Θέμα: Ζητείται win 2003 administrator

Ρε χρηστο (αν μου επιτρεπεις!) γνωριζω την αγορα γιατι την εχω ζησει απο το 1989 ως εργαζομενος σε αυτο το χωρο,εχουν δει τα ματακια και χειροτερα εχει καταπιει το στομαχακι μου πολλα παρα πολλα ,και λεω τα εξης λεμε οτι ειμαστε ευρωπη αλλα σε τετοια θεματα ειμαστε ζιμπαμπουε.
    Δεν ειμαι αφεντικο καπου και το βλεπω απο τη δικια μου πλευρα μονοπλευρα ως εργαζομενος.
    Και το ξαναλεω οτι εαν ζηταγε ενα απλο τεχνικο θα το καταλαβαινα αλλα το να ζητας (οχι εσυ αλλα η εταιρια)εξειδικευμενα προσοντα (αυτο το cisco τι το ηθελες!) με τοσο λιγα λεφτα ειναι αμαρτια.
    Γιατι δεν καταλαβαινουμε στην ελλαδα οτι οι γνωσεις εχουν αποκτηθει με κοπο και οχι με τροπο και σε πολλες περιπτωσεις εχουν κοστισει και χρηματα και δεν μπορει καποιος να το καταπατησει αυτο.
    Αυριο θα παει ενας πιτσιρικας και θα το παιζει μαγκας και ξερολας εχω συναντησει πολλα τετοια κοκορια και οταν τα κανει πουτανα σε κανα κακομοιρη πελατακο θα τρεχουν οι υπολοιποι να τα μαζεψουν τα ασυμαζευτα.
    Ειναι στην κριση του ανθρωπου που θα κανει την προσληψη να το διακρινει.Επισης εαν μια εταιρια εψαχνε για ενα αξιο στελεχος με γνωσεις συγκεκριμενες φυσικα θα περιμενε να τον πληρωσει αλλα βαζοντας ενα τετοιο ποσο μοιραια θα παρουσιαστουν τυπακια με μερικη γνωση (format,show run το πολυ!).Εαν βολευομαστε με τετοιες καταστασεις τοτε παω πασο!

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    Εγω δινω 750 + κινητο σε υπαλληλο που δεν εχει την παραμικρη ευθυνη μεσα στο μαγαζι.Αρα τα 700€ για καποιο πτυχιουχο νομιζω οτι ειναι λιγα , ο οποιος θα εχει και μεγαλες ευθυνες μεσα στην εταιρια.

Απο οσο ξερω η αγορα δινει πρωτο μισθο σε πτυχιουχους μηχανικους γυρω στα 900 €.

Απο την αλλη στα Goodys πολλες φορες η δουλεια αυτη δεν πληρωνεται ουτε με 2000€.Ας παει καποιος Κυριακη μεσημερι στα Goodys Λ.Κηφισίας και θα καταλαβει τι εννοω.

Γενικα θα ελεγα οτι οι μισθοι ειναι κατι το σχετικο.Καθενας ζηταει οτι νομιζει.Εαν δεν βρει αυτο που θελει θα αυξησει την προσφορα του.
    Δεν γνωριζω τον κλαδο των admin (νομιζω οτι ειναι αυτοι που δεν κανουν τιποτα !!!) αλλα εαν ζηταγα εναν θα εκανα μια ερευνα αγορας πρωτα.

Και βεβαια σε ολες τις ειδικοτητες υπαρχουν και διαφορες.Υπαρχει πωλητης των 600 € που απλα διπλωνει τα ρουχα στο ΖΑΡΑ και υπαρχει με 1500 που πουλαει cd player σε κουφους.

