To κατεχω το αθλημα ρε geotriada. Aπλως ειμαι της παλιας σχολης. Βλεπε ροδα τσαντα και κοπανα, τα τσακαλια, κ.α αριστουργηματα της εποχης εκεινης. Με αρβυλες και σκουφους καναμε μοτο κρος, στην Καισαριανη.
To κατεχω το αθλημα ρε geotriada. Aπλως ειμαι της παλιας σχολης. Βλεπε ροδα τσαντα και κοπανα, τα τσακαλια, κ.α αριστουργηματα της εποχης εκεινης. Με αρβυλες και σκουφους καναμε μοτο κρος, στην Καισαριανη.
hararm123 σεβαστη η αποψη σου, και την λαμβανω σοβαρα υποψιν.![]()
![]()
κοιτα αν θελεις απλα να καγκουρεψεις τα διχρονα ειναι η λυση αλλα αν θελεις κατι ενδιαμεσω δλδ καγκουρια και καμια εντουροβολτα πιο εκδρομικου χαρακτηρα κοιτα τετραχρονο.
το 300 exc ειναι απλα οπλο και μακραινει χερια.
το θεμα ειναι να παρεις κατι που να γουσταρεις να καβαλας και να το λιωνεις
στο τριτο τσαι με κονιακ θα γραψω και αλλες μλκς περιμενετε:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΤΕΡΡΑΙΝ
a sub-forum you can trust....
ΧΧΧΧΧΩΩΩΩΩΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑ
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
είμαστε της ίδιας εποχής.
έχω συμμετοχή στα τσακάλια...βγαίνω με σούζα...από την στοά στην πίσσα.
:rotflmao:
αν έχεις να καβαλήσεις χώμα από τότε,πρέπει να ξεκινήσεις από χαμηλά,άσε τα όνειρα γιά καθαρόαιμα ΜΧ και βασικά ξέχνα εντελώς το motocross,o φίλος geotriada δεν έχει διάθεση να σε πειράξει.Σου λέει την αλήθεια.
Μηχανάκι MX δεν σου κάνει γιατί:δεν θα κάνεις motocross και είναι ακατάλληλο,ιδίως σε άσχετο,γιά χρήση εντούρο.
Ασε που άμα πάρεις ΜΧ θα μας ζαλίσεις στις ερωτήσεις του τύπου:Τι να κάνω με τις αναρτήσεις ρε παιδιά?Γιατί δεν μπορώ να ανέβω ανηφόρες?Γίνεται κάτι με την ροπή του?Γίνεται πιό εντουράδικο?
Το μόνο που θα σου προσφέρει ένα ΜΧ είναι καγκουράδες και εξυπνάδες σε φλατ χωματόδρομους.
Τώρα τα 125 τα εντουράκια θέλουν πολύ τεχνική γιά να τα πας.
Προτίμησε κάτι σε παραπάνω κυβικά και υπολόγισε και έξοδο αλλαγής ελατηρίου γιά τα κιλά σου.
Σε μεταχειρισμένο προτίμησε δίχρονο,αν και πολύ δύσκολα βρίσκεις,μεγάλη ζήτηση-λίγη προσφορά.Τους λόγους φαντάζομαι τους ξέρεις.
Οσο τώρα γιά μάρκα,κοίτα τι παίζει στο βουνό...δεν είναι τυχαίο.
Γιά καινούργιο δεν το συζητάω.![]()
Το καλύτερο enduro ever![]()
ktm 450 exf-r
![]()
![]()
Mου τόλεγαν,το καμάρωσα μένει και να το καβαλήσω...![]()
V-stroma, δεν είσαι άσχετος από μηχανάκια.
Καβαλάς, κάποια, σχηματίζεις αρχική προσωπική άποψη και συζητάς τα υπόλιπα.
Κατά τη γνωμη μου, το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι αρχικά να ορίσεις το budget σου (έστω και αν είσαι διατεθειμένος να το υπερβείς).
Άλλο μηχανάκι αγοράζεις με 2000, άλλο με 8000.
![]()
You BETA believe...
Πολυ σωστοΑρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
αρχικά να ορίσεις το budget σου (έστω και αν είσαι διατεθειμένος να το υπερβείς).
![]()
Χιλια ευχαριστω μαγκες. Με βοηθατε πολυ. Εχω πεσει με τα μουτρα στη μελετη με βαση αυτα που μαθαινω και απο εσας. Πειτε μου και δυο πραγματα για κρανος μποτες θωρακες γιατι μαλλον απο αυτα θα ξεκινησω. Τιμες μαρκες.
Για μπότες οι μόνες που μπορώ να συστήσω είναι οι Sidi με την άρθρωση στον αστράγαλο - γύρω στα 270?. Είναι τέτοια η άνεση και κατ'επέκταση η ασφάλεια (αφού δεν σε κουράζουν) που στο μέλλον θα μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να προτιμήσω κάτι άλλο.
Για κράνη, προσωπικά μόνο Shoei αλλά υπάρχουν και άλλες αξιοπρεπείς και φθηνότερες λύσεις.
Για θώρακες.... μάλλον όλοι είναι φτιαγμένοι για ανθρώπους 70-80 κιλών...![]()
:rotflmao: :rotflmao:
You BETA believe...
Ξέχασα να γράψω για τις μπότες ότι -ειδικά σε μαύρες- είναι ότι πρέπει τώρα για τις απόκριες αν θέλεις να ντυθείς klingon και τα σχετικά αφού προσδίδουν ΚΑΙ ηχητικό εφέ στο όλο look...![]()
![]()
τρίζει η άρθρωση καθώς περπατάς...![]()
![]()
You BETA believe...
Αγαπητοί χωματεροί ΤΕSTRIDERS ....... O VSTROM ειναι πλασμένος για ktm 4oo για να βοηθηθεί ο ανθρωπος....Γιατι κ το εντούρο ειναι απόλαυση κ οχι ταλαιπωρία!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από ARISPEED1
Γιατι κ το εντούρο ειναι απόλαυση κ οχι ταλαιπωρία!!!!
![]()
![]()
ειναι απολαυστικη ταλαιπωρια!!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ.....
μην ακολουθείς το μονοπάτι...πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.....
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από iatrodikastis
[B]είμαστε της ίδιας εποχής.
Μηχανάκι MX δεν σου κάνει γιατί:δεν θα κάνεις motocross και είναι ακατάλληλο,ιδίως σε άσχετο,γιά χρήση εντούρο.
Το μόνο που θα σου προσφέρει ένα ΜΧ είναι καγκουράδες και εξυπνάδες σε φλατ χωματόδρομους.
Δηλαδή εγώ είμαι ένας έξυπνος κάγκουρας;(Πλάκα κάνω Πετρο)
Αν θέλεις να κάνεις την πλάκα σου δοκίμασε και ΜΧ μηχανάκια γιατί έχουν πολύ νεύρο και μακραίνουν χέρια. Στα πιστάκια είναι απολαυστικά στα μονοπάτια κάποια από αυτά είναι οκ. Εγώ έχω ΥΖ250 και άλλα δυο φιλαράκια CR250 και KX250. Έχουμε κάνει σκούπα (δεν τρέχεις χωρίς πινακίδα) αρκετούς αγώνες εντούρο και από μονοπάτια άλλο τίποτα. Απλά έχουν άλλο τρόπο οδήγησης, άλλη φιλοσοφία. (έλα μια μέρα βουνό να κάνεις test drive).
Τώρα αν θέλεις να κάνεις εντούρο δηλαδή κυρίως μονοπάτια και εντουράδικα πιστακια (χωρίς μεγάλα άλματα) πάρε εντούρο. Στα τεχνικά κομμάτια θα σε βοηθήσουν περισσότερο λόγω ομαλής απόδοσης μοτέρ και ενδοτικών αναρτήσεων.
Προσωπική γνώμη πάρε αυτό που σου αρέσει πιο πολύ, αυτό που σε πορώνει. Κατά τα άλλα συμφωνώ με όσα έγραψαν τα παιδιά παραπάνω.
Να σου γράψω επίσης ότι τα εντούρο:
έχουν μεγαλύτερη αυτονομία + ρεζέρβα, και καταλληλότερη κλιμάκωση σχέσεων για δύσκολα κομμάτια αλλά και μεγαλύτερη τελική ταχύτητα. Επίσης δεν κάνουν φασαρία, και είναι απολύτως νόμιμα.
Αυτό που σου γράφει ο Dirtbird είναι το καλύτερο, ξεκίνα τα test drive σε μηχανάκια φίλων και μάλιστα σε χώμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ
Να σου γράψω επίσης ότι τα εντούρο:
έχουν μεγαλύτερη αυτονομία + ρεζέρβα,
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.