Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 61

Θέμα: Αναζήτηση Σκυφτού

Wink

Road67. Ακριβώς επειδή δεν ξέρω ρωτάω. Ευχαριστώ για το χρόνο, το ενδιαφέρον σου, όπως και για την επίδειξη του δικού σου τουπέ. Ο μοτοσυκλετικός πατερναλισμός είναι προφανώς στοιχείο που σε διακρίνει, δε βοηθάει όμως στη συγκεκριμένη συζήτηση.

road67, μήπως εσύ έχεις τον τουπέ;

και κάτι άλλο, αφού τα 140+ με χόρνετ στην εθνική είναι θάνατος, μήπως εγώ που έχω κάνει πολλά χλμ με 160 με σούπερ4, είμαι πεθαμένος και δεν το ξέρω;

μην προσπαθείς να εφαρμόσεις τις δικές σου αντιλήψεις σε άλλους, "δεν είναι όλα για όλους" όπως έγραψε κάποια ψυχή εδώ πριν πολύ καιρό

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Εγω δεν προσπαθω να σε πατροναρω και ουτε να σου κανω επιδειξη γνωσεων. Οταν ομως λεs οτι πας για ss, παραδεχεσαι οτι δεν ξερεις και μετα κανεις συζητησεις για τα 180... Και φαινεται η οδηγικη σου ανωριμοτητα απο το γεγονος οτι ρωτας για τα 180, ειδικα για τη συγκεκριμενη ταχυτητα. Οπου αν οδηγεις ss δεν ειναι τιποτα, αλλα για εναν απειρο απο αλλη κατηγορια τα 180 φανταζουν σαν μαξιλαρακι.
    Λυπαμαι αν δε σε παραμυθιασα να σου πω τι ωραια που ειναι στα 180 με το αερακι να σε φυσαει, αλλα ειναι πολυ καλυτερα να κατηγορησεις εμενα και οταν σε γαργαλησει το δεξυ σου χερι κατι να θυμηθεις παρα να μην εχω πει τιποτα, εγω που εχω κινδυνεψει να χασω ανθρωπους στην ασφαλτο οπως και τον εαυτο μου.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Φιλαρακι ακουσε με λιγο!

Βασικα εγω ειμαι 1.80 και 85 περιπου κιλα! (τα τελευταια ανεβοκατεβαινουν αναλογα την παρεα, δλδ τη μασα και τις μπυρες! α, και στις γκομενες λεω 83 αλλα ειμαι βαρυκοκαλος!) :rotflmao: :rotflmao:

Οταν ακους 200αρες να γελας! Πανε, οχι οτι δεν πανε, αλλα ΠΩΣ πανε? Και για ποση ωρα?
    Απο πολλες αποψεις δε γινεται και βασικα δεν υπαρχει λογος να γινεται!
    Με το CBR εχω γυρισει απο Καστρο - Αθηνα, σε κατασταση πίεσης με ταχυτητες απο 160-240! Εκει "επαιζα"! Αρα ΔΕΝ ειχα μεση ωριαια 200! Μπορει να πηγαινα για 10-20 δευετρολεπτα 240 αλλα διαφοροι παραγοντες με εριχναν ξανα στα 170!
    Που θα κρατησεις σταθερα 200? Σε ποιο δρομο?

Γεγονος ειναι οτι σε αυτες τις ταχυτητες (και καλο ειναι και λιγο παρακατω μεχρι να αποκτησεις μια καποια εμπειρια) μπορεις να κυμαινεσαι!

Να συμπληρωσω πως οταν εφτασα Αθηνα στη συγκεκριμενη φαση, οι καρποι μου ειχαν μουδιασει για τα καλα! Ουτε τη πορτα του σπιτιου δεν μπορουσα να ξεκλειδωσω!

Τεσπα! Αυτονομια....

200 χλμ με 200αρες ΞΕΧΝΑ ΤΑ!
    Να υπολογιζεις μαξιμουμ 150χλμ αυτονομια σε τετοιες ταχυτητες!

Νορμαλ με ανοιγματα, εγω σε μεικτη χρηση κανω γυρω στα 200 μεχρι να μπει ρεζερβα!

Δικαβαλο δεν εχω ταξιδεψει παντως 1.80 που ειναι η κοπελα σου, θα εχεις ενα καποιο προβληματακι ισως!

Οσο για τη συμπεριφορα της με 2ο ατομο, εγω πηγα απο Πειραια στην Παλληνη με συνεπιβατη των 75 κιλών και δεν καταλαβα οτι ειχα 2ο πισω μου! ΚΑΜΜΙΑ αλλαγη στη σταθεροτητα και κανενα προβλημα αναμεσα στη κινηση της Μεσογειων!

