ΔΕΝ θα έλεγα το ίδιο όσονα αφορά στα διάκενα των βαλβίδων....Αρχικά δημιουργήθηκε από periklisk
Στη σύνθεσή του περιέχει και γραφίτη πράγμα πολύ ευεργετικό για τη λίπανση ιδίως του κιβωτίου.![]()
![]()
![]()
ΔΕΝ θα έλεγα το ίδιο όσονα αφορά στα διάκενα των βαλβίδων....Αρχικά δημιουργήθηκε από periklisk
Στη σύνθεσή του περιέχει και γραφίτη πράγμα πολύ ευεργετικό για τη λίπανση ιδίως του κιβωτίου.![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Τη τελευταια φορα που αλλαξα λαδια (ειχα κανει 5000 χλμ) ηταν κατάμαυρα και πολυ ρευσταΑρχικά δημιουργήθηκε από xxxristos
Ρε idi άν αλλάζεις λάδια κάθε 3000 χλμ μπορείς να πουλάς τα παλιά σου λάδια σε μένα να τα βάζω για καινούργια!![]()
Γιαυτο αποφασισα αλλαγες καθε 3000
Αν τα θες ...φερε μια σκαφη και ελα να τα παρεις!
![]()
Τι πρόβλημα έχεις με τα διάκενα γιατί εγώ δεν είχα ποτέ ούτε στο ZXR 400 που είχα 7 χρόνια και του έβαζα το ίδιο λάδιΑρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
ΔΕΝ θα έλεγα το ίδιο όσονα αφορά στα διάκενα των βαλβίδων....![]()
![]()
![]()
ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα διάκενα γιατί :Αρχικά δημιουργήθηκε από periklisk
Τι πρόβλημα έχεις με τα διάκενα γιατί εγώ δεν είχα ποτέ ούτε στο ZXR 400 που είχα 7 χρόνια και του έβαζα το ίδιο λάδι
1. Τα ρυθμίζω μόνος μου
2. ΔΕΝ βάζω γραφιτούχο λάδι.
(Ο γραφίτης - άνθρακας στην στοιχειακή του μορφή, σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες - της τάξης 300 C - τείνει να παρουσιάσει στρέβλωση στην τριτοταγή του δομή και χωρίς να γίνεται τρισθενής, πρακτικά συμπεριφέρεται σαν τέτοιος.
Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλά στρεβλωμένα μόρια αλληλοδεσμεύουν το "ελεύθερο" πλέον σθένος τους (δυνάμεις Van Der Waals 2ης τάξης) και παρουσιάζονται συσωματώσεις στοιχειακού άνθακα σε αποστάσεις μικρότερες των κεκορεσμένων.
Και για όσους δεν κατάλαβαν : "Καρβουνιάζουν" τα πίσω στελέχη των βαλβίδων μαζί με τα ποτηράκια και καπελότα (αν έχουν) με αποτέλεσμα να "παίζει" το διάκενο ανά πάσα στιγμή.
Το "καρβούνιασμα" δεν είναι πραγματικό μιας και ο γραφίτης δεν είναι καμμένος αλλά μαλακός και μπορεί να φύγει και με το χέρι!!!
Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα :
A WOOP LOOP, A WUALOOP, A LOOP BAM BOOM !!! ,
που έλεγε και ο Little Richard...
![]()
![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
στο thundercat Motul 5100 κάθε 4500-5000 χμ
στο gsxf ...
Motul 5100 ανα...... όποτε θυμηθώ....
κακά τα ψέματα πρέπει να αλλάξω λάδι τώρα που το θυμήθηκα.....
![]()
![]()
και η ζωή συνεχίζεται...
Απ' ότι βλέπω δηλαδή το MOTUL είναι το πιο δημοφιλές εδώ στο
φόρουμ.Και να σκεφτείς ότι η MOTUL παραγγέλνει τα λιπαντικά
της στην IGOL και στην IPPONE. Εγώ πάντως που χρησιμοποίησα
MOTUL ένα φεγγάρι δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος. Ανέβαζε
πολύ γρήγορα θερμοκρασία το λάδι και το κιβώτιο ήταν σκληρό.
Επίσης στις αλλαγές στα 3000 χλμ μόνο το σκοτάδι ήταν πιο
μαύρο από τα λάδια. Από την μία καλό και την άλλη κακό.
Καλό γιατί το μαύρισμα δείχνει ότι το λάδι κάνει την δουλειά του
και κακό γιατί δεν είχε μεγάλη αντοχή ( MOTUL 5100 10W40
πλήρος συνθετικό και χωρίς ιδιαίτερο σκίσιμο)
εγω εχω ενα ΚΤΜ 125 sx
στο κιβωτιο το BEL RAY gear saver SAE 80 W
ή TORCO 80 W
για την μιξη BEL RAY H1 R
ή TORCO GP-7
αλλαγη καθε 30 ωρες περιπου.
χρηση ανελεητο λιωσιμο στο χωμα
oldman ειναι λιγο υπερβολικο να τα αλλαζεις καθε 20 ωρες!αυτες οι 20 ωρες οπως λεει το manual υποτιθεται πως ειναι με το γκαζι ........μονο στο στοπ!ταπα συνεχεια.ειδικα το δικο σου που ειναι enduro (για enduro φανταζομαι κι ολας πως το χρησιμοποιεις περισσοτερο) δεν νομιζω να εναι απαραιτητο να τα αλλαζεις τοσο νωρις.στην θεση σου θα τα αλλαζα καθε 40 ωρες.
κχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!
ΤΟΥΜΠΑΝΟΟΟΟΟΟΟ......Αρχικά δημιουργήθηκε από kostom
Εεεεεεεεεεε............
Δεν άντεχα να μην την βάλω.........
(την φωτό)![]()
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ρε Κώστα στο gsxf400 μια και με έχει πιάσει η μαλ@@κ@α μου χωράει το μοτέρ απο το 750 με καρμπυρατερ ηλεκτρονικες και όλα τα καλούδια???
![]()
![]()
και η ζωή συνεχίζεται...
Τις τελευταιες μερες τρογομαι με τα ρουχα μου για το τι να κανω με τα λαδακια στο Aprilia.
Ο μαστορας μου λεει να τα αλλαζω καθε 3.500 χλμ.
Το βιβλιο και η Aprilia λεει καθε 7.000 χλμ
Βαζω τα Denicol 15 W50 fully synthetic. 4 ltrs.
Εχω αρχισει να κουραζομαι να ασχολουμαι με τη μπουμπου μου συνεχεια και να μου τρωει και λεφτα χαζα. Αποφασισα λοιπον να κανω αλλαγη λαδιων και φιλτρου σε καθε service οταν θα πηγαινω, δηλ. καθε 7.000 χλμ.
Ελπιζω να μην κανω λαθος.
http://www.aprilia.com/models03/road...1083935810.jpg
μη το κανεις ελαφρα τη καρδια!
Οι κλιματολογικες συνθηκες της ελλαδας ειναι αρκετα σκληρες ιδιως το καλοκαιρι...γλυτωσε τιποτα λεφτα απο αλλου οχι απο τα λαδια στο κατω κατω 20 ευρα ειναι αυτα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
μη το κανεις ελαφρα τη καρδια!
Οι κλιματολογικες συνθηκες της ελλαδας ειναι αρκετα σκληρες ιδιως το καλοκαιρι...γλυτωσε τιποτα λεφτα απο αλλου οχι απο τα λαδια στο κατω κατω 20 ευρα ειναι αυτα!
θα συμφωνήσω!
7000χλμ είναι πολλά! Κάνε μια αλλαγή στις 4500 με 5000 και θα δεις ότι θα έχουν ήδη αρχίσει να διαλύονται.......
Να κοιτάς τακτικά τη στάθμη γιατί το λίγο λάδι είναι πολύ άσχημο για στρόφαλο-μπιέλες-κιβώτιο
ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!
φιλε χορνετ και φολε περικλισκ...
εχετε δικιο, αν και να πω εδω οτι τα λαδακια μου κανουνε 50 euro ... 4 ltrs x 12 euro = 48 euro.
οσο για την σταθμη την παρακολουθω συνεχεια, αλλα τι να πω, θα παω να τα αλλαξω, απλα πρεπει να βρω μια σειρα με τη μπουμπου γιατι ολο σκανε και αλλες πουτσες και τα περνω. Γιατι ρε παιδια 3.500 χλμ τα κανω και σε ενα μηνα και ειναι αγγουρι μεγαλο. Ασε που τα service του ειναι αστα να πανε. Την αγαπαω, την γουσταρω αλλα οχι και να δουλευουμε για τα μοτο μας! What the fuck!
Αντε να δουμε που 8α με παει...
θα τα αλλακσω μονος μου τωρα.
thanks και παλι!![]()
![]()