Εσένα που πήγε το Χαγιαμπούσα κι έμεινες με την εξάτμιση ; Για ροϊκή τό'στειλες ;Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Αντε, συνεχείστε, μπας και μάθουμε και κάτι άλλο
![]()
![]()
![]()
Εσένα που πήγε το Χαγιαμπούσα κι έμεινες με την εξάτμιση ; Για ροϊκή τό'στειλες ;Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Αντε, συνεχείστε, μπας και μάθουμε και κάτι άλλο
![]()
![]()
![]()
ρε πανο, ξαναδιάβασε τα ποστ που έγραψες, και θα δεις ότι -άθελά σου ίσως- γίνεσαι εριστικός σε κάποιους που ίσως ξέρουν παραπάνω πράγματα ....Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
οχι δεν ειναι τεστ γνωσεων, απλα ηταν πρωτος ο sniper Που βιαστηκε να ειρωνευτει(πραγμα που μαλλον το κανει απο επαγγελμα, δεν εξηγειτε αλλιως), οποτε θα επρεπε να ξερει τουλαχιστον 5 πραγματα προτου κοροιδεψει(για χιλιοστη φορα μεσα σε μια μερα).
αλλα και αυτος που ζητησε να μεταφερθει εδω το θρεντ δεν εχει εμφανιστει ακομα να μας πει τι ειπα στραβα και λαθος...
ευτυχως βρεθηκαν και 2-3 ατομα που ειπαν καποια πραγματα και δε βγαινω ο μ@λ@κας της υποθεσης...
κάνε λίγη υπομονή και θα πάρεις αναλυτική απάντηση... έχουμε και δουλειές, εκτός του φορουμ ...![]()
πολύ φιλικά, Πάπ!
έχεις βέβαια και εσυ τα δίκια σου, γιατί οι περισσότεροι μάστορες, θεωρούν ότι ροική εξέλιξη είναι αυτό που είπες και εσυ στην αρχή, και δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα παραπάνω ....
αυτοί που ξέρουν, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
ρε πανο, ξαναδιάβασε τα ποστ που έγραψες, και θα δεις ότι -άθελά σου ίσως- γίνεσαι εριστικός σε κάποιους που ίσως ξέρουν παραπάνω πράγματα ....
κάνε λίγη υπομονή και θα πάρεις αναλυτική απάντηση... έχουμε και δουλειές, εκτός του φορουμ ...![]()
πολύ φιλικά, Πάπ!
ρε παπ, αμα ριξεις μια ματια στη συζητηση απο την αρχη, θα δεις οτι ουτε εγινα εριστικος πουθενα, ουτε ειρωνευτικα.
τωρα οταν ο αλλος χωρις να του εχεις δωσει καμια απολυτος αφορμη, και μαλιστα χωρις να σε γνωριζει καν και δεν εχει τη στοιχιωδη ευγενεια να σου μιλησει αξιοπρεπως και χωρις ειρωνειες και κοροιδιες, και εσυ μπορει να αντιδρασεις καπως.
εγω πηγα να πω οσο πιο απλα μπορουσα σε καποιον για κατι που δεν γνωριζε και δε θα καθομουν να κατεβασω και καμια βιβλιογραφια...
επισης δεν αμφισβητω οτι δεν εχει γνωσεις ο ρεινμαστερ αλλα οσο εγω του ζητουσα να μου πει τι ελεγα στραβα η λαθος, αυτος ελεγε(χωρις να καταλαβω το λογο) να ερθει το θρεντ στις διαμαχες...
ξεκιναμε με παραθεση...Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
δεν ειναι συμπερασμα...
αμα θες εξηγησε μας τι ειναι η ροικη εξελιξη, γιατι εγω αυτο ξερω, και ελπιζω να πεις καμια σημαντικη διαφορα και οχι αυτο που γραφω με διαφορετικα λογια
εκτος αν στελνουν μετα την κεφαλη σε κανα χυτηριο και δε το ξερω,και μετα σου στελνουν αλλη κεφαλη πισω...
:rotflmao:
σε ρωτω απο που προκυπτει το σκεπτικο σου οτι η ροϊκη ειναι σαν να τηγανιζεις δυο αυγα ματια κι απαντας το αποπανω...δεικτικα και ειρωνικα δηλαδη...
απαντω εξισου ειρωνικα και ξαφνικα το παιζεις θιγμενος λεγοντας "αν εχεις κατι ουσιαστικο να πεις ,πες το αλλιως μην γραφεις" και, κατι που μονο στο δικο σου κεφαλι εχει λογικη στην παρουσα περιπτωση "καποιοι χρησιμοποιουν το φορουμ για προσωπικη προβολη"
δυο τινα λοιπον...
1)υπαρχει εντονο προβλημα στον τροπο που αντιλαμβανεσαι τον κοσμο...
η
2)εχεις ενοχληθει απο καποια γραφομενα μου κατα καιρους και ψαχνεις δικαιολογια για να αντιδρασεις...
καλο θα ηταν παντως, την επομενη φορα που θα θελησεις να κατηγορησεις καποιον για το οτιδηποτε,να φροντισεις να το κανεις με τροπο που να δειχνει οτι προκυπτει...οχι ξεκαρφωτα...
απαντω λοιπον στην "απορια" σου κατ αρχας...επεκτεινομενος και κομματακι παραπερα...
η ροϊκη εξελιξη εχει να κανει με ρευστομηχανικη κι εφαρμοζεται με το εξης σκεπτικο...
η εκαστοτε εταιρεια,στα μηχανακια παραγωγης ,ΔΕΝ φτιαχνει το βελτιστο σε τιποτε...απο τιμονι,μεχρι τις ροδες...
ειναι μαζικη παραγωγη,πισω απο την οποια υπαρχουν 1000 χαρτογιακαδες με κομπιουτερακια που προσπαθουν να μειωσουν το κοστος παραγωγης στο ελαχιστο ανεκτο με βαση τον χαρακτηρα της εκαστοτε μοτοσυκλεττας και το κοινο στο οποιο απευθυνεται...και φυσικα με κυριο γνωμονα το κερδος μια και δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα αλλα επιχειρησεις...
ακομη και στις ναυαρχιδες των εταιρειων ισχυει αυτο...ενα παραδειγμα...
το gsxr 1000 κοστιζει 14.000 ευρω...ενα συμπαθητικο αγωνιστικο gsxr 1000 κοστιζει γυρω στις 50.000 ευρω...
ξερουν τα εργοστασια να παραξουν τελεια μοτοσυκλεττα...σαφεστατα...και καλυτερα απο τον οποιονδηποτε βελτιωτη...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ...
παμε στο προκειμενο λοιπον...
η κεφαλες βγαινουν απο χυτηρια με μονη εξτρα κατεργασια τα "πασα" που γινεται σε τορνο για την τοποθετηση των εδρων...
μονο με καθαρισμα των ανωμαλιων χυτευσης, το "γυαλισμα" κατ εσε, τα αποτελεσματα ειναι ιδιαιτερα εμφανη...
ακομη ομως κι αυτο το γυαλισμα,αν το κανει καποιος που δεν εχει ιδεα,εσυ επι παραδειγματι,το πιο πιθανο ειναι να κανει ζημια...γιατι?
ρευστομηχανικη...πρεπει να ξερει σε τι υφης επιφανειες γινεται καλυτερη αναμιξη καυσιμου αερα(εισαγωγες) κι αντιστοιχως υφη εξαγωγων για καλυτερη εξαγωγη των προιοντων της καυσης...
μεχρι εδω ειναι ο χαβαλες για τον γνωστη...αλλα ακομη κι αυτο θα πληρωθει...και οχι σαν εργασια ωρων σκαψιματος,αλλα εφαρμογης γνωσεων...οπως σε καθε επαγγελμα...εχω δει στο ιδιο μηχανακι γυαλισμα που εχει εποδωσει-5 ιππους και γυαλισμα που εχει αποδωσει +5 ιππους...
αν ομως η απαιτησεις ειναι αυξημενες (30-40-50 % αυξηση αποδοσης) τοτε αρχιζουν τα βιολια...
για μια ακομη φορα,ο βελτιωτης δεν θα πληρωθει σαν μπακαλης..."πιασε ενα κιλο εκκεντροφορο, και 5 κιλα εμβολο...α και λιγο απο την καλη μπετζινα που εχεις "...
θα πληρωθει για τις γνωσεις του,οι οποιες περιλαμβανουν την επιλογη καθως και τον ικανο συνδυασμο ανταλλακτικων καθως και τις απαραιτητες εργασιες ετσι ωστε να υπαρξει η επιθυμητη αποδοση συνδυαζομενη με αξιοπιστια...
η ροικη λοιπον που "ξερεις" και γενικοτερα η βελτιωση ΔΕΝ ειναι ιδια σε καθε περιπτωση,ακομη κι αν μιλαμε για το ιδιο μηχανακι...
και περιλαμβανει τα εξης απλους συνδυασμους... συνολικο μηκος εισαγωγης συμπεριλαμβανομενου ,σωματος ψεκασμου η καρμπυρατερ,σχημα θαλαμου καυσης,(επιπεδος,στρογγυλος),γωνιες βαλβιδων,μεγεθος βαλβιδων,σχεση στατικης συμπιεσης καθως και δυναμικης,παχος ζωνης συνθλιψης,σχημα βαλβιδων,αριθμος γωνιων στις εδρες,μεγεθος αυτων,μηκος εξαγωγης,μηκη σωληνων εξατμισης,αριθμος σημειων ενωσης τμηματων εξατμισης σε συνδυασμο με τα μηκη αυτων(εχει να κανει με την ταχυτητα των κυματων ανακλασης) διατομες των και καμποσα αλλα...
τωρα,βαζοντας στην εξισωση και την επιλογη εκκεντροφορων με βαση χαρακτηριστικα οπως βυθισμα και διαρκεια ,επιλογη σκληροτητας ελατηριων με βαση την ταχυτητα ανοιγοικλεισιματος των βαλβιδων,η οποια εχει να κανει και με το σχημα του εκκεντροφορου(αν δηλαδη η "ραμπα" ειναι ομαλη (μεγαλη διαρκεια) η αποτομη (μεγαλο βυθισμα) και παντα με το σκεπτικο της μινιμουν αναγκαιας σκληροτητας ετσι ωστε να μην εχουμε απωλειες ισχυως η ακομη και φθορα στο συστημα κινησης των βαλβιδων...μετα παμε στον χρονισμο με κεντρα λοβων και παλι αναλογα την εφαρμογη και τις απαιτησεις...
επισης...η επιλογη μεταξυ μεγαλυτερου βυθισματος η διαρκειας εχει να κανει και με τον λογο μπιελας στροφαλου μια και η διαφορετικοτητα του εχει να κανει με τον χρονο παραμονης του εμβολου κοντα στο ανω νεκρο σημειο και κατ επεκτασιν με τις δυνατοτητες αναρροφησης του κινητηρα σε αυτο το σημειο...
παμ παρακατ...
κεφαλη...βεντουρι...λογος διατομης μεγεθους εισαγωγης κι εξαγωγης του κωνου...αυξηση πιεσης στην εισαγωγη του κωνου σημαινει πτωση ταχυτητας στην εξαγωγη του και τ'αναπαλλιν...
προσοχη...επιτευξη ταχητητων στην εισαγωγη,πλεον του 1 mah (365 μετρα το δευτερολεπτο) τα κανει ολα σκατα διοτι η ροη γινεται τοσο πολυ τυρβωδης που τελικη ταχυτητα εισαγωγης πεφτει στο ναδιρ...
επισης...αν το στρωμα αποκολλησης (boundary layer) ,ειναι γυαλιστερο(μιλαμε για υφη εισαγωγης) προκαλει επικοληση στην επιφανεια του των μοριων βενζινης με αποτελεσμα την πλημμελη μιξη τους με τα αντιστοιχα του αερα...
μπορω να συνεχισω κι αλλο αν θες αλλα νομιζω οτι ειναι ατοπο...
ακομη κι αν ολα τα παραπανω σε συγκεκριμενη εφαρμογη τα ξερει καποιος απ εξω λογω πειρας στον περι ου ο λογος κινητηρα,δεν πιστευεις οτι πρεπει να πληρωθει γι'αυτο?
η πιστευεις οτι πρεπει να πληρωθει με εργατοωρες...?
ξερω xt αεροψυκτα που εχουν αποδωσει 55-57 ιππους ροδα(απο 30) και εχουν κανει 30.000 και 40.000 χιλ.χλμ χωρις προβληματα( οχι Πανο δεν τα εχω φτιαξει εγω)...ξερω επισης αλλα xt που εχουν βγαλει λιγοτερα αλογα κι αντεξαν γυρω στο 10λεπτο...
στην πρωτη περιπτωση μπορει να εχει εργασια 1000 ευρω...αχρηστα με το δικο σου σκεπτικο μια και "ποσο κανει μωρε ενα πιστονι,ενας εκκεντροφορος και λυσε δεσε?"
ακομη και απλο λυσε δεσε επισκευης περιλαμβανει τοσους ελεγχους και μετρηματα που αν στους πω θα σε πιασει πονοκεφαλος για μια βδομαδα...
ειναι ολοι οι μηχανικοι τοσο λεπτολογοι....? οχι...και ο βασικος λογος ειναι πελατες σαν εσενα που
θεωρουν οτι η βελτιωση η ακομη και η επισκευη οτι ειναι ενα απλο βαλε βγαλε που δεν αξιζει να πληρωνεται καλα...
θεωρεις οτι διαφημιζομαι...ειναι κατι που μου εχει μεταφερθει ως παραπονο κατα καιρους απο ανθρωπους που σεβομαι κι εκτιμω...οχι δικο τους...αλλων μελων...
εχω τοσες προσωπικες επαφες με ανθρωπους απο το Moto.gr που πιστεψε με ,αν θελησω να διαφημιστω μπορω να το κανω σηωνοντας απλως ενα τηλεφωνο...
ατοπο λοιπον...
επισης ολοι οσοι θεωρουν οτι διαφημιζομαι,μαζι κι εσυ σε αυτους,θα μπορουσατε παραλληλα να εκτιμησετε και το γεγονος,οτι εχω απειρες φορες βοηθησει τεχνικα εδω μεσα παρα πολυ κοσμο...
κλεινοντας...επειδη αυτο δεν προκειται να αλλαξει και παραλληλα εγω ,οταν φτιαχνω ενα μηχανακι δεν προκειται να μην το ποσταρω ,μια και μονο ο χαβαλες που γινεται με κανει να νιωθω καταπληκτικα,πες το καβαλημα,πες το διαφημιση,πες το οπως γουσταρεις, λεω να την κανω με ελαφρα απο το φορουμ...θα συνεχιζω να παρακολουθω χωρις ομως να γραφω...
φιλακια πολλα...
reinmeister over and out...
frankly my dear, i dont give a damn...
Ναι ρε γαμώτο, άστα!Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Εσένα που πήγε το Χαγιαμπούσα κι έμεινες με την εξάτμιση ; Για ροϊκή τό'στειλες ;![]()
![]()
Του χάλασε το φλοτέρ, πήρε και ντιστριμπιτέρ κάηκε και το καλοριφέρ.
Έχασα και τα σουβέρ και θα πληρώνω για κουβέρ!!!!
Θα δω ένα ντοκυμαντέρ να κατεβάσω το μοτέρ.
Θα το έστελνα σε χυτήριο (ξέρεις, εκεί που έπεσε ο Τ1000, στο Terminator 2)αλλά είναι πολλά τα μεταφορικά
(Από ότι καταλάβατε, δεν την παλέυω άλλο, και θέλω να φύγω από το γραφείο να πάω για κανά καφέ)
:rotflmao: :rotflmao:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αφού γλύτωσες τα αμορτισέρ τα άλλα φτιάχνουνΑρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Ναι ρε γαμώτο, άστα!
Θα δω ένα ντοκυμαντέρ να κατεβάσω το μοτέρ.![]()
![]()
Ας σοβαρευτούμε και λίγο
Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα, που έχουν προσφέρει κάποια πράγματα.
Είτε με τις γνώσεις τους δημοσια, είτε με βοήθεια χωρίς να ξέρουν προσωπικά κάποιον μέσω pm
Ο reinmeister είναι μέσα σε αυτούς.
Δεν διαφημίζει κάτι, χωρίς λόγο, απλά αναφέρει την δουλειά του. Αναφέρει κομάτι από τον προσωπικό του χρόνο.
Το βρίσκει κανείς κακό?
:hypnotize![]()
Άναψε βεντιλατέρ και ρίχτο μέσα στο ασανσέρΑρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Ναι ρε γαμώτο, άστα!
Θα δω ένα ντοκυμαντέρ να κατεβάσω το μοτέρ.
Θα το έστελνα σε χυτήριο (ξέρεις, εκεί που έπεσε ο Τ1000, στο Terminator 2)αλλά είναι πολλά τα μεταφορικά
(Από ότι καταλάβατε, δεν την παλέυω άλλο, και θέλω να φύγω από το γραφείο να πάω για κανά καφέ)
:rotflmao: :rotflmao:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...
@panos : Αφού διάβασες το δικό μου (που προφανέστατα είναι από το google, διότι ουτε ροικές κάνω εγώ ο ίδιος αλλά βαριέμαι και να γράφω - to google είναι πιο εύκολο να βρεις κάτι - θα μπορούσες κι εσύ να το βρεις αν δεν έγραφες αυτό με το γυάλισμα μόνο και δεν άρχιζες να τσακώνεσαι με κόσμο) και θα διαβάσεις και του Αντώνη, μπορείς χαλαρά μετά να ζητήσεις συγγνώμη κι από τους δύο μας.
Αν σέβεσαι τον εαυτό σου και θες να σε παίρνουμε στα σοβαρά.....
Γιατί θα αρχίσω να πιστεύω ότι σε όλα σου τα μηχανάκια έχεις κάνει ροϊκή και έχεις κι άλλες γνώσεις που μας τις κρατάς κρυφές.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Προφανώς οι εξυπνάκηδες.... όχι panos - δεν αναφέρομαι σε σένα.Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Ας σοβαρευτούμε και λίγο
Υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα, που έχουν προσφέρει κάποια πράγματα.
Είτε με τις γνώσεις τους δημοσια, είτε με βοήθεια χωρίς να ξέρουν προσωπικά κάποιον μέσω pm
Ο reinmeister είναι μέσα σε αυτούς.
Δεν διαφημίζει κάτι, χωρίς λόγο, απλά αναφέρει την δουλειά του. Αναφέρει κομάτι από τον προσωπικό του χρόνο.
Το βρίσκει κανείς κακό?
:hypnotize![]()
μαλλον δε εννουσε εσενα οταν ελεγε για ειρωνιες...Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
ξεκιναμε με παραθεση...
σε ρωτω απο που προκυπτει το σκεπτικο σου οτι η ροϊκη ειναι σαν να τηγανιζεις δυο αυγα ματια κι απαντας το αποπανω...δεικτικα και ειρωνικα δηλαδη...
απαντω εξισου ειρωνικα και ξαφνικα το παιζεις θιγμενος λεγοντας "αν εχεις κατι ουσιαστικο να πεις ,πες το αλλιως μην γραφεις" και, κατι που μονο στο δικο σου κεφαλι εχει λογικη στην παρουσα περιπτωση "καποιοι χρησιμοποιουν το φορουμ για προσωπικη προβολη"
αλλος αρεσκετε σε αυτο το σπορ!
παντως ενα δικιο το εχει κ ο πανος,
ο περισσοτερος κοσμος νομιζει οτι η ροικη ειναι "σπαω το αυγο κ το πεταω στο τηγανι"
κ μαλλον το ιδιο ισχυει για πολλους "μαστορες",
του σταιλ "μια που ανοιξα το καπακι για να αλλαξω τσιμουχακια σου εκανα κ μια ροικη, +50? μονο"
γιατι οπως κ να το κανουμε η αποψη σου μετραει διπλα οταν μιλαμε για τετοια πραματακια.
οποτε ηταν χρησιμη η διευκρινηση σου για το τι κ πως.
![]()
Dorsoduro 750 & Norton 16H
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
μαλλον δε εννουσε εσενα οταν ελεγε για ειρωνιες...
αλλος αρεσκετε σε αυτο το σπορ!
....
Οι Ι6 στην ουρά με τους υπόλοιπους - άντε γιατί λίγο θέλω αυτές τις μέρες....
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
ξεκιναμε με παραθεση...
μπλα μπλα μπλα...
μπλα μπλα μπλα...
μπλα μπλα μπλα...
reinmeister over and out...
κράτα μόνο την ουσία .... και τόμο ολόκληρο να γράψεις, άλλα λεφτά δεν έχει:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
κράτα μόνο την ουσία .... και τόμο ολόκληρο να γράψεις, άλλα λεφτά δεν έχει:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
"Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
"Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"
@sniper: διόρθωσε το 90% και κάντο 35%. Ακόμη και το γουγλ κάμει λάθη.
@rein: σωστός στα γραφόμενά σου (εκτός από κανα δυό τα οποία τα συζητάμε...) αλλά γιατί θίγεσαι έτσι, βρέ αδρεφέ...?
Δεν είπε και τίποτε τραγικό το παιδί...και είναι και γνώστης ορισμένων πραγμάτων.
Εδώ μέσα έχουν πετάξει ορισμένοι γνωστοί-άγνωστοι καρότα και καρότα...να σου φύγουν τα μαλλιά.
(εμένα μου έχουν ήδη φύγει ευτυχώς...)
![]()
![]()
![]()