Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 43 από 43

Θέμα: Προτασεις αναβαθμησης- βελτιωσης Exc 200/08

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    Βασικά έχει μια φύσα... και αντί να τη βγάζει βάλεις .. παρεμβάλεις το διακοπτάκι που λέει ο Πέτρος..

Αυτά δεν είναι δικές μας θεωρίες.. ο Χελιώτης είπε οτι γίνεται..

Ο Τασούλης εντωμεταξύ έχει ξεμείνει απο διακοπτάκια γιατί λέει πλάκωσαν όλοι οι κτμαδες και τα έχουν εξαφανίσει...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Να υποθέσω αυτό με τις χαρτογραφήσεις & το διακοπτάκι δεν ισχύει στο δικό μου, παρά μόνο στα καινούρια ε?

p.s Πολύ όμορφο το έχεις κάνει φίλε!

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Να υποθέσω αυτό με τις χαρτογραφήσεις & το διακοπτάκι δεν ισχύει στο δικό μου, παρά μόνο στα καινούρια ε?

γιατί σου λείπει?

αν ναι παίξε με τα γρανάζια.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από iatrodikastis
    γιατί σου λείπει?

αν ναι παίξε με τα γρανάζια.
    Όχι δε μου λείπει. Απλά ακόμα το μαθαίνω το μωρό μου

Κούκλα το ΚΤΜάκι σου...

αλλά θα πρότεινα τα λεφτά σου να τα ξοδεύεις σε βενζίνες και λάδι

και από κει και πέρα όταν αρχίσεις και πηγαίνεις γρήγορα,σε ουσιαστικές βελτιώσεις πχ. triple clambs (απαραίτητο αξεσουάρ για ΚΤΜ)

Φιλικά Ισίδωρος

(By the way με 25 ώρες λειτουργίας πόσα λάστιχα έχεις "φάει";;;;;;;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    Βασικά έχει μια φύσα... και αντί να τη βγάζει βάλεις .. παρεμβάλεις το διακοπτάκι που λέει ο Πέτρος..

Αυτά δεν είναι δικές μας θεωρίες.. ο Χελιώτης είπε οτι γίνεται..

Ο Τασούλης εντωμεταξύ έχει ξεμείνει απο διακοπτάκια γιατί λέει πλάκωσαν όλοι οι κτμαδες και τα έχουν εξαφανίσει...
    Επαναλαμβάνω, το έχεις δει σε 200άρι?

Στο δικό μου (07), ΔΕΝ είναι φύσα (δλδ. μπρίζα) αλλά ένα μονοπολικό βύσμα (αναμονή), αρσενικό-θηλυκό.
    Όταν τοποθετείς το διακοπτάκι, απλώς το παρεμβάλεις.

Οι όποιες διαφορές στην απόδοση πάντως είναι αμελητέες και προσωπικά μάλλον θα το καταργήσω.
    Ο GASer ( το έχουμε συζητήσει επανειλημένως) βρίσκει πιο αισθητή την διαφορά στο '08 του.

Επίσης είναι αρκετά ογκώδης ο διακόπτης και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που πολλοί προτιμούν αυτόν από τα GASGAS (ο οποίος είναι μικρότερος και με διαφορετική ενεργοποίηση).

Τέλος, να επαναλάβω για μία ακόμα φορά ότι ΔΕΝ αλλάζει 'χαρτογράφηση' (δεν πρόκειται για ψεκασμό.....), απλώς αναιρεί την 2η καμπύλη αβάνς για τις ψηλές στροφές.

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από itsikis
    Κούκλα το ΚΤΜάκι σου...

αλλά θα πρότεινα τα λεφτά σου να τα ξοδεύεις σε βενζίνες και λάδι

και από κει και πέρα όταν αρχίσεις και πηγαίνεις γρήγορα,σε ουσιαστικές βελτιώσεις πχ. triple clambs (απαραίτητο αξεσουάρ για ΚΤΜ)

Φιλικά Ισίδωρος

(By the way με 25 ώρες λειτουργίας πόσα λάστιχα έχεις "φάει";;;;;;;;

Thnx Ισιδωρε!!

Δυο τανκ ετοιμα (με την μιξη εννοω) γεματα καυσιμο περιμενουν τα Σ/Κ να κανουν μεταγγιση στο τανκ του μηχανακιου!!

Το topic αυτο γι αυτο τον λογο το ανοιξα...."Προτασεις αναβαθμησης- βελτιωσης Exc 200/08",
    για να συζηταμε για βελτιωσεις...
    Αν δεν βαριεσαι αναπτυξε λιγο την"θεωρια" περι triple clamps και την αναγκαιοτητα τους.

Σε 33 ωρες εχω καθαρισει το μαμα και ενα Μ402 Brigestone πισω.... αλλα οταν λεμε καθαρισει το εννουμε !!

Οι πλάκες δεν είναι πλέον απαραίτητες στα ΚΤΜ (2008). Γενικά με τις aftermarket πλάκες κερδίζεις σε δύο σημεία:

1. Την μεταβολή της γωνίας κάστερ έτσι ώστε να κάνεις την μοτοσυκλέτα πιο σταθερή στις ευθείες/αργή στις στροφές και το ανάποδο.

Τα ΚΤΜ με τις αλλαγές σε πλαίσιο και ψαλίδι δεν έχουν πλέον πρόβλημα ευστάθειας στις υψηλές ταχύτητες.

2. Καλύτερο "πιάσιμο" των δύο στελεχών του πιρουνιού μεταξύ τους, το οποίο επιτυγχάνεται με χρήση διαφορετικών υλικών στις πλάκες ή διαφορετικής κατεργασίας των μετάλλων ή και χρήση 3 βιδών στην κάτω πλάκα.

Εγώ άλλαξα τις μαμά πλάκες με τις SXS Triple Clamps Adjustable Offset 48mm USD (59401099019), στις οποίες μπορείς να μεταβάλεις το offset μεταξύ 18 και 20mm και έχουν κατεργασία CNC αντί για χυτές που είναι της μαμάς.

Για ποιό λόγο; Οι πλάκες της μαμάς χάνανε την θέση τους σε κάθε μικροπτώση, οπότε θεώρησα ότι με το τριπλό δέσιμο σε βίδες της κάτω πλάκας των SXS αυτό μπορούσε να διορθωθεί. Αποτέλεσμα θετικό αλλά όχι και total solution. Ο δεύτερος λόγος η δυνατότητα αλλαγής του offset και για να το κάνω πιο "γρήγορο" το οποίο έπιασε.

O dirtbird έχει βρεί ένα πολύ πιο εύκολο και αρκετά φτηνότερο τρόπο για αλλαγή του offset.

Αν θέλεις να δώσεις περίπου 150 ευρώ, πάρε αυτό :
    PHDS Progressive Handlebar Damping System

Όσοι το έχουν βάλει, έχουν καλά σχόλια να πουν. Λόγω του ελαστομερούς που απορροφάει μέρος των κραδασμών, βοηθάει να μην κουράζονται πολύ τα χέρια.
    Enduro Republic, Prime Minister

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Επαναλαμβάνω, το έχεις δει σε 200άρι?

Στο δικό μου (07), ΔΕΝ είναι φύσα (δλδ. μπρίζα) αλλά ένα μονοπολικό βύσμα (αναμονή), αρσενικό-θηλυκό.
    Όταν τοποθετείς το διακοπτάκι, απλώς το παρεμβάλεις.

Οι όποιες διαφορές στην απόδοση πάντως είναι αμελητέες και προσωπικά μάλλον θα το καταργήσω.
    Ο GASer ( το έχουμε συζητήσει επανειλημένως) βρίσκει πιο αισθητή την διαφορά στο '08 του.

Επίσης είναι αρκετά ογκώδης ο διακόπτης και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που πολλοί προτιμούν αυτόν από τα GASGAS (ο οποίος είναι μικρότερος και με διαφορετική ενεργοποίηση).

Τέλος, να επαναλάβω για μία ακόμα φορά ότι ΔΕΝ αλλάζει 'χαρτογράφηση' (δεν πρόκειται για ψεκασμό.....), απλώς αναιρεί την 2η καμπύλη αβάνς για τις ψηλές στροφές.
    Για το 125 είπα εγώ..

Αρχικά δημιουργήθηκε από GASer
    Οι πλάκες δεν είναι πλέον απαραίτητες στα ΚΤΜ (2008). Γενικά με τις aftermarket πλάκες κερδίζεις σε δύο σημεία:

1. Την μεταβολή της γωνίας κάστερ έτσι ώστε να κάνεις την μοτοσυκλέτα πιο σταθερή στις ευθείες/αργή στις στροφές και το ανάποδο.

Το trail αλλάζει, όχι η castor.

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Το trail αλλάζει, όχι η castor.
    Σωστά, η γωνία κάστερ μπορεί να είναι ανεξάρτητη από το trail (ίχνος), επειδή ο άξονας του πηρουνιού δεν περνάει από το κέντρο του τροχού.

Αρχικά δημιουργήθηκε από GASer

Τα ΚΤΜ με τις αλλαγές σε πλαίσιο και ψαλίδι δεν έχουν πλέον πρόβλημα ευστάθειας στις υψηλές ταχύτητες.

2. Καλύτερο "πιάσιμο" των δύο στελεχών του πιρουνιού μεταξύ τους, το οποίο επιτυγχάνεται με χρήση διαφορετικών υλικών στις πλάκες ή διαφορετικής κατεργασίας των μετάλλων ή και χρήση 3 βιδών στην κάτω πλάκα.

Εγώ άλλαξα τις μαμά πλάκες με τις SXS Triple Clamps Adjustable Offset 48mm USD (59401099019), στις οποίες μπορείς να μεταβάλεις το offset μεταξύ 18 και 20mm και έχουν κατεργασία CNC αντί για χυτές που είναι της μαμάς.

Για ποιό λόγο; Οι πλάκες της μαμάς χάνανε την θέση τους σε κάθε μικροπτώση, οπότε θεώρησα ότι με το τριπλό δέσιμο σε βίδες της κάτω πλάκας των SXS αυτό μπορούσε να διορθωθεί. Αποτέλεσμα θετικό αλλά όχι και total solution. Ο δεύτερος λόγος η δυνατότητα αλλαγής του offset και για να το κάνω πιο "γρήγορο" το οποίο έπιασε.

O dirtbird έχει βρεί ένα πολύ πιο εύκολο και αρκετά φτηνότερο τρόπο για αλλαγή του offset.

Αν θέλεις να δώσεις περίπου 150 ευρώ, πάρε αυτό :
    PHDS Progressive Handlebar Damping System

Όσοι το έχουν βάλει, έχουν καλά σχόλια να πουν. Λόγω του ελαστομερούς που απορροφάει μέρος των κραδασμών, βοηθάει να μην κουράζονται πολύ τα χέρια.

Σε ΚΤΜ 250 2008 που έχω οδηγήσει (δυστυχώς για πάρα πολύ λίγο) αισθανόμουν περισσότερη σιγουριά από το μπροστινό ειδικά σε κοπανήματα, με τις "τριπλές" πλάκες....και αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα.......

By the way Δημήτρη τι αίσθηση σου έχει αφήσει το 2008 σε σχέση με το πολυζητημένο και μάλλον πλέον ξεπερασμένο; θέμα σταθερότητας;

Ισίδωρος

Αρχικά δημιουργήθηκε από itsikis

Σε ΚΤΜ 250 2008 που έχω οδηγήσει (δυστυχώς για πάρα πολύ λίγο) αισθανόμουν περισσότερη σιγουριά από το μπροστινό ειδικά σε κοπανήματα, με τις "τριπλές" πλάκες....και αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα.......

By the way Δημήτρη τι αίσθηση σου έχει αφήσει το 2008 σε σχέση με το πολυζητημένο και μάλλον πλέον ξεπερασμένο; θέμα σταθερότητας;

Ισίδωρος
    Κανένα πρόβλημα στα "πολλά"

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Δίχρονο Exc 200...
    από DirtRider στο forum KTM
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2005, 18:35
  2. exc 200
    από jmst στο forum KTM
    Απαντήσεις: 20