Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 45

Θέμα: blogs... ασυδοσία και λογκρισία.

Αχ αυτά τα BLOG….έγιναν υπό μορφή προσωπικής σελίδας (κάτι σαν εύκολο και δωρεάν site στο Internet) και κατέληξαν να ανοίγει ο καθένας ένα και να γράφει ότι λαμακία του κατέβει……λίγο σοβαρότης δεν βλάπτει.
    Βέβαια…θα μου πεις….θα πρέπει να υπάρχει ο ΕΛΕΓΧΟΣ? Ότι ΑΝ υπάρξει αυτός, θα χαθεί η ελευθερία της έκφρασης?? και ΠΟΙΟΣ θα τον κάνει αυτόν?
    Τι να πω…..έχουμε φτάσει σε μια εποχή που υπάρχει υπερβολική "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ίσως (??)…..έχουν ξεφύγει κάποιοι με την ΤΟΟΟΣΗ πια ελευθερία που βρίσκουν και κάνουν ότι γουστάρουν (??)…..δεν ξέρω…θα μου πεις πάλι…και ποιος είναι αυτός που θα ΚΡΙΝΕΙ αν αυτό που γράφεις εσύ είναι προσβλητικό προς τους άλλους ή όχι? Άλλο πάλι θέμα……
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ…..έχει μπερδέψει η δουλειά…….καλή η ελεύθερη έκφραση και οι τρόποι αυτής αλλά……….να κρατάμε και κάποιο επίπεδο…..!!! Δύσκολο θέμα.......
    CALCULATOR ISLAND

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να χρησιμοποιηθει ενα blog και ενας <<ανωνυμος>> χρηστης του ως εκβιαστικο μεσο....

Για παραδειγμα...

Γραφω εγω σε ενα blog οτι ο byr0n εκανε αυτο και αυτο και αυτο....

Πως μπορω να σε εκβιασω χωρις στοιχεια???Και αμα εχω στοιχεια γιατι να γραψω στο blog και να μην σε βρω και σου πω ακου να δεις ετσι και ετσι θελω τοσα αλλιως παω στον Μακη στον Τακη στον Λακη?

O byr0n και κάθε «ανώνυμος» πολίτης, πιθανότατα θα γράψουν στα @@ τους ότι λέει το blog. Για μια κατηγορία όμως ανθρώπων που η επαγγελματική τους ιδιότητα είναι ¨ευαίσθητη¨σε στρατευμένα σχόλια προφανώς και έχουν πρόβλημα.

Χωρίς στοιχεία μπορείς πολύ εύκολα να κατηγορήσεις. Κοίτα τις κωλοφυλλάδες στα περίπτερα πχ. Αν είσαι γιατρός πχ. και ο τάδε blogger γράψει χωρίς στοιχεία ότι ο γιατρός παίρνει φακελλάκια αλλιώς αφήνει τους ασθενείς να πεθάνουν, υπάρχει θέμα ή όχι; Και πολύ περισσότερο αν στο καπάκι σου στέλνουν email να δώσεις τόσα, αλλιώς την γ@μισες (όπως λέγεται).

Ασχετα με το τι λέμε εμείς, ας διαβάσουμε τι λένε οι ίδιοι οι bloggers για το περιώνυμο press-gr
    «Σταδιακά στο press-gr αναδύθηκε ένα ιδιότυπο κράμα ερασιτεχνικής δημοσιογραφίας, συζήτησης καφενείου και μικρογραφίας του επικοινωνιακού συστήματος. Το επιστέγασμα αυτής της πορείας ήλθε μετά την απόπειρα Ζαχόπουλου.Η αύξηση της επιρροής του press-gr συνοδεύτηκε απ΄τη χρησιμοποιήση του ως μέσο εκβιασμού και αντεκδίκησης μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων, εκδοτών, επιχειρηματιών και συμπαρομαρτούντων. »

Μην μπερδεύουμαι τα blogs που στην ουσία είναι ένα καθαρό μέσο επικοινωνίας και ελευθερίας διαλόγου με την χρήση του press-gr. Στο συγκεκριμένο προφανώς έχουν πολλά να βγούν στη φόρα μιας και ερευνούν την σχέση των δημοσιογράφων με πολιτικούς που έδιναν συκοφαντικές ειδήσεις (με το αζημίωτο φαντάζομαι) με σκοπό να πλήξουν πολιτικούς αντιπάλους, ενω καταχωρήσεις στο blog έγιναν και από υπολογιστές της Βουλής (!).
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από gian_nykt

ΤΙ ΝΑ ΠΩ…..έχει μπερδέψει η δουλειά…….καλή η ελεύθερη έκφραση και οι τρόποι αυτής αλλά……….να κρατάμε και κάποιο επίπεδο…..!!! Δύσκολο θέμα.......
    εδώ είναι το ωραίο: όταν υποχρεώνεσαι να υπογράψεις, κρατάς ΚΑΠΟΙΟ επίπεδο, θες δε θες...

όταν δεν υποχρεώνεσαι, και για να βρει ο άλλος ποιός είσαι πρέπει να κινήσει γη και ουρανό, άστα βράστα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Χωρίς στοιχεία μπορείς πολύ εύκολα να κατηγορήσεις. Κοίτα τις κωλοφυλλάδες στα περίπτερα πχ. Αν είσαι γιατρός πχ. και ο τάδε blogger γράψει χωρίς στοιχεία ότι ο γιατρός παίρνει φακελλάκια αλλιώς αφήνει τους ασθενείς να πεθάνουν, υπάρχει θέμα ή όχι; Και πολύ περισσότερο αν στο καπάκι σου στέλνουν email να δώσεις τόσα, αλλιώς την γ@μισες (όπως λέγεται).
    Δεν υπαρχει θεμα....Γιατι πολυ απλα απο τα 50,000 blogs αμα γραφτει σε ενα δεν θα το διαβασουνε πολλοι ανθρωποι...Θα γινει θεμα ομως οταν ενας δημοσιογραφος αναπαραγει το θεμα σε μια εφημεριδα και μετα το πιασουν και τα καναλια....

Ασχετα με το τι λέμε εμείς, ας διαβάσουμε τι λένε οι ίδιοι οι bloggers για το περιώνυμο press-gr
    «Σταδιακά στο press-gr αναδύθηκε ένα ιδιότυπο κράμα ερασιτεχνικής δημοσιογραφίας, συζήτησης καφενείου και μικρογραφίας του επικοινωνιακού συστήματος. Το επιστέγασμα αυτής της πορείας ήλθε μετά την απόπειρα Ζαχόπουλου.Η αύξηση της επιρροής του press-gr συνοδεύτηκε απ΄τη χρησιμοποιήση του ως μέσο εκβιασμού και αντεκδίκησης μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων, εκδοτών, επιχειρηματιών και συμπαρομαρτούντων. »
    Δεν το γνωριζω το συγκεκριμενο blog για να εχω ιδια αποψη αλλα γιατι να ισχυουν ολα αυτα για το blog και να μην ισχυουν για τον ενα blogger που εγραψε τα παραπανω...

Μην μπερδεύουμαι τα blogs που στην ουσία είναι ένα καθαρό μέσο επικοινωνίας και ελευθερίας διαλόγου με την χρήση του press-gr. Στο συγκεκριμένο προφανώς έχουν πολλά να βγούν στη φόρα μιας και ερευνούν την σχέση των δημοσιογράφων με πολιτικούς που έδιναν συκοφαντικές ειδήσεις (με το αζημίωτο φαντάζομαι) με σκοπό να πλήξουν πολιτικούς αντιπάλους, ενω καταχωρήσεις στο blog έγιναν και από υπολογιστές της Βουλής (!).
    Δηλαδη ο νομος προβλεπει καποια δραση σε περιπτωση που οντως ισχυουν αυτα που γραφεις τα οποια ειναι πολυ σοβαρα...

Οποτε γιατι πρεπει να γινει πιο αυστηρο το πλαισιο αυτο και να μπει φρενο στην ελευθερια των χρηστων?Οταν υπαρχει τετοια παρανομη δραση με πολιτικες και δημοσιογραφικες σκοπιμοτητες και εκβιασμους να αναλαμβανει η δικαιοσυνη κανενας δεν αντιλεγει απο την στιγμη που μπορουν βεβαια να τεκμηριωθουν....

ΥΓ Για να υπαρξει εκβιασμος πρεπει να υπαρξει και επαφη εκβιαστη και θυματος...Δεν θα πει ο εκβιαστης στειλε τα λεφτα στο www.katiblogspot.com.eu.gr....Ετσι φανταζομαι τουλαχιστον...Η δημοσιευση ειναι στο virtual περιβαλλον....Η εκβιαση ειναι realtime.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Διαβάστε το συγκεκριμένο άρθρο ... αξίζει τον κόπο πραγματικά... δίνει μια πολύ καλή εικόνα του τι γίνεται αυτή την στιγμή με το θέμα του web

http://www.skai.gr/master_story.php?id=74637

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Δηλαδη ο νομος προβλεπει καποια δραση σε περιπτωση που οντως ισχυουν αυτα που γραφεις τα οποια ειναι πολυ σοβαρα...

Οποτε γιατι πρεπει να γινει πιο αυστηρο το πλαισιο αυτο και να μπει φρενο στην ελευθερια των χρηστων?Οταν υπαρχει τετοια παρανομη δραση με πολιτικες και δημοσιογραφικες σκοπιμοτητες και εκβιασμους να αναλαμβανει η δικαιοσυνη κανενας δεν αντιλεγει απο την στιγμη που μπορουν βεβαια να τεκμηριωθουν....

ΥΓ Για να υπαρξει εκβιασμος πρεπει να υπαρξει και επαφη εκβιαστη και θυματος...Δεν θα πει ο εκβιαστης στειλε τα λεφτα στο www.katiblogspot.com.eu.gr....Ετσι φανταζομαι τουλαχιστον...Η δημοσιευση ειναι στο virtual περιβαλλον....Η εκβιαση ειναι realtime.
    Δεν σε πιάνω.... Ποιός λέει ότι πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά; Σίγουρα όχι εγώ. Αυτό που λέμε έιναι ότι με αφορμή το press-gr βρήκαν αφορμή να βάλουν κανόνες και περιορισμούς στο ΤΙ θα γράφουν τα blogs.

Επαφή έγινε μέσω email. Μένει να αποδειχθεί ότι το mail είχε σταλεί απ΄τους υπευθύνους του press-gr.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Διαβάστε το συγκεκριμένο άρθρο ... αξίζει τον κόπο πραγματικά... δίνει μια πολύ καλή εικόνα του τι γίνεται αυτή την στιγμή με το θέμα του web

http://www.skai.gr/master_story.php?id=74637

Gandalf
    όπως βλέπεις το ότι είναι το άρθρο ενυπόγραφο δεν εμποδίζει την τύπισσα να μιλήσει κοφτά και τσουβαλάτα...

δεν διαφωνώ ...

Απλά λέω πως το ανυπόγραφο απο μόνο του , έστω και αν είναι υβριστικό δεν πρέπει να σταθεί αφορμή για να ισοπεδωθεί το φιλτράρισμα και να περάσει λογοκρισία σε όλο το web...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

κανένα από τα 5 σημεία παραπάνω δεν παραπέμπει σε "φιλτράρισμα" ή "λογοκρισία"

εκτός αν τα πιάσει κανείς και τα ξεχειλώσει όσο δεν παίρνει για να ανακαλύψει πάτημα ώστε να αρνηθεί 1-2 στοιχειώδεις κανόνες

λέξεις όπως "λογοκρισία" δεν πρέπει να λέγονται αβίαστα, αν μη τι άλλο προς τιμήν όσων ΟΝΤΩΣ την έχουν ζήσει

κανένα από τα 5 σημεία παραπάνω δεν παραπέμπει σε "φιλτράρισμα" ή "λογοκρισία"
    Στην Ελλάδα ίσως... στην Ευρώπη και ΗΠΑ όμως οχι... και η "οδηγία" που αφορά το Web δεν είναι Ελληνική. Άκου και κάποιον που έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με το θέμα ασφάλειας υπολογιστών και τι σημαίνει αυτό. Η νομοθεσία είναι πολύ αόριστη όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Διάβασε σε παρακαλώ το άρθρο στο Link προσεκτικά και θα καταλάβεις τι λέω. Λογοκρισία δεν σημαίνει απαραίτητα απαγόρευση... μπορεί να σημαίνει και διαστρέβλωση ή ακόμα και πρόκληση φόβου για να μην γίνει κάτι ενάντια στον στόχο - σκοπό.

Gandalf

Δεν σε πιάνω.... Ποιός λέει ότι πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά; Σίγουρα όχι εγώ. Αυτό που λέμε έιναι ότι με αφορμή το press-gr βρήκαν αφορμή να βάλουν κανόνες και περιορισμούς στο ΤΙ θα γράφουν τα blogs.

Επαφή έγινε μέσω email. Μένει να αποδειχθεί ότι το mail είχε σταλεί απ΄τους υπευθύνους του press-gr.

Ετσι οπως τα καταλαβα εγω καπου συμφωνεις με τους μαιντανους...Τεσπα τα ιδια λεμε απλα εσυ εχεις αποψη για το συγκεκριμενο blog που εγω αγνοουσα την υπαρξη του...

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon
    Βασικές αλλαγές που προωθούνται μέσω του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να θέσει κανονιστικό πλάισιο για τα blogs.

1) Η διάκριση μεταξύ blogs «ενημερωτικού» και «μη ενημερωτικού χαρακτήρα»
    2) Η αναγραφή του κατά νόμον υπέυθυνου στην αρχική σελίδα του blog.
    3) Θα ισχύουν οι προβλέψεις για τυχόν αδικήματα ανάλογες με εκείνες που προβλέπονται απ΄το νόμο περί Τύπου
    4) Η διεύκόλυνση της πρόσβασης των διωκτικών αρχών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη για τον εντοπισμό των υπευθύνων όταν τίθεται θέμα παράβασης
    5) Ο θεσμικός έλεγχος από ανεξάρτητη δημόσια αρχή (ΕΣΡ) σε ζητήματα οπτικοακουστικού υλικού.

*πηγή Βήμα 27/2

Συγνωμη ρε παιδια, ρωταω γιατι δεν ξερω και'γω.. Εχω νοικιασει ενα χωρο απο ενα αμερικανικο ISP που εχει τα servers στην Ινδια.. Πως θα με αναγκασει η ελληνικη νομοθεσια να βαλω τα στοιχια μου σε μια σελιδα? Η να με αναγκασει να κανω οτηδηποτε απ'την στιγμη που ο χωρος που ειναι η σελιδα μου δεν ειναι υπο ελληνικους νομους? Δεν μιλαμε για αδικηματα τοσο σοβαρα οστε να μπλεκουν οι διοκτικες αρχες τον τριων κρατων βεβαια..
    "Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

δεν μπορούν... πολύ απλά....

Αυτό ισχύει μόνο για servers στον Ελλαδικό χώρο. Οι Αμερικάνικοι πάντως , πίστεψε με είναι πολύ πιο αυστηροί στο θέμα .... και δεν ξέρω αν δίνουν και υποστήριξη σε Ελληνικά fonts μέσα απο blogs που δίνουν... μιας και δεν μιλάμε για ΡΗΡ αλλά για HTML - XML.

Είπαμε.. με νόμους δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα , παρά να δείξουν τις διαθέσεις τους.

Gandalf

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Αυτό ισχύει μόνο για servers στον Ελλαδικό χώρο. Οι Αμερικάνικοι πάντως , πίστεψε με είναι πολύ πιο αυστηροί στο θέμα .... και δεν ξέρω αν δίνουν και υποστήριξη σε Ελληνικά fonts μέσα απο blogs που δίνουν... μιας και δεν μιλάμε για ΡΗΡ αλλά για HTML - XML.

Είπαμε.. με νόμους δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα , παρά να δείξουν τις διαθέσεις τους.

Gandalf
    Υποστήριξη για ελληνικά fonts δίνεται σε όλα, αλλά ακόμα & να μη δίνεται είναι πολύ εύκολο να μπει

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon

Gandalf
    Σωστα, δεν μπορουν να κανουν απολυτος τιποτα, μια τρυπα στο νερο κοινος.. γιατι ουτος η αλλος 3 απ'της 5 εταιριες που πουλανε χωρο εδω χρησιμοποιουν servers απ'το εξωτερικο (και βεβαια το υπερχρεωνουν, ασχετο). Τωρα αυτο με τα PHP και XML δεν παιζει καννα ρολο γιατι δεν μιλαμε για software αλλα για ενα αδειο χωρο φιλοξενιας. Το τι software θα βαλει ο καθενας ειναι δικια του υποθεση

Δεν μπορουν να ελεγχουν το διαδικτυο οσω και να χτυπιουνται
    "Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  2. Kαλημέρα και ευλογημένα MotoGp...
    από BICILINDRICO στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2003, 15:17
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF