Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 47

Θέμα: Ποιος ξερει?????????? (Ποιος θα πεθάνει αν βγάλω τον καταλύτη...??) edited by OldMan

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας
    @oldman

Ομο(υ)–λόγου-μένος
    σολομωντιος λύσις
    Εγώ βάζω κατάλυση και dbkiller

αλλά άμα θέλετε το συζητάμε
    Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap

+ σε όλα
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

νομπελιστας χημειας!!! Το avatar του/της pilotos_xtreme
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
    [B]Ασχετο αλλα.. ερωτηση θρεντ "Ποιος ξερει..?" και πρωτη απαντηση απ'τον "Κανενας"..

ΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑ σωστος ο φιλος!!!!!
    Θέλω να με πας εκεί που όλα είναι ωραία
    και να 'χω πάντοτε παρέα
    σου λέω θέλω να με πας
    Θεσσαλονίκη με φεγγάρι
    όλους τους πόνους μου να΄πάρει
    να ξημερώσεις στο Βαρδάρη
    εκεί για πάντα να με πας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Οτι θέτε λέτε μου φαίνεται.
    Κυκλοφορούν άπειρα μηχανάκια χωρίς καταλύτη που δηλητηριάζουν εξίσου το περιβάλλον και κανένας δεν κράζει που καταργήθηκε η σούπερ αλλά αν κανένας γράψει καμιά χαζομάρα "βγάζω τον καταλύτη" τον κράζετε.
    Μπορέι επί της ουσίας να έχετε δίκιο αλλά δεν υπάρχει λόγος να μου δημιουργήτε τύψεις επειδή το xr δεν έχει καταλύτη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Τοκ -τοκ...Να μπώ ????

Αν δεν με απατά η μνήμη μου το Τράνσαλπ 650 ΔΕΝ έχει καταλύτη...
    Είναι απλώς μια μούφα διάταξη (απάτη δηλαδή...) όπου σε ένα καζανάκι πριν την εξαγωγή αναμυγνείονται τα καυσαέρια με φρέσκο κοπανιστό εισερχόμενο αέρα έτσι ώστε να ξεγελιούνται οι μετρήσεις καυσαερίων...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gkr
    για το θέμα του καταλύτη αν και έχουν ειπωθεί άπειρες φορές ας τα θυμήσω:
    από την αμόλυβδη βενζίνη ανάμεσα στα άλλα καλά παράγεται και βενζόλιο, το οποίο κατακρατείται από τον καταλύτη. αν αφαιρεθεί ο καταλύτης το βενζόλιο περνάει στην ατμόσφαιρα και το αναπνέουμε όλοι.
    τωρα τι σημαίνει βενζόλιο: ουσία φουλ καρκινογόνα, να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο όπως συμβαίνει με τις άλλες εκπομπές ρύπων, αν είναι ανχνέυσιμη είναι και βλαβερή.

και κάτι πρακτικό:

Σύντομα θα υποχρεωθούμε όλοι να βγάζουμε κάρτα καυσαερίων και λίγο αργότερα να περνάμε ΚΤΕΟ.
    Τι θα κάνουν όλοι οι αυτοσχέδιοι; Κάθε χρόνο θα αλλάζουν εξατμίσεις, θα βγάζουν κάρτα καυσαερίων και θα ξαναματαλλάζουν και φτού κι απ'την αρχή;;;

βολτάδικο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    και κάτι πρακτικό:

Σύντομα θα υποχρεωθούμε όλοι να βγάζουμε κάρτα καυσαερίων και λίγο αργότερα να περνάμε ΚΤΕΟ.
    Τι θα κάνουν όλοι οι αυτοσχέδιοι; Κάθε χρόνο θα αλλάζουν εξατμίσεις, θα βγάζουν κάρτα καυσαερίων και θα ξαναματαλλάζουν και φτού κι απ'την αρχή;;;
    Αν είναι βιδωτή, δεν θα είναι και καμιά τρελή διαδικασία... Όχι ότι συμφωνώ. Όλα μου τα μηχανάκια ήταν πάντα στην εργοστασιακή τους μορφή!
    ...

in standby mode Το avatar του/της liakaros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gkr
    για το θέμα του καταλύτη αν και έχουν ειπωθεί άπειρες φορές ας τα θυμήσω:
    από την αμόλυβδη βενζίνη ανάμεσα στα άλλα καλά παράγεται και βενζόλιο, το οποίο κατακρατείται από τον καταλύτη. αν αφαιρεθεί ο καταλύτης το βενζόλιο περνάει στην ατμόσφαιρα και το αναπνέουμε όλοι.
    τωρα τι σημαίνει βενζόλιο: ουσία φουλ καρκινογόνα, να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο όπως συμβαίνει με τις άλλες εκπομπές ρύπων, αν είναι ανχνέυσιμη είναι και βλαβερή.

Μαλιστα...

Βενζολιο δεν εχει και η κοκα κολα μεσα?? η κανω λαθος??

ασχετο βεβαια με το ολο θεμα...αλλα ξερω γω???

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Τοκ -τοκ...Να μπώ ????

Είναι απλώς μια μούφα διάταξη (απάτη δηλαδή...) όπου σε ένα καζανάκι πριν την εξαγωγή αναμυγνείονται τα καυσαέρια με φρέσκο κοπανιστό εισερχόμενο αέρα έτσι ώστε να ξεγελιούνται οι μετρήσεις καυσαερίων...
    Mήπως μιλάς για το Pair Valve? (ή secondary air supply)

Άν είναι όντως τέτοιο (ας το κοιτάξει το παιδί στο manual) τότε δε παίζει απολύτως καμία διαφορά στην απόδοση. Και επειδή και εγώ νόμιζα οτι ήταν μούφα η υπόθεση..

Αρχικά δημιουργήθηκε από zorz
    Ο εμπλουτισμός με αέρα δεν γίνεται για να "διαλυθούν" τα καυσαέρια και να μετρήσει το μηχάνημα μικρότερη περιεκτικότητα αλλά για να καεί όση ποσότητα από άκαυστους υδρογονάνθρακες (HC) έχει βγει από τον κινητήρα πριν φύγει στην ατμόσφαιρα. Επομένως δεν έχει νόημα να το ταπώσει, δεν κερδίζει καν ισχύ και ρυπαίνει περισσότερο.
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
    Mήπως μιλάς για το Pair Valve? (ή secondary air supply)

Άν είναι όντως τέτοιο (ας το κοιτάξει το παιδί στο manual) τότε δε παίζει απολύτως καμία διαφορά στην απόδοση. Και επειδή και εγώ νόμιζα οτι ήταν μούφα η υπόθεση..
    Δεν ξέρω τι "βαρύγδουπο" όνομα του έχουν δώσει...Ξέρω ότι είναι ΑΠΑΤΗ για να περνά το καρμπυρατεράτο τότε Τράνσαλπ τα όρια καυσαερίων "ξεγελώντας" την μέτρηση αφού αναμυγνύει τα καυσαέρια με φρέσκο αέρα πριν την εξαγωγή και έτσι ρίχνει "εικονικά" την ποσοστιαία περιεκτικότητα των ρύπων μετρώντας τα μετά την εξάτμιση.... και σίγουρα ΔΕΝ είναι καταλύτης...Κούφιο-σκέτο καζανάκι από μέταλλο είναι...
    Οπότε είτε το βγάλεις είτε το αφήσεις από άποψη ρύπων είναι το ίδιο...

Το αν κάνει καμμιά διαφορά στην λειτουργία του κινητήρα δεν το γνωρίζω...Ίσως ελάχιστα...σε βαθμό που δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθείς μαζί του....

Τώρα δηλαδή το λύσαμε το θέμα με το βενζόλιο

Δεν ξέρω τι "βαρύγδουπο" όνομα του έχουν δώσει...Ξέρω ότι είναι ΑΠΑΤΗ για να περνά το καρμπυρατεράτο τότε Τράνσαλπ τα όρια καυσαερίων "ξεγελώντας" την μέτρηση αφού αναμυγνύει τα καυσαέρια με φρέσκο αέρα πριν την εξαγωγή και έτσι ρίχνει "εικονικά" την ποσοστιαία περιεκτικότητα των ρύπων μετρώντας τα μετά την εξάτμιση.... και σίγουρα ΔΕΝ είναι καταλύτης...Κούφιο-σκέτο καζανάκι από μέταλλο είναι...
    Οπότε είτε το βγάλεις είτε το αφήσεις από άποψη ρύπων είναι το ίδιο...

Το αν κάνει καμμιά διαφορά στην λειτουργία του κινητήρα δεν το γνωρίζω...Ίσως ελάχιστα...σε βαθμό που δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθείς μαζί του....
    Μα τι εκφράσεις είναι αυτές απλά δεν είμαστε και τόσο οικολόγοι εμείς στην Ευρώπη πάντα, αλλά όποτε μας εξυπηρετεί.
    Στην προκειμένη περίπτωση ...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	top.jpg 
Προβολές:	192 
Μέγεθος:	30,9 KB 
ID:	148990

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    και κάτι πρακτικό:

Αυτοί που έχουν αλλάξει μόνο εξάτμιση κάτι θα κάνουν θα βάζουν τη μαμά πάνω και θα περνάνε!
    Αυτοί που έχουν αλλάξει και εκκεντροφόρους να δω τι θα κάνουν! Εκεί να δεις κλάμα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Τοκ -τοκ...Να μπώ ????

Το σύστημα εμπλουτισμού των καυσαερίων με καθαρό αέρα (αν εννοείς αυτό)
    το σύστημα pair μόνο μούφα δεν είναι φίλε μου!
    Αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα με τη χρήση αναλυτή καυσαερίων! Αυτό το σύστημα
    εμπλουτίζει με καθαρό αέρα τα καυσαέρια στον αυλό εξαγωγής ακριβώς μετά τη βαλβίδα εξαγωγής!
    Αυτό γίνεται ΜΟΝΟ κοντά στη βαλβίδα εξαγωγής όπου υπάρχει ακόμη φωτιά και έχει σαν αποτέλεσμα
    να καίγονται ΜΕΣΑ στον αυλό εξαγωγής η άκαυτη βενζίνη (HC) και να καεί τελείως όσο μείγμα κάηκε
    ατελώς (CO) μέσα στο χώρο καύσεως!

Εφόσον λοιπόν αυτό το σύστημα που λέει ο φίλος ότι θα αφαιρεθεί ΔΕΝ είναι στον αυλό εξαγωγής και εφόσον λέει ότι του ''λιώνει'' το λάστιχο από τη θερμοκρασία που αναπτύσσει ΕΙΝΑΙ σίγουρα
    καταλύτης και όχι μούφα όπως λες!

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ποιός ή ποιά θα λασπώσει τα τακούνια του?
    από OldMan στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2007, 14:51
  2. Ενα video χρωστουμενο (ξερει ποιος)
    από gcrook στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2007, 18:23
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2004, 00:44
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2003, 15:54

Κανόνες δημοσιεύσεων