Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 45

Θέμα: Να πάρω Africa?

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    για την ιστορια παντως και επειδη εχει συζητηθει εκατονταδες φορες, η τελευταια Αφρικα σαν μοντελο ηταν 2000 και οχι 01 κτλ...

ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ!

Οποτε δεν παιζει άλλος ανορθωτης π.χ στο 2003

Εβρισκες εν ολιγοις μεχρι και το 2003 καινουρια, αρα η αδεια ηταν 2003 και οχι το μοντελο!

Τρομπα βενζινης, 6 ειχα αλλαξει αλλα εγω την ειχα και μεσα στις λασπες όλη την ωρα! :rotflmao: :rotflmao:

http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=70218

Παντως ακομα και χωρις τρομπα πηγαινε η ρημαδα...εννωνες τα σωληνακια παρακαπτωντας την και εκανες τη δουλεια σου! ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΕ!

Ανορθωτη ειχα αλλαξει μονο μια φορα και αυτον τον εβαλα απο ΤΟΓΕΛΟ με 55 ευρω! Σιγα μην εδινα 170 στο ΣΑΡΑΚΑΚΗ!

Ειχα κατα νου να παρω αλλον ενα να τον εχω καβατζα αλλα μετα απο λιγο την πουλησα!

Ρουλεμαν, τιμονιου και τροχου δεν ειχα αλλαξει στα 83.000 χλμ που ειχε! Και δεν ειχαν προβλημα! Μπορει βεβαια να ετυχε!

Ελατηριο WP πισω και το αυτό και μπροστα!

Λαδακια μην τσιμπαει πολλα γιατι τοτε θελεις ελατηρια βαλβιδων και ειναι κοστος μεγαλο μιας και πρεπει να λυθει το μοτερ...και αν το κανεις, καν του μια γενικη να τελειωνεις!

Αν ακους την καμπανα της, το πιθανοτερο ειναι να μην εχει 30000χλμ πχ αλλα περισσοτερα...απο 50000 ομως μη σε προβληματισει, ολες βαρανε!

ΑυτΙα!

Όμορφη και με το ψηλό φτερό όπως την έχεις στην φωτό εδώ:
    http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=70218
    Αυτό το αγοράζεις κάπου έξω ή είναι μαμήσιο. Θέλει και κάποια μετατροπή για να μπει?
    Και ναι και να κάνει τσαφ η τρόμπα, δεν σε αφήνει. Πολλοί έχουν και ένα σωληνάκι 10 εκατοστα και την ``προσπερνούν`` την τρόμπα, και τους φτάνει σπίτι τους.
    Ηκαμπάνα δύσκολο να την καταλάβεις, μέσα στην λειτουργεία του κινητήρα. Σε κοροιδεύει, νομίζεις ότι είναι ο ήχος του κινητήρα. Εσύ αυτό πως το καταλάβενες.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Blixa Προβολή μηνύματος
    Μπακ φρομ δε παστ

Λοιπών έχουν περάσει 4 χρόνια νομίζω από την πρώτη ανάρτηση
    Έτυχαν διάφορα στην ζωή μου, αλλά τον Μάιο του 2010 μπήκα στην παρέα του δίκυκλου (ή δίτροχου όπως αγαπάει κανείς)
    Ευτυχώς η δυστυχώς δεν επέλεξα μια Αφρικάνα τρελή ναζιάρα , αλλά μια άλλη, κάπως πιο μεγάλη αλλά πιο νέα.

Γενικά καλός σας ξαναβρίσκω. Μπορεί να μην είμαι ενεργό μέλος, αλλά πάντα στις αναζητήσεις μου εδώ έρχομαι πρώτα

Θέλω κουράγια να σας πω τι πήρα, γιατί θα αρχίσει καραμούζα, και στα 39 μου είμαι αρκετά ευαίσθητος
    Τα μηνύματα από το συνημμένο και κάτω, εδώ

Νέο μέλος
    Θα με βολέψει η Africa σε ταξίδια δικάβαλος και με μπαγκαζιέρες;Φυσικά εννοείται με ανατομική σέλα στη θέση της μαμίσιας...

Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimitris73 Προβολή μηνύματος
    Θα με βολέψει η Africa σε ταξίδια δικάβαλος και με μπαγκαζιέρες;Φυσικά εννοείται με ανατομική σέλα στη θέση της μαμίσιας...
    αν δε σε βολέψει το africa πάρε αυτοκίνητο

όταν η ρόδα γυρίζει Το avatar του/της sas
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DimChios Προβολή μηνύματος
    Αν μου επιτρεπετε επειδη εχω περασει τετοια φαση...κι αν δεν εχουμε περασει καλο ειναι να μη λεμε... φιλικα μιλαω!
    Σιγουρα επιλογες υπαρχουν πολλες για το φιλο αλλα αν του αρεσει η Αφρικανα και τη γουσταρει τοσο...κι εγω αρχαριος ημουν οταν την πηρα στα 29 μου, απο παπι προερχομουν αλλα δε με προβληματισε πουθενα!
    Φιλικη, ευκολη, "σταθερη στις αποφασεις της και στο τι θελει", γενικως μια απροβληματιστη συμβιωση!

