Θα καταθέσω κι εγώ την άποψή μου μιας κι έχω ζήσει αρκετά παρόμοιες καταστάσεις από κοντά
Καταρχήν είναι πραγματικά λυπηρό νέα παιδιά όπως εγώ, ο φίλος σου, οι φίλοι μου και γενικότερα η γενιά μας να αποδεχόμαστε την νοοτροπία του βολέματος που μας προωθούν με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται οι βάσεις των στρατιωτικών σχολών και των σωμάτων ασφαλείας, αφού όλοι θέλουμε να βολευτούμε σε κάποια δημόσια θέση.
Αποτέλεσμα έξυπνα άτομα με παιδεία και ταλέντο να παλεύουν για να μπουν σε μια θέση σε αυτές τις σχολές ή στους διαγωνισμούς του δημοσίου και να χαραμίζονται σε θέσεις όπου χωρίς αντικείμενο και ενδιαφέρον φυτοζωούν.
Όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε πραγματικά τι μας αρέσει να κάνουμε και να προσπαθήσουμε να ασχοληθούμε με αυτό.
Είχα φίλους που πήγαν σε στρατιωτικές σχολές λόγω χαμηλού εισοδήματος των οικογενειών τους ή για να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας μια και καλή.
Κι ενώ αυτό στα 18 μας φάνταζε ιδανικό και για κάποιους μπορεί να είναι κιόλας, οι περισσότεροι συνάντησαν τέτοιες συνθήκες που όχι απλώς το μετάνιωσαν, αλλά αρκετοί σηκώθηκαν κι έφυγαν και έψαξαν για κάτι άλλο, αφού η ψυχική και πνευματική τους υγεία προέχει.
Πριν από είκοσι χρόνια ο στρατός παρακαλούσε για την πλήρωση των μόνιμων θέσεων και τώρα για να γίνεις ΕΠΟΠ χρειάζεται ολόκληρο βιογραφικό.
Και για ποιο λόγο;Για να φυλάνε σκοπιές από έναν αόρατο εχθρό και να κάνουν αγγαρείες χωρίς νόημα.
Βέβαια θα ανοίξω μια συζήτηση για τον στρατό που θα είναι εκτός θέματος οπότε αστο καλύτερα.
Όσον αφορά στο φίλο σου,αν το έπαιζε τσαμπουκάς όπως αφήνεις να εννοηθεί και πριν (εκτός αν κατάλαβα λάθος) στα ΜΑΤ θα βρει άφθονο πεδίο να ξεδιπλώσει τις ''ικανότητές'' του.
Απολύτως δεκτό και κατανοητό αν απήυδησε από κακοπληρωμένες δουλειές και μπήκε στην αστυνομία.
Αλλά γιατί στα ΜΑΤ;
Κι αν δεν είχε επιλογή ούτε γι αυτό,μιας και δεν γνωρίζω τη διαδικασία επιλογής τότε να προσπαθήσει όσο μπορεί να πάει κάπου αλλού.
Είδες φαντάζομαι τα επεισόδια με τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που τους χτυπούσαν τα ΜΑΤ ή θυμάσαι παλιότερα με τους συνταξιούχους.
Φταίει λοιπόν ο απλός πολίτης που αντιπαθεί τα ΜΑΤ και εν γένει τους αστυνομικούς;
Για τους αναρχικούς στους οποίους αναφέρεσαι, είναι μια μικρή ομάδα που είναι όλοι τους γνωστοί στην αστυνομία και αφήνονται ασύλληπτοι για να δημιουργούν επεισόδια αποπροσανατολίζοντας έτσι την κοινή γνώμη ούτως ώστε να μειώνεται η δυναμική των διαδηλώσεων και της αντίδρασης με το φόβο αυτών των επεισοδίων.
Όντως κακώς δεν τους έδειξαν λίγο πιο κάτω όταν έβγαλαν τις κουκούλες.Αλλά δε χρειάζεται αυτό. Και ο τελευταίος ασφαλίτης τους ξέρει.Κάνε μια βόλτα σε μια πορεία,μπες στο πλήθος και θα δεις και τους αναρχικούς με σακίδια στον ώμο και χωρίς κράνη ή κουκούλες να προετοιμάζονται αλλά και λίγο πιο δίπλα ασφαλίτες διασκορπισμένους να τους παρακολουθούν.
Θύματα σευτή την ιστορία είναι οι πολίτες των οποίων η περιουσία καταστρέφεται και οι απλοί αστυνομικοί που κινδυνεύουν από το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους.
Όλοι εμείς δηλαδή.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπεινα γίνεται διαχωρισμός σε αντίπαλα στρατόπεδα.
Τέλος για τους χρυσαυγίτες, είναι γνωστές και ιστορικές οι σχέσεις τους και η υπόθαλψήτους από την αστυνομία εδώ και πολλά χρόνια. Απλώς τώρα είχαμε και την αναμετάδοση της από τα ΜΜΕ.
Μάλλον σε κούρασα λίγο αλλά κι εγώ κουράστηκα για να το γράψω:rotflmao:
![]()