Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 42 από 42

Θέμα: Γυαλιά ηλίου και κράνος

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
    [B]απλα παιδια προσεξτε...
    η ποιοτητα της φιμε ζελατινας δεν ειναι και το απολυτο για την προστασια των ματιων σας απο τον ηλιο....
    μην ξεχνατε οτι η φιμε ζελατινα ειναι πλαστικη, με οτι αυτο σημαινει...
    Δεν απορροφαει τις επικυνδυνες ακτινες και δεν ειναι οτι καλυτερο για την προστασια σας...
    πιστευω οτι ενα καλο γυαλι ηλιου θα ηταν 1000 φορες πιο χρησιμο....για τα ματιαι σας και μονο !!

Φοραω γυαλια απο πιτσιρικας.Τα καλυτερα και ακριβοτερα στην αγορα "κρυσταλλα" που εβαλα πριν απο μερικους μηνες ειναι οργανικα.Πλαστικα δλδ με πολλαπλες επιστρωσεις.
    Αν η ζελατινα εχει προστασια απο υπεριωδεις κλπ ειναι μια χαρα.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Λοιπον παιδια οσο και αν σας φαινεται περιεργο η τεχνολογια εχει προχωρησει και στα γυαλια...τωρα εαν δεν υπαρχει προβλημα ορασης τοτε το να φορας ζελατινα φυμε ειναι μια ευκολια...απο εκει και περα σταματηστε να λετε διαφορα για οδηγηση μοτοσυκλεττας με γυαλια....τα συγχρονα κρανη δεν επιτρεπουν σε συγκρουση υπο οποιαδηποτε γωνια να σπασουν τα γυαλια και να τραυματισουν το ματι μονο μια γωνια μπορει να ερθει σε επαγη με τα γυαλια και αυτη ειναι η απευθειας...!!!
    Τελος εαν φοραμε σωστο νουμερο για το κρανος τα γυαλια δεν πανε πουθενα διοτι απλουστατα ειναι ολα εφαρμοστα
    δευτερον τα συγχρονα διορθωτικα γυαλια ειναι απο polycarbonate υλικο και δεν σπανε με τιποτα...εχουν γινει δοκιμη και με σφαιρα ακομα και δεν εχουν σπασει...μετα υπαρχουν σκελετοι τιτανιου η απο πλαστικο που επιτρεπουν μια μικρη παραμορφωση
    Τωρα για το φιλο του γιωργου κατι δεν πηγε καλα ειτε μεγαλυτερο κρανος ειτε το γυαλι ηταν μαπα ..επισης στα arai υπαρχει μια ειδικη εσοχη εκει που κουμπωνουν τα μαγουλα και καθονται εκει τα γυαλια
    Αυτα για τα γυαλια εκτος εαν προτεινεται arai ζελατινες η δεν ξερω τι αλλο με διορθωτικο βαθμο
    Χαλαρωστε μην αφοριζουμε τα παντα με ενα συμβαν...τελος οποιος θελει να βαλει γυαλια και κρανος θα πρεπει να παει στον οπτικο του με το κρανος και να δοκιμασει εφαρμογη αυτων

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Χρησιμοποιώ την ιριδίζουζα μέρα νύχτα πλέον και δεν την αλλάζω με τίποτα. Το μονο κακό είναι ότι πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός μαζί της (χτυπήματα-ιπτάμενα τέρατα) γιατί γδέρνεται η εξωτερική της επικάλυψη και μπαίνει το φως μέσα σαν να έχεις διάφανη ζελατίνα.
    Με ποιο τρόπο ρε Sniper γίνεσαι προσεκτικός στα ιπτάμενα τέρατα; Σε χρόνο μηδέν (0) η ζελατίνα γίνεται σαγρέ και η ορατότητα καταστρέφεται.

Η ιριδίζουσα είναι το ίδιο σκοτεινή με τον καθρέφτη. Όταν πήγα κάποτε να πάρω μία Arai, τις έβαζα εναλλάξ, μία την ιριδίζουσα και μία τον καθρέφτη και δεν μπορώ να σου πω ποια ήταν πιο σκοτεινή...

Σε καμμία περίπτωση δεν βλέπεις επαρκώς νύχτα με άλλη πλην της διάφανης. Πρέπει να κόψεις ταχύτητα και να γουρλώσεις τα μάτια και αν είσαι μακριά απ'τον προορισμό σου, θα κουραστείς πολύ μέχρι να φτάσεις.

Δεν εμπιστεύομαι γυαλιά μέσα στο κράνος ακόμα και αν τα φτιάξει η NASA. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν σκάσεις κάτω άτσαλα με το κεφάλι.

Για τους γκαβούς, όπως είμαι κι εγώ, προτείνω φακούς επαφής. Είναι φθηνοί, εύχρηστοι, καλύπτουν 100% το οπτικό πεδίο και είναι ασφαλείς, ακόμα και με ανοιχτή ζελατίνα για λίγο δεν έχουν πρόβλημα ούτε με τον αέρα. Για τον ήλιο προτείνω φιμέ ζελατίνα αν ξέρουμε ότι θα γυρίσουμε μέρα, διαφορετικά διάφανη. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος πια, το γείσο του κράνους στις περισσότερες των περιπτώσεων νομίζω ότι κάνει αρκετή σκιά στα μάτια.
    Θάνος..

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Με ποιο τρόπο ρε Sniper γίνεσαι προσεκτικός στα ιπτάμενα τέρατα; Σε χρόνο μηδέν (0) η ζελατίνα γίνεται σαγρέ και η ορατότητα καταστρέφεται.
    Πρέπει να είσαι πίσω από την ζελατίνα - πάντως σε σύγκριση με τον καθρέφτη, η ιριδίζουσα δείχνει πιο ανθεκτική στους ιπτάμενους.

Η ιριδίζουσα είναι το ίδιο σκοτεινή με τον καθρέφτη. Όταν πήγα κάποτε να πάρω μία Arai, τις έβαζα εναλλάξ, μία την ιριδίζουσα και μία τον καθρέφτη και δεν μπορώ να σου πω ποια ήταν πιο σκοτεινή...
    Πρέπει να τις δεις στο δρόμο. Μεσα στο μαγαζί ή στο πεζοδρόμιο δεν μπορείς να δεις τις διαφορές τους.

Σε καμμία περίπτωση δεν βλέπεις επαρκώς νύχτα με άλλη πλην της διάφανης. Πρέπει να κόψεις ταχύτητα και να γουρλώσεις τα μάτια και αν είσαι μακριά απ'τον προορισμό σου, θα κουραστείς πολύ μέχρι να φτάσεις.
    Σαφώς.

Δεν εμπιστεύομαι γυαλιά μέσα στο κράνος ακόμα και αν τα φτιάξει η NASA. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν σκάσεις κάτω άτσαλα με το κεφάλι.

Για τους γκαβούς, όπως είμαι κι εγώ, προτείνω φακούς επαφής. Είναι φθηνοί, εύχρηστοι, καλύπτουν 100% το οπτικό πεδίο και είναι ασφαλείς, ακόμα και με ανοιχτή ζελατίνα για λίγο δεν έχουν πρόβλημα ούτε με τον αέρα. Για τον ήλιο προτείνω φιμέ ζελατίνα αν ξέρουμε ότι θα γυρίσουμε μέρα, διαφορετικά διάφανη. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος πια, το γείσο του κράνους στις περισσότερες των περιπτώσεων νομίζω ότι κάνει αρκετή σκιά στα μάτια.
    Σαφέστατα.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Δεν χάθηκε κι ο κόσμος πια, το γείσο του κράνους στις περισσότερες των περιπτώσεων νομίζω ότι κάνει αρκετή σκιά στα μάτια.
    Απόγευμα (προχωρημένο), στην Κορίνθου-Πατρών προς Πάτρα (δλδ πορεία δυτικα) ουτε με εντουράδικο κράνος δεν έχει σκιά, εκτός αν κοιτάς μονο τα όργανα

Μια λυση που είδα πρόσφατα ειναι το φυμε (ελαφρώς ) pinlock
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Απόγευμα (προχωρημένο), στην Κορίνθου-Πατρών προς Πάτρα (δλδ πορεία δυτικα) ουτε με εντουράδικο κράνος δεν έχει σκιά, εκτός αν κοιτάς μονο τα όργανα

Αυτη την ωρα ειναι οπως στις ταινιες που σου εχουν βαλει τον προβολεα στο ματι και σου κανουν ανακριση...

Μια λυση που είδα πρόσφατα ειναι το φυμε (ελαφρώς ) pinlock
    Ε σήκωσε για λίγο το χέρι και κάνε σκιά τι να πω... Πόσες φορές και για πόση ώρα θα βρεθείς σ'αυτή την κατάσταση; Δεν θα φορούσα γυαλιά για μία τέτοια περίπτωση, ούτε θα διακινδύνευα να κάτσει μία στραβή και να βρεθώ μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό μου με μία φιμέ ζελατίνα.
    Θάνος..

Ε σήκωσε για λίγο το χέρι και κάνε σκιά τι να πω... Πόσες φορές και για πόση ώρα θα βρεθείς σ'αυτή την κατάσταση;
    Αρκετά συχνά (εγώ) και για καμια ώρα τουλάχιστον (120 χλμ ειναι). Μια ώρα με το χέρι πανω στο γείσο, στον κωλόδρομο ρε Θανο;

Στο Νολαν πάντως που είχα μια ελαφρώς φυμε, μια χαρά έβλεπα το βράδυ. Το δε πλεονέκτημα του φυμε pinlock, όπως το συζητούσαμε με τον npat, ειναι οτι το κουβαλάς πιο εύκολα καθ' οτι επιπεδο (εχεις ενα φυμε κι ενα διαφανές στη τσάντα ή στο τανκμπαγκ

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρκετά συχνά (εγώ) και για καμια ώρα τουλάχιστον (120 χλμ ειναι). Μια ώρα με το χέρι πανω στο γείσο, στον κωλόδρομο ρε Θανο;

Στο Νολαν πάντως που είχα μια ελαφρώς φυμε, μια χαρά έβλεπα το βράδυ. Το δε πλεονέκτημα του φυμε pinlock, όπως το συζητούσαμε με τον npat, ειναι οτι το κουβαλάς πιο εύκολα καθ' οτι επιπεδο (εχεις ενα φυμε κι ενα διαφανές στη τσάντα ή στο τανκμπαγκ

Τι να σου πω...προσωπικά δεν έχει τύχει να βρεθώ σε τέτοια κατάσταση και για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν μπορώ να πω ότι μου λείπουν τα χιλιόμετρα. Τώρα αν εσύ για κάποιο λόγο κάνεις ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο συχνά και σε πιάνει συνέχεια, ίσως έχεις ένα λόγο να βρεις μία λύση. Εγώ θα διάλεγα πάλι τη διάφανη ζελατίνα γιατί τα τελευταία 2 χρόνια φοράω μόνο αυτή στις βόλτες και τη φιμέ την έχω για μέσα στην πόλη και ποτέ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Αυτές τις ζελατίνες που λες δεν τις ξέρω να πω την αμαρτία μου...
    Θάνος..

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ....

Αυτές τις ζελατίνες που λες δεν τις ξέρω να πω την αμαρτία μου...

Κάτι σαν anti-fog είναι.... έγχρωμες....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Τα φαντάστηκα τι θα είναι, αλλά δεν έχω άποψη...
    Θάνος..

Και τι κάνετε?

Βάζετε-βγάζετε το pinlock?

Αυτό χαράζει για πλάκα, σιγά μην αντέξει στο βάλε βγάλε......

ΠΟΛΥ πιο εύκολο είναι να κουβαλάς 2η ζελατίνα μαζί σου

You BETA believe...

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF