Άρα έχεις μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από αυτόν...Αρχικά δημιουργήθηκε από KARYDAS
δισκολα του χαλαω χατηρι...
Άρα έχεις μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από αυτόν...Αρχικά δημιουργήθηκε από KARYDAS
δισκολα του χαλαω χατηρι...
Εγω τοσο καιρο δεν εχω προβλημα... Τωρα τι να σου πω... Αλλωστε εγω μιλαω απο προσωπικες εμπειριες και μονο... Μπορει να εχεις δικιο σε αυτο που λες εμενα ομως ποτε δεν μου εχουν πει κατι ενω εχω εμπλακει σε ατυχημα... Μπορει να μην ειπαν κατι επειδη δεν ηταν χοντρη η ζημια... τι να πω...!!Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Μη λεςκαι διαβασε τι γραφω παραπανω.Και τον Rossi να βαλει οδηγο ο ιδιος δεν καλυπτεται.
![]()
ναι και η ασφάλεια σε καλύπτει αν προκαλέσεις εσύ το ατύχημα όχι κάποιος τρίτος,Αρχικά δημιουργήθηκε από fethry
Είσαι σίγουρος γι αυτό?
Νομίζω οτι η ασφάλεια ισχύει για συνδυασμό οχήματος-αδηγού... Όταν οδηγούσα το αμάξι της μάνας μου, με είχε δηλώσει σαν οδηγό στην ασφαλιστική και πλήρωνε κάτι έξτρα επειδή τότε ήμουν νέος οδηγός...![]()
σε αυτήν την περίπτωση πληρώνει η ασφαλιστική αυτού
Καταλαβα ...................να φυλαγομαστε γιατι θα εχει "κονσερβομποξ" (αλλα με τα ιδια μυαλα) πλεον!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από KARYDAS
την ιδεα την βρηκε η μανα του οπου να ναι θα του παρει κάρο...για αντιπερισπασμο....
θα τον δασκαλεψω και εγω λιγο....
δισκολα του χαλαω χατηρι...![]()
![]()
![]()
Φιλε Καρυδα προσωπικα πιστευω οτι αυτος ο υποτιθεμενος ξαδερφος εισαι εσυ ο ιδιος...Αυτο που εχω να σου πω εγω ειναι να προσεχεις πολυ με το Fazer ειδικα τωρα που δν εχεις διπλωμα.Κατα τ αλλα μην αγχωνεσαι το οτι δν εχεις διπλωμα δν σημαινει οτι δν εχεις τις ικανοτητες να "πας" την μηχανη...Ενα χαρτι ειναι μονο για νομικους λογους...
Αυτη ειναι καθαρα η προσωπικη μου αποψη.Παντα φιλικα και χωρις καμια δοση ειρωνιας....
![]()
![]()
Ρε παιδια διαβαζω τοση ωρα και βλεπω οτι το μοναδικο ζορι του ξαδερφου ειναι το νομικο σε περιπτωση ελεγχου ή ατυχηματος.Ξαδερφε νομιζω οτι θα επρεπε να σκεφτεσαι αλλα πραγματα οπως:
Αφου παει το παπι γ@μιωντ@ς ειναι ζητημα χρονου να αρχισει να παει ετσι και το μηχανακι σου.
Αν (χτυπα ξυλο και μακρια απο εμας) εχει ατυχημα σοβαροτερο απο μια απλη σαβουρδα τοτε
1.Πανε δες πως εγινε γιατι καβαλουσε τη μηχανη ΣΟΥ.
2.Βρες μια καλη δικαιολογια να πεις στη μανα του που του δωσες τη μεγαλη(=κακη) μηχανη ΣΟΥ.
3.Δες πως εγινε και η γκομενα που ειχε πανω στη μηχανη ΣΟΥ.
4.Δες πως εγινε και κανας αλλος που πιθανον να πηρε σβαρνα με τη μηχανη ΣΟΥ.
5.Δες πως εγινε και η μηχανη ΣΟΥ.
Μαλλον θα καταλαβες οτι τα νομικα ειναι το λιγοτερο αν και εσενα θα τραβανε.
Οποτε καλυτερα πειτε και κανα ΟΧΙ στον ξαδερφο γιατι μαλλον πολυ κακομαθημενο τον εχετε.
Όντως, τι συζητάμε εδώ τώρα;
Δεν έχει δίπλωμα άρα απαγορεύεται να οδηγήσει τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα.-
Αν σκοτωθεί κάποιος και εμπλέκεται άνθρωπος χωρίς δίπλωμα, όσοι είναι ανακατεμένοι στην ιστορία είναι να μετακομίζουν νύχτα από το πλανήτη!
αδερφε αν σκωτωσεις καποιον και φταις ειτε εχεις διπλωμα ειτε οχι πας μεσα με τα χιλια με την ιδια κατηγορια:ανθρωποκτωνια απο αμελια,,,,,τωρα αν δεν φταις ειτε εχεις διπλωμα ειτε οχι δεν πας μεσα για ανθρωποκτωνια....απλα περνεις κληση για διπλωμα και πας δικαστηριο να σε επιπληξουν που δεν εχεις διπλωμα....σε αυτο το δικαστηριο δεν θα αναφερθει καν το τροχαιο.
τωρα οσον αφορα τον ξαδερφο
και εγω και ολοι μας πιστευω οτι οδηγουσαμε καποτε διχως διπλωμα...(εγω οδηγουσ σκουτερ 125)
εχει διπλωμα μικρης κατηγοριας...αρα ξερει τον κωδικα οδκης κυκλοφοριας...και εχει περασει καποιες εξαιτασεις με δικυκλο..
Αρχικά δημιουργήθηκε από KARYDAS
αδερφε αν σκωτωσεις καποιον και φταις ειτε εχεις διπλωμα ειτε οχι πας μεσα με τα χιλια με την ιδια κατηγορια:ανθρωποκτωνια απο αμελια,,,,,τωρα αν δεν φταις ειτε εχεις διπλωμα ειτε οχι δεν πας μεσα για ανθρωποκτωνια....απλα περνεις κληση για διπλωμα και πας δικαστηριο να σε επιπληξουν που δεν εχεις διπλωμα....σε αυτο το δικαστηριο δεν θα αναφερθει καν το τροχαιο.
και εγω και ολοι μας πιστευω οτι οδηγουσαμε καποτε διχως διπλωμα...(εγω οδηγουσ σκουτερ 125)
εχει διπλωμα μικρης κατηγοριας...αρα ξερει τον κωδικα οδκης κυκλοφοριας...και εχει περασει καποιες εξαιτασεις με δικυκλο..
Δεν πάει έτσι ακριβώς φίλε μου.Αν κάποιος οδηγάει ένα 1000άρι ή 600άρι πχ ενώ έχει δίπλωμα για 125 και προκαλέσει ατύχημα θα είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη γιατί από την στιγμή που δεν έχει δίπλωμα δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί και άρα δεν θα είχε προκαλέσει και το ατύχημα
Fortis Fortuna Adiuvat
δλδ εναν πεσει ενας πιτσιρικας πανω μου και αυτος αργοτερα σκοτωθει θα παω εγω φυλακη ? ι δε τα λες καλα ι δε τα ξερω εγω καλα...![]()
Πίστευε ότι θες αλλά κάποιοι πάντα οδηγούσαν ΜΕ δίπλωμα.....Αρχικά δημιουργήθηκε από KARYDAS
....
και εγω και ολοι μας πιστευω οτι οδηγουσαμε καποτε διχως διπλωμα.......
Πολύ μεγάλο θέμα το κάνατε.
Το να οδηγεί κάποιος οτιδήποτε χωρίς δίπλωμα είναι λάθος....
Από κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τους κινδύνους και τα αποτελέσματα των πράξεών του.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
αδερφε αν σκωτωσεις καποιον και φταις ειτε εχεις διπλωμα ειτε οχι πας μεσα με τα χιλια με την ιδια κατηγορια:ανθρωποκτωνια απο αμελια
και εγω και ολοι μας πιστευω οτι οδηγουσαμε καποτε διχως διπλωμα...
Στο πρωτο δεν πας μεσα ειναι με αναστολη εκτος αν εισαι πιωμενος κτλ.Ομως οταν θα κληθεις να πληρωσεις 200,000Ε(ισως και πολυ παραπανω) για θανατο/τραυματισμο,ειτε συνεπιβατη ειτε αλλου,και θα παρεις τα @@ σου απο την ασφαλιστικη τοτε ελα να μας πεις.Και φυσικα θα τρεξουνε και εσενα,σαν ιδιοκτητη, και τον ξαδερφο,σαν οδηγο.
Εγω ειχα διπλωμα απεριοριστα 2 χρονια πριν παρω μηχανη.
παιδες δεν λεω για καποιον που δεν εχει διπλωμα και φταιει,,λεω για καποιον που δεν εχει διπλωμα και δεν φταιει....
τωρα οσο για τα χρηματα τησ αποζημιωσης εχετε δικαιο.....
εγω φταιω σιγουρα που δινω τη μηχανη και θα το κοψω μεχρι να παρει διπλωμα....
ευχαριστω για τη συμετοχη και τις απαντησεις....