Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 65

Θέμα: Φορτιστής μπαταριών....

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    ........ η απλούστερη λύση είναι να βρεις ένα σταθεροποιημένο τροφοδοτικό με τάση εξόδου από 12.8 έως 14.5 Volts και ρεύμα εξόδου το 1/10 της ονομαστικής χωρητικότητας της μπαταρίας σου ...!!!
    Δεν θα την φορτίζει γρήγορα, αλλά δεν θα έχεις τον φόβο της υπερφόρτισης (και καταστροφής της..).
    Θεωρητικά, με το ρεύμα αυτό η μπαταρία σου θα είναι πλήρως φορτισμένη σε 14 ώρες (αν ήταν εντελώς εκφορτισμένη...), αλλά μπορείς να την αφήσεις στον φορτιστή για όσο καιρό θέλεις...
    μίλα ελληνικά παππού

εν ανάγκη βάλε και κανα λίνκ. μη φοβάσαι να μοιραστείς λίγη γνώση.

εγω πάντως με τον oxford 3800 που χα πάρει παλιότερα δε βγάζω άκρη. κάθε χρόνο τα ίδια. έχω την αίσθηση οτι απλά δε φορτίζει. το μόνο που κάνει είναι να σου δείχνει οτι φορτίζει για λίγο και με το που μπει στο maintenance mode τελικά η τάση θα επανέλθει εκεί που την είχε αρχικά μετρήσει. δηλαδή: πρώτη μέτρηση 12,7 V κύκλος φόρτισης για λίγα λεπτά μέχρι τα 13,1. maintenance mode και μετα απο κανα 12άρο,.. μέτρηση πάλι 12,7V (σβηστό).

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    εγω πάντως με τον oxford 3800 που χα πάρει παλιότερα δε βγάζω άκρη. κάθε χρόνο τα ίδια. έχω την αίσθηση οτι απλά δε φορτίζει. το μόνο που κάνει είναι να σου δείχνει οτι φορτίζει για λίγο και με το που μπει στο maintenance mode τελικά η τάση θα επανέλθει εκεί που την είχε αρχικά μετρήσει. δηλαδή: πρώτη μέτρηση 12,7 V κύκλος φόρτισης για λίγα λεπτά μέχρι τα 13,1. maintenance mode και μετα απο κανα 12άρο,.. μέτρηση πάλι 12,7V (σβηστό).
    2 λάθη..!!!

Πρώτον, αν η μπαταρία έχει όντως ταση 12,7 χρειάζεται αρκετή ώρα (ώρες) για να φτάσει τα 13,1...
    (το πόση ώρα εξαρτάται από την χωρητικότητά της και το ρεύμα φόρτισης..)

Δεύτερον, η τάση (13,1) που περνάει από την φόρτιση στην συντήρηση είναι ΠΟΛΥ χαμηλή (πρέπει να ανέβει πάνω από τα 14 Volts για να γίνει σοβαρή φόρτιση) οπότε πολύ φυσιολογικά επανέρχεται στα 12,7 μετά από κάποια ώρα ηρεμίας..

Υ.Γ. Κοινώς, όπως πολύ σωστα λές, το μηχάνημα ΔΕΝ φορτίζει..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος
    Εγω αν τυχει και πεσει η μπαταρια τη βαζω κανα μισαωρο σε μετασχιματιστη.Μετα απο λιγο βαζω μπροστα τη μηχανη και την βολταρω.

Ειναι σωστο αυτο που κανω?Κανω ζημια στην μπαταρια?

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pan DVS Προβολή μηνύματος
    Εγω αν τυχει και πεσει η μπαταρια τη βαζω κανα μισαωρο σε μετασχιματιστη.Μετα απο λιγο βαζω μπροστα τη μηχανη και την βολταρω.
    Έχεις ένα ελάχιστο χρονικό περιθώριο να διορθώσεις κάτι από τα ανωτέρω γεγραμμένα...

Παλαιό μέλος
    Έχεις ένα ελάχιστο χρονικό περιθώριο να διορθώσεις κάτι από τα ανωτέρω γεγραμμένα...
    Αυτο ακριβως κανω.Ποιο ειναι αυτο που χρειαζετε διορθωση δεν καταλαβαινω.
    Τελευταία τροποποίηση από Pan (dvs); 02/12/2013 στις 14:35.

2 λάθη..!!!

Πρώτον, αν η μπαταρία έχει όντως ταση 12,7 χρειάζεται αρκετή ώρα (ώρες) για να φτάσει τα 13,1...
    (το πόση ώρα εξαρτάται από την χωρητικότητά της και το ρεύμα φόρτισης..)

Δεύτερον, η τάση (13,1) που περνάει από την φόρτιση στην συντήρηση είναι ΠΟΛΥ χαμηλή (πρέπει να ανέβει πάνω από τα 14 Volts για να γίνει σοβαρή φόρτιση) οπότε πολύ φυσιολογικά επανέρχεται στα 12,7 μετά από κάποια ώρα ηρεμίας..

