Τωρα, αυτό τι σχέση έχει?!
Ούτε μαρσπιέ βρίσκουν και με το ζόρι γόνατο!
Τι σχέση έχει με το θέμα? Να δούμε οτι στρίβεις?!
Τι σχέση έχει με το θέμα? Να δούμε οτι στρίβεις?!
SVolution has began.... Perhaps...TOO much for your Guts?!
εσυ φτιαχνεις τι στολη σου με φουλ ενισχυσεις και δεν εχεις φοβο!!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από paperino
ΜΑΡΣΠΙΕ?
To di komou efige chronia prin.... ih ih ih
![]()
http://i251.photobucket.com/albums/g...090308copy.jpg![]()
![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao:
VFR
echis dikio....den fenete to marspie pou efigeΑρχικά δημιουργήθηκε από estranged
Τι σχέση έχει με το θέμα? Να δούμε οτι στρίβεις?!![]()
www.italiansbkstore.com
Προσκαλείται στην ομάδα μου στο Facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=29004248476&ref=ts
eemmmmhhh....Αρχικά δημιουργήθηκε από trifonas
εσυ φτιαχνεις τι στολη σου με φουλ ενισχυσεις και δεν εχεις φοβο!!!!!![]()
![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao:
ti eine "με φουλ ενισχυσεις"?
![]()
Ta ellinikà mou echi problimata....
www.italiansbkstore.com
Πάντως ρε παιδιά, θέλει guts για να πάει κανείς γρήγορα στα Μέγαρα(απ όπου και οι φώτος). Εγώ δε θα το τολμούσα(σε επίπεδο απλής διασκέδασης, γιατί άμα ήταν θέμα αγώνα αλλάζει το πράμα!)
SVolution has began.... Perhaps...TOO much for your Guts?!
foul of reinforcement.Αρχικά δημιουργήθηκε από paperino
eemmmmhhh....
ti eine "με φουλ ενισχυσεις"?
![]()
Ta ellinikà mou echi problimata....
like robocop.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
VFR
Katalava tora.Αρχικά δημιουργήθηκε από trifonas
foul of reinforcement.
like robocop.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Thanks for the translation (echo pola problimata na diavazo to moto.gr.....mou perni polì chrono... kai den eine siguro borò na katalaveno ola)![]()
![]()
www.italiansbkstore.com
το κατω μερος του σωματος (απο την μεση και κατω) συμβαλει 20% (μονο) δεν χρειαζεται να βγαζεις κωλο ουτε γονατο για να στριψεις, ολα γινονται απο την μεση και πανω και βαση γυροσκοπικου.Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Ναι υπερτατε οδηγε ο,τι πεις.
Edit...
Δεν παρεξηγηθηκα, τουλαχιστον οχι ακομαΠροφανως ουτε εχω μηχανη με αρθρωσεις που κανουν οτι γουσταρουν, ουτε ξερω να υπαρχει τετοιο πραγμα. Εγω [και λεω τι κανω ΕΓΩ] την ωρα που στριβω με μεγαλη ταχυτητα η σε κλειστη στροφη ριχνω το βαρος στα ποδια και οταν βγαινω απο τη στροφη το μετατοπιζω παλι στον κωλο. Εγω δεν εχω λογο να βγω εκτος σελας [πρωτον γιατι οι ελληνικοι δρομοι δεν ειναι πιστες αλλα μελλοντικα νεκροταφεια και δευτερον γιατι δεν παω σε πιστες] αλλα κανοντας το καποιες φορες χωρις να εχω εμπειρια τις πρωτες φορες ενω μετατοπιζα το βαρος απο τα ποδια στον κωλο, μη μπορωντας να μαζευτω γρηγορα εμενα εχοντας μετατοπισει το βαρος με τον κωλο εκτος σελας ενω η μηχανη ηδη ισχιωνε με αποτελεσμα να χανει η μηχανη της ευσταθειας της τουλαχιστον ετσι το εξελαβα εγω εκεινες τις φορες.
απο ολα αυτα που εγραψες δεν καταλαβα τιποτα απολυτως, δεν στην λεω ουτε σου κανω τον εξυπνο, μηπως θα επρεπε να το ξαναγραψεις διαφορετικα?
Eνταξει ρε παιδια, επειδη εξυσε μαρσπιε δε σημαινει οτι κινηθηκε οριακα ο ανθρωπος (δεν εξυσε και αγκωνα), ουτε θα πεσει με 1 μοιρα κλιση ακομα...ειναι γνωστο οτι ολα τα Χοντα και ειδικα τα VFR εχουν πολυ μακριους αποστατες στα μαρσπιε και βρισκουν κατω ΠΟΛΥ ευκολα...ενας μεσος οδηγος με καποια εξοικειωση και σε καλη ασφαλτο μπορει να τους ξυσει σε μικρες σχετικα κλισεις και χωρις προβλημα και λοιπους κινδυνους...μη τρελαινεστε
Φιλε ισως ειναι η ωρα να ασχοληθεις παραπανω με το θεμα οδηγηση και να τη ψαξεις καλυτερα, ωστε να συνεχισεις να ξυνεις με ασφαλεια...![]()
...ex 88 SS 600 GR
ξεχασα να αναφερω οτι δεν εχει αποστατη απο εκει την πλευρα.το μαρσπιε εξυσα.
Εγινε χωρις να το ζηταω.απλα ετυχε.ειχε καλη ασφαλτο και ειχα καινουργια λαστιχα.
VFR
Τριτη και τελευταια φοραΑρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
μηπως θα επρεπε να το ξαναγραψεις διαφορετικα?![]()
...
Εχω οδηγησει R6, CBR, GSXR600, GSXR750, 1300R και καποιες αλλες. Οταν τελικα καβαλησα το GSXR750 το οποιο ηταν μοντελο 2005, δεν ξερω γιατι το πηρα με κακο ματι. Κατ' αρχην προδιεθετε για εντονο πλαγιασμα που δεν το ειχα ξανασυναντησει κι εκτος απο τις παραπανω δεν εχω οδηγησει κατι αλλο στην κατηγορια η γενικα με πλαστικα. Στις πρωτες φορες το παλευα να μην πεσει αφηνοντας το γκαζι πριν τη στροφη [οταν λεω αφηνω το γκαζι εννοω κατεβασμα και τελειως] και δινοντας λιγο μετα την κοψη της στροφης. Μετα αποφασισα να πλαγιασω μαζι του. Μετα τις δυο πρωτες στροφες που θεωρω αποτυχημενες αφου την τελευταια στιγμη κολλαγα και παλι αφηνα το γκαζι, στις επομενες αρχισα να πεφτω μαζι του με ισιο τον κορμο ελαχιστα οχι τιποτα υπερβολικο. Σε καποιο σημειο απο λαθος χειρισμο ανακαλυψα τυχαια οτι οταν μετατοπιζα το βαρος μου απο τον κορμο στα ποδια εντεινοταν και η προδιαθεση του να πλαγιασει περισσοτερο. Σε επομενη στροφη αποφασισα στην αρχη της στροφης να ριξω το βαρος στα ποδια και περισσοτερο στο δεξυ καθοτι δεξια η στροφη χωρις ομως να κανω αυτο που κανουν στους αγωνες που φερνουν σε γωνια το ποδι το οποιο και δε μπορουσα να κανω αφου πατουσα με το μεσο του ποδιου στο υποποδιο κι οχι οπως παρατηρησα μετα οτι επρεπε να παταω με το μεσο και προς τα μπροστα. και το οποιο και αυτο τυχαια το ανακαλυψα οχι την ιδια φορα αλλα την επομενη οταν προσπαθουσα να δω γιατι δε μπορω να φερω σε γωνια προς τα εξω το γονατο. Και σε αυτη τη δευτερη φορα οπου φυσικα ευθυνομαι μονο εγω και η ανωριμοτητα μου ναι μεν κανω αυτο με το ποδι αλλα πιεζοντας με περισσοτερη δυναμη πανω στο υποποδιο και οπου ναι μεν πλαγιασα περισσοτερο [οχι δεν εξυσα]. Σε μια επομενη στροφη το παραδεχομαι εχασα την προσοχη μου και κοιταξα κατι αλλο με αποτελεσμα πανω στην κοψη της στροφης να μετατοπισω το βαρος στον κορμο και να παγωσω κυριολεκτικα αφου εμεινα με τη μηχανη μετεωρη πανω στη στροφη και χωρις να μπορω να μετατοπισω το βαρος στο ποδι μου απο φοβο μη φαω καμια τουμπα. Ετσι εριξα τον κορμο πολυ περισσοτερο προς τα κατω, ετσι μου φανηκε εκεινη τη στιγμη. Απο τη στροφη βγηκα σωος. Μετα ομως που το σκεφτομουνα ημουνα σιγουρος πως ειχα κανει κατι περισσοτερο. Οτι δηλαδη ειχα ανασηκωσει το ποδι και ειχα βγει ελαχιστα εξω απο τη σελα. Ετσι λοιπον ειχα τη μεγαλοφυη ιδεα συνειδητα πλεον να το προσπαθησω μεσα στην ιδια ημερα παλι. Και πλησιαζω την στροφη και αρχιζω να πλαγιαζω αφηνοντας ελαχιστα το γκαζι. Στην κοψη της στροφης ανασηκωνω το ποδι πιεζοντας ωστε τα δαχτυλα να κανουν γωνια πανω στο υποποδιο ανασηκωνοντας το υπολοιπο τμημα της πατουσας και παρατηρωντας οτι μαζευοντας το μεγαλυτερο μερος του βαρους μου στη μεση ουσιαστικα ηταν ευκολο χωρις ιδιαιτερη αντισταση να μετατοπιστω ακρη ακρη της σελας ουσιαστικα βγαζοντας ενα μερος του οπισθιου μαζι με το ποδι εκτος μηχανης [δε μπορω να το πω καλυτερα] εστριψα αρκετα ευκολα και με αρκετα χαμηλο πλαγιασμα και οτι απο μονο του σχεδον το γονατο μου εκανε γωνια. Στην επομενη στροφη κανοντας παλι την ιδια διαδικασια προσπαθησα και μετατοπισα το βαρος στο τμημα του σωματος μου που ηταν εκτος σελας με αποτελεσμα να πλαγιασω περισσοτερο χωρις να ξυσω. Εξακολουθησα με την ιδια τακτικη. Ξαναβγηκα με την ιδια μηχανη αρκετο καιρο μετα κι ενω ειχα επαναλαβει το ιδιο πραγμα με καποια 600αρια της κατηγοριας χωρις ποτε να ξυσω. Εκεινη τη φορα σε μια στροφη κι ενω εχω μετατοπισει το βαρος μου ουσιαστικα στα οπισθια και στο ποδι ειλικρινα δεν ξερω γιατι, μπορει επειδη ηταν κατα κατι μεγαλυτερη η ταχυτητα η πιο κλειστη η στροφη, η μηχανη στιγμιαια ακουμπησε. Ντροπη μου που το παραδεχομαι αλλα μου αρεσε κι αποφασισα τρομαρα μου να γυρισω πισω και να ξαναπερασω την ιδια στροφη. Το εκανα 4 φορες που ειχα πολυ αγχος και πηρα με πολυ χαμηλες ταχυτητες τη στροφη. Την τελευταια φορα με το ιδιο παντα αγχος πρεπει να εκανα οτι και την πρωτη φορα. Και γινεται το εξης χρονολογικα οπως το περιγραφω. Η μηχανη ακουμπαει και υποθετω τουλαχιστον αυτη ειναι η πιο πειστικη εξηγηση σε 'μενα οτι αργησα να παρω θεση για την ευθεια με αποτελεσμα να αποκτησει βαρος η μηχανη και να τη σηκωσω με μεγαλη δυσκολια τοσο που λιγο ακομα και νιωθω οτι θα συνεχιζα να στριβω. Αν και τωρα δεν καταλαβαινετε τι εννοω δε μπορω να το πω αλλιως.
Α και για αποφυγη παρεξηγησεων δε με κανει λιγοτερο ηλιθιο απο αλλους οτι ολες αυτες τις μαλακειες και τα πειραματα τα εκανα σε κανονικο δρομο.
Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...
Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
----------------------> τίποτα!!
σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Τριτη και τελευταια φορα![]()
...
Εχω οδηγησει R6, CBR, GSXR600, GSXR750, 1300R και καποιες αλλες. Οταν τελικα καβαλησα το GSXR750 το οποιο ηταν μοντελο 2005, δεν ξερω γιατι το πηρα με κακο ματι. Κατ' αρχην προδιεθετε για εντονο πλαγιασμα που δεν το ειχα ξανασυναντησει κι εκτος απο τις παραπανω δεν εχω οδηγησει κατι αλλο στην κατηγορια η γενικα με πλαστικα. Στις πρωτες φορες το παλευα να μην πεσει αφηνοντας το γκαζι πριν τη στροφη [οταν λεω αφηνω το γκαζι εννοω κατεβασμα και τελειως] και δινοντας λιγο μετα την κοψη της στροφης. Μετα αποφασισα να πλαγιασω μαζι του. Μετα τις δυο πρωτες στροφες που θεωρω αποτυχημενες αφου την τελευταια στιγμη κολλαγα και παλι αφηνα το γκαζι, στις επομενες αρχισα να πεφτω μαζι του με ισιο τον κορμο ελαχιστα οχι τιποτα υπερβολικο. Σε καποιο σημειο απο λαθος χειρισμο ανακαλυψα τυχαια οτι οταν μετατοπιζα το βαρος μου απο τον κορμο στα ποδια εντεινοταν και η προδιαθεση του να πλαγιασει περισσοτερο. Σε επομενη στροφη αποφασισα στην αρχη της στροφης να ριξω το βαρος στα ποδια και περισσοτερο στο δεξυ καθοτι δεξια η στροφη χωρις ομως να κανω αυτο που κανουν στους αγωνες που φερνουν σε γωνια το ποδι το οποιο και δε μπορουσα να κανω αφου πατουσα με το μεσο του ποδιου στο υποποδιο κι οχι οπως παρατηρησα μετα οτι επρεπε να παταω με το μεσο και προς τα μπροστα. και το οποιο και αυτο τυχαια το ανακαλυψα οχι την ιδια φορα αλλα την επομενη οταν προσπαθουσα να δω γιατι δε μπορω να φερω σε γωνια προς τα εξω το γονατο. Και σε αυτη τη δευτερη φορα οπου φυσικα ευθυνομαι μονο εγω και η ανωριμοτητα μου ναι μεν κανω αυτο με το ποδι αλλα πιεζοντας με περισσοτερη δυναμη πανω στο υποποδιο και οπου ναι μεν πλαγιασα περισσοτερο [οχι δεν εξυσα]. Σε μια επομενη στροφη το παραδεχομαι εχασα την προσοχη μου και κοιταξα κατι αλλο με αποτελεσμα πανω στην κοψη της στροφης να μετατοπισω το βαρος στον κορμο και να παγωσω κυριολεκτικα αφου εμεινα με τη μηχανη μετεωρη πανω στη στροφη και χωρις να μπορω να μετατοπισω το βαρος στο ποδι μου απο φοβο μη φαω καμια τουμπα. Ετσι εριξα τον κορμο πολυ περισσοτερο προς τα κατω, ετσι μου φανηκε εκεινη τη στιγμη. Απο τη στροφη βγηκα σωος. Μετα ομως που το σκεφτομουνα ημουνα σιγουρος πως ειχα κανει κατι περισσοτερο. Οτι δηλαδη ειχα ανασηκωσει το ποδι και ειχα βγει ελαχιστα εξω απο τη σελα. Ετσι λοιπον ειχα τη μεγαλοφυη ιδεα συνειδητα πλεον να το προσπαθησω μεσα στην ιδια ημερα παλι. Και πλησιαζω την στροφη και αρχιζω να πλαγιαζω αφηνοντας ελαχιστα το γκαζι. Στην κοψη της στροφης ανασηκωνω το ποδι πιεζοντας ωστε τα δαχτυλα να κανουν γωνια πανω στο υποποδιο ανασηκωνοντας το υπολοιπο τμημα της πατουσας και παρατηρωντας οτι μαζευοντας το μεγαλυτερο μερος του βαρους μου στη μεση ουσιαστικα ηταν ευκολο χωρις ιδιαιτερη αντισταση να μετατοπιστω ακρη ακρη της σελας ουσιαστικα βγαζοντας ενα μερος του οπισθιου μαζι με το ποδι εκτος μηχανης [δε μπορω να το πω καλυτερα] εστριψα αρκετα ευκολα και με αρκετα χαμηλο πλαγιασμα και οτι απο μονο του σχεδον το γονατο μου εκανε γωνια. Στην επομενη στροφη κανοντας παλι την ιδια διαδικασια προσπαθησα και μετατοπισα το βαρος στο τμημα του σωματος μου που ηταν εκτος σελας με αποτελεσμα να πλαγιασω περισσοτερο χωρις να ξυσω. Εξακολουθησα με την ιδια τακτικη. Ξαναβγηκα με την ιδια μηχανη αρκετο καιρο μετα κι ενω ειχα επαναλαβει το ιδιο πραγμα με καποια 600αρια της κατηγοριας χωρις ποτε να ξυσω. Εκεινη τη φορα σε μια στροφη κι ενω εχω μετατοπισει το βαρος μου ουσιαστικα στα οπισθια και στο ποδι ειλικρινα δεν ξερω γιατι, μπορει επειδη ηταν κατα κατι μεγαλυτερη η ταχυτητα η πιο κλειστη η στροφη, η μηχανη στιγμιαια ακουμπησε. Ντροπη μου που το παραδεχομαι αλλα μου αρεσε κι αποφασισα τρομαρα μου να γυρισω πισω και να ξαναπερασω την ιδια στροφη. Το εκανα 4 φορες που ειχα πολυ αγχος και πηρα με πολυ χαμηλες ταχυτητες τη στροφη. Την τελευταια φορα με το ιδιο παντα αγχος πρεπει να εκανα οτι και την πρωτη φορα. Και γινεται το εξης χρονολογικα οπως το περιγραφω. Η μηχανη ακουμπαει και υποθετω τουλαχιστον αυτη ειναι η πιο πειστικη εξηγηση σε 'μενα οτι αργησα να παρω θεση για την ευθεια με αποτελεσμα να αποκτησει βαρος η μηχανη και να τη σηκωσω με μεγαλη δυσκολια τοσο που λιγο ακομα και νιωθω οτι θα συνεχιζα να στριβω. Αν και τωρα δεν καταλαβαινετε τι εννοω δε μπορω να το πω αλλιως.
Α και για αποφυγη παρεξηγησεων δε με κανει λιγοτερο ηλιθιο απο αλλους οτι ολες αυτες τις μαλακειες και τα πειραματα τα εκανα σε κανονικο δρομο.
Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις κάποια πράγματα στο "Οδήγηση, Tips & Tricks" θα ήξερες ότι οι μηχανές δεν στρίβουν με τα ποδια, τον κώλο κλπ κλπ.
Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να ασχοληθείς παραπάνω με το θέμα για να θεωρείς τον εαυτό σου ασφαλή πάνω στην μηχανή.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Β
ρ
ε
r
o
α
d
ε
π
ε
ι
δ
ή
σ
ο
υ
έ
χ
ε
ι
γ
ί
ν
ε
ι
σ
υ
ν
ή
θ
ε
ι
ο
ν
α
μ
α
ς
β
γ
ά
ζ
ε
ι
ς
τ
α
μ
ά
τ
ι
α
μ
ε
τ
α
σ
ε
ν
τ
ό
ν
ι
α
π
ά
τ
α
κ
α
ν
ά
τ
ι
μ
η
μ
έ
ν
ο
e
n
t
e
r
π
ο
υ
κ
α
ι
π
ο
υ
ΥΓ Δεν κλείνουμε το γκάζι στις στροφές.
+1050Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις κάποια πράγματα στο "Οδήγηση, Tips & Tricks" θα ήξερες ότι οι μηχανές δεν στρίβουν με τα ποδια, τον κώλο κλπ κλπ.
Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να ασχοληθείς παραπάνω με το θέμα για να θεωρείς τον εαυτό σου ασφαλή πάνω στην μηχανή.