Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 82

Θέμα: Tι ζουμε σε αυτο τον τοπο;

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator

Re: Re: Tι ζουμε σε αυτο τον τοπο;

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Αν θες κατι και δεν το χεις ,φροντισε να το αποχτησεις και μη παραπονιεσαι.
    Ζωη ομορφη ,απλη αλλα ανθρωπινη δεν υπαρχει
    Λογικη και ομορφη εξελιξη ενος ανθρωπου δεν υπαρχει
    Αλλο;
    Ρε Νικολάι, λες που και που κάτι πράματα που με κάνουν να θέλω να απαντήσω σαν τον Κρούκη... και δεν είναι του χαρακτήρα μου ΡΠΜ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

Re: Re: Re: Tι ζουμε σε αυτο τον τοπο;

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Ρε Νικολάι, λες που και που κάτι πράματα που με κάνουν να θέλω να απαντήσω σαν τον Κρούκη... και δεν είναι του χαρακτήρα μου ΡΠΜ...

Εγω φταιω ρε που σας μιλαω με στοργη και προδερμ.
    Κοπανοι....
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator

Re: Re: Re: Re: Tι ζουμε σε αυτο τον τοπο;

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

Εγω φταιω ρε που σας μιλαω με στοργη και προδερμ.
    Κοπανοι....
    Εσύ σβήσε κανά ΠΜ, και άσε τις τσαχπινιές!

Βασικά με το να το πηγαίνουμε στο "εγώ " κι "εγώ" η συζήτηση δεν επικεντρώνεται ακριβώς σ'αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μιας και ο καθένας έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί.. δεν κατηγορώ κανέναν προς θεού, μιλάω αφού έχοντας διαβάσει τις απαντήσεις του καθενός κι έχοντας αισθανθεί την "κοιλιά" που κάνει η κουβέντα διαβάζοντας κάποια προσωπική εμπειρία.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από κανέναν.

Άποψή μου για το θέμα της κουβέντας ; Και οι δύο περιπτώσεις έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, μη νομίζετε ότι ο Γερμανός-Γάλλος-οτιδήποτε τελοσπάντων που τον διώχνουν απ'το σπίτι στα 18 περνάει ζωή χαρισάμενη, το ίδιο ισχύει και για τους γονείς του όταν περάσουν τα χρόνια και μείνουν ολομόναχοι χωρίς καμμία ουσιαστική βοήθεια από τα ίδια τους τα παιδιά , ....αρκεί αυτό για να σκεφτεί κανείς πόσο καλύτεροι είμαστε εμείς σ'αυτόν τον τομέα που "μετράμε" τους γονείς μας μέχρι και τη στιγμή που φεύγουν..

Οπωσδήποτε το να βγει κανείς στη ζωή από νωρίς είναι σημαντικό για την ωριμότητά του, τις αποφάσεις που παίρνει, ακόμα για το τι θα καταφέρει να κάνει μόνος του ! Η κουβέντα είναι τεράστια όμως, μπορούμε να ανακατέψουμε μέσα της το κράτος, τα εφόδια που δίνει, τις δημόσιες σχέσεις του καθενός, τον έρωτα, χίλια δυο !

Ρεζουμέ ; Αρκεστείτε σε αυτά που έχετε και ζήστε όσο καλύτερα μπορείτε..

Σχωρέστε με αν έγραψα άσχετες μαλακίες, 5η μπύρα κι ο ήλιος θερίζει από πάνω..:smilea:

Κάτι ακόμα.. ο υγιής ο άνθρωπος είναι πλούσιος, αυτός που έχει φίλους, τη δουλίτσα του, τα εσο-έξοδά του, κάμποσες όμορφες εμπειρίες που μένουν για πάντα μέσα του τα έχει όλα !

Καλά ο μεθύστακας είναι μεγιστάνας δεν το συζητώ :rotflmao:

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Σχωρέστε με αν έγραψα άσχετες μαλακίες, 5η μπύρα κι ο ήλιος θερίζει από πάνω.
    Σχωρεμένος και

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από κανέναν.
    αλλά

ο Γερμανός-Γάλλος-οτιδήποτε τελοσπάντων που τον διώχνουν απ'το σπίτι στα 18
    δεν τον διώχνουν από το σπίτι. Πάει να σπουδάσει, να δουλέψει, να δημιουργήσει τα δικά του όνειρα, και δεν βασίζεται στο χαρτζιλίκι των γονιών και στο δωρεάν σπίτι για να αγοράσει το Κ7 να πουλάει μούρη στην καφετέρια.