Ψαξε και βρες μια καλη...κι οταν την παρεις και ασχοληθεις μαζι της δε θα σε προδωσει καθολου ευκολα παρα μονο αν εσυ δεν της εισαι αρκετος πια... οπως ενιωσα να γινεται σε μενα!

Για να μη μιλαω "περιεργα"...

εννοω πως οταν εφτασα στο σημειο να θελω περισσοτερα και την "απατησα" με μεγαλυτερη, ηταν γιατι εκεινη με ωριμασε και με εκανε ετσι, γι αυτο και δε στεναχωρηθηκε οταν της εφυγα! Εγω ημουν αυτος που στεναχωρηθηκε περισσοτερο απ τους δυο μας κι ας ημουν πλεον ερωτευμενος με τη καινουρια!

Το Transalp αν εισαι και στα κυβικα που φανταζομαι θα σου μοιαζει εντελως παπί!

Καλη επιλογη οτι κι αν αποφασισεις και καλως ηρθες!

Θα συμφωνήσω με το Κο ΧΙΟαφού έχω ακολουθήσει τα ίδια βήματα με εκείνον και έχω την ίδια γνώμη.

Να το πάρεις το κορίτσι!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sas Προβολή μηνύματος
    Θα συμφωνήσω με το Κο ΧΙΟ
    Εγω δε σ εβρισα νταξ?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	24902732.jpg 
Προβολές:	284 
Μέγεθος:	71,1 KB 
ID:	276875
    Για κοίτα βολεύεσαι;

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από jhonny Προβολή μηνύματος
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	24902732.jpg 
Προβολές:	284 
Μέγεθος:	71,1 KB 
ID:	276875
    Για κοίτα βολεύεσαι;
    Kαι την γυναίκα που θα την βάλω;

Administrator
    [...]
    Το αφρικα είναι πολύ άνετο μηχανάκι.
    Μπορείς να κάνεις ταξιδάκια με άνεση και δικάβαλος.
    Το κακό που έχει είναι οτι είναι παλιό.

Διάβασε το θέμα από την αρχή και αν δεν καλυφθείς, εδώ είμαστε.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Kαι την γυναίκα που θα την βάλω;

Τι να τι κάνεις τη γυναίκα να τη πάρεις μαζί σου....;

Κινητήρας: Ο δικύλινδρος V κινητήρας των 742 κ.εκ. παράγει χαμηλή ισχύ 62 ίππων στις 7500 σ.α.λ. και 6,4 κιλά ροπής στις 6000 σ.α.λ., ονομαστικές τιμές. Η συμπεριφορά του είναι απόλυτα γραμμική, ο οδηγός θα ικανοποιηθεί περισσότερο από την άμεση απόκριση στο γκάζι, παρά από την αναζήτηση ιπποδύναμης-επιτάχυνσης.

Θέση οδήγησης: H σέλα είναι ψηλή. Σε πολύωρη οδήγηση μπορεί να κουράσει. Στο μπροστινό της μέρος είναι σχετικά λεπτή, κάτι που επιτρέπει σε οδηγούς με κανονικό ύψος να πατήσουν στο δρόμο και πάλι όχι με την επιθυμητή σιγουριά. Ο αναβάτης τοποθετείται ψηλά στη μοτοσυκλέτα, αποκτώντας άριστη εποπτεία του δρόμου. Τα χέρια είναι ανοικτά στο πλατύ τιμόνι. Η ουδέτερη θέση οδήγησης είναι και μέσα αλλά κυρίως πάνω από τη μηχανή.

Το πλάτος κι ο όγκος της μηχανής είναι στα πλαίσια της κατηγορίας μοντέρνα on-off 1000 κυβικών . Το βάρος φαίνεται μεγάλο, 210 κιλά στεγνό και το κέντρο βάρους ψηλό. Γενικά έχει πιο βαριά αίσθηση από τους περισσότερους σύγχρονους εκπροσώπους των 1000 κ.εκ. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 90-90-21 μπροστά και 140-80-17 πίσω.

Στο δρόμο: H ανάρτηση είναι μαλακή. Το τιμόνι κόβει πάρα πολύ επιτυγχάνοντας εξαιρετικά μικρές ακτίνες στροφής. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα είτε στην κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης, είτε στις μανούβρες για το παρκάρισμα, είτε στις εξερευνήσεις εκτός δρόμου, λέμε τώρα. Η νωχελική απόδοση του κινητήρα αποτελεί άλλο ένα πλεονέκτημα για μετακινήσεις χωρίς άγχος στην πόλη.
    Σε γενικές γραμμές, η μοτοσυκλέτα δεν θα προβληματίσει στην κίνηση της πόλης, τον οδηγό εκείνο που ξέρει τι να περιμένει από την κατηγορία. Η αυξημένη ευελιξία αντισταθμίζει τις περισσότερες φορές το αυξημένο βάρος της μηχανής. Στη διαδικασία της διήθησης το τιμόνι περνά πάνω από τους καθρέπτες των αυτοκινήτων αλλά είναι στο ίδιο ύψος με τους καθρέπτες των SUV. Σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα η άνεση που παρέχεται στον αναβάτη είναι λίγο μικρότερη από το αναμενόμενο. Αρκετές ατέλειες των δρόμων είτε μικρές είτε μεγάλες βρίσκουν τελικά το δρόμο τους προς τον αναβάτη.

Σε επαρχιακούς δρόμους χαμηλής πρόσφυσης η ευελιξία του Africa Twin είναι εντυπωσιακή, ακόμη και σε κλειστό στροφιλίκι. Ο αναβάτης αφήνεται ανεπηρέαστος από τη μηχανή να απολαύσει την όποια διαδρομή. Το κράτημα είναι ουδέτερο, η λειτουργία του κινητήρα χαλαρή. Οι ατέλειες του δρόμου γίνονται πολλές φορές αισθητές.
    Όταν ανέβει ο ρυθμός, η πληροφόρηση που φτάνει στον οδηγό είναι ολοένα και μικρότερη. Η εμπιστοσύνη και η πληροφόρηση που νοιώθει ο οδηγός μειώνεται, όσο περισσότερο πιέζει. Στην πολύ γρήγορη είσοδο στη στροφή το μπροστινό τείνει να ανοίξει την τροχιά του. Η άνετη θέση οδήγησης δεν επιτρέπει πιο σωστή φόρτιση του μπροστινού. Ο πίσω τροχός είναι σταθερός σε όλη τη διάρκεια της στροφής.

Σε επαρχιακούς δρόμους με υψηλό συντελεστή τριβής, η ευελιξία για άλλη μια φορά εντυπωσιάζει. Προσφέρει μεγάλη άνεση και υψηλή ποιότητα κύλισης σε ρυθμό έως και σβέλτο. Σε γρήγορο ρυθμό, η πληροφόρηση στον οδηγό μειώνεται σταδιακά. Ο μπροστινός τροχός ελαφρώνει και φαίνεται πολλές φορές έτοιμος να υποστρέψει. Γενικά τα όρια της μηχανής είναι δυσδιάκριτα, παρατηρείται μια υστέρηση σε σχέση με τους σύγχρονους εκπροσώπους της κατηγορίας σε αυτόν το τομέα. H δύναμη του κινητήρα εξαντλείται πολλές φορές σε τέτοια οδήγηση.
    Στον ανοικτό δρόμο η προστασία από τον αέρα είναι καλή στον κορμό και κράνος, λίγος αέρας φτάνει στους ώμους του οδηγού. Το πάτημα της μηχανής είναι σίγουρο, αν και η ταχύτητα που κινείται η μοτοσυκλέτα γίνεται αισθητή. Ο κινητήρας με την χαμηλή του απόδοση θα επιβάλει ταχύτητες ταξιδίου έως και 160 χ.α.ω. αφού σε αυτά τα χιλιόμετρα οι στροφές είναι αισθητά αυξημένες.

Σε χωματόδρομο η μηχανή κινείται άνετα, ιδίως αν λάβει κάποιος υπόψη του τις διαστάσεις και το βάρος της. Αυτά ωστόσο θα αποτελέσουν και το μειονέκτημα της. Αν γείρει δεν κρατιέται εύκολα.
    Συμπερασματικά το κράτημα θεωρείται καλό σε ρυθμό έως και σβέλτο, ή απλά ικανοποιητικό σε γρήγορο ρυθμό για τα σημερινά δεδομένα.
    Τα φρένα ακριβώς λόγω των επεμβάσεων που έχουν γίνει, δίνουν μια ιδιόμορφη συμπεριφορά στη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα. Δεν μπορούν λοιπόν να εξαχθούν γενικά συμπεράσματα για το φρενάρισμα του Africa Twin.
    Τα δύο μπροστινά δισκόφρενα είναι δυνατά, με μέτρια αίσθηση και χωρίς αρχικό δάγκωμα. Το πίσω δισκόφρενο είναι πολύ δυνατό με καλή αίσθηση. Σε μέτρια ποιότητα ασφάλτου με ζεστά λάστιχα και τον οδηγό μόνο, έπρεπε να καταβληθεί προσπάθεια για να μην μπλοκάρει ο πίσω τροχός σε μέτριο φρενάρισμα.

Άλλα σχόλια: Η τελευταία μεγάλη μετατροπή του μοντέλου που περιελάμβανε αλλαγές σε σκελετό, κινητήρα κτλ έγινε το 1993, 17 χρόνια πριν. Έχει γράψει τη δική της σελίδα στο βιβλίο Ιστορία της Μοτοσυκλέτας. Ωστόσο θα ήταν υπερβολή να περιμένει κάποιος ότι το Africa Twin είναι πραγματικά ανταγωνιστικό σήμερα.
    Η μηχανή στέκει επάξια για τη βασική χρήση στην κατηγορία της, αποπνέοντας ένα μοναδικό αέρα ποιότητας και χαρακτήρα που την έκαναν φημισμένη στην εποχή της. Της προηγούμενης γενιάς μοτοσυκλετών.
    Προσπάθησε να μην γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος της αξίας.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Το αφρικα είναι πολύ άνετο μηχανάκι.
    Μπορείς να κάνεις ταξιδάκια με άνεση και δικάβαλος.
    Το κακό που έχει είναι οτι είναι παλιό.

Διάβασε το θέμα από την αρχή και αν δεν καλυφθείς, εδώ είμαστε.
    Eυχαριστώ για τις απαντήσεις. Αλλά αν είναι παλιό, τι άλλο της ίδιας κατηγορίας κυβικών και χαρακτήρα (on-off) μπορώ να κοιτάξω από πιο σύγχρονα μοντέλα;

Παλαιό μέλος
    Κάνω ελεύθερο κάμπινγκ
    Κουβαλάω γυναίκα,τραπέζια, καρέκλες, αιώρες, τσεκούρια, φτυάρια, ρούχα ,φαγητά, εργαλεία,τσίπουρα, κατσαρολικά ,φαγητά.
    Έχω σπρώξει και γουρούνα linhai 260
    http://www.agri-moto.com/Pages/Quads...er_260_2x4.htm
    300kg +οδηγό και υγρά
    Ποτέ δεν αγχώθηκα μηχανολογικά
    Να τρέξω δεν με ενδιαφέρει
    Άνετο στην οδήγηση
    Καλή ποιότητα κατασκευής
    τα κάνει όλα( μπορεί να τα κάνει μέτρια αλλά οι οδηγικές μου απαιτήσεις είναι στα όριά της)
    αρέσει και στην γυναίκα
    μήπως να το πουλήσω να ξαναπάρω africa?

...Και μυαλο δεν βαλαμε ! Το avatar του/της Africaptan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από jokey66 Προβολή μηνύματος
    Κάνω ελεύθερο κάμπινγκ
    Κουβαλάω γυναίκα,τραπέζια, καρέκλες, αιώρες, τσεκούρια, φτυάρια, ρούχα ,φαγητά, εργαλεία,τσίπουρα, κατσαρολικά ,φαγητά.
    Έχω σπρώξει και γουρούνα linhai 260
    http://www.agri-moto.com/Pages/Quads...er_260_2x4.htm
    300kg +οδηγό και υγρά
    Ποτέ δεν αγχώθηκα μηχανολογικά
    Να τρέξω δεν με ενδιαφέρει
    Άνετο στην οδήγηση
    Καλή ποιότητα κατασκευής
    τα κάνει όλα( μπορεί να τα κάνει μέτρια αλλά οι οδηγικές μου απαιτήσεις είναι στα όριά της)
    αρέσει και στην γυναίκα
    μήπως να το πουλήσω να ξαναπάρω africa?

Εγω αυτο εκανα............................
    Καλυτερα η αμαθεια, παρα η ημιμαθεια...

Bladerunner Το avatar του/της siraxanz
    Να την πάρεις
    ταξίδι νάναι και με καλή παρέα...ζητώ πολλά? :-)

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Τι να παρω;
    από adam_tsouk στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 04/07/2007, 19:43
  2. Τι μηχανη να παρω ?
    από crs-k στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2004, 16:54
  3. Τι ΜηΧανη Να Παρω?
    από nimbus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2004, 02:02
  4. να πάρω bmw f650?
    από enfield στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 18/06/2004, 17:02
  5. Αγορά 250 - Τι να πάρω ρε παιδιά?
    από johnpan στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2004, 19:54

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