Και κατι ακομα οσον αφορα τα αφεντικα.
    Καποιοι απο αυτους (και δεν αναφερομαι στα λαμογια που εγιναν πλαγιως) εχουν παρει απιστευτα ρισκα , δανεια , κλπ οποτε νομιζω τους αξιζει ενα πουρακι τουλαχιστον.
    Και η αγορα ειναι οντως χαλια , ετσι;

Ειλικρινά αν συζητήσω για την δουλειά των goodies δεν θα την άντεχα με τίποτα ούτε με όλα τα λεφτά του κόσμου ( υπερβολή)
    Συμφωνώ τελικά στα ποσά τα οποία βγήκαν και από την έρευνα που έγινε εδώ μέσα αρα κάτι άξιζε η φασαρία , από την άλλη πρέπει να σου πω ότι στα χρόνια που θα έρθουν μπορεί να συμβεί το να είσαι επιχειρηματίας, μετά να γίνεις χασάπης και μετά πωλητής σε κατάστημα ρούχων , εκείνοι που θα επιβιώσουν στην νέα εποχή θα είναι εκείνοι που μπορούν να προσαρμοστούν στις καταστάσεις και να αποδώσουν τα μέγιστα.
    Δεν ξέρω λοιπόν στα χρόνια που έρχονται αν παρουσιαστεί η ανάγκη να προσαρμοστούμε σε αλλαγές πως θα ανταποκριθεί ο καθένας ….όπως και να’ χει συμφωνώ και σε ότι η αγορά βρωμάει…..ειδικά στις μέρες μας..
    και η ζωή συνεχίζεται...

Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
    Ρε χρηστο (αν μου επιτρεπεις!) γνωριζω την αγορα γιατι την εχω ζησει απο το 1989 ως εργαζομενος σε αυτο το χωρο,εχουν δει τα ματακια και χειροτερα εχει καταπιει το στομαχακι μου πολλα παρα πολλα ,και λεω τα εξης λεμε οτι ειμαστε ευρωπη αλλα σε τετοια θεματα ειμαστε ζιμπαμπουε.
    Δεν ειμαι αφεντικο καπου και το βλεπω απο τη δικια μου πλευρα μονοπλευρα ως εργαζομενος.
    Και το ξαναλεω οτι εαν ζηταγε ενα απλο τεχνικο θα το καταλαβαινα αλλα το να ζητας (οχι εσυ αλλα η εταιρια)εξειδικευμενα προσοντα (αυτο το cisco τι το ηθελες!) με τοσο λιγα λεφτα ειναι αμαρτια.
    Γιατι δεν καταλαβαινουμε στην ελλαδα οτι οι γνωσεις εχουν αποκτηθει με κοπο και οχι με τροπο και σε πολλες περιπτωσεις εχουν κοστισει και χρηματα και δεν μπορει καποιος να το καταπατησει αυτο.
    Αυριο θα παει ενας πιτσιρικας και θα το παιζει μαγκας και ξερολας εχω συναντησει πολλα τετοια κοκορια και οταν τα κανει πουτανα σε κανα κακομοιρη πελατακο θα τρεχουν οι υπολοιποι να τα μαζεψουν τα ασυμαζευτα.
    Ειναι στην κριση του ανθρωπου που θα κανει την προσληψη να το διακρινει.Επισης εαν μια εταιρια εψαχνε για ενα αξιο στελεχος με γνωσεις συγκεκριμενες φυσικα θα περιμενε να τον πληρωσει αλλα βαζοντας ενα τετοιο ποσο μοιραια θα παρουσιαστουν τυπακια με μερικη γνωση (format,show run το πολυ!).Εαν βολευομαστε με τετοιες καταστασεις τοτε παω πασο!
    Να είσαι σίγουρος ότι η όλη συζήτηση με βοήθησε και αν θέλεις είχα την ευκαιρία να ακούσω γνώμες που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα άκουγα χωρίς να «χρυσώνεται το χάπι» όμως ακόμη πρέπει να σου πω ότι πάνω απ’ όλα αυτό που αξιολογείται σαν πρώτος παράγοντας κατά την συνεργασία με κάποιον είναι ο άνθρωπος και πιο συγκεκριμένα ο χαρακτήρας του. Ο τρόπος που εκφράζεται που αντιδρά στις επιθέσεις και προπαντός αν είναι εξελίξιμος…σίγουρα η τεχνική τυπική και εργασιακή κατάρτιση είναι από τα πιο σημαντικά όμως πάντα υπάρχει και το ποσοστό του ρίσκου σε τέτοιες επιλογές.
    Θα δούμε λοιπόν πως θα τα συμβιβάσω.

και η ζωή συνεχίζεται...

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    "Μα εγω ειμαι 12 χρονων και μεγαλοδειχνω" !!!

:rotflmao:
    να σου πω ρε Χρήστο,
    θα με αφήσεις να τσακωθώ με την ησυχία μου???

και η ζωή συνεχίζεται...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από free rider
    να σου πω ρε Χρήστο,
    θα με αφήσεις να τσακωθώ με την ησυχία μου???

Κανε δουλεια σου ...

Δεν κοιταω εγω!

:rotflmao:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    προς τους περισσότερους....

Παιδιά δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος για διαπληκτισμό... αν τώρα ο φίλος free rider βρει άτομο που θα ανταπεξέρθει σε αυτά που έχει ανάγκη και δεν χρειαστεί να δώσει παραπάνω χρήματα , αυτό είναι δικό του θέμα... εκείνος έκανε μια κίνηση για να βάλει μια αίτηση γαι εργασία που πολλοί δεν κάνουν για κανένα άτομο απο εδώ , που έστω και μέσω γραπτού λόγου μποεί να τον γνωρίζει... δεν καταλαβαίνω γιατί τσακώνεστε.... τόσο μπορεί , τόσο δίνει (και πάντα υπό το πρίσμα οτι η εταιρία είναι δική του , έτσι; )

Free rider:
    Σκέψου όμως εσύ αλλά και ο Gandalf ότι από το τελευταίο καλοκαίρι μεγάλες εταιρίες αρκετά γνωστές στον κλάδο έχουν πραγματοποιήσει μαζικές εξόδους υπαλλήλων και κάποιες άλλες απλά έχουν να πληρώσουν απ’ το καλοκαίρι τους ανθρώπους τους.

Φίλε μου εργάζομαι σε μια απο τις 3 μεγάλες εταιρίες του χώρου και είδα την κοσμοσυρροή κατά την περίοδο της Ολυμπιάδας και συνεχίζω να είμαι εκεί παρόλες τις απολύσεις , γιατί ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ....
    τα παιδάκια και οι τύποι που έφυγαν ήταν κάποιοι που γνώριζαν χειρισμό Η/Υ και οχι το επάγγελμα...
    Επίσης όλοι αυτοί που αποφοιτούν για τον χώρο τον δικό μας, είναι ζήτημα το 2% απο αυτούς να θεωρηθούν επαγγελματίες με μέλλον στον χώρο...

Οι περισσότεροι θα γεμίσουν τις αγγελίες των εφημερίδων και τα γραφεία του ΟΑΕΔ....
    Οι υπολογιστές είναι μικρόβιο και χοντρή αρρώστεια και πάθος... και όσοι έρχονται απλά για να δουλέψουν ή να βγάλουν απλά χρήματα ας κάνουν κάτι άλλο , γιατί με το πτυχίο, certificate τους , μόνο σουβλάκαι θα διπλώσουν...
    Καθαρά και ξάστερα...οι ΑΣΧΕΤΟΙ θα πάρουν πόδι μέσα σε λίγα χρόνια , μιας και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και μόνο οι γνώσεις πληρώνονται...

Για αυτό και την προηγούμενη που πήγα σε εταιρία να στήσω δικτυάκι με incompatible OS σε wired-wi.fi , έκανα 5 ώρες και πήρα ....ας πούμε ενα μισθό ακόμα και λίγα ήταν.... χατηρικά... γιατί ο admin τους που παίρνει 800 (!!!) δεν μπορούσε ούτε να στήσει τον server πόσο μάλλον να τον κάνει manage....ή να τον "θωρακίσει"..

Αυτά λοιπόν είναι κάποια πράγματα που δεν μαθαίνονται σε σχολές , ούτε σε βιβλία... είναι εμπειρία και γνώσεις.... είναι σαν την Ιατρική...χώρια τις σοβαρότατες ευθύνες της που δεν έχει το επάγγελμα μας....

Αυτα λοιπόν θα πληρώσεις φίλε μου στα 1200-1300 ... και βέβαια το οτι αυτός θα λειτουργήσει και ως μεσάζων σε ότι και αν συμβεί στον τομέα των υπολογιστών και εσύ ή ο διευθυντής σου , απλά θα δεί μια αναφορά και δεν θα χρειαστεί να μεσολαβήσει και σε αυτό....

Αυτά και ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Ρε παληκάρια, είπε κανείς για 3000 ευρώπουλα μισθό;.... που είναι αυτό το παληκάρι να γίνουμε φίλοι , μπας και ξαναχρειαστεί κάποιον....;;;..........χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    προς τους περισσότερους....

Παιδιά δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος για διαπληκτισμό... αν τώρα ο φίλος free rider βρει άτομο που θα ανταπεξέρθει σε αυτά που έχει ανάγκη και δεν χρειαστεί να δώσει παραπάνω χρήματα , αυτό είναι δικό του θέμα... εκείνος έκανε μια κίνηση για να βάλει μια αίτηση γαι εργασία που πολλοί δεν κάνουν για κανένα άτομο απο εδώ , που έστω και μέσω γραπτού λόγου μποεί να τον γνωρίζει... δεν καταλαβαίνω γιατί τσακώνεστε.... τόσο μπορεί , τόσο δίνει (και πάντα υπό το πρίσμα οτι η εταιρία είναι δική του , έτσι; )

Free rider:

Φίλε μου εργάζομαι σε μια απο τις 3 μεγάλες εταιρίες του χώρου και είδα την κοσμοσυρροή κατά την περίοδο της Ολυμπιάδας και συνεχίζω να είμαι εκεί παρόλες τις απολύσεις , γιατί ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ....
    τα παιδάκια και οι τύποι που έφυγαν ήταν κάποιοι που γνώριζαν χειρισμό Η/Υ και οχι το επάγγελμα...
    Επίσης όλοι αυτοί που αποφοιτούν για τον χώρο τον δικό μας, είναι ζήτημα το 2% απο αυτούς να θεωρηθούν επαγγελματίες με μέλλον στον χώρο...

Οι περισσότεροι θα γεμίσουν τις αγγελίες των εφημερίδων και τα γραφεία του ΟΑΕΔ....
    Οι υπολογιστές είναι μικρόβιο και χοντρή αρρώστεια και πάθος... και όσοι έρχονται απλά για να δουλέψουν ή να βγάλουν απλά χρήματα ας κάνουν κάτι άλλο , γιατί με το πτυχίο, certificate τους , μόνο σουβλάκαι θα διπλώσουν...
    Καθαρά και ξάστερα...οι ΑΣΧΕΤΟΙ θα πάρουν πόδι μέσα σε λίγα χρόνια , μιας και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και μόνο οι γνώσεις πληρώνονται...

Για αυτό και την προηγούμενη που πήγα σε εταιρία να στήσω δικτυάκι με incompatible OS σε wired-wi.fi , έκανα 5 ώρες και πήρα ....ας πούμε ενα μισθό ακόμα και λίγα ήταν.... χατηρικά... γιατί ο admin τους που παίρνει 800 (!!!) δεν μπορούσε ούτε να στήσει τον server πόσο μάλλον να τον κάνει manage....ή να τον "θωρακίσει"..