Υ.Γ. Κοινώς, όπως πολύ σωστα λές, το μηχάνημα ΔΕΝ φορτίζει..
    σε ευχαριστώ παππού,

σε προγενέστερο email που τους είχα στείλει με τις παραπάνω ανησυχίες μου για το γεγονός οτι δε κάνει και πολλά μου είχαν πει οτι αφού μετράει πάνω απο 12,5 τότε το μεταφράζει ως "καλή' μπαταρία οπότε και δε κάνει τίποτα. bullocks λεω εγώ γιατί

απο εχτές που το ψαξα φαίνεται οτι μάλλον είναι γενικό το θέμα με τον συγκεκριμένο "φορτιστή":

http://www.youtube.com/watch?v=QsEGD8_NrhM

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    αφού μετράει πάνω απο 12,5 τότε το μεταφράζει ως "καλή' μπαταρία
    Για ρώτα τους τι ταση μπορεί να δείξει μια καραφορτισμένη μπαταρία με ένα στοιχείο της βραχυκυκλωμένο...

Για ρώτα τους τι ταση μπορεί να δείξει μια καραφορτισμένη μπαταρία με ένα στοιχείο της βραχυκυκλωμένο...
    εγω θα τους ρωτήσω αλλά σιγά μην μου απαντήσουν

η μπαταρία πάντως δεν έχει κλείσει χρόνο και έχει καλή χρήση. αυτό προσπαθώ να κάνω φέτος. να τη συντηρήσω σωστά για να μην την ακούσουμε του χρόνου.

Moderator
    Αυτο ακριβως κανω.Ποιο ειναι αυτο που χρειαζετε διορθωση δεν καταλαβαινω.
    Λοιπόν...

Ο μετασχηματιστής κάνει αυτό που κάνει αλλά για να το κάνει πρέπει το καμούμενο να είναι κουνιστό, πράγμα που δεν συμπαθεί η μπαταρία γιατί είναι old fashion straight γκόμενα..

Αν μετα τον μετασχηματιστή ακολουθεί ένα ίδρυμα επαναφοράς του κουνιστού στον ίσιο δρόμο (με το πολλά υποσχόμενο παρατσούκλι "ανόρθωση") η μπαταρία αρχίζει να την βλέπει την δουλειά με άλλο μάτι ..
    (απέχουμε βέβαια πολύ από το να θεωρήσουμε ότι την έχουμε ρίξει..)

Άμα κοτσάρουμε και μια κοινωνική οργάνωση που θα πει στο καμούμενο ότι "εδω πρέπει να κάτσεις και πουθενά αλλού πλέον" η μπαταρία αρχίζει και τσιμπάει ..

Άμα εκεί που πρέπει να κάτσει το καμούμενο έρχεται ταμάμ με τα γούστα της μπαταρίας, μπαίνει το νερό στο αυλάκι...
    (αλλά θα πρέπει να κανονίσουμε πόσο νερό θα μπει για να μην μας πάρουν και για λιγούρια..)
    Τελευταία τροποποίηση από OldMan; 02/12/2013 στις 16:02.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Λοιπόν...

Ο μετασχηματιστής κάνει αυτό που κάνει αλλά για να το κάνει πρέπει το καμούμενο να είναι κουνιστό, πράγμα που δεν συμπαθεί η μπαταρία γιατί είναι old fashion straight γκόμενα..

Αν μετα τον μετασχηματιστή ακολουθεί ένα ίδρυμα επαναφοράς του κουνιστού στον στον ίσιο δρόμο (με το πολλά υποσχόμενο παρατσούκλι "ανόρθωση") η μπαταρία αρχίζει να την βλέπει την δουλειά με άλλο μάτι ..

Άμα κοτσάρουμε και μια κοινωνική οργάνωση που θα πει στο καμούμενο ότι "εδω πρέπει να κάτσεις και πουθενά αλλού πλέον" η μπαταρία αρχίζει και τσιμπάει ..

Άμα εκεί που πρέπει να κάτσει το καμούμενο έρχεται ταμάμ με τα γούστα της μπαταρίας, μπαίνει το νερό στο αυλάκι...
    (αλλά θα πρέπει να κανονίσουμε πόσο νερό θα μπει για να μην μας πάρουν και για λιγούρια..)

Και ότι είχα αρχίσει να ανησυχώ έντονα!

Αντώνη πολλές
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    Λοιπόν...

Αν μετα τον μετασχηματιστή ακολουθεί ένα ίδρυμα επαναφοράς του κουνιστού στον ίσιο δρόμο (με το πολλά υποσχόμενο παρατσούκλι "ανόρθωση") η μπαταρία αρχίζει να την βλέπει την δουλειά με άλλο μάτι ..

Λοιπον,μαζεψα ολη τη γειτονια και τους εδειξα το κειμενο.Σιγουροι ακομοι δεν ειμαστε για το περιεχομενο αλλα βγαλαμε καναδυο συμπερασματα.

Λογικα προσπαθεις να μου πεις οτι αλλο μετασχηματιστης αλλο τροφοδοτικο.Αλλα δεν τολμαω να σε βαλω στη διαδικασια να μου απαντησεις.

Για να το ξαναπαω απο την αρχη.

Εγω αν τυχει και πεσει η μπαταρια τη βαζω κανα μισαωρο σε τροφοδοτικο.Μετα απο λιγο βαζω μπροστα τη μηχανη και την βολταρω.

ΥΓ.Το τροφοδοτικο αυτο δεν ειναι τιποτε σπουδαιο.Το χρησιμοποιω σε ενα ψυγειακι αυτοκινητου το καλοκαιρι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ποσα W ειναι το ψυγειακι (για να δουμε ποσα Α μπορει να δωσει το τροφοδοτικο) και μετα θα φανει αν η μπαταρια καταλαβαινει κατι στο μισαωρο
    (υποθετοντας οτι η εξοδος ειναι 12V συνεχες)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus

Λογικα προσπαθεις να μου πεις οτι αλλο μετασχηματιστης αλλο τροφοδοτικο.Αλλα δεν τολμαω να σε βαλω στη διαδικασια να μου απαντησεις.

νομιζω μετασχηματιστης και τροφοδοτικο ειναι το ιδιο.

μετασχηματιστης-τροφοδοτικο και φορτιστης ασχετα πραματα.

λες να απαντησει;

Λοιπόν...
    translate Δουλεια του μετασχηματιστη ειναι να ρίξει (ή να ανεβασει) την προσφερομενη ταση εισοδου σε μια νεα στην εξοδο.
    Αν του δωσεις συνεχες ρευμα θα παραμηνει συνεχες. Αν του δωσεις εναλασομενο θα παραμηνει εναλλασομενο.
    Οι μπαταριες παντος θελουν συνεχες (DC)

Translate Δουλεια του ανορθωτη ειναι να μετατρεψει οσο καλυτερα μπορει το εναλλασομενο ρευμα σε συνεχες.
    Καποιοι ανορθωτες μετατρεπουν πληρος το προσφερομενο "ρευμα" ενω καποιοι αλλοι μονο το μισο.

Translate Μετα τον μετασχηματιστη καλο ειναι να υπαρχει σταθεροποιητης ο οποιος με την βοηθεια πυκνωτων και αλλων διαταξεων μας εξασφαλιζει απολυτα σταθερο "ρευμα" χωρις παρασιτα και πτωσεις τασεις αν τραβηξουμε αποτομα μεγαλα φορτια.

Translate Αμα ειμαστε μερακληδες βαζουμε και εναν ρυθμιστη ΕΝτασης που περιοριζει-ρυθμιζει την μεγιστη πσοτητα ρευματος (αμπερ) που μπορει να τραβηξει η μπαταρια. Σαν τους φορτιστες για Li-on μπαταριες ή και τις λαμπες φθορισμου
    Η περιγραφη του παλιανθρωπα ειναι πολυ καλυτερη παντος.
    Εγω να βοηθησω θελω οσους δεν εχουν παρει ακομα αρκετα μεγαλες ποσοτητες LSD και δεν εχουν δει τους δρακους να καθαριζουν μανταρινια ακομα και εχουν δυσκολια να "συντονιστουν" στα ενεργειακα κυματα του παλιανθρωπα.
    Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 02/12/2013 στις 23:44.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    ποσα W ειναι το ψυγειακι (για να δουμε ποσα Α μπορει να δωσει το τροφοδοτικο) και μετα θα φανει αν η μπαταρια καταλαβαινει κατι στο μισαωρο
    (υποθετοντας οτι η εξοδος ειναι 12V συνεχες)
    Ο μετασχηματιστης πρεπει να ειναι κανα 5αρι Α,αν θυμαμαι καλα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    νομιζω μετασχηματιστης και τροφοδοτικο ειναι το ιδιο.

μετασχηματιστης-τροφοδοτικο και φορτιστης ασχετα πραματα.

λες να απαντησει;
    Ο μετασχηματιστης ειναι μερος του τροφοδοτικου.Εγω λογω βιασυνης χρησιμοποιησα λαθος λεξη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    Η περιγραφη του παλιανθρωπα ειναι πολυ καλυτερη παντος.
    Εγω να βοηθησω θελω οσους δεν εχουν παρει ακομα αρκετα μεγαλες ποσοτητες LSD και δεν εχουν δει τους δρακους να καθαριζουν μανταρινια ακομα και εχουν δυσκολια να "συντονιστουν" στα ενεργειακα κυματα του παλιανθρωπα.
    Πολυτιμη η βοηθεια σου.Αλλα αν τον δεις πες του να το κοψει.Θα παθει τιποτε και θα τον τρεχουμε.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Φορτιστης Μπαταριας - Ερευνα Αγορας
    από sadengr στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 196
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2024, 19:12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •