Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 44 από 44

Θέμα: Pilot Power ή πάλι Pilot Road 2?

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    ....

Τα power 2CT δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσω, μια και είναι ίδια με τα Power στο κέντρο και αρκετά μαλακότερα στα άκρα...
    Σορρυ ρε Νίκο αλλά χειρότερη λογική δεν έχω ξαναδεί.....

Όταν πλαγιάζεις (κι επειδή κάνεις βολτουλες στα βουνά, πλαγιάζεις) η επιφάνεια του τροχού που σε κρατάει στο δρόμο και δεν σε στέλνει στο παρακείμενο αγροτεμάχιο, στενεύει πολύ.... Δεν θες να έχεις δλδ σε εκείνη τη στιγμή ένα ελαστικό που είναι μαλακό (και ζεσταμένο) ώστε να μεγαλώσει η τριβή μεταξύ ασφάλτου και μηχανής;

τα 2CT είναι ελαστικά δρόμου.... δεν είναι γόμες για πίστα.... ξεκολλάτε λιγάκι... το σημαντικότερο αναλώσιμο πάνω στο μηχανάκι σας είναι τα λάστιχά σας!
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Σορρυ ρε Νίκο αλλά χειρότερη λογική δεν έχω ξαναδεί.....

Όταν πλαγιάζεις (κι επειδή κάνεις βολτουλες στα βουνά, πλαγιάζεις) η επιφάνεια του τροχού που σε κρατάει στο δρόμο και δεν σε στέλνει στο παρακείμενο αγροτεμάχιο, στενεύει πολύ.... Δεν θες να έχεις δλδ σε εκείνη τη στιγμή ένα ελαστικό που είναι μαλακό (και ζεσταμένο) ώστε να μεγαλώσει η τριβή μεταξύ ασφάλτου και μηχανής;

τα 2CT είναι ελαστικά δρόμου.... δεν είναι γόμες για πίστα.... ξεκολλάτε λιγάκι... το σημαντικότερο αναλώσιμο πάνω στο μηχανάκι σας είναι τα λάστιχά σας!
    Ρε παπάρα...

Δεν είπα εγώ ότι τα 2CT δεν είναι καλά, και φυσικά έχεις δίκιο ότι είναι χρήσιμη η μαλακότερη γόμα στα άκρα, ακριβώς για τους λόγους που ανέφερες. Aλλά πάω από ένα σκληρότερο λάστιχο σε ένα μαλακότερο, έτσι κι αλλιώς. Απλά είπα ότι ίσως δεν είναι απαραίτητο να κάνω το επιπλέον βήμα σε ένα λάστιχο με ΑΚΟΜΑ μαλακότερες άκρες (και ακριβότερο και πιθανώς με μικρότερη διάρκεια ζωής). Αν τελικά διατηρήσω τις άριστες εντυπώσεις από τα Power---που έχω μέχρι στιγμής---ίσως την επόμενη φορά βάλω τα 2CT.

Τελικά μάλιστα ίσως η διάρκεια ζωής τους να μην είναι μικρότερη μια και απ' ότι φαίνεται η μόνη διαφορά είναι η μαλακότερη γόμα στα άκρα, που έτσι κι αλλιώς δεν πατιέται και πολύ.

Σχετικά με το κατά πόσο είναι λάστιχο πίστας, προφανώς και ΔΕΝ είναι, απλά η Michelin, στο σαιτ της το κατατάσσει και στα πλέον sport (ή hypersport ή πως αλλιώς τα λένε) ελαστικά, μαζί με τα Race, σε αντίθεση με το απλό Power που το κατατάσει και στις κατηγορίες Road / Sport

http://two-wheels.michelin.com/2w/fr...103705&lang=EN

http://two-wheels.michelin.com/2w/fr...103844&lang=EN

Ωραίο και το 2CT αλλά ας μην απαγορέψουμε τελείως στο αδύναμο μηχανάκι να ντριφτάρει μια στο τόσο έστω, παιδιά είμαστε ακόμις...

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    στο αδύναμο μηχανάκι
    Αδύναμο? Πρόσεχε συνάδελφε, μας ακούν και Βεστρομάδες!

Αδύναμο? Πρόσεχε συνάδελφε, μας ακούν και Βεστρομάδες!
    Καλά αυτούς δεν τους φοβάμαι, και Χαγιαμπούσα νά'χαμε μια δευτέρα θα μας είχαν χωρίς καν να μπουν στην "κόκκινη περιοχή" :rotflmao:

Για το 650 λέω έτσι ;

Moderator
    Μετά από όλα τα καλά λόγια που είπα για τα Pilot Power---και τα οποία συνεχίζω να πιστεύω 100%---να πω και το άσχημο: ΔΙΑΡΚΕΙΑ.

Έχω κάνει κάτι λίγο λιγότερο από 10000 χιλιόμετρα από τότε που τα έβαλα και πλέον η φθορά στο πίσω ελαστικό είναι αρκετά προχωρημένη ώστε να δικαιολογεί---ίσως και να επιβάλει---αλλαγή. Εντάξει στις άκρες έχει αρκετό ψωμί ακόμη, αλλά στο κέντρο έχουν ήδη έρθει στην επιφάνεια οι δείκτες αλλαγής και, προφανώς, το λάστιχο έχει τετραγωνίσει αρκετά. Αποτέλεσμα του τετραγωνισμού είναι αυτή η αίσθηση του... "πέφτω" όταν πας να πλαγιάσεις, η οποία αν και ψευδής---δεν πέφτεις πραγματικά, το λάστιχο βρίσκει πρόσφυση μια και στις άκρες είναι εντάξει---ε, όπως και να το κάνουμε είναι ενοχλητική. Σε γλιστερό, μάλιστα, οδόστρωμα το φαινόμενο είναι πιο έντονο.

Στην κατάσταση λοιπόν που βρίσκονται τα βλέπω να αντέχουν---οριακά και με το ζόρι---άλλα χίλια χιλιόμετρα, το πολύ, και μετά η αλλαγή θα είναι απολύτως απαραίτητη.

Το μπροστινό λάστιχο δεν φαίνεται να έχει μεγάλη φθορά και δεν έχω παρατηρήσει τίποτα το ανησυχητικό από αυτό στο δρόμο.

Συμπέρασμα λοιπόν σχετικά με τα Pilot Power: Πολύ πιο απολαυστικά λάστιχα από τα Pilot Road-2, πάρα πολύ καλύτερη αίσθηση σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές, υπέροχα στο πλάγιασμα, αλλά την απόλαυση που σου χαρίζουν θα σου ζητήσουν να την πληρώσεις (κυριολεκτικά). Αν το αντέχει η τσέπη σου υπολόγιζε ότι το πραγματικό τους κόστος (ανά χιλιόμετρο) θα είναι μιάμιση με δύο φορές μεγαλύτερο από ότι των Pilot Road 2... ότι πληρώσεις παίρνεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Οι πιέσεις που χρησιμοποιώ στα ελαστικά είναι πάντα αυτές που προτείνει ο κατασκευαστής (της μοτοσυκλέτας) δηλαδή 36psi μπροστά και 42psi πίσω.

2. Η χρήση είναι κυρίως σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές χωρίς όμως να λείπουν που και που οι ευθείες στον αυτοκινητόδρομο (κυρίως για να σε πάνε στον επαρχιακό με τις στροφές). Υπολογίζετε περίπου 50%-50% σε χιλιόμετρα.

3. Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο ώστε να περιορίσω την φθορά στα λάστιχα. Οδηγούσα δηλαδή όπως καταλάβαινα χωρίς να τσιγκουνεύομαι την επιτάχυνση (όση μπορεί να δώσει το μηχανάκι τέλος πάντων) και ταξιδεύοντας στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες της τάξης των 170-180 χ.α.ω, άντε που και που και λίγο παραπάνω. Καγκουριές του στύλ κόντες στα φανάρια, σπιναρίσματα, σούζες και τα συναφή ποτέ δεν έκανα έτσι κι αλλιώς.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    .... ΔΙΑΡΚΕΙΑ.

Έχω κάνει κάτι λίγο λιγότερο από 10000 χιλιόμετρα από τότε που τα έβαλα ....

...
    Εάν ο σκοπός σου είναι να κάνεις πολλά χλμ χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις από τα λάστιχά σου, τότε ήταν λάθος επιλογή. Τα 10.000 χλμ είναι αρκετά αλλά όχι πολλά για ένα λάστιχο σε μηχανή σαν το cbf600.

Πάντως καλά θα κάνετε να καταλάβετε ότι το σημαντικότερο αναλώσιμο πάνω στο μηχανάκι σας είναι τα λάστιχα.

Από εκεί και πέρα, οι όποιοι συμβιβασμοί είναι στο χέρι σας.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Εάν ο σκοπός σου είναι να κάνεις πολλά χλμ χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις από τα λάστιχά σου, τότε ήταν λάθος επιλογή. Τα 10.000 χλμ είναι αρκετά αλλά όχι πολλά για ένα λάστιχο σε μηχανή σαν το cbf600.

Πάντως καλά θα κάνετε να καταλάβετε ότι το σημαντικότερο αναλώσιμο πάνω στο μηχανάκι σας είναι τα λάστιχα.

Από εκεί και πέρα, οι όποιοι συμβιβασμοί είναι στο χέρι σας.
    Δεν έχεις καθόλου άδικο. Όπως είπα... ότι πληρώνεις παίρνεις.

Και επειδή μπορεί να μην έγινε κατανοητό από τα παραπάνω, οι εντυπώσεις από τα λάστιχα αυτά είναι παραπάνω από καλές, και τώρα που θα τα αλλάξω... τα ίδια θα βάλω πάλι.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    ρε τεράστιε... σε 1,5 μήνα έκανες 10.000 χλμ ?

ε... ήταν και το 36ωρο στη μέση...

Moderator
    Λάστιχα αλλάχτηκαν, έβαλα πάλι τα ίδια---τα Michelin Pilot Power, νέο σετ μπρος / πίσω---από τα οποία είχα μείνει εξαιρετικά ευχαριστημένος (με μόνο μειονέκτημα την σχετικά μικρή τους διάρκεια---το πίσω μου έβγαλε οριακά 10.000 χλμ).

Οι εντυπώσεις από το καινούριο σετ εξακολουθούν να είναι εξίσου καλές. Επιπλέον το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω (ελαφρό τρέμουλο του τιμονιού στα 80 χ.α.ω ακριβώς, και μάλιστα μόνο όταν άφηνα τα χέρια από το τιμόνι) πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν έκανα κάτι γι' αυτό, απλά από την στιγμή που άλλαξα λάστιχα το φαινόμενο εξαφανίστηκε.

Μέχρι στιγμής έχω κάνει 1000 χλμ.

Αυτά.

Μέχρι στιγμής έχω κάνει 1000 χλμ.
    Αυτά.
    Ε είσαι θηρίο ρε Νικόλα πάει και τελείωσε

Αποκλείεται να έχω κάνει 1500 χιλιόμετρα απ'τη μέρα που άνοιξες αυτό το θρεντ κι εσύ ξεπέρασες τα 11000 !

Ευχαριστούμε και για τις αναλυτικότατες εντυπώσεις σου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206

Αποκλείεται να έχω κάνει 1500 χιλιόμετρα απ'τη μέρα που άνοιξες αυτό το θρεντ κι εσύ ξεπέρασες τα 11000 !

Αμα ειναι ο αθρωπος αργοσχολος
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Αμα ειναι ο αθρωπος αργοσχολος
    Ε είμαι κι εγώ πολυάσχολος κομματάκι... :rotflmao:

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Επιτέλους πάλι... (michelin pilot power, XX)
    από dirtbird στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2009, 13:38
  2. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2006, 13:37
  3. Pilot power 2ct vs metzeler M3
    από AFTER στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2006, 22:47

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε