Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 43 από 43

Θέμα: bmw-ural

dromoi..mono me strofes.. Το avatar του/της GsM
    ante kaloriziko

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	art_19550_4_22.jpg 
Προβολές:	1285 
Μέγεθος:	52,2 KB 
ID:	120514

Στραβαδι-Πεφτουλας Το avatar του/της drow
    καλη και η royal enfield,καλες και οι triumph...τελικα οσο πιο πολυ κοιταω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι.
    Σας ευχαριστω ολους παντως για την βοηθεια σας.

Να σημειωσω οτι εκτος απο την κινηση στον τροχο του καλαθιου ηταν και ετσι σχεδιασμενες ωστε η αποσταση των πισω τροχων μεταξυ τους ηταν ιση με την αποσταση των ραγων των τραινων ετσι ωστε αν υπηρχε αναγκη να τραβηξουν βαγονι ξεζανταριζαν και τοποθετουσαν το τρικυκλο στις ραγες.
    το αντιπαλο δεος ηταν το αμερικανικο Jeep το οχημα γενικων χρησεων οπως σημαινει το ονομα.

Προσοχη και στις Κινεζικες ρεπλικες που κυκλοφορουν Δειτε στα λινκ

These BMW R71 were painted and modified Chang Jiang 750 motorcycles. It is the best BMW R71 replica you can get today. Email me if you want one too. Click on the image for a big photo.

http://www.vintagesidecar.com/images...rmanGrey02.jpg

http://www.vintagesidecar.com/images...aWithBag02.jpg

http://www.chang-jiang.com/bmw/pa.htm

http://www.chang-jiang.com/bmw/a2.html

Αρχικά δημιουργήθηκε από drow
    καλα ειχα ακουσει να μεινω μακρυα απο τον συγκεκριμενο εμπορο...
    Δεν είσαι ο μόνος που το έχει ακούσει..
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

Παλαιό μέλος
    αυτη η μηχανη δεν ειναι bmw κατ αρχην .τωρα ή ural ειναι μοντελο m72 ή το πιο πιθανο μια κινεζικη απομιμηση chiang jang νομιζω λεγεται η μαρκα .η r 71 δεν εχει το φιλτρο αερα οπως αυτην στην φωτο ,ουτε το μπροστινο φτερο ουτε το πισω και χιλιες δυο αλλες λεπτομερεις που βαριεμαι να γραφω .και η ural ειναι απομιμηση της bmw και η κινεζα απομιμηση της ural

Παλαιό μέλος
    αυτο για τις ραγες ΔΕΝ ισχυει .απλα επειδη δεν υπηρχε δρομος τοτε στην ελλαδα τις πηγαιναν απο τις ραγες αλλα δεν πατουσαν πανω .μην πιστευετε οτι βλακεια ακουτε

Παλαιό μέλος
    οσο για κλασσικες μηχανες τις βρισκει κανεις πολυ πιο φθηνες στην γερμανια .εδω ζητανε παπαδες για μηχανες συντηρημενες απο χαλια μηχανικους με ανταλλακτικα οτι βρουμε και εχοντας στην πλατη 50 χρονια ελληνικης πραγματικοτητας .για τα ιδια λεφτα βρισκεις στην γερμανια την ιδια σε πολυ καλυτερη κατασταση .το εχω ψαξει πολυ το πραγμα μιας και εχω ζησει χρονια στην γερμανια και μιας και ξεκινησα πριν 20 χρονια με μια κλασικη μηχανη την καριερα μου .εξακολουθω να ασχολουμε με κλασικες και επισκευες κλασσικων μηχανων αλλα μονο για φιλους και γνωστους και βλεπω τι εχουν κανει εδω οι ελληνες <<μαστορες >> .ειδικα στα bmw .μπορω να σας γραψω κατεβατα ολοκληρα με παραδειγματα προς αποφυγη .και απο μαστορα στην αθηνα που αναφερεται εδω μεσα (ονοματα δεν λεμε υποληψεις δεν θιγουμε)

Φιλε μου σε ιστορικο αρθρο που ειχε καποτε το ΜΟΤΟ με αναφορες σε στρατιωτικες μοτ/τες το ειχα διαβασει , μαλιστα ειχε και φωτο που εδειχνε του λογου το αληθες
    Αν τωρα εσυ εισαι ειδικος ..... τι να πω!!!!
    Αν ψαξω το αρχειο μου με τα περιοδικα που μαζευω απο το 1982 , το Μοτο ειναι πιο μετα , θα το βρω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Πάντως το εύρος των σιδηροδρόμων δεν είναι ίδιο σε όλα τα κράτη ,παρόλο που η τάση είναι το 1435 χιλ. και η κύρια αιτία είναι (μάλλον ήταν μέχρι και το ΒΠΠ) ακριβώς η αποτροπή χρήσης του δυκτίου απο εχθρικές δυνάμεις.

Παλαιό μέλος
    φιλε πατελη αυτο το μοτο το διαβασα και εγω και ακριβως αυτο που σου λεω γραφει και στη φωτο φαινεται ολοκαθαρα οτι δεν πατανε πανω στις ραγες.λες για εκεινη την σειρα που εβγαζε την 10ετια του 90 σχετικα με τις μοτο στην ελλαδα .εκτος αυτου ειχα γνωρισει στην κατερινη εναν γερμανο που καθοταν και θαυμαζε την R 35 ενος φιλου και την r51/3 την δικια μου και ετσι πιασαμε κουβεντα(τον θυμαμαι και ανατριχιαζω τον παλιοπ@#$στη ηρθε να δει τα μερη στα οποια ηταν επι κατοχης .ηταν τυχερος που ηταν γερος αλλιως θα του εσπαγα το κεφαλι) πρωην στρατιωτη των εσ εσ που ηταν στην ελλαδα την εποχη εκεινη και μου ειπε το ιδιο .λογω του οτι δρομος για αθηνα δεν υπηρχε μετακινουταν απο τις ραγες οι μηχανες για πιο γρηγορα .οι ροδες δεν πατουσαν πανω στις ραγες αλλα διπλα.
    οπως λεει και ο αλλος φιλος το ευρος των γραμμων δεν ηταν το ιδιο και αυτο απο την ιδια πηγη το εμαθα .οι γερμανοι ειχαν πιο μεγαλο ευρος και για αυτο οταν παιρναν πραγματα απο εδω να τα στειλουν γερμανια τα αλλαζαν τρενο στην γιουγκοσλαβια .αρα θα πρεπει να φτιαχναν μηχανες ειδικα για την ελλαδα για να γινει αυτο που λες
    ειδικος δεν ειμαι αυτα που διαβασα και που μου ειπε ο τυπος σου λεω .σκεψου το ομως και λογικα αν θελαν να φρεναρουν πως θα σταματουσαν??

Αν σου αρέσουν οι κλασικές μοτοσυκλέτες και θέλεις να πάρεις μια χωρίς να δώσεις μια περιουσία τότε σου προτείνω Enfield.

Έχω ένα Royal Enfield Bullet 500 του 1993 πήρα κυριολεκτικά φυτρωμένο (απο την εγκατάλειψη).
    Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του το είχε σκίσει (τον ξέρω γιατί μου το χάρισε) το είχε ανοίξει για πειραματισμό ουκ ολίγες φορές και μετά το παράτησε για 2-3 χρόνια στο ίδιο σημείο.

Το πήγα σπρωχτό στο συνεργείο για να εκτιμήσουμε τη κατάσταση του και να αγοράσω και ένα καρπυρατέρ γιατί κάποιος χαζοκάγκουρας παπάκιας έκλεψε το προηγούμενο.
    Για να μη πολυλογώ η μηχανή ήταν σε άθλια κατάσταση αλλά με το που μπήκε πάνω καινούρια μπαταρία και φυσικά το καρπυρατέρ πήρε αμέσως μπρός.
    Χρείαστηκε βέβαια αρκετά λίφτινγκ απο τότε έως και πρόσφατα αλλά αυτό οφείλεται στο πρώτερο άσωτο βίο της.

Την έχω τώρα 4 χρόνια και κάτι, και κυκλοφορώ καθημερινά και αποκλειστικά μαζί της, την παίρνω στις διακοπές μαζί, 2 άτομα και μπαγκάζια, και δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.
    Είναι πανέμορφη μοτοσυκλέτα, βγάζει τρελό ήχο είδικά με τη κοντή εξάτμιση και είναι απολαυστική για χαλαρές βόλτες.

Βασική προϋπόθεση να ξέρεις τι θέλεις και να είσαι πρόθυμος να κάνεις υποχωρήσεις στην άνεση και στις ευκολίες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.
    Η ουσία είναι ότι ένα enfield μπορεί να μην έχει τα υλικά που χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι κατασκευάστες (αν και έχει αναβαθμιστεί πάρα πολύ στα τελευταία μοντέλα) αλλά δεν πρόκειται ποτέ να σε αφήσει στο δρόμο, αν ξέρεις να την οδηγάς σωστά.
    Πρέπει λοιπόν να ξοδέψεις χρόνο για να μάθεις πως πρέπει να τη χρησιμοποιείς (αλλαγές ταχυτήτων, στροφές κινητήρα, εύρεση νεκράς, εκίνηση με μανιβέλα κ.α.) και έπειτα να μάθεις να τη λύνεις και να τη δένεις μόνος σου τουλάχιστον στη θεωρία και ως ένα βαθμό και στη πράξη έτσι ώστε να ξέρεις από τον ήχο που κάνει το πρώί σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Μπορείς βέβαια να βρείς μια Bullet electra που έχει μίζα, τις ταχύτητες από τη "σωστη" πλευρά, δεν έχει αποσυμπιεστή και μανιβέλα για να βάλει μπρός γιατί σου δίνει το κουμπί του φλώρου.

Αν ψάξεις στη χρυσή ευκαιρία θα βρείς enfield μεταχειρισμένο με 2.000-2.500 ευρώ μοντέλα μπορεί και 2005 με ελάχιστα χιλιόμετρα, που τα πήραν καποιοι για μούρη αλλά τους κουράσαν γιατί δεν έμοιαζαν πολύ με το αυτόματο βεσπάκι Piaggio που είχαν πρίν.
    Αν πάλι θέλεις μπορείς να πάρεις ένα καινούριο να το μεταχειριστείς εσύ όπως πρέπει. Τα καινουρια κοστίζουν γύρω στα 4.500.

Όνομα:	pic10.jpg 
Προβολές:	1042 
Μέγεθος:	60,4 KB 
ID:	139500
    A Noisy Tappet is a Happy Tappet!

Και μια φωτογραφία από διακοπές, 2 άτομα και αποσκευές από την εποχή που δεν είχα ρυθμίσει ούτε το αβάνς και πήγαινε αλλού γι'αλλού...

Όνομα:	pic10.jpg 
Προβολές:	1036 
Μέγεθος:	60,4 KB 
ID:	139501
    A Noisy Tappet is a Happy Tappet!

Παλαιό μέλος
    οντως καλα στα ειπε ο φιλος με την ενφιλντ .θα συμφωνησω απολυτα μαζι του αν και θα επεκτεινω το θεμα γενικοτερα στις κλασικες μηχανες ακομα και τις γιαπωνεζες .παραδειγμα? το xs 400 που ειχα 86 χιλιαδες μιλια στο κοντερ δηλ κοντα στα 150 χιλιαδες χιλιομετρα και πηγαινε και δεν σταματουσε .το ειχε φερει απο γερμανια αυτος που το πηρα και ηταν θεριο ανημερο .του σοδομισα την μανα και αυτο κιχ δεν εβγαλε .μεχρι που το πιασαν ελληνες μαστορες στα χερια τους .τα προβληματα αρχισαν με τις πλατινες που κανενας δεν ρυθμισε σωστα μετα τα καρπμυρατερ και στο τελος ψοφησε στα χερια ενος φιλου απο ελλειψη λαδιου γιατι α) ο υποτιθεμενος μαστορας εκανε την βλακεια μου αλλαξε καδενα και αφησε τις παλιες φθαρμενες γλυστρες με αποτελεσμα να τρωει η καδενα το μοτερ και να γεμιζει το καρτερ γρεζα και β) εκλεισε το πλαινο καπακι με φλαντζοκολλα χωρις καν να κοιταξει αν εχανε λαδι μετα .την πηρε ο φιλος μου στο δρομο απο θεσσαλονικη για κιλκις (μες την βιασυνη του δεν κοιταξε αν χανει λαδια .τα εχανε κιολας απο κατω και δεν φαινοταν τοσο πολυ ) να μεινει απολαδια και να κολλησει .αν δεν εμενε απο λαδια θα εμενε απο αντλια λαδιου ή τιποτα αλλο γιατι ηταν τιγκα στο γρεζο .
    με bmw που ασχολουμαι χρονια εχουν δει τα ματια μου τις μ@#$%κιες που με καναν να αναρωτιεμαι πως αυτοι οι ανθρωποι εγιναν μηχανικοι .
    χρονια πηγαινε φιλος και τυρανιωταν με ενα 51/3 σε μαστορους για να το φτιαξουν και προκοπη δεν εβρισκε .ειχε απλα φαγωθει το γκαυλιτσεκι που ανοιγοκλεινει τις πλατινες και ξερυθμιζονταν αμεσως μετα που τις ρυθμιζαν .του το αλλαξα ρυθμισα αβανς και καρμπυρατερ και μεχρι πριν ενα χρονο που του εσπασε μπιελα πηγαινε καρφι .
    πως την εσπασε την μπιελα ? ερχοταν απο πτολεμαιδα διπλος με μπαγκαζια ως τα μπουνια .του χτυπαει μπιελα στο δρομο και κολλαει .περιμενει να κρυωσει τραβαει μανιβελιες ξαναπηρε μπρος φευγει και βεροια του σπαει την μπιελα .ηρθε το ατομο βεροια θεσσαλονικη με ενα κυλινδρο .δηλ 80 περιπου χιλιομετρα ως το σπιτι του με σπασμενη μπιελα .
    πειτε μου τωρα ποιο καινουργιο μοτερ μπορει να κανει τετοια κολπα??

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. BMW θέμα #2.1 (νέα μοντέλα)
    από NLS στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 03/03/2004, 14:28
  2. BMW θέμα #2 (νέα μοντέλα)
    από NLS στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 25/01/2004, 09:13
  3. Ρε πάρτε BMW να μπορείτε
    από NLS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