Αυτά λοιπόν είναι κάποια πράγματα που δεν μαθαίνονται σε σχολές , ούτε σε βιβλία... είναι εμπειρία και γνώσεις.... είναι σαν την Ιατρική...χώρια τις σοβαρότατες ευθύνες της που δεν έχει το επάγγελμα μας....

Αυτα λοιπόν θα πληρώσεις φίλε μου στα 1200-1300 ... και βέβαια το οτι αυτός θα λειτουργήσει και ως μεσάζων σε ότι και αν συμβεί στον τομέα των υπολογιστών και εσύ ή ο διευθυντής σου , απλά θα δεί μια αναφορά και δεν θα χρειαστεί να μεσολαβήσει και σε αυτό....

Αυτά και ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Ρε παληκάρια, είπε κανείς για 3000 ευρώπουλα μισθό;.... που είναι αυτό το παληκάρι να γίνουμε φίλοι , μπας και ξαναχρειαστεί κάποιον....;;;..........χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Gandalf

Είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας ότι τα πτυχία διαβατήρια δεν περιλαμβάνουν την σιγουριά του αποτελέσματος και όντως αυτό είναι σημαντικό. Έχω πολύ κοντινά μου παραδείγματα ατόμων που πραγματικά είναι αποτελεσματικοί χωρίς να έχουν περγαμηνές. Και ναι αν δεν σε φάει η κλίκα και οι περικοπές σε μια πολυεθνική όλα καλά θα πάνε
    ( να σου θυμίσω ότι πριν περίπου 10 χρόνια η citybank με μια από τις μεγαλύτερες μηχανογραφήσεις στην Ελλάδα τα μάζεψε και ξεκίνησε το centralization πρώτα Γερμανία και μετά Αμερική, Τι έγινε το μαγαζί της μηχανογράφησης? Πήραν καλές αποζημιώσεις και πήγαν στη eurobank…παλιές ιστορίες θα μου πεις όμως μας διδάσκουν κάτι ).
    Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κανείς να τρέμει απλά να γνωρίζει την πραγματικότητα και να μην επαναπαύεται.
    Η μόνη σιγουριά που έχει κανείς είναι η γνώση του και οι ικανότητές του. Και το ίδιο ισχύει για όλους μας’ κακά τα ψέματα.

Συζητώντας με έναν φίλο από το κάτεργο intracom λέγαμε ότι μια σημαντική ασφάλεια είναι να γνωρίζει κανείς άλλους είκοσι που κάνουν την ίδια δουλειά με αυτόν.

Και ακόμη είναι σημαντικό να αναπτύσσονται συνεργασίες μεταξύ των απλών ανθρώπων που είναι μυρμήγκια απέναντι στα μεγαθήρια γιατί έτσι επιβιώνουν….

Για σκεφτείτε λοιπόν ότι κάπως έτσι δεν μπορούμε όλοι να ωφεληθούμε….???
    και η ζωή συνεχίζεται...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
    Και κατι ακομα οσον αφορα τα αφεντικα.
    Καποιοι απο αυτους (και δεν αναφερομαι στα λαμογια που εγιναν πλαγιως) εχουν παρει απιστευτα ρισκα , δανεια , κλπ οποτε νομιζω τους αξιζει ενα πουρακι τουλαχιστον.
    Και η αγορα ειναι οντως χαλια , ετσι;
    Όταν χρωστάνε τους μισθούς ενός, δύο και παραπάνω μηνών στους εργαζόμενους, δεν τους αξίζει κανένα πούρο.
    Θάνος..

free rider:

Για την Citibank κάνεις λάθος , μιας και πέρασα ενα 6μηνο εκεί στο support τους...

Δεν έχει μετακομίσει το management τους... απλά έχει μειωθεί ....
    Ναι έχει φύγει η παραγωγή τους αλλά τα "micros" προς το παρόν παραμένουν έστω και με ελάχιστο προσωπικό...

