@oldman
Ομο(υ)–λόγου-μένος
σολομωντιος λύσις
Εγώ βάζω κατάλυση και dbkiller
αλλά άμα θέλετε το συζητάμε
@oldman
Ομο(υ)–λόγου-μένος
σολομωντιος λύσις
Εγώ βάζω κατάλυση και dbkiller
αλλά άμα θέλετε το συζητάμε
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
+ σε όλα![]()
![]()
![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
[B]Ασχετο αλλα.. ερωτηση θρεντ "Ποιος ξερει..?" και πρωτη απαντηση απ'τον "Κανενας"..
ΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑ σωστος ο φιλος!!!!!
Θέλω να με πας εκεί που όλα είναι ωραία
και να 'χω πάντοτε παρέα
σου λέω θέλω να με πας
Θεσσαλονίκη με φεγγάρι
όλους τους πόνους μου να΄πάρει
να ξημερώσεις στο Βαρδάρη
εκεί για πάντα να με πας
Οτι θέτε λέτε μου φαίνεται.
Κυκλοφορούν άπειρα μηχανάκια χωρίς καταλύτη που δηλητηριάζουν εξίσου το περιβάλλον και κανένας δεν κράζει που καταργήθηκε η σούπερ αλλά αν κανένας γράψει καμιά χαζομάρα "βγάζω τον καταλύτη" τον κράζετε.
Μπορέι επί της ουσίας να έχετε δίκιο αλλά δεν υπάρχει λόγος να μου δημιουργήτε τύψεις επειδή το xr δεν έχει καταλύτη.
Τοκ -τοκ...Να μπώ ????
Αν δεν με απατά η μνήμη μου το Τράνσαλπ 650 ΔΕΝ έχει καταλύτη...
Είναι απλώς μια μούφα διάταξη (απάτη δηλαδή...) όπου σε ένα καζανάκι πριν την εξαγωγή αναμυγνείονται τα καυσαέρια με φρέσκο κοπανιστό εισερχόμενο αέρα έτσι ώστε να ξεγελιούνται οι μετρήσεις καυσαερίων...
για το θέμα του καταλύτη αν και έχουν ειπωθεί άπειρες φορές ας τα θυμήσω:
από την αμόλυβδη βενζίνη ανάμεσα στα άλλα καλά παράγεται και βενζόλιο, το οποίο κατακρατείται από τον καταλύτη. αν αφαιρεθεί ο καταλύτης το βενζόλιο περνάει στην ατμόσφαιρα και το αναπνέουμε όλοι.
τωρα τι σημαίνει βενζόλιο: ουσία φουλ καρκινογόνα, να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο όπως συμβαίνει με τις άλλες εκπομπές ρύπων, αν είναι ανχνέυσιμη είναι και βλαβερή.
και κάτι πρακτικό:
Σύντομα θα υποχρεωθούμε όλοι να βγάζουμε κάρτα καυσαερίων και λίγο αργότερα να περνάμε ΚΤΕΟ.
Τι θα κάνουν όλοι οι αυτοσχέδιοι; Κάθε χρόνο θα αλλάζουν εξατμίσεις, θα βγάζουν κάρτα καυσαερίων και θα ξαναματαλλάζουν και φτού κι απ'την αρχή;;;![]()
![]()
![]()
Αν είναι βιδωτή, δεν θα είναι και καμιά τρελή διαδικασία... Όχι ότι συμφωνώ. Όλα μου τα μηχανάκια ήταν πάντα στην εργοστασιακή τους μορφή!Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
και κάτι πρακτικό:
Σύντομα θα υποχρεωθούμε όλοι να βγάζουμε κάρτα καυσαερίων και λίγο αργότερα να περνάμε ΚΤΕΟ.
Τι θα κάνουν όλοι οι αυτοσχέδιοι; Κάθε χρόνο θα αλλάζουν εξατμίσεις, θα βγάζουν κάρτα καυσαερίων και θα ξαναματαλλάζουν και φτού κι απ'την αρχή;;;![]()
![]()
![]()
...
Αρχικά δημιουργήθηκε από gkr
για το θέμα του καταλύτη αν και έχουν ειπωθεί άπειρες φορές ας τα θυμήσω:
από την αμόλυβδη βενζίνη ανάμεσα στα άλλα καλά παράγεται και βενζόλιο, το οποίο κατακρατείται από τον καταλύτη. αν αφαιρεθεί ο καταλύτης το βενζόλιο περνάει στην ατμόσφαιρα και το αναπνέουμε όλοι.
τωρα τι σημαίνει βενζόλιο: ουσία φουλ καρκινογόνα, να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο όπως συμβαίνει με τις άλλες εκπομπές ρύπων, αν είναι ανχνέυσιμη είναι και βλαβερή.![]()
![]()
Μαλιστα...
Βενζολιο δεν εχει και η κοκα κολα μεσα?? η κανω λαθος??
ασχετο βεβαια με το ολο θεμα...αλλα ξερω γω???
Mήπως μιλάς για το Pair Valve? (ή secondary air supply)Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Τοκ -τοκ...Να μπώ ????
Είναι απλώς μια μούφα διάταξη (απάτη δηλαδή...) όπου σε ένα καζανάκι πριν την εξαγωγή αναμυγνείονται τα καυσαέρια με φρέσκο κοπανιστό εισερχόμενο αέρα έτσι ώστε να ξεγελιούνται οι μετρήσεις καυσαερίων...
Άν είναι όντως τέτοιο (ας το κοιτάξει το παιδί στο manual) τότε δε παίζει απολύτως καμία διαφορά στην απόδοση. Και επειδή και εγώ νόμιζα οτι ήταν μούφα η υπόθεση..
Αρχικά δημιουργήθηκε από zorz
Ο εμπλουτισμός με αέρα δεν γίνεται για να "διαλυθούν" τα καυσαέρια και να μετρήσει το μηχάνημα μικρότερη περιεκτικότητα αλλά για να καεί όση ποσότητα από άκαυστους υδρογονάνθρακες (HC) έχει βγει από τον κινητήρα πριν φύγει στην ατμόσφαιρα. Επομένως δεν έχει νόημα να το ταπώσει, δεν κερδίζει καν ισχύ και ρυπαίνει περισσότερο.
O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!
Λάμπρος
Δεν ξέρω τι "βαρύγδουπο" όνομα του έχουν δώσει...Ξέρω ότι είναι ΑΠΑΤΗ για να περνά το καρμπυρατεράτο τότε Τράνσαλπ τα όρια καυσαερίων "ξεγελώντας" την μέτρηση αφού αναμυγνύει τα καυσαέρια με φρέσκο αέρα πριν την εξαγωγή και έτσι ρίχνει "εικονικά" την ποσοστιαία περιεκτικότητα των ρύπων μετρώντας τα μετά την εξάτμιση.... και σίγουρα ΔΕΝ είναι καταλύτης...Κούφιο-σκέτο καζανάκι από μέταλλο είναι...Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Mήπως μιλάς για το Pair Valve? (ή secondary air supply)
Άν είναι όντως τέτοιο (ας το κοιτάξει το παιδί στο manual) τότε δε παίζει απολύτως καμία διαφορά στην απόδοση. Και επειδή και εγώ νόμιζα οτι ήταν μούφα η υπόθεση..
Οπότε είτε το βγάλεις είτε το αφήσεις από άποψη ρύπων είναι το ίδιο...
Το αν κάνει καμμιά διαφορά στην λειτουργία του κινητήρα δεν το γνωρίζω...Ίσως ελάχιστα...σε βαθμό που δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθείς μαζί του....
Μα τι εκφράσεις είναι αυτές απλά δεν είμαστε και τόσο οικολόγοι εμείς στην Ευρώπη πάντα, αλλά όποτε μας εξυπηρετεί.Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Δεν ξέρω τι "βαρύγδουπο" όνομα του έχουν δώσει...Ξέρω ότι είναι ΑΠΑΤΗ για να περνά το καρμπυρατεράτο τότε Τράνσαλπ τα όρια καυσαερίων "ξεγελώντας" την μέτρηση αφού αναμυγνύει τα καυσαέρια με φρέσκο αέρα πριν την εξαγωγή και έτσι ρίχνει "εικονικά" την ποσοστιαία περιεκτικότητα των ρύπων μετρώντας τα μετά την εξάτμιση.... και σίγουρα ΔΕΝ είναι καταλύτης...Κούφιο-σκέτο καζανάκι από μέταλλο είναι...
Οπότε είτε το βγάλεις είτε το αφήσεις από άποψη ρύπων είναι το ίδιο...
Το αν κάνει καμμιά διαφορά στην λειτουργία του κινητήρα δεν το γνωρίζω...Ίσως ελάχιστα...σε βαθμό που δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθείς μαζί του....
Στην προκειμένη περίπτωση ...
![]()
Αυτοί που έχουν αλλάξει μόνο εξάτμιση κάτι θα κάνουν θα βάζουν τη μαμά πάνω και θα περνάνε!Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
και κάτι πρακτικό:
![]()
![]()
Αυτοί που έχουν αλλάξει και εκκεντροφόρους να δω τι θα κάνουν! Εκεί να δεις κλάμα!![]()
Το σύστημα εμπλουτισμού των καυσαερίων με καθαρό αέρα (αν εννοείς αυτό)Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Τοκ -τοκ...Να μπώ ????
το σύστημα pair μόνο μούφα δεν είναι φίλε μου!
Αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα με τη χρήση αναλυτή καυσαερίων! Αυτό το σύστημα
εμπλουτίζει με καθαρό αέρα τα καυσαέρια στον αυλό εξαγωγής ακριβώς μετά τη βαλβίδα εξαγωγής!
Αυτό γίνεται ΜΟΝΟ κοντά στη βαλβίδα εξαγωγής όπου υπάρχει ακόμη φωτιά και έχει σαν αποτέλεσμα
να καίγονται ΜΕΣΑ στον αυλό εξαγωγής η άκαυτη βενζίνη (HC) και να καεί τελείως όσο μείγμα κάηκε
ατελώς (CO) μέσα στο χώρο καύσεως!
Εφόσον λοιπόν αυτό το σύστημα που λέει ο φίλος ότι θα αφαιρεθεί ΔΕΝ είναι στον αυλό εξαγωγής και εφόσον λέει ότι του ''λιώνει'' το λάστιχο από τη θερμοκρασία που αναπτύσσει ΕΙΝΑΙ σίγουρα
καταλύτης και όχι μούφα όπως λες!![]()