Nomizw oti auto einai arketa endiaferon:
http://www.ktm950.info/how/breakin/engine_breakin.html
Nomizw oti auto einai arketa endiaferon:
http://www.ktm950.info/how/breakin/engine_breakin.html
Στο Χόρνετ ακολούθησα το "στρώσιμο" του τύπου ως εξής: Ζέσταμα καλό στην παραλαβή,ξεκίνημα και μέχρι 5-6000στρ (δεν ανέβαζε εύκολα από κει και πάνω)5 κμ.σβήσιμο και νάνι.Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Εχει ξανασυζητηθει εδω και εχει γραψει σχετικα και ο Καραχαλιος στο Μοto.
Καλα ακουγονται ολα αυτα στην θεωρια, αλλα δεν ξερω κατα ποσο αν ειχε καινουργια μοτοσικλέτα θα τα ακολουθουσα...
βεβαια ποτε δεν εχω κανει ενα στρωσιμο της προκοπης, παντα ''βιαζομαι'' και στο γκαζι και στην χρονικη περιοδο/ χιλιομετρα που αυτο πρεπει να διαρκεσει...η αληθεια ειναι οτι κανενα απο τα μηχανακι που ειχα δεν μου παρουσιασε το παραμικρο προβλημα (και ειχα Ιταλικο και KTM παλιοτερα...)
ενδιαφερον, αλλα...πρεπει να αντιμετωπισθει με σκεπτικισμο...
Επόμενη μέρα,βόλτα δούλεμα από 4-6000στρ και στιγμιαία 7000.άλλα 6κμ...την επόμενη μέρα οι στροφές "άνοιξαν" στο εύρος και πήγαν από τις 4 στις 7000.έκανα άλλα 8κμ
Η επόμενη μέρα ξανά τα ίδια με στιγμιαίες κορυφές στις 9000....
Πρώτη μεγάλη βόλτα:Σούνιο και επιστροφή (100 κμ περιπου)
επόμενη βόλτα ξανά Σούνιο και επιστροφή από Αττική οδό.
Οι επόμενες μέρες πέρασαν στη δουλειά με ρυθμούς από ύπνου μέχρι τέζας,και ήρθε η πρώτη αλλαγή λαδιού...:1200κμ περίπου.
έγιναν προσπάθειες τελικής στα 2000κμ αλλά το μοτόρι δεν ανέβαζε πάνω από 225-230 κοντέρ,και όσους ρώτησα έβλεπαν στο μηχανάκι 240 πάντα κοντερ (δυσκολούτσικα αλλα τάβλεπαν)...η τελική ήρθε άνετα περίπου στα 7000 κμ χαρίζοντας τελική ασσορτί με την πινακίδα μου (240)μέχρι τα 7000 κμ η τελική ανέβαινε σταδιακά,αυξομειούμενη είτε από αέρα ή από καυσιμα στα +-5 κμ...έκτοτε έπαψα να ασχολούμαι με το στρώσιμο,και την τελική...σε λίγες μέρες κλείνει 2 χρόνια στα χέρια μου,δεν καίει σταγόνα λάδι,η τελική παρέμεινε,έφτασα αισίως τα 43000κμ με μόνες αλλαγες πάνω της τα αναλώσιμα και μια ζελατίνα.
Throw down the sword,The fight is done and over,
Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
And turn my weary eyes for home....
www.youtube.com/c/nassosxlvbros