Για την υπόννοια συνδικάτο που αφήνεις να διαγραφεί, οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει , αλλά θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να πείς οτι είναι και θεσμός....
    Το μόνο σίγουρο είναι οτι κάτι αλλάζει και θα φανεί ακόμα περισσότερο μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο απο τους άσχετους και τους λοιπούς που έσπευσαν να κερδίσουν χρήματα στον τομέα , χωρίς πολύ απλά να γνωρίζουν....

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από free rider
    από την άλλη πρέπει να σου πω ότι στα χρόνια που θα έρθουν μπορεί να συμβεί το να είσαι επιχειρηματίας, μετά να γίνεις χασάπης και μετά πωλητής σε κατάστημα ρούχων , εκείνοι που θα επιβιώσουν στην νέα εποχή θα είναι εκείνοι που μπορούν να προσαρμοστούν στις καταστάσεις και να αποδώσουν τα μέγιστα.
    Αυτο πρεπει να το καταλαβουν ολοι νομιζω
    Keep on rocking in a free world !!!

παρακολουθω αυτο το thread απο την αρχη του κι εχω μεινει με καποιες αποριες...

Καποιος ζητησε win admin που να μπορει να βαλει κι ενα IP σε καποιο cisco και προσφερε 700 καθαρα. Το τι ακουστηκε μετα δε περιγραφεται

Ο μονος που το πιασε σωστα (κατα τη γνωμη μου) ηταν ο periklisk. Νομιζω οτι ηταν προφανες οτι δεν ζητηθηκε καποιος CCIE me PHD se distributed systems

Tι πιστοποιησεις cisco ακουστηκαν, τι microsoft cerifications, τι IDS (εδω γελασα πολυ) και διαφορα αλλα...

Ρε παιδια, ασ μην υπερβαλλουμε με καθε ευκαιρια. Δεν χρειαζεται καμια τρομερη εξειδικευση γι αυτα που ζητουσε ο ανθρωπος και φανταζομαι οτι δεν θα πρεπει να υποστηριξει πυραυλικα συστηματα 'η expert systems για χειρουργικες επεμβασεις

Τα λεφτα θα μπορουσαν να ειναι και λιγο περισσοτερα αλλα οχι πολυ περισσοτερα.

Δεν ειναι ολοι οι admins ιδιοι O free rider μαλλον ενα junior microsoft admin ζητησε για καποιο μικρο-μικρομεσαιο περιβαλλον.

Στο γενικοτερο θεμα των μισθων στην Ελλαδα, συμφωνω μ ολους. Και για να σας μιζεριασω λιγο ακομα ακουστε κι αυτο: Φιλος απο Holland, δουλευει σε πανεπιστημιο σαν UNIX admin κυριως σαν systems admin με ελαχιστη εμπλοκη στο δικτυακο κοματι και παιρνει... 3000ευρω !!
    (φυσικα , AFTER ΤΑΧ )

Ρε παιδια, ασ μην υπερβαλλουμε με καθε ευκαιρια. Δεν χρειαζεται καμια τρομερη εξειδικευση γι αυτα που ζητουσε ο ανθρωπος και φανταζομαι οτι δεν θα πρεπει να υποστηριξει πυραυλικα συστηματα 'η expert systems για χειρουργικες επεμβασεις
    Kάνεις λάθος.... είπε και για exchange αλλά και για management AD.... αυτά δεν τα κάνει junior admin που να χτυπάει τον πισινό του κάτω....

To IDS που σου προκάλεσε γέλιο (αλήθεια ξέρεις τι σημαίνει; ) είναι αναγκαίο για τα Ελληνικά δεδομένα , γιατί καμία , ΔΥΣΤΥΧΩς , Ελληνική επειχήρηση δεν προσλαμβάνει συμβούλους ασφαλείας, φυσικά μέχρι να πάθει καμιά πλάκα και να χάσει πολύτιμα αρχεία απο επίθεση που δεν ανιχνεύτηκε και δεν αντιμετωπίστηκε σωστά.... και δεν είναι απαραίτητο να είναι hackers έμπειρος έτσι;...exploits υπάρχουν παντού όπως και script kiddies....που το κάνουν για πλάκα.....

Για να μην μιλήσω για διαδικασίες backup που οι περισσότεροι admins τα παίρνουν σε άλλο δίσκο , μέσα στο δίκτυο (!!!!!!) και δεν το κρατούν κάπου remote για πρόσθετη ασφάλεια... φυσικά για πλάνο backup δεν συζητάμε...κινέζικο αστείο....

όταν φίλε μου αναλαμβάνεις admin στην Ελλάδα , όλα αυτά ΠΡΕΠΕΙ να τα γνωρίζεις για να μην σου ζητούν ευθύνες μετά.... και για να γνωρίζεις ο όρος junior admin , δεν υφίσταται στην Ελλάδα , ούτε καν στον ΟΑΕΔ....
    Υπεύθυνος μηχανογράφησης αναγράφουν στην καρτέλα σου ανεξαρτήτως γνώσεως .....

Δεν είναι λοιπόν να γελάς αλλά για να κλαίς... και όταν ακούς αυτούς τους μισθούς της αγοράς να εξοργίζεσαι....
    Οι μικρομεσαίες επειχηρήσεις , φίλε μου , δεν απολαμβάνουν μόνιμους admin ... μόνο εξωτερικό support ...σπάνια θα δείς διαχειριστή συστημάτων ως υπάλληλο μόνιμο σε μια επειχήρηση 10-15 ατόμων.... τον θεωρούν παραπανίσο "έξοδο"...μέχρι να την φάνε απο "πίσω" και να χάσουν πολύτιμα αρχεία ....και εκεί δεν γνωρίζουν και πιάνουν κεφάλι σε άλλους γιατί "δήθεν" δεν έγινε αυτό και εκείνο.... και όταν τους εξηγείς οτι θες τόσα και άλλα τόσα για h/w γουρλώνουν τα μάτια....

Ε ρε βούρδουλας που χρειάζεταιι......και για να μιζεριάσεις και εσύ περισσότερο . η εξωτερική υποστήριξη σε εταιρίες κοστίζει απο 150 λίρες την ώρα και πάνω... απο έμπειρους βέβαια και οχι απο παιδαρέλια...

Και ενα τελευταίο για τις βεβαιώσεις... αυτές απλά αυξάνουν τον μισθό και οχι τις αληθινές γνώσεις.... έχω τύχει σε cisco certified που δεν ήξερε τι είναι και πως φτιάχνεται ενα crossover... καλύτερα άστο λοιπόν.... Δεν υπάρχει μέση λύση φίλε μου,.... είτε γνωρίζεις και κάνεις δουλειά , είτε κάθεσαι και κάνεις αυγά.....τα σπας και κάνεςι ομελέτα μετά.....χεχεχεχεχεχε

φιλικά πάντα....

Gandalf

Λοιπον βλεπω πως ολοι εχουμε δει την ελληνικη πραγματικοτητα στο τομεα που ασχολουμαστε.
    Αυτο εχει τυχει και σε εμενα (CCIE και CCNP) οι καλωδιωσεις για μερικους θεωρουνται ψιλα γραμματα για να ασχοληθουν.
    Και ας ειναι ο Νο1 πονοκελφαλος στα μεγαλα δικτυα!
    Αλλα απο την αλλη ολα θυσιαζονται στο βωμο της υπερεξειδικευσης

To IDS που σου προκάλεσε γέλιο (αλήθεια ξέρεις τι σημαίνει; )
    Irish Dermatology Society?