Αυτα εν ολιγοις... οτι αλλο θελεις πες...

Μη παρεις χορνετ αν γουσταρεις να πειραματιστεις με τΟ θεμα κλιπ ον!

γενικοτερα, βρες και βολταρισε το και θα αποφασισεις εσυ!

Παντως, ΟΛΑ τα μηχανακια θελουν σεβασμο! Και οχι φοβο! Ξαναλεω, ΣΕΒΑΣΜΟ!

Ο road67 καλα τα λεει εν μερη απλως ειναι λιγο πιο εγκαθετος απο μενα! Δεν τον παρεξηγω κι ας μη τον ξερω τον ανθρωπο, απλως φιλε road, μεσα απο το πληκτρολογιο παρερμηνευουμε καποια πραγματα! Cool!

KAΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Ειμαι λιγο ως πολυ πιο απολυτος στο συγκεκριμενο θεμα διοτι οπως σωστα ειπες μια οθονη βλεπω, δε μιλαω σε κανονικη συζητηση με τον doomantia. Ουτε τον γνωριζω, ουτε ειναι προσωπικο γιατι εγω δεν εχω ss κι απο πικρια [παραδειγμα ειναι] δε θελω να παρουν αλλοι. Γενικα οταν μιλαμε για ss πιστευω οτι αν το παρεις για πρωτη φορα πρεπει να το κανεις κλιμακωτα. Δηλαδη, κανεις τις βολτες σου μεσα στην πολη, μετα βγαινεις ενα μικρο ταξιδι στην αρχη ευθειες, μετα κανεις αλλο ενα ταξιδι με πιο πολλες στροφες, μετα βαζεις το δευτερο ατομο εντος πολης, μετα πας με το δευτερο ατομο ολοενα και μεγαλυτερα ταξιδια. Δεν λεω οτι σωνει και καλα το ss θα σε πεταξει κατω, αλλα θα δυσκολεψει αν προερχεσαι απο αλλη κατηγορια.
    Οταν ακουω λοιπον για 180 μου φαινεται πολυ αποτομο να μιλας γι' αυτες τις ταχυτητες. Εγω ειπα hornet και να πω την αληθεια δεν ξερω πως λεγονται πολλα μοντελα. Δηλαδη οτι λεγεται hornet s ουτε που το ηξερα, υπαρχουν τοσα μοντελα και τοσοι τυποι σε καθε μοντελο. Σε καμια περιπτωση [να το πω και σωστα ] δεν προτεινα το hornet s σαν την κουκλα μηχανη που θα σε παει παντου αβιαστα. Ουτε φυσικα θεωρω το hornet τυπο ss, σαν μεσοβεζικο σταδιο το προτεινα, γιατι δεν ειναι τελειως σκυφτο, γιατι ναι μεν εχει επιταχυνσεις αλλα δεν ειναι και τοσο νευρικο ωστε να σου σηκωνει μουρη για πλακα [οχι οτι δεν μπορει]
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................

Έδωσα το μάθημα, τον ήπια και η συζήτηση έχει φουντώσει για τα καλά.

Κατ'αρχήν, φίλε gdevelek το'χω ακούσει κι από άλλους για τέτοιες ταχύτητες με γυμνό και μου φαίνονται πολύ τραβηγμένες. Εμένα η μόνη μου εμπειρία ήταν με το ληστή, όπου μετά τα 140 το μηχανάκι ήταν πολύ κουραστικό. Ίσως έχει να κάνει και με το ύψος μου.

Road67, όταν κινούμαι με το bandit με 140, βλέπω φυσιολογικό το CBR να κινείται με 180. Τώρα, για την όποια παρερμηνεία σου, δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Κατά βάση αλλάζω κατηγορία, γιατί πλέον το Enduro που είχα ήταν αρκετά περιοριστικό για ο,τιδήποτε πλην χώματος και πόλης. Και από επιδόσεις, αλλά και από ασφάλεια. Κάνοντας καμιά εικοσαριά φορές τη διαδρομή Νέα Σμύρνη - Σούνιο, κατάλαβα ότι το μηχανάκι που ζητάω είναι σκυφτό. Συμφωνώ κι εγώ ότι η μεταβάσεις πρέπει να είναι ομαλές, αλλα δε θεωρώ ανορθόδοξη τη μετάβαση από το TT σε ένα Γιαπωνέζικο σκυφτό 600. Πριν από το ΤΤ εξάλλου δεν είχα οδηγήσει ούτε παπί.

Anyway, έχω σχεδόν πειστεί για το cbrάκι, θέλω να τσεκάρω και το VTR, το οποίο επαναλαμβάνω ότι για Honda είναι προκλητικά φτηνό. Καμιά άλλη πρόταση που αγνοώ;

Και θα συμφωνήσω απόλυτα με το Dim περί σεβασμού. Το σκεπτικό αυτό με έχει γλιτώσει πολλές φορές.

Ριξε μια ματια και ξανασκεψου το

http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=62656

Χαλαρώστε ρε μάγκες .... το παλικάρι ρωτάει για να πάρει καμιά γνώμη και όχι να το παίξουμε γρήγοροι η να του δείχνουμε ατυχήματα και να μιλάμε με μισόλογα ...

Φιλικά πάντα τα λέω μη παρεξηγηθούμε ...

@doomantia :

Πρώτα θα κοιτάξεις για τι είδους χρήση το χρειάζεσαι το μηχανάκι , πχ 40% πόλη και το υπόλοιπο βόλτες .

Τι είδους δρόμοι σου αρέσουν πχ εθνική, ισιάδια και παρατεταμένες, η βουνίσια στροφιλίκια και επαρχιακός;;

Αν τα ταξίδια θα τα κάνεις δικάβαλος η μονοκάβαλος , ύψος δικό σου και συνεπιβάτη και αντοχές (η εμπειρία του συνεπιβάτη παίζει επίσης ρόλο για το αν θα σε κουράσει η όχι )

Αφού τα σκεφτείς όλα αυτά και καταλήξεις σε μια-δυό κατηγορίες πλέον κοιτάζεις πιό σου αρέσει πιό πολύ στη μούρη ..........

και το πιό βασικό είναι να πας και να καβαλήσεις τα μηχανάκια (όσο πιό πολύ ώρα τόσο καλύτερα )

Πάντως όλα σχεδόν τα μηχανάκια 600 κυβικών αγγίζουν τα 200 ΧΑΩ ... άλλα πιό εύκολα και άλλα πιό δύσκολα ... το 600 F παίζει γύρω στα 250 κοντέρ ... το να τα πιάσεις είναι εύκολο σε ένα ισιάδι και μάλιστα θα κρατήσεις τη διακοσάρα άνετα ... στα γρήγορα φρένα όμως και στο σωστό πλασάρισμα (εντούρο το κάναμε )σε μια παρατεταμένη στροφή με ανοιγόμενο γκάζι μπορείς ;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από AntoD
    Ριξε μια ματια και ξανασκεψου το

http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=62656
    Θα σου απαντησει οτι σε αντιθεση με το παιδι αυτο πριν εκεινος ειχε μηχανη, το ΤΤ.

doomantia, δε νομιζω να ειπα καπου οτι παρερμηνευσα. Καταλαβα πολυ καλα. Κι ακομη καλυτερα εχω κατανοησει πως οι πρωτοπειροι, η σχεδον πρωτοπειροι, η πρωτοπειροι σε μια κατηγορια ειναι τοσο ισχυρογνωμονες οσο λιγοτερες ειναι οι εμπειριες τους, γιατι τοσο περισσοτερο ωραιοποιουν τα πραγματα. Αλλα δεν ειναι κατασταλαγμενοι. Ναι τα πιανει το CBR τα 180 και το fazer μου παει 210 και καποιοι εχουν δει και 230 και τι παει να παει να πει αυτο; Οτι εχεις την εμπειρια να κινηθεις σε αυτες τις ταχυτητες; Κι οχι μονο να τις αγγιξεις σε μια ευθεια, αλλα αν χρειαστει [που καποια στιγμη θα χρειαστει] να κανεις και ελιγμο, να φρεναρεις και αποτομα, να ξανανεβασεις το γκαζι. Παρερμηνεια, δε νομιζω. Θες να με πεις στενοκεφαλο πες το. Αλλα οποιαδηποτε αποψη εκφρασεις τωρα θα ειναι διαφορετικη απο την εμπειρια που Θα εχεις αποκομμισει μετα τη συμβιωση με τη CBR. Κι αν πιστευεις οτι θα την παρεις αυριο και μεθαυριο θα πας με 180 στο Σουνιο, πλανασαι.

Όπως πάντα εκτός θέματος Road67. Το να ρωτάω για τις δυνατότητες μιας μοτοσυκλέτας κατά τη γνώμη σου συνεπάγεται ότι με την αγορά της, θα κινηθώ αυτόματα στα όρια της; Ή ότι θα πάω Σούνιο με 180; Είναι κόμπλεξ ή προβληματική αντίληψη αυτό που αντιμετωπίζεις; Όταν το διευκρινίσεις, περιμένουμε κάνα σοβαρό post από την πλευρά σου. Θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

AntoD, δε βλέπω πως σχετίζεται αυτό με τη συζήτηση. Έχω κι εγώ υπόψιν παρόμοιες περιπτώσεις. Το point σου ποιό είναι. Επαναλαμβάνω πως σεβασμό απαιτεί ακόμα και ένα παπί ή ένα scooter. Από εκεί και πέρα, τί άλλο να πούμε; Έλεος. Είναι τόσο πρωτόγνωρη η μετάβαση από ένα 600άρι enduro σε ένα σκυφτό τετρακύλινδρο; Εγώ την έχω παρακολουθήσει να συμβαίνει πάμπολλες φορές με ομαλότητα.

Τα σουπερσπορτ μηχανακια ολων των κατηγοριων (125 - 1000) ειναι πρώτα στην λιστα των ατυχηματων.

Γιατι...πολυ απλο διοτι οι χειριστες τους δεν ειχαν την καταλληλη εμπειρια ώστε να μπορουν να τα ελεγχουν σε βαθμό ο οποίος θα διασφαλιζε την ακαιρεότητα τους και των αλλων.

Το να εχεις μια μοτο που μπορει να παει 240 - 250 μετα απο μια που μετα βιας επιανε τα 140 ειναι ενα μεγαλο αλμα.
    Δεν νομιζω οτι υπάρχει κανεις στο φορουμ που να εχει γκαζι και να μην εχει τελικιασει την μοτο του εκτος και εαν εχει κανενα τουρμισμενο μπουσα....

Ο χρονος που ενα ςς 600 πιανει τα 200 και η αποσταση που καλυπτει το χλμ ειναι ετη φωτος γρηγοροτερα απο ενα μονοκυλινδρο 10ετιας και σε αυτο δεν νομιζω οτι θα φερεις αντιρηση.
    Εχω πιασει το εαυτο μου να κατεβαινω την κηφισιας με 190 και νομιζα οτι πηγαινα με 100!!!

Αυτο ειναι κατι που δεν το ελεγχεις, και το ξερεις καλα.
    Δεν ξερω τι μοτο καβαλας εσυ ουτε τι πορεια ειχες σαν μοτοσυκλετιστης.
    Ισως να εισουν παιδι θαυμα, ησως να ησουν τυχερος.
    Δεν λεω οτι ντε και καλα θα χτυπησεις εαν πας απο το ΤΤ στο CBR , στο v1000 Firestorm όμως....
    Ειχες ακουσει για τα διαφορα highsiding σε αυτα και στα πρώτα TL και αυτοι που τα καβαλουσαν δεν ηταν αρχαριοι.

Το πιο πανω λινκ το εβαλα διοτι μαλλον καποιοι θα είπαν και στο παιδι με το R1 οτι δεν τρεχει μια....παρτο....ειναι το πιο φιλικο χιλιαρι....
    Καποιοι θα του ειπαν παρε κατι πιο μικρο....
    πιστευεις οτι εαν ειχε εμπειρια με διαφορες μοτο...θα παθαινε τα ιδια (τσαρουχωμα φρενων και εντο-καπακι στην ευθεια εν κινησει......1η φορα ακουω !!!).

Ο καθενας βαζει μια τιμη στην ζωη του.

Εαν ο φιλος κοστολογει τον εαυτο του 4000-5000 χιλιαρικα που εχει ενα μεταχειρισμενο ςς...με γεια του με χαρα του....

Απλα καλο θα ειναι να ζυγιαζουμε τα συν και τα πλην περα της χαρας και του ενθουσιασμου μιας νεας μοτο.

Και φιλε θυμισου...πρεπει να εισαι ζωντανος και αρτιμελης για να την καβαλας....αλλιως θα στην καβαλαει αλλος
    ειτε ειναι μοτο ...ειτε ειναι γυναικα.

τελος απο μενα.

Στον Ογκο Το avatar του/της deusXT
    Αρχικά δημιουργήθηκε από doomantia .............. [/B]
    doomantia με σωστό ή λαθος τροπο όλοι σου λεν το ιδιο πραγμα.
    όσο μυαλό και να κουβαλας το γεγονος ότι θα παρεις ενα μηχανακι με πολύ διαφορετικο στυλ οδηγησης και χαοτικά περισσοτερες δυνατοτητες αποτελει ρίσκο.
    Απο ότι καταλαβαινω η εμπειρια σου ειναι περιορισμενη (? αν καταλαβα λαθος σορυ).

αν εχεις αποφασισει να κανεις την αλλαγη το cbr ειναι εξαιρετικο μηχανακι και θα το ευχαριστηθεις.
    θέλει πολύ συνεση και μυαλό όμως μια τετοια μεταβαση.
    Η ανεση θα έρθει με τα χλμ και τις ώρες πτησης που λιεν.

σγα σγα και με υπομονη φιλε

καλες βολτες
    bandit 1250 λεμε

Ειμαι εκτος θεματος και κομπλεξικος επειδη διαφωνω; Επειδη λεω το ηλιου φαεινοτερο πως ζητας τις μαξιμουμ δυνατοτητες εχει ενα μηχανακι απο τη στιγμη που οπως λες θα το σεβαστεις και θα πηγαινεις χαλαρα; Το γκαζι οπως λεει κι η υπογραφη καποιου ειναι πολυ γλυκο, υπερβολικα γλυκο αλλα ΔΕΝ ειναι σε ολες τις μοτοσυκλετες προσιτο. Κακα τα ψεματα με αυτο το σκεπτικο και την ισχυρογνωμοσυνη τη μηχανη δεν θα την πας, θα σε παει. Θες να συμφωνησω; Να σου πω οτι ειναι μια εξαιρετικη επιλογη και μαλιστα αν το βρεις και σε κοκκινο-μωβ θα ειναι σουπερ και θα εχει και τεσσερα αλογα παραπανω; Να σου πω οτι την πρωτη φορα που θα βαλεις μπροστα και θα εχεις αναμεσα στα ποδια σου αυτο το κατα τ' αλλα ομορφο γουργουρητο και θα κουμπωσεις την πρωτη και θα ανοιξεις το γκαζι με σεβασμο οπως λες απαλα και ολα καλα μετα θα κουμπωσεις τη δευτερα, την τριτη, την τεταρτη και μετα φαναρι, θα κατεβασεις γλυκα και με σεβασμο, θα φρεναρεις νορμαλ θα σταματησεις και θα μαρσαρεις λιγουλακι στο φαναρι ετσι για να ακους το γλυκο γουργουρητο να μεταστοιχειωνεται σε μια ομιλια αναμεσα σε 'σενα και τη μηχανη και δεν προκειται ετσι επειδη σε γλυκανε στο επομενο κουμπωμα της πρωτης να τη ζορισεις και να σου σηκωσει μουρη και να μην ξερεις τι να κανεις γιατι οπα ξαφνικα το σουζαρισμα λογω ρεπριζ δεν εχει καμια σχεση με τα ψιλοσηκωματα του ΤΤ;;;
    Ασε φιλε μου, οκ ειμαι κομπλεξικος και εκτος θεματος και εκτος τοπου και χρονου μη σου πω. Αλλα ενα ειναι το βασικο που το κουβαλας σαν οροσημο ειχες το ΤΤ και οδηγησες μια φορα το ληστη και κατι τρεχει στα γυφτικα. Κι αν το ΤΤ δεν εχει καμια σχεση με τη CBR, ποια σχεση νομιζεις οτι μπορει να εχει ενα παρωχημενο και χωρις επιδοσεις και διχως αξιολογο κεντρο βαρους street σαν το ληστη με τη CBR; Η CBR ειναι ενα καλοζυγιασμενο sport μηχανακι που στα χερια του εμπειρου μπορει να αποδωσει τα μεγιστα των δυνατοτητων του σε δρομο, σε στροφη και σε πιστα. Αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα το παει και ο απειρος. Γιατι με την κατηγορια εισαι απειρος. Κι ας ξερεις να βαζεις μπροστα, η να αλλαζεις στο σωστο χρονο τις ταχυτητες αυτα τα ξερεις για το ΤΤ αντε και για το ληστη, αλλα οχι για τη CBR οπως και για κανενα ss.
    Κι αν λες οτι ειμαι εκτος θεματος, διαβαζοντας την απαντηση μου πες μου που βγαινω εκτος θεματος και γιατι. Εκτος κι αν εκτος θεματος θεωρεις καθε αποψη που διαφωνει με τη δικη σου. Αν νομιζεις οτι ειναι δειγμα κομπλεξ το να λεω κατι που θα αποδειχτει σωτηριο για 'σενα, οκ τι αλλο να πω;

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αναζήτηση εξοπλισμου στο νετ
    από PQC στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2005, 10:07
  2. αναζητηση γιατρου!
    από wolfman13 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 30/01/2005, 23:42