Αρχικά δημιουργήθηκε από vthn
εγώ πήρα τον Ιούνιο ένα κινέζικο ον-οφ 200cc. Μέχρι τώρα έχω κάνει 3000 χλμ χωρίς σοβαρό πρόβλημα. Δεν ξέρω τι θα βγάλει αργότερα, θα σας ενημερώσω..
Όταν λέμε όμως "Κινέζικα", καλό θα ήταν κάποια στιγμή να αρχίσουμε να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι. Δηλαδή όλα τα Ευρωπαϊκά είναι ή καλά ή κακά; Ολα τα γιαπωνέζικα ή όλα τα Αμερικάνικα είναι ή καλά ή κακά; Υπάρχουν στην Κίνα εργοστάσια που απέχουν όσο η Λευκωσία από τη Λισσαβώνα.. Παράγουν ίδια μηχανάκια επειδή είναι Κινέζικα;
Αυτή τη στιγμή, στην Κίνα υπάρχουν άπειρες εταιρίες παραγωγής μικρών μηχανών, μέχρι 250cc λόγω νομοθεσίας. Από μικρές βιοτεχνίες μέχρι όμως και μεγάλες βιομηχανίες που σε κάποια χρόνια θα είναι παγκόσμιοι κολοσσοί. Κάποιες από αυτές τις εταιρίες κάνουν σοβαρές προσπάθειες επενδύοντας σε ποιοτικούς ελέγχους, προσπαθώντας σιγά σιγά να χτίσουν ένα διεθνές brand name.
Αγοράζοντας σήμερα ένα "Κινέζικο" μηχανάκι, μπορείς να ψάξεις αρκετά πράγματα ιδίως μέσω ιντερνετ, για το τι πας να αγοράσεις. Ξέρεις ότι αυτό που θα πάρεις θα το παντρευτείς, αλλά εάν ξέρεις για ποιό λόγο το θέλεις, μπορείς να κάνεις και συμφέρουσες αγορές. Οι μηχανές τους, είναι αντιγραφές από παλιότερα μοντέλλα μεγάλων κυρίως γιαπωνέζικων εταιριών. Επειδή μιλάμε στην συντριπτική τους πλειοψηφία για μικρά μονοκύλινδρα αερόψυκτα μοντέλλα, δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο για να σου βγάλουν μεγάλες ζημιές.
Εάν βέβαια είσαι φανατικός οπαδός του ότι πληρώνεις παίρνεις, τότε τα παραπάνω μην τα λαμβάνεις σοβαρά υπ όψιν γιατί εγώ πιστεύω πως σε πάρα πολλά πράγματα απλώς μας πιάνουν τον κ...
gia ta parapano poy egrapses file moy,nomizo pos exeis dikio (etsei thelo na pistevo diladi) giati kai go kapos etsei to fantazome to pexnidi me ta kinezika,mia kai den vrika kapion apo tin perioxi moy na moy paraggili ena tetio,epesan kapia tilefonimatakia stin germania na moy stiloyn ena ,perimeno apo avrio na matho kai nea an to kanonise.
![]()