γονείς του όταν περάσουν τα χρόνια και μείνουν ολομόναχοι χωρίς καμμία ουσιαστική βοήθεια από τα ίδια τους τα παιδιά
    Το μόνο σίγουρο είναι ο πιο πάνω καγκουράκος που 30 χρονών βυζαίνει ακόμη και δεν μπορεί να μείνει μόνος του, θα βοηθήσει τους γονείς του σε περίπτωση που γίνει μια στραβή.

Ποιος είπε ότι έξω οι γονείς μένουν αβοήθητοι όταν το όλο σύστημα βασίζεται σε διαφορετικές νοοτροπίες που δεν σε οδηγούν την αναζήτηση βοήθειας, ούτε καν από τα μπουμπούκια σου;

φριτέζα 600 Το avatar του/της akaposto
    Πολύ πίκρα,αλλά δεν είναι και τελείως δικαιολογημένη.
    Από όπου και να περάσεις,ότι και αν κάνεις,αν είσαι αδιάφορος
    χαμμένος χρόνος θα είναι.Είτε είναι σχολείο,είτε πανεπιστήμιο είτε στρατός είτε,είτε,είτε.
    Αντίθετα,ότι και αν κάνεις,ότι και άν τύχει στο δρόμο
    σου,αν θες,έχει κάτι να σου δώσει.

-Μια διευκρίνηση.Ποιό πανεπιστήμιο,έχει τριετές πτυχίο στο εξωτερικό?
    Τα αντίστοιχα των ΑΤΕΙ μας.Δεν είναι όλα τα πτυχία ίδια.
    και μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα.

Αλλά το θέμα μας δεν είναι εκεί.
    Βλέπω ένα κλίμα,μια εντύπωση,ότι θα πας Ευρώπη
    και όλα μελι γάλα.since when ρε παίδες?
    Δεν παίζει.
    Εχω παραδείγματα,γνωστών (συμφοιτητών)που ναι,πήγαν έξω
    και βρήκαν μια καλή δουλειά,στο αντικειμενό τους,
    τους σκίζουν,αλλά τους πληρώνουν.
    Εχω άλλους,που απλά πατώσανε,και γυρίσαν πίσω.
    Τέλος,και είναι η χειρότερη κατηγορία,παραδείγματα ανθρώπων,
    που ενώ έχουν τα προσόντα,η τύχη δεν τους βοήθησε,
    και αντί να κολλάνε γραμματόσημα εδώ,τα κολλάνε στην Αγγλία
    με 2000Ε το μήνα στην καλύτερη.
    Και τι με αυτό?Είναι καλύτερο?Η ποιότητα ζωής έχει να κάνει με
    την φορολογική σου δήλωση?

Και άντε πείτε μου,έξω,ότι το Σ/Κ θα πάτε βόλτα και θα βρείτε
    την οικογενειά σας,το χωριό σας,τις αναμνήσεις σας.
    Θα βρείτε την "γιαγια" να σε πει "γιε μου"
    και τον μπάρμπα που έκανε την μαλακία "παλληκάρι συγνώμη"

Αν τα λεφτά,μπορούσαν να τα αγοράσουν αυτά,κανείς απο τους ξενοσπουδαγμένους δεν θα γυρνούσε.Πόσοι μένουν?

Κοιτάω γύρω μου και βλέπω ότι είναι εξαιρετικά ελάχιστοι οι άνθρωποι
    που στερούνται τα βασικά.
    Το να είμαι φοιτητής,και να μην έχω βενζίνη για το αμάξι,δεν είναι βασικό.
    Δεν είναι βασικό να ασχολούμαι με το hobby μου,τις μηχανές.
    Δεν είναι βασικό να έχω κινητό,και να είμαι μισθωτός.
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    sorry
    Αν όμως θέλω να το θεωρήσω βασικό,πάω για δουλειά και κάνω τουμπεκί.
    Θέμα επιλογής είναι.

*α,bytheway,αν θες να είσαι ανεξάρτητος απο την οικογενειά σου,και όλα τα παρελκόμενα
    τα παιδια δεν τα πας στους γέρους,πληρώνεις baby sitter.

Καλά μυαλά,καλά κρασιά,
    και πάνω από όλα υγεία.
    και στο έχω πεί,αφού είσαι καλό παιδί ,γιατί λες μαλακίες;

Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
    Ποιος είπε ότι έξω οι γονείς μένουν αβοήθητοι όταν το όλο σύστημα βασίζεται σε διαφορετικές νοοτροπίες που δεν σε οδηγούν την αναζήτηση βοήθειας, ούτε καν από τα μπουμπούκια σου;
    Είδες τώρα πως ανακατεύτηκε και το κράτος ;

Πίστεψέ με όμως, έχω δει Γερμανούς ηλικιωμένους που ενώ στα γηρατειά τους τα έχουν όλα δεν έχουν δίπλα τους τα παιδιά τους, κι αυτό πονάει. Πολύ..

Είναι μια περίπτωση και όχι ο κανόνας εννοείται, το ίδιο ισχύει σε καθεμιά περίπτωση ξεχωριστά όμως.

~
    Κάτι ακόμα.. ο υγιής ο άνθρωπος είναι πλούσιος, αυτός που έχει φίλους, τη δουλίτσα του, τα εσο-έξοδά του, κάμποσες όμορφες εμπειρίες που μένουν για πάντα μέσα του τα έχει όλα !

Καλά ο μεθύστακας είναι μεγιστάνας δεν το συζητώ :rotflmao:
    Είδες τώρα πως ανακατεύτηκε και το κράτος ;

Πίστεψέ με όμως, έχω δει Γερμανούς ηλικιωμένους που ενώ στα γηρατειά τους τα έχουν όλα δεν έχουν δίπλα τους τα παιδιά τους, κι αυτό πονάει. Πολύ..

Είναι μια περίπτωση και όχι ο κανόνας εννοείται, το ίδιο ισχύει σε καθεμιά περίπτωση ξεχωριστά όμως.

gia sou re maki :raki::raki:

pame na to tragoudisoume kiolas giati ena dikos sas ta 'xei pei oraia..

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
    Στίχοι: Βασίλης Ανδρεόπουλος
    Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
    Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης
    Άλλες ερμηνείες: Σταύρος Λογαρίδης || Μάνος Πυροβολάκης || ΝΑΜΑ

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
    τον χιλιομπαλωμένο
    βρε ράβε ξήλωνε ράβε ξήλωνε
    δουλειά δουλειά δουλειά να μη σου λείπει

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
    άλλοι τον είχαν πρώτα
    βρε γέλα φίλε μου γέλα φίλε μου
    δεν είναι δεν είναι δεν είναι και για λύπη

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
    σ' εμάς τον παραδώσανε
    βρε τρέχα φίλε μου τρέχα φίλε μου
    και μη και μη και μη βαριά το παίρνεις

Αυτόν τον κόσμο τον καλό
    άλλοι τον καρτεράνε
    βρε σκέψου φίλε μου σκέψου φίλε μου
    την ώρα την ώρα την ώρα που θα φεύγεις

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από akaposto
    Ποιό πανεπιστήμιο,έχει τριετές πτυχίο στο εξωτερικό?
    Τα αγγλικά.

Τα αντίστοιχα των ΑΤΕΙ μας.Δεν είναι όλα τα πτυχία ίδια.και μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα
    Τα ΑΤΕΙ δίνουν τα ίδια πτυχία με τα ΑΕΙ.

Βλέπω ένα κλίμα,μια εντύπωση,ότι θα πας Ευρώπη και όλα μελι γάλα.
    Υπάρχουν θεσμοί που τηρούνται και ταυτόχρονα δεν υπάρχει ο εκβιασμός της αγοράς εργασίας. Δεν ανησυχείς εάν "αύριο" θα έχεις δουλειά, και εάν θελήσεις να αγοράσεις μια "καραμέλα" με τον ιδρώτα σου, ο καταστηματάρχης θα το σεβαστεί αυτό, καθώς και όλα τα δικαιώματα σου ως καταναλωτής. Αυτό για μένα σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα ζωής.

Είδες τώρα πως ανακατεύτηκε και το κράτος;
    Το κράτος σου θέτει την νοοτροπία, να σε μάθει να σέβεσαι τους κανόνες, τους νόμους, τον ίδιο σου τον εαυτό, να αποταμιεύεις, να ζεις, να χαίρεσαι, και εάν εσύ είσαι ανεπρόκοπος, θα φροντίσει και για εσένα. Αυτό όμως είναι και στο χέρι μας να το πετύχουμε σε ένα ανεπρόκοπο κράτος στο οποίο τα λαμόγια κυριαρχούν.

Πίστεψέ με όμως, έχω δει Γερμανούς ηλικιωμένους που ενώ στα γηρατειά τους τα έχουν όλα δεν έχουν δίπλα τους τα παιδιά τους, κι αυτό πονάει. Πολύ. Είναι μια περίπτωση και όχι ο κανόνας εννοείται, το ίδιο ισχύει σε καθεμιά περίπτωση ξεχωριστά όμως.
    Δεκτό, αλλά αυτό έχει να κάνει με την αγορά εργασίας. Δες πόσα κρητικόπουλα ζουν στην Αθήνα και τα γερόντια τα έχουν στο χωριό. Δεν πιστεύω ότι σου βγάζει μεγάλη διαφορά για την οικόγενεια, εάν μετακομίσεις στην Γερμανία.

YEC Το avatar του/της alexk
    Έλληνες στην ελλάδα > Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα... χάλια, δεν έχει λεφτά δεν κάνει δεν ράνει δεν μπλα μπλα

Αλλά κανείς δεν το κουνάει. Να χάσουμε το καφεδάκι, τη θαλασσίτσα, το χταποδάκι+ουζάκι κτλ κτλ ???

Έλληνες στο εξωτερικό > μπλα μπλα μπλα μπλα, έχει λεφτά αλλά ο καιρός είναι χάλια, θέλουμε θαλασσίτσα, θέλουμε καφεδάκι κτλ κτλ....

Αλλά κανείς δεν το κουνάει. Να χάσουμε τα λεφτά.

Εγώ φίλοι έμαθα στη ζωή μου ότι τα πάντα είναι θέμα επιλογών+προτεραιοτήτων. Προσωπικά θεωρώ αδιανόητο να είμαι 28 και να μένω με τους γονείς μου. ΕΛΕΟΣ, αυτό μόνο σε ελληνική οικογένεια παίζει.
    Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Άν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξέ το. Κοινώς, άν δεν θες να μένεις με τους γονείς σου, θες να χτίσεις τη ζωή σου κτλ κτλ κτλ, πάρε το αεροπλανάκι και κάν'τη να.
    www.clubcsl.com

Ειτε ως δημιουργοι ειτε ως θυματα στη ζωης ,εμεις εχουμε παντα τον λογο και το τελικο αποτελεσμα κρινεται απο το μικρο περιθωριο να πραξουμε που μας αφηνει η μοιρα , το περιβαλλον ,οι συνθηκες, οι συμπτωσεις ή οτι αλλο...

Κι αυτο το ελαχιστο περιθοριο δρασης αφηνει ενα απεριοριστο αριθμο πιθανοτητων και δυνατοτητων δρασης οπου μπορουμε επιτελους να ριξουμε τα ζαρια μας να μαζεψουμε ξυλο αλλα να ριξουμε κιολας .Ολο αυτο λεγεται "Ελευθερη βουληση" κι ειναι κατι που τρομαζει και τους πιο γενναιους.

"...Ισως προκειται για τον κρυφο σκοπο που η ιδια η ζωη θελει να εκπληρωνει- μια μακρια, πολυ μακρια πορεια, που την πραγματοποιεις συναντωντας ανθρωπους, συναπτοντας σχεσεις μαζι τους, αντιμετωπιζοντας συχνα απαιτησεις τρομερες κι ακατορθωτες
    χωρις την βοηθεια μιας μυστηριακης δυναμης: απαιτησεις για γιατρια και κατανοηση και για αδιακοπο εξορκισμο του φοβου.
    Μ'εναν ανθρωπο μυαλωμενο κι ενα φοβιτσιαρη κι εναν φιληδονο για συντροφους μου και με τα αναλογα κομματια του εαυτου μου

Και ποιος αναμεσα μας ειναι εκεινος που,χωρις να πεινασει, μπορει να διασχισει το βασιλειο της πεινας ; " (απο βιβλιο)

Τιποτα δεν αρκει και καθαρες λυσεις μεμονομενες δεν υπαρχουν. Οι λυσεις αλλαζουν οπως και τα προβληματα τους με την ωρα κι ετσι η απαντηση του χθες δεν κανει για σημερα.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    :a19: :a19: :a19: @ ζεύκας και makis.........

Και για άλλη μια φορά φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς. Σε λίγο που θα δουλεύουμε υπάλληλοι στους αλβανούς (κυρίως) το ίδιο κράτος θα μας φταίει, που σε αυτούς έδωσε ευκαιρίες και σε εμάς όχι.

Ξεκολλάτε λέμε. Παίζουν επιδοτήσεις, παίζουν ευκαιρίες εξωτερικό και επαρχία, παίζουν χίλια μύρια και για άλλη μια φορά η μικρότεροι απλώς γκρινιάζουν.

Η γενιά των 700? και @ρχίδια πράσινα. Μια βολεμένη γενιά χωρίς όνειρα, που περιμένει τα γερόντια να τα τινάξουν για να μείνουν επιτέλους μόνοι στο δυάρι που μια προηγούμενη γενιά ίδρωσε να αποκτήσει.

Αντε παιδία. Τελειώστε σπουδές και μετά βουρ για δημόσιο. Να πάμε την Ελλάδα μας μπροστά.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Τι να σας πώ ρε παιδια ?
    Εγω (κακα τα ψέματα) ζηλευω τον Καγκουρα τον 35αρη που ζει και κοιματει στο πατρικο του...εχει τα λεφτακια για παρτη του.... τα εργαλεια του (μηχανη αυτοκινητο γκομενα) και περναει ζαχαρη.
    Ευχαριστως θα ανταλλασα την θεση μου μαζι του.

Λοιπον, να πω κατι για να μην δημιουργουνται εντυπωσεις θα πω 2 πραγματακια -και θα ειναι και τα τελευταια που λεω πανω στο θεμα αυτο.

Αν μιλησουμε προσωπικα για εμενα, εχω να πω οτι ηδη δουλευω (περαν της κυριως εργασιας μου, δουλευα και σε αλλη εργασια part time) και τα προς το ζειν βγαινουν. Οχι οπως θα ηθελα αλλα βγαινουν.

Οσον αφορα τις μηχανες και ειδικα την Duc, ξερετε οτι ηταν ενα ονειρο που μπορεσα να κανω πραγματικοτητα, αλλα δεν εχω ενδοιασμο να το "σκοτωσω" για κατι ακομα μεγαλυτερο: η μηχανη εχει ηδη "βγει" σε αγγελια και αν καποια στιγμη χρειαστει μπορω να τη δωσω και για ενα κομματι ψωμι.

Εχω καποια ονειρα (και η μηχανη ειναι ενα μικρο μερος τους) για τα οποια ηδη παλευω αλλα δεν αφορουν κανεναν περαν εμου.
    Α, και οσον αφορα το σπιτι, το να μενω με τους δικους μου ειναι επιλογη και οχι απαραιτητα αναγκη -απλα δεν μου αρεσει ιδιαιτερα η μοναξια και προτιμω την παρεα εστω και αν μερικες φορες ειναι "ενοχλητικη".

Δεν ανοιξα τη συζητηση για να γκρινιαξω για τα προσωπικα μου -απλα χρησιμοποιω ενα παραδειγμα για να μιλησουμε για ενα σοβαρο θεμα, που αφορα πολλους απο εμας και εχει να κανει με την νοοτροπια ΜΑΣ πρωτα απο ολα, των οικογενειων μας και της χωρας γενικοτερα...
    Νίκος
    Open Horizons

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. R1 ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο...
    από alexk στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 06/11/2006, 00:05
  2. Έχει κανείς manual GSXR_750 ή 600 K4-K5? Έχω φάει τον τόπο!
    από SGrouts στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2005, 09:27
  3. : Παπούτσι από τον τόπο σου...
    από tai στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2004, 13:28
  4. Προσοχή σε αυτόν τον ιό
    από takiskan στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2004, 00:20
  5. Ζούμε σε ένα κοινωνικό σύνολο....