Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 48

Θέμα: Ζωή με δανεικά

Αλήθεια είναι, πως οι τράπεζες θα ευνοηθούν. Δεν αντιλέγω σε αυτό. Από τη μη κατάρρευση του συστήματος όμως, ευνοούνται κάποιοι τραπεζίτες και όλοι εμείς. Που δεν θα απολυθούμε από τις δουλειές μας. Που δεν θα χρεοκοπήσουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Που θα έχει κάποια αξία το σπίτι που με κόπο μια ζωής αγοράστηκε από εμάς ή από τους γονείς μας. Που η επιχείρησή μας θα μπορέσει να λειτουργήσει. Και μια σειρά άλλα.
    Είναι τυχαίο λοιπόν που κάποιοι εκ του ασφαλούς (μη κυβερνητικά κόμματα), βγαίνουν και μιλούν για τα 28 δις (που ΔΕΝ είναι 28) στις τράπεζες και στους πλουσίους από την τσέπη του λαού; Δεν είναι επικίνδυνο; Ας πούμε λοιπόν όλοι μαζί να ΜΗΝ δοθούν. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά σε όλο τον κόσμο. Θα αισθανθείτε καλύτερα; Δικαιωμένοι; Αν ναι, τότε προφανώς δεν γνωρίζεται τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση.

Δεν θέλω να αντιδικήσω με κανέναν εδώ. Και γι αυτό είπα και στο πρώτο μου ποστ, ότι δεν είναι ο τόπος για οικονομικές αναλύσεις. Και όσοι δεν γνωρίζουν, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν και να ρωτήσουν. Σε περιόδους πανικού, η γνώση είναι δύναμη και ασφάλεια. Όσο για τα σχόλια του τύπου: ¨δεξί χέρι του Γκαργκάνα¨, κάποιοι πριν από πολλά χρόνια έλεγαν ότι δεν πρέπει η γλώσσα να προτρέχει του νου.

*ένας πολέμιος του τραπεζικού συστήματος με τη σημερινή του μορφή

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Σωστά τα λες. Απλα είναι μικρές οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο, μιας και δεν είχαν έκθεση σε τέτοια προϊόντα. Αυτό το απ΄το οποίο κινδυνεύουν οι τράπεζες είναι η έλλειψη ρευστού και εμπιστοσύνης
    Ακουσα μολις τωρα οτι η Marfin εβγαλε ανακοινωση οτι δεν εχει προβλημα και δεν θα χρησιμοποιησει τα κεφαλαια του σχεδιου.Η μοναδικη τραπεζα που το εχει πει.Η Εθνικη εχει 5.5-6 δις ρευστοτητα,συμφωνα με πληροφοριες που ακουσα πριν λιγο στο SBC που μιλανε για πηγες απο την ιδια την τραπεζα,δεν εχει προβλημα.Ουτε η Κυπρου εχει σκοπο να χρησιμοποιησει τα μετρα απο οτι λενε..Οποτε ειναι φωτογραφικο το σχεδιο για βοηθεια...Γιατι το προφανες ειναι οτι δεν χρειαζονται ολες οι τραπεζες την βοηθεια...Ουτε ειναι σωστο να βοηθας ιδιωτικες επιχειρησεις σε βαρος,στην ουσια του ανταγωνισμου...Που μας πρηξαν τα συκωτια τοσα χρονια ποσο καλος ειναι...

Σωστα?

Τα λεει και εδω πιο αναλυτικα.

http://www.euro2day.gr/news/economy/...0/Article.aspx

Καλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω απαντήσεις.
    Γιατί πουλάει τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, η απάντηση είναι απλή. Γιατί αυτές μπορεί να πουλήσει. Την Ολυμπιακή πχ που προσπαθεί να την πουλήσει γιατί δεν την αγοράζουν;
    ΥΓ: Το 1 τρις που το βρήκες;
    Το θεμα ειναι βεβαια και γιατι πουλας κερδοφορες ΔΕΚΟ αλλα αυτο αντιπροσωπευει η ΝΔ στο κατω κατω.Δεν θελει κρατικες ΔΕΚΟ.Τους ψηφισαν οποτε περναει την πολιτικη της.

Αλλο τοσο ομως και ποσο τις πουλας.Αν ειναι να δινεις το μανατζμεντ για τα μισα ετησια κερδη και το συνολικο ποσοστο σου για τα κερδη 2-3-4(?) ετων πως λεγεται?

1 δις εννοω,ζαλιστηκα απο τα 0 :P

«H τράπεζα είναι κάποιος που σου προσφέρει μια ομπρέλλα όταν έχει ήλιο και στην παίρνει πίσω μόλις αρχίσει να βρέχει» Mark Twain πριν 110 χρόνια

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Ο Καραμανλης,ο Αλογοσκουφης και ολοι οι υψηλα τοποθετημενοι <<αρχοντες>> ειπαν οτι το ελληνικο τραπεζικο συστημα δεν εχει προβλημα.Καθε μερα αυτο λεγανε.Ειμαστε θωρακισμενοι ελεγαν.Ξαφνικα μια ωραια μερα χωρις να εχουν αλλαξει σταση ανακοινωσαν πακετο 28 δις ευρω για την στηριξη των εδω τραπεζων.

Τα κερδη των τραπεζων ειναι δεδομενα,παραδειγμα Πειραιως,και ολοι λεγανε οτι ειμαστε ενταξει.Οχι μονο τα τωρινα.Τα αποτελεσματα των τραπεζων τα τελευταια χρονια ηταν απιστευτα για τον ογκο της ελληνικης αγορας.

Οποτε...2 πραγματα μπορει να συμβαινουν...

1)Ολοι λεγανε μπουρδες και αερολογιες ενω το συστημα κινδυνευει πραγματικα.
    2)Πανε να φανε και αλλα.
    Φίλε έχεις δίκιο. Στο 2) σίγουρα. Το εδώ πρόβλημα δεν είναι τόσο τα τοξικά λεγόμενα ομόλογα, όσο η κρίση στη διατραπεζική αγορά. Και σε ένα σύστημα που βασίζεται στην τραπεζική πίστη αυτό μπορεί να είναι αιτία κατάρρευσης. Σκέψου τι έχει να γίνει, αν αύριο το πρωί πάμε όλοι να σηκώσουμε τις καταθέσεις μας και να σπάσουμε τις επιταγές που έχουμε να λαμβάνουμε... Αυτό πάνε να αποφύγουν για τις υγιείς τράπεζες και προφανώς υπάρχουν και στην Ελλάδα τράπεζες με πραγματικό πρόβλημα.

Για να κρύψουν λοιπόν τις τράπεζες με το πραγματικό πρόβλημα, θέλουν να υποχρεώσουν όλες τις τράπεζες να λάβουν τη βοήθεια.. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από vthn
    Δεν θέλω να αντιδικήσω με κανέναν εδώ. Και γι αυτό είπα και στο πρώτο μου ποστ, ότι δεν είναι ο τόπος για οικονομικές αναλύσεις. Και όσοι δεν γνωρίζουν, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν και να ρωτήσουν. Σε περιόδους πανικού, η γνώση είναι δύναμη και ασφάλεια. Όσο για τα σχόλια του τύπου: ¨δεξί χέρι του Γκαργκάνα¨, κάποιοι πριν από πολλά χρόνια έλεγαν ότι δεν πρέπει η γλώσσα να προτρέχει του νου.

*ένας πολέμιος του τραπεζικού συστήματος με τη σημερινή του μορφή

Ναι ωραια τα λες.Αλλα τα 28 δις ειναι εγγυημενα.Ειτε σαν ομολογα,ειτε σαν δανεισμος,ειτε σαν εγγυηση σκετη ή αλλο τροπο,το κρατος τα εχει βαλει στην αγορα προφορικα.Εγω ειμαι εδω και μην σας νοιαζει.Σας παρεχω,αν χρειαστει οκ,το 10% του ΑΕΠ μου.

Μπορει καποιοι να λαικιζουν,μπορει καποιοι οντως να ειναι υπερβολικοι.

Αλλα δεν γινεται να συγκρινουμε εναν λαικιστη με εναν κλεφτη,ψευτη και υποδικο και καποιον που παρεχει ο,τι χρειαστει σε τραπεζες εναντια στην ιδια του την ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,στο κατω κατω.

Ανταγωνισμο δεν θελουν?Αποκρατικοποιηση δεν θελουν?Ιδιωτικες Α.Ε. δεν θα κλεισουν?

Να εισαι πιο ξεκαθαρος σε ποιον αναφερεσαι.Σε καποιον που εγραψε κατι εδω μεσα?Ποιος ειναι ο λαικιστης που σε πειραξε?Στο κατω κατω τι εχει το μερος που γραφουμε και δεν σου αρεσει?Μπορεις να πεις την γνωμη σου ελευθερα...

Για να κρύψουν λοιπόν τις τράπεζες με το πραγματικό πρόβλημα, θέλουν να υποχρεώσουν όλες τις τράπεζες να λάβουν τη βοήθεια.. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν.
    Σωστα.

... Δεν είναι ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος για βαθιές οικονομικές αναλύσεις. Αλλά εάν τα χρήματα αυτά δεν δοθούν (που στην ουσία αυτά που δίνονται δεν είναι αυτά που γράφονται και δεν δίνονται αλλά άλλα δανείζονται και με άλλα αγοράζονται μετοχές) μαύρο φίδι που μας έφαγε....Σε περιπτωση που το σύστημα καταρρεύσει, θα ζήσουμε μέρες κατοχής..
    Οκ δεν ειναι ο τοπος κι εσυ δε λες ουτε καν τα ουσιωδη, που οπως φανταζομαι ξερεις. Το αν πρεπει εγω να κατσω να μαθω οικονομικα για να μπορω να μεταφρασω τη καθε πιπα που μας λενε δεν το σχολιαζω.Λες και δεν εχω αλλη δουλεια ...Ο καθενας στον τομεα του ,αλλα ειμαστε και κατοικοι αυτου του τοπου, πολιτες λεει, κι εχουμε λογο. Ας μας ενημερωνουν καλητερα να μην κλωτσαμε
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Αλλα δεν γινεται να συγκρινουμε εναν λαικιστη με εναν κλεφτη,ψευτη και υποδικο και καποιον που παρεχει ο,τι χρειαστει σε τραπεζες εναντια στην ιδια του την ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,στο κατω κατω.

Ανταγωνισμο δεν θελουν?Αποκρατικοποιηση δεν θελουν?Ιδιωτικες Α.Ε. δεν θα κλεισουν?

Να εισαι πιο ξεκαθαρος σε ποιον αναφερεσαι.Σε καποιον που εγραψε κατι εδω μεσα?Ποιος ειναι ο λαικιστης που σε πειραξε?Στο κατω κατω τι εχει το μερος που γραφουμε και δεν σου αρεσει?Μπορεις να πεις την γνωμη σου ελευθερα...

[/B]
    Στη συγκεκριμένη φάση κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να κλείσουν. Πρέπει όμως να υποστούν τις συνέπειες. Πρέπει το κράτος να βάλει για παράδειγμα εκτελεστικά μέλη στις διοικήσεις με δικαίωμα βέτο σε υπερβολικές και παράνομες χρεώσεις. Σε πληστηριασμούς με εξεφτελιστικές τιμές και για ψύλλου πήδημα. Σε αυτό είναι που κατακρίνω την κυβέρνηση και όχι για το πακέτο ως πακέτο.

Στο αρχικό μου ποστ, δεν αναφέρθηκα σε κάποιον συγκεκριμένα. Είπα όμως πως επάνω στην ημιμάθειά μας, μπορεί να αναπτυχθεί ένας επικίνδυνος λαϊκισμός. Και αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Στη συνέχεια βέβαια, υπήρξαν και ποστ που πραγματικά βάζουν αρκετά πράγματα στη θέση τους.

Αν δεν μου άρεσε το μέρος, δεν θα ήμουν εδώ!
    Και αν δεις χρονολογία εγγραφής και αριθμό μηνυμάτων, θα δεις ότι προσπαθώ να γράφω για κάτι που έχω γνώμη για να μη πάρω και κανένα στο λαιμό μου. (από μηχανές είμαι αρχάριος)

Αλλά όταν κάποιος βγάζει από το πρώτο μου ποστ το συμπέρασμα ότι είμαι κολλητός του Γκαργκάνα ή ότι ζω σ΄άλλον πλανήτη.... ομολογώ ότι ενοχλήθηκα

Στη συγκεκριμένη φάση κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να κλείσουν. Πρέπει όμως να υποστούν τις συνέπειες. Πρέπει το κράτος να βάλει για παράδειγμα εκτελεστικά μέλη στις διοικήσεις με δικαίωμα βέτο σε υπερβολικές και παράνομες χρεώσεις. Σε πληστηριασμούς με εξεφτελιστικές τιμές και για ψύλλου πήδημα. Σε αυτό είναι που κατακρίνω την κυβέρνηση και όχι για το πακέτο ως πακέτο.
    Σε ολες τις τραπεζες ή στις προβληματικες?Και το πακετο να το παρουν ολες οι τραπεζες ή οι προβληματικες?

Στο αρχικό μου ποστ, δεν αναφέρθηκα σε κάποιον συγκεκριμένα. Είπα όμως πως επάνω στην ημιμάθειά μας, μπορεί να αναπτυχθεί ένας επικίνδυνος λαϊκισμός. Και αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Στη συνέχεια βέβαια, υπήρξαν και ποστ που πραγματικά βάζουν αρκετά πράγματα στη θέση τους.
    Φανηκε ομως οτι μιλουσες αοριστα για καποιον συγκεκριμενα.Ο λαικισμος δεν ειναι επικινδυνος,τουλαχιστον στην παρουσα φαση.Επικινδυνες ειναι οι τραπεζες και το ιδιο το συστημα.

Καποιο που σου αρεσε ιδιαιτερα?

Αν δεν μου άρεσε το μέρος, δεν θα ήμουν εδώ!
    Και αν δεις χρονολογία εγγραφής και αριθμό μηνυμάτων, θα δεις ότι προσπαθώ να γράφω για κάτι που έχω γνώμη για να μη πάρω και κανένα στο λαιμό μου. (από μηχανές είμαι αρχάριος)
    Ναι αλλα την γνωμη σου την ειπες μετα απο 5-6 μυνηματα και παλι μιση

Αλλά όταν κάποιος βγάζει από το πρώτο μου ποστ το συμπέρασμα ότι είμαι κολλητός του Γκαργκάνα ή ότι ζω σ΄άλλον πλανήτη.... ομολογώ ότι ενοχλήθηκα
    Αν και δεν το ειπα εγω,συμφωνησα με αυτον που το ειπε....Ετσι οπως το εγραψες ηταν καπως

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Ειλικρινα πιστευω οτι αναφερεσαι σε αλλη χωρα.

Ολα αυτα που αναφερεις οπως πλειστηριασμοι σε τιμες κατω του κοστους και για κατασχεσεις
    πρωτης και δευτερης κατοικιας για ψιλοποσα ΓΙΝΟΝΤΑΙ εδω και χρονια υπο την ανοχη των κυβερνησεων.(το ξερεις οτι ο νομος που εγινε το 2007 ακομα ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ και
    γινονται ακομα κατασχεσεις για οφειλες κατω των 10.000e??? )

Eιμαστε χωρα οπου οι τραπεζες κρατουν την κυβερνηση στην εξουσια και οχι το αντιθετο.

Την ειδες την Μarfin φανταζομαι -φοβερη κινηση παντως-. Κερδη εχουν ηδη
    και ρευστο και κοιταζουν σε μια περιοδο αναξιοπιστοιας του τραπεζικου συστηματος
    να κτυπησει τις αλλες τραπεζες παιρνοντας το σημαντικοτερο ολων -Την εμπιστοσυνη των πελατων/κατεθετων.

Γενικα σωστα τα λες αλλα πολυ θεωρητικα πραγμα που σε καθιστα αν οχι δεξι χερι του Γκαργκανα
    (το παιρνω πισω αφου σε πειραξε ) τουλαχιστον ανειροπολο ...

Δεν υπαρχει περιπτωση να τεθει κανενας ελεγχος στις τραπεζες απο την κυβερνηση
    Ειναι σαν να λεμε θα δαγκωσουν το χερι που τους ταιζει ...

Ενας λαικιστης τρομοκρατης κουκουλοφορος
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Καλά τα λέτε όλοι...
    Θα επανέλθω αργότερα, γιατί θέλει χρόνο η απάντηση και πρέπει να τσεκαρω καμμιά 30αριά άλλα θέματα
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Χοντρικά λέω το εξής: από τη στιγμή που το Ελληνικό ΑΕΠ στηρίζεται κυρίως στην οικοδομή, στην κατανάλωση, στον τουρισμό και στις εισροές από τη ναυτιλία, το πάγωμα της διατραπεζικής αγοράς θα ήταν καταστροφικό. Πάγωμα στα στεγαστικά δάνεια (ήδη υπάρχει τεράστια πτώση) = ανεργία, μείωση ρυθμού ανάπτυξης επιχειρήσεων = ανεργία, αδυναμία μεγάλων κατασκευαστικών για δανειοδότηση = στα τάρταρα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων = καταστροφή (ανεργία σε συνεργεία, λατομεία, μηχανηματάδες, μαντράδες, μεταφορικές, μπετά, μεταλλουργικές, προμηθευτές και ότι σχετίζεται με τα δημόσια έργα) αφού πλέον το ΠΔΕ στηρίζεται στα ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Η ανεργία θα φέρει καθίζηση της κατανάλωσης κλπ κλπ κλπ.. Η κατάρρευση των χρηματιστηρίων σημαίνει κατάρρευση ασφαλιστικών ταμείων κλπ κλπ. (χοντρικά έτσι, αλλιώς πρέπει να γράψουμε βιβλία)
    Είναι επιμένως καταστροφικό το να συνεχιστεί η έλλειψη εμπιστοσύνης στην τραπεζική πίστη και στις τράπεζες γενικότερα. Μην ξεχνάτε τον πανικό στην Αμερική και τον κόσμο που σήκωνε λεφτά και τα έκρυβε σε μαξιλάρια. Πηγαίναμε για ίδιο σκηνικό και στην Ευρώπη. Αν λοιπόν υποστηρίζουμε πως το πακέτο (Ελληνικό ή παγκόσμιο) κακώς δόθηκε, τότε ή δεν γνωρίζουμε ή επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε ίδιους τους άλλους για να ξεχωρίσουμε εμείς (αλλιώς, μικροκομματικά οφέλη). Η κουβέντα, πάντα κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι στους όρους του πακέτου. Στο τι γίνεται από εδώ και πέρα. Σήμερα αυτό δεν είναι ουτοπικό. Και αυτό γιατί οι ισχυροί όλου του πλανήτη αντίκρισαν το χάος. Γι αυτό κινητοποιήθηκαν με αυτή την ταχύτητα και με τέτοιες αποφάσεις. Μέσα στο χαμό, θα κερδίσουν και κάποιοι τραπεζίτες και κάποια μεγαλοστελέχη. Αυτό που φαίνεται να αποφεύχθηκε όμως είναι η ολοκληρωτική κατάρρευση. Έχει πολύ αίμα ακόμη. Σήμερα λοιπόν, πρέπει να μπουν οι νέοι όροι του παιχνιδιού. Όπως έγραψε κάποιος πιο πάνω, θα ξημερώσει κάτι που δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Ίσως και ένα νέο γεωπολιτικό σύστημα συμφερόντων (άλλο μεγάλο κεφάλαιο που αν το ανοίξουμε δεν βλέπω να πηγαίνουμε στη δουλειά το πρωί).

Τα κέρδη των Ελληνικών τραπεζών, ίσως δεν κινδυνέψουν για φέτος. Τι θα γίνει όμως αν η κρίση στην πραγματική οικονομία είναι μεγάλη; Και μην ξεχνάτε ότι διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια με τιμές πολλαπλάσιες των εκτιμώμενων κερδών τους. Ειπώθηκε για την Εθνική και το 40% των κερδών που προέρχεται από την Τουρκία. Μόνο που εδώ μετράμε τα κέρδη σε Ευρώ και όχι σε τούρκικες λίρες, οπότε αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει μια υποτίμηση στη γείτονα.

Αυτό είπα και στην αρχή. Να μην υπεραπλουστεύουμε κάποια πράγματα, αλλά να προσπαθούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Κάποιος έγραψε για εξαγωγή τρομοκρατίας, κάτι το οποίο συμφωνώ ότι γίνεται σε πολλές περιπτώσεις. Μακάρι να είναι έτσι και τώρα, το πρόβλημα να μην είναι πραγματικό και ας μας τα φάνε άλλη μια φορά στα χρηματιστήρια...

Αν έγραψα κάτι που φάνηκε κάπως, δεν ήταν στις προθέσεις μου.
    Σε όλους τους φίλους που γράψανε εδώ

ΜΕΛΟΣ: WITHUS ORAGAINSTUS Το avatar του/της MIXALHS 400SF R
    δεν διάβασα καν τα παραπάνω... Έχω σιχαθεί πλέον να ακούω την κάθε μαλακία του κάθε παπάρα υπουργού και πρωθυπουργού... Να πάνε να γαμηθούν κι αυτοί και οι οικογένειές τους... Θα σας πω εγώ τι χρειάζεται... Μπουρλότο!!! Ακριβώς άλλη μια 17 Νοέμβρη!!! Να υπάρχει τρόμος σε αυτό το Κράτος! Ρε ξυπνάτε!!! Είναι ακραίο αυτό που θα πω παρακάτω αλλά: εκεί που δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος... Για να βάλουν μυαλό πρέπει να θρηνήσουν θύματα. Να τοποθετηθούν έξω από το Μαξίμου φιάλες γκαζιού ή βουτανίου... Να σκάσουν να τραυματιστούν υπουργοί και πρωθυπουργοί (δυστυχώς θα υπάρχουν και αθώοι πολίτες αλλά μόνον έτσι ξυπνάει ο ανθρωπάκος του σήμερα, ο έλληνας ιδιότης, διότι πολίτης δεν είναι) και να θυμούνται ότι οι μαλακίες τους δεν παιρνούν πλέον στον ελληνικό λαό, γιατί μπούχτισε πια από Βατοπέδια, από πολιτικές του ελέους, από ρουσφέτια, από Καραμανλήδες, Ρουσόπουλους, Παπανδρέους, Μητσοτάκιδες, Καρατζαφέρηδες, Φοραδοτραγιάσκες (αλογοσκούφηδες ντε), Αλέξηδες, Παπαρήγες και λοιπούς συγγενείς πάπαρδους, τραγόπαπες, Ευφραίμηδες καρεκλοκένταυρους, δήθεν... Τους σιχαθήκαμε, δεν ξέρουν τι τους γίνετε... Αν κύριοι θέλετε να αυτοκτονήσετε... Αυτοκτονήστε αλλά ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ και σε άλλο μαγαζί... Εμείς δεν δεχόμαστε να πεθάνουμε μαζί σας, διότι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ τίποτα!!!

Αυτά...
    ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ, ΤΙΣ ΚΟΡΝΤΟΥΡΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ CB ΝΑ ΦΥΓΩ...

GIB MIR BENZIN

ΦΙΛΟΙ...........

Τά πράγματα ,ίσως είναι πολύ πιό άπλά άπό ότι θέλουμε νά τά
    βλέπουμε , ή νά μάς τά παρουσιάσουν......
    Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ............αύτών τών λίγων πού έξουσιάζουν τόν πλανήτη
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΟΝ.........
    καί ή λύσσα τους γιά άσκηση έξουσίας καί καθοδήγησης,
    ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ...............
    πού δέν ύπολόγισαν οί ήλίθιοι ότι...............
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , βασίζεται
    στήν παραγωγή καί τήν πώληση....!!!
    Έτσι είδα προχθές ένα σπίτι στό Ντητρόιτ πού είχε 100000 δολλάρια
    νά μήν μπορεί νά πουληθεί στίς 4000.......!!!!!!
    Φανταστείτε τώρα ν'άρχίσει νά πέφτει αύτή ή αύτοκρατορία.
    Μόνο άπό τή σκόνη πού θά σηκωθεί........
    δέ θά μείνει τίποτε όρθιο...!!!!

Ίσορροπώντας λοιπόν στήν κόψη τού ξυραφιού καί πιστεύοντας άπό τή μιά
    ότι τό χρήμα θά κάνει τόν κύκλο του,άπό τήν άλλη μή έχοντας πραγματικό άντίκρυσμα
    έμειναν μέ τά άκίνητα στά χέρια καί άτέλειωτα φέσια.......

Δώστε..........

ΚΑΘΙΚΙΑ.........ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΕ..........

ό Άρης δέν έχει νερό...............ούτε ζωή

καί σταματήστε νά άγοράζετε άτομικά πυρηνικά καταφύγια άπό τήν Έλβετία........

έλπίζοντας νά ζήσετε σά τά.................ποντίκια κάποτε.........!!!!!!!!!

υγ. Ρέ Μάτς........αύτά τά golden boys........καί οί γιάπηδες μάς έστειλαν καί μάς.
    Οί μαθητές ξεπέρασαν τό δάσκαλο.....!!!

Μου αρεσει αυτη η κουβεντα

Χοντρικά λέω το εξής: από τη στιγμή που το Ελληνικό ΑΕΠ στηρίζεται κυρίως στην οικοδομή, στην κατανάλωση, στον τουρισμό και στις εισροές από τη ναυτιλία, το πάγωμα της διατραπεζικής αγοράς θα ήταν καταστροφικό. Πάγωμα στα στεγαστικά δάνεια (ήδη υπάρχει τεράστια πτώση) = ανεργία, μείωση ρυθμού ανάπτυξης επιχειρήσεων = ανεργία, αδυναμία μεγάλων κατασκευαστικών για δανειοδότηση = στα τάρταρα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων = καταστροφή (ανεργία σε συνεργεία, λατομεία, μηχανηματάδες, μαντράδες, μεταφορικές, μπετά, μεταλλουργικές, προμηθευτές και ότι σχετίζεται με τα δημόσια έργα) αφού πλέον το ΠΔΕ στηρίζεται στα ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Η ανεργία θα φέρει καθίζηση της κατανάλωσης κλπ κλπ κλπ..
    Ο τουρισμος πεφτει εδω και χρονια,η οικοδομοι καθονται τον μισο χρονο σπιτια τους,η καταναλωση εχει παρει επισης τον κατηφορο γιατι τα εισοδηματα του μεσου Ελληνα εχουν παρει τον γκρεμο.Ολα τα παραπανω εχουν συμβει εδω και 2-3 χρονια σταδιακα και παρολα αυτα οι τραπεζες μας ειναι υπερ-υπερκερδοφορες.

Η κατάρρευση των χρηματιστηρίων σημαίνει κατάρρευση ασφαλιστικών ταμείων κλπ κλπ. (χοντρικά έτσι, αλλιώς πρέπει να γράψουμε βιβλία)
    Είναι επιμένως καταστροφικό το να συνεχιστεί η έλλειψη εμπιστοσύνης στην τραπεζική πίστη και στις τράπεζες γενικότερα.
    Οι τραπεζες εχουν δημιουργησει απο μονες τους κλιμα ελλειψης εμπιστοσυνης.Το οποιο ερχεται απο τον πανικο στα διεθνη χρηματιστηρια και πηγαζουν απο τις τραπεζες-ρουλετες των ΗΠΑ.Οι δικες μας δεν εχουν προβλημα,αν καποιες εχουν δεν ειναι αναγκη να χρεωθουμε εμεις καποια δις ευρω για ολες ανεξαιρετως.Ηδη βγαινουν τραπεζες και δηλωνουν οτι ολα ειναι καλα.Αν θελουν ας ριξουν τα χρηματα στα ταμεια,που τα φαγανε οι τραπεζες και τα χρηματιστηρια απο παλια, και ας τα οργανωσουν σωστα.Με πολυ λιγοτερα χρηματα.Να κανει δημοσια εργα το κρατος με εργολαβους ντοπιους και καθαρους διαγωνισμους.Οχι με κουμπαρους παλι.

Εκτος αυτου τα λεφτα στα χρηματιστηρια εχουν αξια οταν πουλησεις ή αγορασεις.Αν εχουν βαλει χρηματα σε μετοχες/ομολογα σε βαθος εξαμηνου τοτε καλα να παθουν.Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν μετοχες της Εθνικης Τραπεζας οι οποιοι ακομα και τωρα που εχει παει στα 15-16 ευρω η μετοχη της εχουν κερδος.Γιατι την αγορασαν με λιγοτερα πριν 10 χρονια.Αυτοι που αγορασαν στα 45-47 ευρω εχουν το προβλημα.Μονο αν πουλησουν....

Μην ξεχνάτε τον πανικό στην Αμερική και τον κόσμο που σήκωνε λεφτά και τα έκρυβε σε μαξιλάρια. Πηγαίναμε για ίδιο σκηνικό και στην Ευρώπη. Αν λοιπόν υποστηρίζουμε πως το πακέτο (Ελληνικό ή παγκόσμιο) κακώς δόθηκε, τότε ή δεν γνωρίζουμε ή επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε ίδιους τους άλλους για να ξεχωρίσουμε εμείς (αλλιώς, μικροκομματικά οφέλη). Η κουβέντα, πάντα κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι στους όρους του πακέτου. Στο τι γίνεται από εδώ και πέρα. Σήμερα αυτό δεν είναι ουτοπικό. Και αυτό γιατί οι ισχυροί όλου του πλανήτη αντίκρισαν το χάος. Γι αυτό κινητοποιήθηκαν με αυτή την ταχύτητα και με τέτοιες αποφάσεις. Μέσα στο χαμό, θα κερδίσουν και κάποιοι τραπεζίτες και κάποια μεγαλοστελέχη. Αυτό που φαίνεται να αποφεύχθηκε όμως είναι η ολοκληρωτική κατάρρευση. Έχει πολύ αίμα ακόμη. Σήμερα λοιπόν, πρέπει να μπουν οι νέοι όροι του παιχνιδιού. Όπως έγραψε κάποιος πιο πάνω, θα ξημερώσει κάτι που δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Ίσως και ένα νέο γεωπολιτικό σύστημα συμφερόντων (άλλο μεγάλο κεφάλαιο που αν το ανοίξουμε δεν βλέπω να πηγαίνουμε στη δουλειά το πρωί).
    Οι τραπεζες εκτος Ελλαδας εχουν οντως προβλημα.Εμας δεν μας αφορα απο οτι λεγανε επι ενα μηνα ολοι οι ντοπιοι υψηλα ισταμενοι.Εξω εχουν ριξει τρις στις αγορες τους και ας κανουν ο,τι θελουν.Εμεις ειμαστε υπερβολικα μικροι για να σωσουμε την διεθνη αγορα.

Και περιμενε λιγο,γιατι τα επομενα τεραστια χρηματοπιστωτικα ιδρυματα,ασφαλιστικες,εχουν σειρα.Μετα να δεις γελια.

Τα κέρδη των Ελληνικών τραπεζών, ίσως δεν κινδυνέψουν για φέτος. Τι θα γίνει όμως αν η κρίση στην πραγματική οικονομία είναι μεγάλη; Και μην ξεχνάτε ότι διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια με τιμές πολλαπλάσιες των εκτιμώμενων κερδών τους. Ειπώθηκε για την Εθνική και το 40% των κερδών που προέρχεται από την Τουρκία. Μόνο που εδώ μετράμε τα κέρδη σε Ευρώ και όχι σε τούρκικες λίρες, οπότε αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει μια υποτίμηση στη γείτονα.
    Οχι απο την Τουρκια μονο.Απο ολες τις θυγατρικες εκτος Ελλαδας ειναι το 40%.Αν υποτιμηθει η τουρκικη λιρα 10% και βγαζει το 20% των κερδων απο εκει,παραδειγμα,τοτε εχει μια μειωση της ταξης του 2% στα 1.031 δις ευρω,δηλαδη περιπου 20 εκατ. ευρω.Στην ακραια περιπτωση να υποτιμησουν 50% το εθνικο τους νομισμα θα χασει 10% δηλαδη 100 εκατ ευρω.

Αυτό είπα και στην αρχή. Να μην υπεραπλουστεύουμε κάποια πράγματα, αλλά να προσπαθούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Κάποιος έγραψε για εξαγωγή τρομοκρατίας, κάτι το οποίο συμφωνώ ότι γίνεται σε πολλές περιπτώσεις. Μακάρι να είναι έτσι και τώρα, το πρόβλημα να μην είναι πραγματικό και ας μας τα φάνε άλλη μια φορά στα χρηματιστήρια...
    Οχι να μην φανε τιποτα.Με 150 δις ευρω θα σωζαμε 1 δις ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ απο την πεινα....Δεν τα διαθεταμε αυτα τα λεφτα εδω και 30 χρονια...Μεσα σε 1 μηνα ομως δωσαμε ποσα τρισεκατομμυρια στις τραπεζες και τις <<αγορες>> γενικα και αοριστα.Για να παιζουν παιχνιδακια οι τραπεζες και τα funds ριξαμε χρηματα,τα οποια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,σε ενα βαρελι διχως πατο.

Και αυτο ειναι το ακρως επικινδυνο.

Τελος παντων...Αντε να δουμε τι θα δουμε γιατι εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας.

Παντως το πραγμα βρωμαει απο καθε αποψη.

ΥΓ Κατω απο τις 2,000 μοναδες το ΧΑ...

ΥΓ2 http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...&artid=1405518

<<Όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, πλην της Εμπορικής που θα χρηματοδοτηθεί μέσω Credit Αgricole, θα δεχθούν την κρατική χρηματοδοτική βοήθεια των 28 δισ. ευρώ, όπως συμφωνήθηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας έπειτα από έντονο παρασκήνιο, σκληρό παζάρι και αξιώσεις τραπεζιτών για τους όρους του σχεδίου. >>

<<Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας μετά τη σύσκεψη, το πακέτο της κρατικής βοήθειας διαχωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο, των 23 δισ. ευρώ, αφορά εγγυήσεις που θα δοθούν στις τράπεζες για τον δανεισμό τους στη διατραπεζική αγορά και για την έκδοση ομολόγων και το δεύτερο, των 5 δισ. ευρώ, αφορά την απευθείας κεφαλαιακή στήριξή τους από το Δημόσιο με αντάλλαγμα την είσοδο του κράτους στο μετοχικό τους κεφάλαιο.>>

5 δις σιγουρα και 23 δις ακομα στην διαθεση τους...Αν δηλαδη βαρεσουν κανονι 1-2 τραπεζες το ελληνικο δημοσιο θα ειναι υπολογο στους δανειστες τους για τεραστια ποσα.Μεγαλο ρισκο.

Την ιδια ωρα που <<Το χρέος του Δημοσίου προς τα ταμεία, από 2,7 δισ. ευρώ που ήταν το 2003, ανέρχεται σήμερα στα 10 δισ. ευρώ.

● Η εισφοροδιαφυγή έχει εκτιναχθεί στα 7 δισ. ευρώ ετησίως. ● Ανεξέλεγκτες είναι οι δαπάνες των κλάδων υγείας, που καλπάζουν με ρυθμούς 15-20% τον χρόνο. Μάλιστα, τα 2 δισ. ευρώ θα έχουν ξεπεράσει στο τέλος του έτους τα χρέη των Ταμείων στα νοσοκομεία από την τελευταία ρύθμιση του 2005 έως σήμερα.>>

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...&artid=1405521

παιδιά εγώ (εν συντομία) πιστεύω οτι ,

το χρήμα πήγαινε απο τα εργοστάσια στις τράπεζες με ενδιάμεσο των παραγωγό του (τον εργάτη δλδ)
    τωρα πάνε κατευθείαν χωρις ενδιάμεσους, και εχει χαθεί το κέρδος της διακίνησης.

φλασιά ήταν, πάω να λιποθυμήσω

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2009, 23:21
  2. η ζωή με άλλο μάτι
    από johnpan στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2008, 15:31
  3. Η ζωή μας με μάρκες
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7