Λοιπον, δεν ξερω τι ειναι αυτα τα IDS αλλα ειμαι σιγουρος οτι ειναι του σατανα

Παντως θυμαμαι πριν χρονια, που ειχα χρονο στη διαθεση μου, ειχα βαλει σ ενα PC με 2 NICs, ενα FreeBSD με IPF kai SNORT και με μερικες ψιλο-customιες στον υπεροχο BSD kernel, οχι μονο εκανα Detection (για ενα /24 κανοντας span) αλλα και counter measures. Αλλα τι σου λεω τωρα, προφανως, τα εχεις μελετησει ολ αυτα καλυτερα απο μενα, για να φτασεις και στο συμπερασμα οτι τo IDS ειναι αναγκαιο για τα Ελληνικα δεδομενα, παρολο που παγκοσμιως, το 97% των εταιρειων που χρησιμοποιουν IDS/IPS νομιζουν οτι ειναι plug n play κι αγνοουν οτι το να στησεις σωστα ενα IDS ειναι task πολυ χρονοβορο και για λιγους...
    Οπως επισης ειμαι σιγουρος οτι γνωριζεις οτι τα IDS (ειτε appliances 'η' cards για γομαρια switch) ειναι stale τεχνολογια 'η οποια πλεον χρησιμοποιειται σαν πολυ ακριβα anti-viruses (βλεπε worms) κι οτι τις επιθεσεις απο τις οποιες υποτιθεται οτι θα πρεπε να σε προστατευουν, ΔΕΝ σε προστατευουν (βλεπε tuning effort) . Aλλα, τι στα λεω, αφου τα ξερεις καλυτερα

είναι αναγκαίο για τα Ελληνικά δεδομένα , γιατί καμία , ΔΥΣΤΥΧΩς , Ελληνική επειχήρηση δεν προσλαμβάνει συμβούλους ασφαλείας, φυσικά μέχρι να πάθει καμιά πλάκα και να χάσει πολύτιμα αρχεία απο επίθεση που δεν ανιχνεύτηκε και δεν αντιμετωπίστηκε σωστά.... και δεν είναι απαραίτητο να είναι hackers έμπειρος έτσι;...exploits υπάρχουν παντού όπως και script kiddies....που το κάνουν για πλάκα.....
    .
    .
    .
    σ ολα τα υπολοιπα συμφωνω μαζι σου. Το προβλημα οπως πολυ καλα αναλυθηκε ειναι η γενικοτερη κατασταση στη χωρα μας (μισθολογικα) κι οχι ο συγκεκριμενος μισθος.

Και ενα τελευταίο για τις βεβαιώσεις... αυτές απλά αυξάνουν τον μισθό και οχι τις αληθινές γνώσεις....
    Φυσικα! Γι αυτο και οι εταιρειες που σεβονται τον εαυτο τους δεν λαμβανουν και πολυ υπ οψην τους τα εν λογω certifications (εκτος απ αυτα που αξιζουν...)

έχω τύχει σε cisco certified που δεν ήξερε τι είναι και πως φτιάχνεται ενα crossover... καλύτερα άστο λοιπόν.... Δεν υπάρχει μέση λύση φίλε μου,.... είτε γνωρίζεις και κάνεις δουλειά , είτε κάθεσαι και κάνεις αυγά.....τα σπας και κάνεςι ομελέτα μετά.....χεχεχεχεχεχε
    Τουλαχιστον δε θα πεινας :rotflmao:

φιλικά πάντα....

Gandalf
    (επισης) Φιλικα

Αυτο εχει τυχει και σε εμενα (CCIE και CCNP) οι καλωδιωσεις για μερικους θεωρουνται ψιλα γραμματα για να ασχοληθουν.
    τι? εχεις την απαιτηση ο CCIE να λερωσει τα χερακια του? :rotflmao:

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Manual Fazer600 2003
    από superfour στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 20:31

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας