Τι εγινε τελικα?
Επισκεύασα το όχημα (1300 ευρώ). Περιμένω ένα τιμολόγιο για να τα καταθέσω στην ασφαλιστική και να αρχίσει το ψήσιμο...
Keep in touch![]()
Παιδιά δέχονται οι ασφαλιστικές εταιρείες ονομαστικές αποδείξεις από Internet;
θα το πω απλα
ΔΕΝ υπαρχει μειωση και φυσικα βαζεις γνησια ανταλακτικα.....
αυτο που δεν μπορεις να ζητησεις μετα την 5ετια ειναι μειωση αγοραστικης αξιας....
ολα τα αλλα ειναι απατες των ασφαΛΗΣΤΩΝ και κυριος των εταιριων
το θεμα ειναι ποσο μπορεις να το τραβηξεις και αν αντεχεις να κινηθεις νομικα....
13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
ολα τα αλλα ειναι απατες των ασφαΛΗΣΤΩΝ και κυριος των εταιριων
Φιλαρακι οι ασφαλιστες πλην της δηλωσης που θα τους κανει ο πελατης και θα προωθησουν στην εταιρεια δεν εχουν αλλη,ουσιαστικη,συμμετοχη στην ολη διαδικασια της αποζημιωσης.Οι απατες οπως τις ονομαζεις ειναι νομος παγκοσμιως και ειναι δικαιες κατα την γνωμη μου σαν κανονες.Φυσικα οπως σε ολους τους κανονες υπαρχουν και εξαιρεσεις που μπορει καποιος πραγματι να αδικηθηκε στην αποζημιωση του,αλλα αυτο δεν καταργει τον κανονα.
ΥΓ Και η περιπτωση του φιλου δεν ειναι λογω παλαιοτητας.Κριθηκε ασυμφορο προς επισκευη αφου ξεπερνα την αξια του οχηματος.
H Αληθεια ειναι οτι εν γνωση τους οι ασφαλιστικές εξαπατουν τους αποζημιούμενους, διοτι προσπαθουν να εξοικονομισουν χρηματα.
Δεν ισχυει παλαιοτητα...εαν το οχημα μου ειχε φθαρμενα/προβληματικα εξαρτηματα δεν θα μπορουσε να κυκλοφορησει/περασει κτεο κλπ.
Εαν δηλαδη εγω κυκλοφορω με ενα MV Agusta του 70 θα με αποζημιώσει 500 ευρω λογω παλαιοτητας;...δεν νομιζω....
Υπαρχουν ανεξαρτητοι πραγματογνώμονες στους οποιους μπορεις να απευθυνθεις με δικο σου κοστος, οι οποιοι θα κανουν εκτιμηση του οχηματος σου.
Φυσικα υπαρχει και απαξιωση λογω τρακαρισματος της αξιας του οχηματος....
Π.χ. ενα ατρακαριστο Golf 8 ετιας ειναι ακριβοτερο απο ενα τρακαρισμενο 5τιας....
Μην μασατε και μην βιαζεστε....στην αναγκη/βιασύνη σας πατανε...
ΠΟΤΕ δεν δεχτηκα λιγοτερα χρηματα απο το κοστος της επισκευης που έκανα.!
![]()
Αύριο θα καταθέσω τα τιμολόγια της επισκευής στην ασφαλιστική για να δούμε πόσα θα μου δώσουν.
Είμαι διατεθειμένος να το τραβήξω όσο πάει, όχι για το ποσό, αλλά για το ηθικό του πράγματος.
Είναι αδιανόητο να τους αφήσω να μου δώσουν λιγότερα μετά από τέτοια ταλαιπωρία, γιατί πολύ απλά εμένα τόσο μου στοίχισε η επισκευή και με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.
οι "απάτες" αυτές στην πλειοψηφία τους είναι η "τακτική" (παγκοσμίως πράγματι) των ασφαλιστικών εταιριών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι είναι νόμος, ούτε ότι είναι νόμιμες.Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Οι απατες οπως τις ονομαζεις ειναι νομος παγκοσμιως και ειναι δικαιες κατα την γνωμη μου σαν κανονες.
Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι οι ασφαλιστικές προσπαθούν να εφαρμόσουν μόνο αυτά που τους βολεύουν και ούτε καν ενημερώνουν το "θύμα" για τα λοιπά δικαιώματά του.
π.χ. επικαλούνται την παλαιότητα για να μειώσουν το ποσό που θα δώσουν αλλά δεν κάνουν καν κουβέντα για αποζημείωση λόγω μείωσης της αγοραίας αξίας της μηχανής ή του αυτοκινήτου
καθυστερούν την καταβολή των χρημάτων, αλλά δεν κάνουν καν κουβέντα για την καταβολή των νόμιμων τόκων
![]()
Φυσικά και ΜΠΟΡΕΙΣ, απλά θα πάρεις λιγότερα από όσα θα έπαιρνες για ένα κάτω της 5ετίαςΑρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
αυτο που δεν μπορεις να ζητησεις μετα την 5ετια ειναι μειωση αγοραστικης αξιας....
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
οι "απάτες" αυτές στην πλειοψηφία τους είναι η "τακτική" (παγκοσμίως πράγματι) των ασφαλιστικών εταιριών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι είναι νόμος, ούτε ότι είναι νόμιμες.
Το πρόβλημα είναι κυρίως ότι οι ασφαλιστικές προσπαθούν να εφαρμόσουν μόνο αυτά που τους βολεύουν και ούτε καν ενημερώνουν το "θύμα" για τα λοιπά δικαιώματά του.
π.χ. επικαλούνται την παλαιότητα για να μειώσουν το ποσό που θα δώσουν αλλά δεν κάνουν καν κουβέντα για αποζημείωση λόγω μείωσης της αγοραίας αξίας της μηχανής ή του αυτοκινήτου
καθυστερούν την καταβολή των χρημάτων, αλλά δεν κάνουν καν κουβέντα για την καταβολή των νόμιμων τόκων
![]()
Και ομως ειναι νομος κανονικα.Απαγορευεται να ασφαλισεις ενα αντικειμενο πανω απο την αξια του με σκοπο τον πλουτισμο.Και βαση αυτου του νομου δεν μπορει καποιος να αποζημιωθει για αξια μεγαλυτερη της αντικειμενικης αξιας του αντικειμενου σε καμμια περιπτωση.Αν αποδειξει οτι το αντικειμενο αξιζει τα οποια λεφτα ζηταει ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.
Οπως και η παλαιοτητα ανταλλακτικων εχει βαση σε αυτο τον νομο,δεν θυμαμαι ποιος ειναι.Αν ειναι μεταχειρισμενα ανταλλακτικα,παλι ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...γενικα παντως ειναι οντως μπερδεμενα τα πραγματα και ειναι παρα πολυ δυσκολο μια αποζημιωση να ειναι ακριβοδικαιη και για την εταιρεια και για τον εμπλεκομενο...
Και ετσι οπως ειναι η ασφαλιστικη αγορα αυτοκινητου στην Ελλαδα ειναι φυσιολογικο,οχι σωστο,να προσπαθουν να κοψουν απο παντου
ΥΓ Απο εκει υπαρχουν και οι οροι υπασφαλιση και υπερασφαλιση.
ο οποίος είναι ο ;;Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Και ομως ειναι νομος κανονικα.
μήπως εννοείς την "πραγματική" αξία του;;Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
δεν μπορει καποιος να αποζημιωθει για αξια μεγαλυτερη της αντικειμενικης αξιας του αντικειμενου σε καμμια περιπτωση
γιατί σε αυτό συμφωνώ, έγγραψα όμως και παραπάνω ότι οι ασφαλιστικές τα θέλουν όλα δικά τους. Να κόψουν από εκεί που μπορούν και να αποφύγουν να δώσουν αυτά που θα έπρεπε.
όταν όμως τους πάνε δικαστικά, στο τέλος τα δίνουν όλα θέλουν δε θέλουν
δηλαδή τον ;;;Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Οπως και η παλαιοτητα ανταλλακτικων εχει βαση σε αυτο τον νομο
αυτό είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας της ελληνικής πραγματικότηταςΑρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Και ετσι οπως ειναι η ασφαλιστικη αγορα αυτοκινητου στην Ελλαδα ειναι φυσιολογικο,οχι σωστο,να προσπαθουν να κοψουν απο παντου
που σημαίνουν τί;;Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
ΥΓ Απο εκει υπαρχουν και οι οροι υπασφαλιση και υπερασφαλιση.
μήπως ότι να ασφαλίσω για λιγότερα ή περισσότερα χρήματα απο την αξία του οχήματος;;
![]()
Νόμος 2496/1997 «Ασφαλιστική σύμβαση, τροποποιήσεις της νομοθεσίας για την
ιδιωτική ασφάλιση και άλλες διατάξεις » (ΦΕΚ Α 87/16.5.1997)
http://www.victoria.gr/index/CMS2f0d...571fd002835de/$FILE/ATT3GNQ5/%CE%9D%202496%201997.pdf
Τμημα 2ο κεφαλαιο Α Γενικες Διαταξεις.Αρθρο 16 και 17
ΥΓ Τωρα στα περι ποιοτητας της ελληνικης αγορας κτλ περιμενε μεχρι το καλοκαιρι να αρχισουν να ανεβαινουν τα ορια αστικης ευθυνης και σε 3-5 χρονια να δουμε τι ασφαλιστρα θα πληρωνουμε και ποιες εταιρειες θα υπαρχουν ακομα![]()
Ωραίο link!Η απορία όμως παραμένει:μπορείς ν'απαιτήσεις να έρθειτο μηχανάκι στην πριν το ατύχημα κατάστασή του(να φοράει δηλ ακριβώς ό,τι φορούσε και να είναι ασφαλές);Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Νόμος 2496/1997 «Ασφαλιστική σύμβαση, τροποποιήσεις της νομοθεσίας για την
ιδιωτική ασφάλιση και άλλες διατάξεις » (ΦΕΚ Α 87/16.5.1997)
http://www.victoria.gr/index/CMS2f0d...571fd002835de/$FILE/ATT3GNQ5/%CE%9D%202496%201997.pdf
Τμημα 2ο κεφαλαιο Α Γενικες Διαταξεις.Αρθρο 16 και 17
ΥΓ Τωρα στα περι ποιοτητας της ελληνικης αγορας κτλ περιμενε μεχρι το καλοκαιρι να αρχισουν να ανεβαινουν τα ορια αστικης ευθυνης και σε 3-5 χρονια να δουμε τι ασφαλιστρα θα πληρωνουμε και ποιες εταιρειες θα υπαρχουν ακομα![]()
Δηλ αν εγώ είχα βάλει εξάτμιση 2000? γιατί είναι παράλογο ν'απαιτήσω να ξανατοποθετήσουν την ίδια;
Δεν ειναι παραλογο.Το παραλογο θα ηταν αν την ειχες βαλει πριν 10 χρονια τοσο και ζηταγες να σου βαλουν ολοκαινουρια.Αμα βρεις μια ιδια μεταχειρισμενη δεν θα σου πει κανενας τιποτα....Αν το κοστος πληρους αποκαταστασης ξεπερνα την αντικειμενικη αξια του οχηματος παει ολικη και περνεις τα λεφτα που αξιζει οταν στο τρακαρανε.Δεν μπορεις να υποχρεωσεις την εταιρεια να σου πληρωσει παραπανω απο αυτη την τιμη.Αν μου τρακαρουν το GSR σημερα,το μηχανακι δεν εχει πανω απο 4500 ευρω.Αν η ζημια ειναι 5,000 ευρω θα μου δωσουν την διαφορα απο οσο θα το δωσω στην μαντρα τρακαρισμενο και την αξια του...Πχ το πουλαω 500 ευρω στην μαντρα και μου δινουν αλλα 4,000.Δεν θα μου το φτιαξουν.Αν παλι η ζημια ειναι 3,000 ευρω θα μου το φτιαξουν και θα πουν και ενα τραγουδι.Κλεφτικο.
Παντως για συγκεκριμενες περιπτωσεις και οπως ειπα πριν υπαρχουν και εξαιρεσεις...Οπως ειπε και ο AntoD ενα παραδειγμα για MV Agusta του 70...Αν το μηχανακι ειναι αντικα και αξιζει μια περιουσια δεν θα σου πει κανενας τιποτα...Αν η αποκατασταση του ειναι συμφερουσα θα στο φτιαξουν,προφανως δεν υπαρχουν καινουρια ανταλλακτικα...Αν το μηχανακι πρεπει να παει στο εργοστασιο και να φτιαχτουν καινουρια ανταλλακτικα ή δεν ξερω εγω τι τοτε ισως σου πουνε,ποσο κανει?Τοσο το εκτιμουμε εμεις τοσο εσυ τα βρισκουμε εκει ή παμε δικαστηρια και οτι πουν οι δικαστες...
Σήμερα μίλησα με τον πραγματογνώμονα που όρισε η ασφαλιστική (αυτού που με τράκαρε) και τον ενημέρωσα για το κόστος, τιμολόγια κλπ.
Ευτυχώς έπεσα σε καλό άνθρωπο (όχι σαν τον μαλάκα της δικής μου ασφαλιστικής), ο οποίος μου είπε πως θα εισηγηθεί στην ασφαλιστική να καλυφθεί όλο το κόστος της επισκευής (κρατάω μικρό καλάθι βέβαια γιατί ποτέ δεν ξέρεις).
Περιμένω λοιπόν να κάνει την έκθεση και μετά να τα πούμε με την ασφαλιστική.