Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 61

Θέμα: μια πολυ πολυ μικρη εικονα της εκκλησιαστικης περιουσιας

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αντε παλι.

Αν αυριο υπηρχε καποιος ο οποιος ελυνε ολα τα μυστηρια-αποριες-ερωτηματα με αποδειξης , θα παυαμε να ειχαμε οποιοδηπωτε ενδιαφερον και λογο υπαρξης ως ανθρωποι.

δεν ξέρω φίλε, εγώ δεν είμαι ούτε στο ελάχιστο θρήσκος, αλλά βρίσκω τεράστιο ενδιαφέρον στη ζωή

εξάλλου αυτό που σου έγραψα δεν ήταν απάντηση στα υπαρξιακά προβλήματα, αλλά παραδοχή ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ να δοθεί ΣΟΒΑΡΗ απάντηση σ' αυτά

Παλαιό μέλος
    Αν ψάξουμε στα βάθη της ιστορίας

Υπάρχουν δυο κατηγόριες ανθρώπων που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το σύνολο

Αυτοί που είχαν φυσική δύναμη και αυτοί που είχαν πνευματική

Οι πρώτοι αν και λόγο δύναμης κατάφερναν να υποτάξουν τους υπόλοιπους είχαν πάντα την ανάγκη να συνεργαστούν με αυτούς που είχαν την δύναμη να υποτάξουν πνευματικά.

Αν τώρα μιλήσουμε για την δεύτερη ομάδα

Πάντα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το άγνωστο και να το μετατρέψει σε δύναμη αφού μόνο αυτή είχε την ικανότητα να το καταλάβει και να το εξηγήσει με δικό της τρόπο βέβαια.

Δεν είναι τυχαίο που σε όσες θρησκείες ξέρω η γενική ιδεολογία είναι ότι

καλός πιστός είναι αυτός που απαρνιέται τα υλικά αγαθά ζώντας μια λιτή ζωή

που θα ανταμειφθεί βεβαίως μετά θάνατο πηγαίνοντας σε ένα τόπο χαράς

πολύ βολική αντίληψη για κάποιων που θέλει να εκμεταλλευτεί ένα λαό

βεβαίως πάντα δίνετε και η ικανοποίηση και συνάμα φοβέρα στο καλό πρόβατο ότι αν ξεστρατίσει και ζήση πλουσιοπάροχα θα τιμωρηθεί

μετά θάνατο πάντα

όλοι έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε ότι κάποιος μας παρακολουθεί και θα επιβραβεύσει η κατακρίνει της πράξεις μας

το κακό είναι ότι αφήνουμε κάποιους να εκμεταλλεύονται στο έπακρο αυτή την ανάγκη μας

ακριβώς έτσι

δήθεν ανταμοιβή μετά θάνατον

δήθεν τιμωρία μετά θάνατον

ώστε στη ζωή, το "ποίμνιο" να μη ζητάει και πολλά...

Ενας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ πατριώτης μου ,είχε πει

«Δεν πιστεύω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι λεύτερος….»

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι αυτή η φράση είναι γραμμένη και στον τάφο του ,κάτω από ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΑΥΡΟ που του βάλανε , για να τον κάνουν ,έστω και μετά θάνατο , «πολιτικά ορθό».

Επίσης ,στην εκκλησία απέναντι από το σπίτι μου κάποιοι έχουν γράψει
    «οι θρησκείες είναι σαν τις πυγολαμπίδες …θέλουν σκοτάδι για να λάμψουν …»

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Ενας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ πατριώτης μου είχε πει

«Δεν πιστεύω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι λεύτερος….»

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι αυτή η φράση είναι γραμμένη και στον τάφο του ,κάτω από ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΑΥΡΟ που του βάλανε , για να τον κάνουν ,έστω και μετά θάνατο , «πολιτικά ορθό».
    γνώριζες προσωπικά τον Νίκο Καζαντζάκη;

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    γνώριζες προσωπικά τον Νίκο Καζαντζάκη;
    Όχι …μόνο μέσα από τα βιβλία του …
    Εσύ είχες την τιμή???

όχι δυστυχώς

σε ρώτησα γιατί έγραψες "μου είχε πει"

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    όχι δυστυχώς

σε ρώτησα γιατί έγραψες "μου είχε πει"
    Τελικά ,(όπως και σε πολλά άλλα πράγματα ) το ΚΟΜΜΑ κάνει την διάφορα…

(το διόρθωσα πάντως…)

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    ααα και αυτά που λέτε παραπάνω είναι μόνο για τις μονές που είναι ανεξάρτητες απο την ιερά Μητρόπολη...
    θυμάμαι απο παλιότερο άρθρο του Ε της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας...
    όλη η Βουλιαγμένη,
    η καντίνα που γκρεμίστηκε και άλλα πολλά ....
    http://silver.pblogs.gr/2007/10/120878.html
    http://tromonomos.blogspot.com/2008/...g-post_23.html
    http://www.asda.gr/elxoroi/ekklisia.htm

\καλό διάβασμα...

...και μετά βάζουν στο παγκάρι:

"παρακαλούμε ενισχύσατε την αποπεράτωσιν του ιερού ναού"

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
    Αν ψάξουμε στα βάθη της ιστορίας

Υπάρχουν δυο κατηγόριες ανθρώπων που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το σύνολο

Αυτοί που είχαν φυσική δύναμη και αυτοί που είχαν πνευματική

Οι πρώτοι αν και λόγο δύναμης κατάφερναν να υποτάξουν τους υπόλοιπους είχαν πάντα την ανάγκη να συνεργαστούν με αυτούς που είχαν την δύναμη να υποτάξουν πνευματικά.

Αν τώρα μιλήσουμε για την δεύτερη ομάδα

Πάντα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το άγνωστο και να το μετατρέψει σε δύναμη αφού μόνο αυτή είχε την ικανότητα να το καταλάβει και να το εξηγήσει με δικό της τρόπο βέβαια.

Δεν είναι τυχαίο που σε όσες θρησκείες ξέρω η γενική ιδεολογία είναι ότι

καλός πιστός είναι αυτός που απαρνιέται τα υλικά αγαθά ζώντας μια λιτή ζωή

που θα ανταμειφθεί βεβαίως μετά θάνατο πηγαίνοντας σε ένα τόπο χαράς

πολύ βολική αντίληψη για κάποιων που θέλει να εκμεταλλευτεί ένα λαό

βεβαίως πάντα δίνετε και η ικανοποίηση και συνάμα φοβέρα στο καλό πρόβατο ότι αν ξεστρατίσει και ζήση πλουσιοπάροχα θα τιμωρηθεί

μετά θάνατο πάντα

όλοι έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε ότι κάποιος μας παρακολουθεί και θα επιβραβεύσει η κατακρίνει της πράξεις μας

το κακό είναι ότι αφήνουμε κάποιους να εκμεταλλεύονται στο έπακρο αυτή την ανάγκη μας

Υπάρχει η εσωτερική και η εξωτερική πειθαρχία. Εσύ τα βλέπεις σαν εξωτερική πειθαρχία, και όχι σαν προτροπή να πειθαρχήσεις τον εαυτό σου. Εάν έχει νόημα να πειθαρχήσεις τα πάθη και τα κόμπλεξ σου είναι στου καθενός το ζύγι. Αλλά -δεν λέω ότι κάνεις το ίδιο- έχω συναντήσει πολύ κόσμο να υποστηρίζει αυτά που λες για να δικαιολογήσει το γενικό σταρχιδισμό στα όλα. Και αν και θρήσκος δεν είμαι, εκκλησία δεν πηγαίνω κτλ κτλ, δε μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι ο Χριστιανισμός τα σπάει με τις ιδέες του, τουλάχιστον μέχρι εκεί που μου επέτρεψαν τα κόμπλεξ μου να τον γνωρίσω, και όλα αυτά μέσα σε ένα κόσμο όπου σχεδόν όλες οι εξωτερικές πληροφορίες (τηλεόραση, σχολείο, παρέα, γείτονες, όλη η κοινωνία) σε οδηγούν στον παρτακισμό στην επίδειξη και στην ψευτοαπόλαυση.

Με την εκκλησία έχω πρόβλημα παρόλαυτά. Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η ταπείνωση όταν είναι συνειδητή θέλει αρχίδια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 700_Thespieis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
    Υπάρχει η εσωτερική και η εξωτερική πειθαρχία. Εσύ τα βλέπεις σαν εξωτερική πειθαρχία, και όχι σαν προτροπή να πειθαρχήσεις τον εαυτό σου. Εάν έχει νόημα να πειθαρχήσεις τα πάθη και τα κόμπλεξ σου είναι στου καθενός το ζύγι. Αλλά -δεν λέω ότι κάνεις το ίδιο- έχω συναντήσει πολύ κόσμο να υποστηρίζει αυτά που λες για να δικαιολογήσει το γενικό σταρχιδισμό στα όλα. Και αν και θρήσκος δεν είμαι, εκκλησία δεν πηγαίνω κτλ κτλ, δε μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι ο Χριστιανισμός τα σπάει με τις ιδέες του, τουλάχιστον μέχρι εκεί που μου επέτρεψαν τα κόμπλεξ μου να τον γνωρίσω, και όλα αυτά μέσα σε ένα κόσμο όπου σχεδόν όλες οι εξωτερικές πληροφορίες (τηλεόραση, σχολείο, παρέα, γείτονες, όλη η κοινωνία) σε οδηγούν στον παρτακισμό στην επίδειξη και στην ψευτοαπόλαυση.

Με την εκκλησία έχω πρόβλημα παρόλαυτά. Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η ταπείνωση όταν είναι συνειδητή θέλει αρχίδια.
    Δεν νομιζω να υπαρχουν πολλοι οι οποιοι να μην αναγνωριζουν τις 8εσεις του Χριστιανισμου(σε ο,τι αφορα την Καινη Δια8ηκη).

Αυτο που δεν αναγνωριζουν(εκτος της εκκλησιας που ειναι για γελια) ειναι η υπαρξη σωνει και καλα καποιου ανωτετου οντος που μας επιβλεπει,μας αξιολογει και μας κρινει ως αν8ρωπους..Οτι "ειναι 8ελημα 8εου",οτι αν εισαι σωστος 8α πας στον παραδεισο κτλ..
    Για μενα ειναι ενα πολυ ομορφο παραμυ8ι(με την καλη εννοια) που στις βασικες 8εσεις του συμφωνω..
    Αλλα εχει πολλα ελαττωματα..Ποιος μπορει να μου εξηγησει πως κρινεται να φυγει απο τη ζωη ενα παιδακι 3 χρονων απο λευχαιμια?Τι αμαρτιες εκανε?Πως ο χαμος του μπορει να επηρεασει στο ελαχιστο 8ετικα τους γυρω του?
    Καποτε ηρ8ε στον κοσμο μας ο Χριστος για να μας σωσει..Αν τοτε χρειαζομασταν Εναν,τωρα χρειαζομαστε δεκαδες..Που ειναι ο 8εος οταν βλεπει τοση σαπιλα να υπαρχει?Οταν ολοι οι πολεμοι και τα αποτελεσματα του στους αιωνες εχουν γινει στο ονομα του?

Και ετσι καποιες φορες,παρατηρωντας στα ντοκιμαντερ τα πρωτευοντα(χιμπατζηδες κτλ),δεν μπορω παρα να δω απο που προερχομαι..
    Πιστευω στον ευατο μου και στους γυρω μου..Και οταν ειμαι σωστος με αυτους,αισ8ανομαι καλυτερα..
    Τπτ αλλο..

Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis
    Δεν νομιζω να υπαρχουν πολλοι οι οποιοι να μην αναγνωριζουν τις 8εσεις του Χριστιανισμου(σε ο,τι αφορα την Καινη Δια8ηκη).

Αυτο που δεν αναγνωριζουν(εκτος της εκκλησιας που ειναι για γελια) ειναι η υπαρξη σωνει και καλα καποιου ανωτετου οντος που μας επιβλεπει,μας αξιολογει και μας κρινει ως αν8ρωπους..Οτι "ειναι 8ελημα 8εου",οτι αν εισαι σωστος 8α πας στον παραδεισο κτλ..
    Για μενα ειναι ενα πολυ ομορφο παραμυ8ι(με την καλη εννοια) που στις βασικες 8εσεις του συμφωνω..
    Αλλα εχει πολλα ελαττωματα..Ποιος μπορει να μου εξηγησει πως κρινεται να φυγει απο τη ζωη ενα παιδακι 3 χρονων απο λευχαιμια?Τι αμαρτιες εκανε?Πως ο χαμος του μπορει να επηρεασει στο ελαχιστο 8ετικα τους γυρω του?
    Καποτε ηρ8ε στον κοσμο μας ο Χριστος για να μας σωσει..Αν τοτε χρειαζομασταν Εναν,τωρα χρειαζομαστε δεκαδες..Που ειναι ο 8εος οταν βλεπει τοση σαπιλα να υπαρχει?Οταν ολοι οι πολεμοι και τα αποτελεσματα του στους αιωνες εχουν γινει στο ονομα του?
    σε όλα αυτά οι θρησκόπληκτοι έχουν έτοιμη την απάντηση:

"Ανεξερεύνηται αι βουλαί του Κυρίου"

...και καθάρισαν

βέβαια όταν η τάθε θεούσα θεραπευτεί από κάποια ασθένεια, πρώτα ευχαριστεί το θεό της και μετά τους γιατρούς, εκεί το ποιός την έσωσε και το γιατί είναι ολοφάνερα

Ταξιδιάρικο μέλος... Το avatar του/της trumpet

Λιγο αργοπορρημένο...

στη μονή της λαύρας την οποία επισκέφτηκα προ 4-5 ετών, είχαν αλβανούς για τις δουλειές
    (χωράφια, καθαριότητα κλπ) τους οποίους "πληρώνανε"

Μιλάμε για τρελή εκμετάλλευση του ανθρώπου αφού λειτουργούν στα πλαίσια "απειλών" λόγω της ασυλίας
    που τους παρέχει η διαμονή στο όρος. Γνωρίζετε ότι όποιος διαμένει στον αθω, δεν κινδυνεύει από την αστυνομία
    ή την στρατονομία (για τους αντιρρησίες συνείδησης κλπ) αφού μπορεί να συλληφθεί μόνο κατόπιν προτροπής των αγιορειτών...

Επίσης είχα συναντήσει και έναν μπάτσο στις Καρυές που μας έπιασε κουβέντα, και μας έλεγε ότι είναι χωμένος αυτός και ο γιος του στην Νέα Δημοκρατία, τον βάλανε εκεί όπου δουλεύει 15 μέρες το μήνα με σχεδόν διπλάσιο μισθό (λόγω αποζημιώσεων, μπόνους και 'γω δεν ξέρω τι), ότι δεν κάνει τίποτα και παίρνει διαταγές από τους μοναχούς, τους ηγούμενους κλπ.
    Δεν τον νοιάζει αν υπάρχουν ναρκωτικά και δολοφόνοι στο όρος που κρύβονται εκεί για να μην πάνε φυλακή, και πιάνει μόνο όσους έχουν μαζί τους φωτογραφίες και κάμερες (αν φυσικά δεν πέσει τηλέφωνο από τους μοναχούς που θα του πει να τους αφήσουν ήσυχους)....

Αυτά τα ολίγα...

Κατά τα άλλα, μια επίσκεψη στο όρος (την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους γιατί πρόκειται για τόπο εξαιρετικού κάλλους και φυσικής ομορφιάς), κοστίσε τότε που πήγα γύρω στα 50-70 ευρώ για 3 μέρες συμπεριλαμβανομένου διαμονητηρίου, καραβιού, 2-3 λεωφορείων εντός του όρους μέχρι να φτάσεις στη μονή που θέλεις κλπ.

ΥΓ: Πάντως οι καλόγεροι μαγειρεύουν απίστευτα φαγητά και φτιάχνουν εκλεκτά κρασιά....
    ΥΓ2: Δε νομίζω να πιστεύει κανείς πως τα μοναστήρια, ειδικά του Άθωνα, είναι επιχειρήσεις?!
    Θέλω ταξίδι με μοτοσυκλέτα, ένα μήνα Κάτω Ιταλία και Σικελία...

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. πολυ πολυ γελιο - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
    από CIRUS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2011, 01:40
  2. Μικρή Περίληψη της Ελληνικής Ιστορίας
    από guzzistas στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 28/01/2010, 16:48
  3. Μια (πάρα πολύ) σύντομη βόλτα στην Καβάλα..
    από hercul στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 26/07/2008, 01:39
  4. Πρέπει να πάγωσε πολύ ο κ#λος της...!
    από lampros_fazer στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2006, 11:15
  5. μια καλημερα για τους μαλακες της 24-12...
    από Μικρή Λουλού στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 25/12/2005, 10:55

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF