apo tin anapodi?![]()
na diavasoume apo to telos kathe frasi ksexwrista? auto ennoeis?
oute egw to epiasa ti thelei na pei..:hypnotize
apo tin anapodi?![]()
...Now that the wind called my name
And my star had faded now hardly a glimpse up in the empty space
And the wise one-eyed great father in the sky stilled my flame...
ίσως δεν ήμουν σαφήςΑρχικά δημιουργήθηκε από empyrium
apo tin anapodi?![]()
κατανοητή η παρανόηση τώρα που το κοιτάζω
αναφέρομαι στα δύο κείμενα
του βεστρομά και το "ανάποδό" του όπως το έγγραψα εγώ
Συγχωρεσε με, αλλα παλι δεν καταλαβα τι λες. Πες το με πιο πολλες λεξεις μην βαριεσε. Στο λεω για να μην σε περασω στο ντουκου. Εκτος και αν δεν εχει τοσο σημασια, οποτε ασ το για αυριο.
αυτό το κείμενο
" Μην εισε τοσο απολυτος φιλε μου αθεε και μη νομιζεις οτι ολοι αυτοι που πιστευουν στο θεο ειναι παραμυθιασμενοι. Αναμεσα στα τοσα εκατομυρια πιστους υπαρχουν επιστημονες , παμπλουτοι , παμπτωχοι, μορφωμενοι, αμορφωτοι, με μεγαλυτερο η μικροτερο απ το αικιου το δικο σου η το δικο μου. Αν τωρα εσυ νομιζεις οτι το χεις λυση το υπαρξιακο σου βοηθησε και μας που πιστευουμε λαθος. Ποιος νομιζεις οτι μας εχει δωσει την δυνατοτητα αυτη τη στιγμη να μιλαμε μεσα απο αυτα τα πληκτρολογια. Να σου θυμισω πως την ωρα που διαβαζεις αυτα που γραφω, το μυαλο σου επεξεργαζετε τις λεξεις βλεποντασ τις με τα ματια σου. Ταχυτατα επεξεργαζετε ο εγκεφαλος που δινει εντολη στα χερια να πληκτρολογισουν την απαντηση. Η ποιοτητα και η σοβαροτητα της απαντησης σου, θα αξιολογηθει οχι απο ολους εμας τους βλακες που πιστευουμε στο θεο αλλα απ τον εαυτο σου που ξερει τα παντα και εφιαξε τα παντα απ το μηδεν. Αν θες απαντησε και αν δεν ντρεπεσε, διαβασε ξανα και ξανα την απαντηση σου. "
με μικροαλλαγές έχει μια "ανάποδη" ανάγνωση και αυτή είναι η παρακάτω
"Μην εισαι τοσο απολυτος φιλε μου θρήσκε και μη νομιζεις οτι ολοι αυτοι που δεν πιστευουν στο θεο ειναι παραμυθιασμενοι. Αναμεσα στα τοσα εκατομυρια άπιστους υπαρχουν επιστημονες , παμπλουτοι, παμπτωχοι, μορφωμενοι, αμορφωτοι, με μεγαλυτερο η μικροτερο απ το αικιου το δικο σου η το δικο μου. Αν τωρα εσυ νομιζεις οτι το χεις λυσει το υπαρξιακο σου βοηθησε και μας που πιστευουμε λαθος. Ποιος νομιζεις οτι μας εχει δωσει την δυνατοτητα αυτη τη στιγμη να μιλαμε μεσα απο αυτα τα πληκτρολογια. Να σου θυμισω πως την ωρα που διαβαζεις αυτα που γραφω, το μυαλο σου επεξεργαζεται τις λεξεις βλεποντας τις με τα ματια σου. Ταχυτατα επεξεργαζεται ο εγκεφαλος που δινει εντολη στα χερια να πληκτρολογισουν την απαντηση. Η ποιοτητα και η σοβαροτητα της απαντησης σου, θα αξιολογηθει οχι απο ολους εμας τους βλακες που δεν πιστευουμε στο θεο αλλα απ τον εαυτο σου που ξερει τα παντα και εφτιαξε τα παντα απ το μηδεν. Αν θες απαντησε και αν δεν ντρεπεσαι, διαβασε ξανα και ξανα την απαντηση σου."
θεωρώ ότι δεν βγαίνει τεκμηριωμένο νόημα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις
Δεν τεκμηριωνοντε αυτα τα πραγματα. Το κειμενο ειναι κατι σαν παραδειγμα τροπου σκεψης και προβληματισμου. Δηλαδη παρατηρωντας το περιβαλον και τον ιδιο μας τον εαυτο βλεποντας πως λειτουργουν τα ιδια μας τα οργανα καταλαβαινουμε πως δεν ειμαστε ξεκαρφωτοι εδω περα και τυχαια να μιλαμε για μηχανακια. Το οτι καπου χασαμε το δρομο ειναι αλλο θεμα. Οχι ομως επειδη χασαμε το δρομο να πουμε πως ειμαστε ορφανα! Ο πατερας μας βλεπει και μας προσεχει ολους ειτε το παραδεχομαστε ειτε οχι και αν ο εγωισμος δεν μας αφηνει να τον δουμε αυτος δεν παυει να υπαρχει. Τωρα αν φυγουμε απ τον κοσμο χωρις να τον γνωρισουμε σιγουρα κατι καλο εχει σκεφτει ο παναγαθος! Ολοι αυτοι που περασανε απ τη γη με χαρες με λυπες με δημιουργια και καταστροφη, οσα ειπωθηκαν γραφτηκαν, για πλακα εγιναν΄; Μεγαλο μπινγκ μπανγκ, εξελιξη και τριχες ; Κατι τετοιο ηθελα να πω, να τον ταρακουνησω να ψαξει λιγο μεσα του πριν διαφωνησει ετσι ελαφρα τη καρδια. ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ!!!![]()
Όταν ανέβασα το συγκεκριμένο link δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα κατέληγε σε μία κουβέντα για την ύπαρξη ή τη μη ύπαρξη του Θεού. Δεν πειράζει καθόλου όμως. Αυτή είναι η ομορφιά των συζητήσεων. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω στην κουβέντα που άνοιξαν ο vestromas και ο cityfly είναι πόσο τελικά έχει σημασία η ύπαρξη του Θεού στην καθημερινότητά μας - όποια και να είναι αυτή. Στο χρόνο που έχει ο καθένας πάνω στη Γη δεν πρέπει να χρειαζόμαστε κανέναν για να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αυτό νομίζω ότι είναι ένα κοινό πόρισμα τόσο των θρήσκων όσο και των αγνωστικιστών.
Δε θα πάρω θέση υπέρ του ενός ή του άλλου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αφού βρισκόμαστε εδώ, σ' αυτή τη Ζωή, ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Όπως μάλλον κάνουν και τα παιδιά σ' αυτό το video.![]()
....and you run, and you run
to catch up with the sun....
λοιπόν τώρα που ξυπνήσαμε και μπορούμε να γράψουμε μερικά πράγματα με καθαρό μυαλό
από όλα όσα γράφτηκαν ο tamar με καλύπτει περισσότερο
προσωπικά δεν έχω κατασταλαγμένη άποψη περί ύπαρξης ή μη θεού για τον απλούστατο λόγο ότι δε με ενδιαφέρει αν υπάρχει ή όχι
σε τι θα με βοηθήσει το να πιστεύω σε ένα θεό ή όχι
σε τίποτα απολύτως αν κάποιος θεωρεί ότι υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη ας το θεωρεί δε με ενοχλεί
τώρα αυτό που πιστεύω και είμαι απόλυτος σε αυτό είναι ότι πλέον θρησκεία και εκκλησία δεν έχουν καμία σχέση ίσως να μην είχαν και ποτέ αλλά τους τελευταίους αιώνες ακόμα λιγότερο, η εκκλησία ως όργανο κοιτάει το συμφέρον της και την εξουσία, και δεν αναφέρομαι στην ελληνική ντε και καλά, αναφέρομαι σε όσους στο όνομα του όποιου θεού αυτοονομάζονται προφήτες του και διεκδικούν εξουσία
κάποτε που ο κόσμος δεν είχε που να πιστέψει χρειαζόταν θρησκευτική ηγεσία για να μπορέσει να επιβιώσει η κοινωνία, δες τις δέκα εντολές δε λένε και τίποτα το συγκλονιστικό, απαγορεύουν πάνω κάτω αυτά που και σήμερα οι νόμοι απαγορεύουν ου κλέψεις, γιατί ο νόμος τι σου λέει κλεψε;
εδώ και πολλά χρόνια οι κοινωνίες δε χρειάζονται θρησκευτικές ηγεσίες για να επιβιώσουν
και ευτυχώς γιατί οι εκκλησίες ανά τον κόσμο είναι από τους μεγαλύτερους σκοταδιστές
τώρα για το μπιγκ μπανγκ "και τρίχες"
δηλαδή εσύ τι πιστεύεις ότι ήρθαμε ουρανοκατέβατοι;
προφανώς υπάρχει εξέλιξη
τώρα αν πίσω από αυτήν την εξέλιξη υπάρχει κάποιος θεός δεν το ξέρω
και δεν με ενδιαφέρει
αν και μου φαίνεται εγωιστικό να πιστεύουμε ότι κάποιος ασχολείται με την πάρτη μας;
ή αν το δεις αλλιώς μου φαίνεται τραγικό και πολύ θλιβερό να είμαστε απλά τα παιχνίδια στα χέρια κάπιου άλλου