Σελίδα 3 από 9 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 125

Θέμα: Αγορά και κρίση... πως να μην έχει;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harvester
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Να συμπληρωσω μαζι με τον γκαμικουλα φιλο απο πανω, πρωτοι απ'ολους που πρεπει να καταλαβουν το ζορι που τραβαει η αγορα και το εμποριο γενικοτερα ειναι οι ιδιοκτητες καταστηματων.

Ο δικος μου περσυ επαιρνε 645 ευρω τον μηνα και φετος 535 , του ειπα η το κατεβαζεις η παω σε πιο φθηνο.

Αυτο ειναι το βασικο προβλημα στα μαγαζια σημερα, ιδιο προιον σε διαφορετικο(ακριβοτερο-φθηνοτερο νοικι) μαγαζι σημαινει διαφορετικη τιμη.

:ZZZ:
    να ηταν μονο αυτο.
    οι λογαριασμοι της δεη ειναι εξωφρενικοι.
    παντως στο τεβε ειχα μειωση 38 ευρω

α ενοικιο πληρωνω φιλικη τιμη 1500 ευρω

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
    να ηταν μονο αυτο.
    οι λογαριασμοι της δεη ειναι εξωφρενικοι.
    παντως στο τεβε ειχα μειωση 38 ευρω

α ενοικιο πληρωνω φιλικη τιμη 1500 ευρω
    Το μέσο μηνιαίο εισόδημά σου δε μας είπες.. Και αν αυτό είναι πάνω από 1200 ευρώ, να μας δικαιολογήσεις τι ακριβώς είναι αυτό που κάνεις εσύ παραπάνω από τον υπάλληλό σου, που παίρνει 700.
    Από πρατήριο του Λαναρά για υπαλλήλους της εταιρίας, τα φούτερ Nike, adidas, nautica και άλλες "βαράτε βιολιτζήδες" μάρκες, είχαν 8 ευρώ! Αυτά που στο μαγαζί φτάνουν τα 119, όπως είπε ο φίλος πιο πάνω! Οπότε μη μου λέτε για 300% και 400%.... 2000% κέρδος, μπορεί. Και σταματήστε να κλαίγεστε (όσοι είστε μεσ' στο χορό) για τα ενοίκια. Αν είχατε μια πιο ορθολογική προσέγγιση όσον αφορά τις τιμές και το κέρδος που θεωρείτε λογικό πως πρέπει να αποκομίζετε, τα ενοίκια και τα δημοτικά τέλη, δε θα είχαν φτάσει ποτέ σε δυσθεώρητα ύψη. Με το να προσπαθείτε να υποβιβάσετε τις αγορές στο ebay λέγοντας πως παίρνουμε μαϊμούδες, δεν πείθετε κανέναν! Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του. Προσωπικά είμαι 100% ευχαριστημένος και ακόμη κι αν πέσω σε απατεώνα, τα χρήματα που θα μου φάει τα έχω βγάλει εκατό φορές, ψωνίζοντας απ'το ebay κι από ηλεκτρονικά καταστήματα της Αμερικής και της Ευρώπης!

Παλαιό μέλος
    Α, ναι...

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Εγώ πάντως παίδες από το ebay είμαι πολύ ευχαριστημένος, ότι έχω αγοράσει ήταν πάντα αυτό ακριβώς που περίμενα!! Έχει τύχει φορά που μου ήρθε σπασμένο προιόν...σε 1 εβδομάδα ήρθε άλλο καινούργιο με μηδέν δικά μου παραπάνω έξοδα. Μια άλλη φορά ήρθε χαλασμένο ένα προιόν, μου επέστρεψε ο πωλητής όλα μου τα λεφτά και τα μεταφορικά παρακαλώ!! Και μου λέτε για την εδώ συμπεριφορά των εμπόρων........Το αποκορύφωμα ήταν η τελευταία μου αγορά, μια συσκευή για την δουλειά μου - δύο για την ακρίβεια, η άλλη για συνάδελφο, ο οποίος εδώ στο Ελλαδιστάν την έβρισκε παρακαλώ 180 ευρώ χαριστική τιμή. Τις πήραμε από το ebay με 54 ευρώ την μία μαζί με τα μεταφορικά.......Όταν είδα την τιμή στο ebay αγόρασα και μια για μένα- καβάτζα!! και ρωτάω, πόσο την αγοράζει ο εδώ χονδρέμπορος???? 10-20 ευρώ?? και την πουλάει το ΛΑΜΟΓΙΟ 180?? Για μένα ebay κ πάλι ebay

Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Το μέσο μηνιαίο εισόδημά σου δε μας είπες.. Και αν αυτό είναι πάνω από 1200 ευρώ, να μας δικαιολογήσεις τι ακριβώς είναι αυτό που κάνεις εσύ παραπάνω από τον υπάλληλό σου, που παίρνει 700.
    Από πρατήριο του Λαναρά, για υπαλλήλους της εταιρίας. τα φούτερ Nike, adidas, nautica και άλλες "βαράτε βιολιτζήδες" μάρκες, είχαν 8 ευρώ! Αυτά που στο μαγαζί φτάνουν 119, όπως είπε ο φίλος πιο πάνω! Οπότε μη μου λέτε για 300 και 400%. 2000% κέρδος, μπορεί. Και σταματήστε να κλαίγεστε (όσοι είστε μεσ' στο χορό) για τα ενοίκια. Αν είχατε μια πιο ορθολογική προσέγγιση όσον αφορά τις τιμές και το κέρδος που θεωρείτε λογικό πως πρέπει να αποκομίζετε, τα ενοίκια και τα δημοτικά τέλη, δε θα είχαν φτάσει ποτέ σε δυσθεώρητα ύψη. Με το να προσπαθείτε να υποβιβάσετε τις αγορές στο ebay λέγοντας πως παίρνουμε μαϊμούδες, δεν πείθετε κανέναν! Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του. Προσωπικά είμαι 100% ευχαριστημένος και ακόμη κι αν πέσω σε απατεώνα, τα χρήματα που θα μου φάει τα έχω βγάλει εκατό φορές, ψωνίζοντας απ'το ebay κι από ηλεκτρονικά καταστήματα της Αμερικής και της Ευρώπης!
    πρωτον δεν εχω υπαλληλο
    δευτερον το μηνιαιο εισοδημα μου δεν σε αφορα.
    τριτον το αγχος που τραβαω καθε μηνα να μαζεψω τα εξοδα που ξεπερνουν τα 4000 ειναι το πολυ παραπανω ακομα και αν ειχα υπαλληλο με την ιδια και καλυτερη τχνικη καταρτιση απο εμενα.
    τις τιμες στα ενοικα τις ανεβασαν οι καφετεριες και οχι τα εμπορικα φιλε.
    τωρα για το ebay οπως ειπα ειναι ελαχιστα πραγματα που συμφερει να αγορασεις και μεσα σ'αυτα ειναι σχεδον ολα τα μοτοσυκλετιστικα.
    δεν νομιζω σε εκπτωσεις στην ελλαδα να βρεις ρουχο πανω απο το 30% που εχει στο ebay.
    αν λοιπον πληρωνες τελωνειο αυτο το 30% θα γινοταν 5%.
    εκτος αν μου λες οτι στην ευρωπη ειναι φτηνα τα πραγματα.
    εχω κανει γυρω στις 50 αγορες απο ebay αλλα περισσοτερο τις εκανα γιατι δεν εχω προσβαση σε στοκ ελληνικο.
    οπως και να εχει στην ελλαδα βρηκα χρ1000 με 300 ευρω.
    βρες μου το πιο φτηνο xr-1000 και ελα να συγκρινουμε τιμη να δουμε που ειναι το 200% κερδος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Το μέσο μηνιαίο εισόδημά σου δε μας είπες.. Και αν αυτό είναι πάνω από 1500 ευρώ, να μας δικαιολογήσεις τι ακριβώς είναι αυτό που κάνεις εσύ παραπάνω από τον υπάλληλό σου, που παίρνει 700.
    Από πρατήριο του Λαναρά, για υπαλλήλους της εταιρίας. τα φούτερ Nike, adidas, nautica και άλλες "βαράτε βιολιτζήδες" μάρκες, είχαν 8 ευρώ! Αυτά που στο μαγαζί φτάνουν 119, όπως είπε ο φίλος πιο πάνω! Οπότε μη μου λέτε για 300 και 400%. 2000% κέρδος, μπορεί. Και σταματήστε να κλαίγεστε (όσοι είστε μεσ' στο χορό) για τα ενοίκια. Αν είχατε μια πιο ορθολογική προσέγγιση όσον αφορά τις τιμές και το κέρδος που θεωρείτε λογικό πως πρέπει να αποκομίζετε, τα ενοίκια και τα δημοτικά τέλη, δε θα είχαν φτάσει ποτέ σε δυσθεώρητα ύψη. Με το να προσπαθείτε να υποβιβάσετε τις αγορές στο ebay λέγοντας πως παίρνουμε μαϊμούδες, δεν πείθετε κανέναν! Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του. Προσωπικά είμαι 100% ευχαριστημένος και ακόμη κι αν πέσω σε απατεώνα, τα χρήματα που θα μου φάει τα έχω βγάλει εκατό φορές, ψωνίζοντας απ'το ebay κι από ηλεκτρονικά καταστήματα της Αμερικής και της Ευρώπης!
    Συγνώμη που πετάγομαι αλλά μαζί με το εισόδημά του συνεισφέρει και στο δικό σου.
    Επείσης πληρώνει 700 ένα υπάλληλο που επείσης συνησφέρει στην οικονομία και στο εισόδημά σου.
    Και συγνώμη αλλά τα 1500 σου φαίνονται πολλά για άνθρωπο που έχει μαγαζί στην Ελλάδα?

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Το είπα και πριν..

Μαϊμούδες έχει παντού. Ακόμα και στην διπλανή γωνία στο μαγαζάκι που το δίνει φθηνά , φέρνοντας το απο άλλη χώρα και οχι μέσα απο την αντιπροσωπεία του.

Το παράδειγμα όμως με την Βουλγαρία είναι παντελώς ατυχές, καθώς μιλώντας ειδικά με το eBay έχει να κάνει με προσωπικές εμπειρίες και αγορές που τις έχουμε βιώσει όλοι και οχι με κάτι που ακούσαμε ή που μας είπανε.

Μαϊμούδες έχει σαφώς και στο eBay και προσωπικά έχω πάρει 1-2 ηλεκτρονικές ιστοριούλες , απο Hong Kong που πράγματι σε κανονική μάρκα είχε πάνω απο 150$ σε κανονική εταιρία των ΗΠΑ. Αλλά αυτό είναι κατά επιλογή όπου φαντάζομαι οτι μπορούμε όλοι να δούμε και να επιλέξουμε με την κοινή λογική.

Οπότε για παράδειγμα όταν πάμε να πάρουμε ενα αντικείμενο πραγματικής αξίας των 200 ευρώ και το βλέπουμε σε πώληση στα 10-20 ευρώ κάτι σίγουρα βρωμάει. Επίσης όταν το δίνει κάποιος χωρίς εγγυήσεις, χωρίς χαρτιά κοκ...πάλι κάτι συμβαίνει. Νομίζω οτι οι περισσότεροι γνωρίζουμε το πως και το τι να διαλέξουμε κρίνοντας το τι δίνουν. Δεν είναι δα και και όλα τα προϊόντα του eBay χτυπημένα και επιλεγμένα προς αγορές. Μόνο εκείνα που πραγματικά το αξίζουν και είναι εμφανές απο πολλούς παράγοντες.

Το μήνυμα πάντως είναι αυτό που ειπώθηκε. Σε κάθε περίπτωση οι έμποροι πρέπει να σταματήσουν να κερδοσκοπούν και να δώσουν τα αντικείμενα σε ενα λογικό κοστολόγιο. Δεν μπορεί να περιμένουν απο μια πώληση μόνο να βγάλουν τα έξοδα του μήνα τους.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Το είπα και πριν..

Μαϊμούδες έχει παντού. Ακόμα και στην διπλανή γωνία στο μαγαζάκι που το δίνει φθηνά , φέρνοντας το απο άλλη χώρα και οχι μέσα απο την αντιπροσωπεία του.

Το παράδειγμα όμως με την Βουλγαρία είναι παντελώς ατυχές, καθώς μιλώντας ειδικά με το eBay έχει να κάνει με προσωπικές εμπειρίες και αγορές που τις έχουμε βιώσει όλοι και οχι με κάτι που ακούσαμε ή που μας είπανε.

Μαϊμούδες έχει σαφώς και στο eBay και προσωπικά έχω πάρει 1-2 ηλεκτρονικές ιστοριούλες , απο Hong Kong που πράγματι σε κανονική μάρκα είχε πάνω απο 150$ σε κανονική εταιρία των ΗΠΑ. Αλλά αυτό είναι κατά επιλογή όπου φαντάζομαι οτι μπορούμε όλοι να δούμε και να επιλέξουμε με την κοινή λογική.

Οπότε για παράδειγμα όταν πάμε να πάρουμε ενα αντικείμενο πραγματικής αξίας των 200 ευρώ και το βλέπουμε σε πώληση στα 10-20 ευρώ κάτι σίγουρα βρωμάει. Επίσης όταν το δίνει κάποιος χωρίς εγγυήσεις, χωρίς χαρτιά κοκ...πάλι κάτι συμβαίνει. Νομίζω οτι οι περισσότεροι γνωρίζουμε το πως και το τι να διαλέξουμε κρίνοντας το τι δίνουν. Δεν είναι δα και και όλα τα προϊόντα του eBay χτυπημένα και επιλεγμένα προς αγορές. Μόνο εκείνα που πραγματικά το αξίζουν και είναι εμφανές απο πολλούς παράγοντες.

Το μήνυμα πάντως είναι αυτό που ειπώθηκε. Σε κάθε περίπτωση οι έμποροι πρέπει να σταματήσουν να κερδοσκοπούν και να δώσουν τα αντικείμενα σε ενα λογικό κοστολόγιο. Δεν μπορεί να περιμένουν απο μια πώληση μόνο να βγάλουν τα έξοδα του μήνα τους.

Gandalf
    σορυ που στο λεω αλλα μαλλον απο ελληνικο εμποριο εισαι ασχετος.
    καλο ειναι να γνωριζουμε πως εχουν τα πραγματα εδω και καμια 4ετια.
    πιο πανω ο zephyr σου ανεφερε οτι εχει κερδος 10 % στους υπολογιστες.
    εγω δουλευω με κερδος 12% στις φωτογραφικες μηχανες.
    τα ρουχαδικα δουλευουν 100 % αλλα με 4 υπαλληλους, τεραστια μαγαζια, φωτισμο ακομα και την νυχτα.
    και εκτος οτι τα εχεις ολα αυτα σου ερχεται και η εφορια στο τελος του χρονου και σου λεει θελεις να σου κανω ελενχο ή να πληρωσει νταβατζιλικι?
    οπως ξαναειπα πλεον στο ebay και με την ισοτιμια δολαριου ευρω ψιλα ειναι ελαχιστα τα πραγματα εκτος απο τα μεταχειρισμενα που αξιζει να ρισκαρεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Gandalf
    Και εφόσον ρε φίλε δεν υπάρξει δεύτερη πώληση αυτό το μήνα πώς θα βγεί ο άνθρωπος?
    Και επειδή είναι φανερό οτι ο κόσμος πλέον στην Ελλάδα δεν έχει χρήμα (και που να το βρεί άλλωστε?) όλα τα μικρά εμπορικά είναι τελειωμένα.
    Είτε υπάρχει ίντερνετ είτε όχι.
    Εξάλου τι σας κάνει να πιστεύεται οτι ο κόσμος έχει να αγοράσει κάτι απο το δίκτυο?
    Γιατί εάν βάλουμε νοίκι φως νερό τηλέφωνο κοινόχρηστα και κανα παιδικό σταθμό....

harvester.....

συνολικο κερδος τα ρουχαδικα ειναι 30-40% στο τελος αν ολα πανε καλα,,,,

τωρα εαν σε αφαιρέσω το στοκ ......... καταλαβαινεις για το τι μηλαμε.....3ο% το πολυ,,,,,,
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

τραβατε τελος του μηνα στα ταχυδρομειο που πληρωνουν τεβε τα αφεντικα και αν οι μισοι δεν εχουν παρει δανεικα τα ξαναλεμε.
    βεβαια τωρα θα πειτε αν δεν βγαινουν να κλεισουν.
    οσοι ειναι εξω απο τον χωρο πολλα τραγουδια λενε.
    αυτοι την στιγμη οι πιο καλοπληρωμενοι με μηδεν παραγωγικη εργασια ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι και ο στρατος και το κακο ειναι οτι τους πληρωνουμε ολοι οι υπαλοιποι.
    αλλα δεν ειδα να φωναζει κανεις για το ποσο κερδοσκοπικο ειναι καθηγητης να δουλευει 20 ωρες τη βδομαδα και να παιρνει 1500 ευρω.

Re: harvester.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
    συνολικο κερδος τα ρουχαδικα ειναι 30-40% στο τελος αν ολα πανε καλα,,,,

τωρα εαν σε αφαιρέσω το στοκ ......... καταλαβαινεις για το τι μηλαμε.....3ο% το πολυ,,,,,,
    εγω φιλε καταλαβαινω οι αλλοι που ειναι εξω απο τον χωρο δεν καταλαβαινουν.
    βλεπουν τα μοτοσυκλετιστικα που ο ανταγωνισμος αλλα και οι πελατες ειναι μικροι και νομιζουν οτι βγαζουν τα αντερα τους ολοι

Τελικά στις περιόδους κρίσης μόνο το τρόφιμο έχει σίγουρο μεροκάματο.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Ναι απο εμπόριο μπορεί να μην έχω ιδέα... εκείνο που έχω ιδέα έιναι πόσο κοστολογώ όμως υπηρεσίες, πόσα έχει η τσέπη μου και πόσα μπορώ να ξοδέψω.

Οπότε αυτά που μου λέτε εδώ είναι και ακούγονται σαν .. μπλα.. μπλα... μπλα..

Αν δεν βγαίνετε κύριοι ... ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ.. κάντε κάτι άλλο. Αλλά μην περιμένετε εις βάρος των άλλων να βγάλετε οτι θέλετε εσείς επειδή έχετε έξοδα 3-4-5.000 τον μήνα.

Δεν το θεωρώ λύση , το να μου πουλήσει κάποιος αντικείμενο 1000 ευρώ ενώ κάνει 600. Θα το πάρω απο εκεί που έχει 600.

Όσον αφορά τις μαϊμούδες...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ...

Είπα και πριν.. έχω αγοράσει δεκάδες πράγματα με εγγυήσεις κανονικότατα και με την ποιότητα που έχουν. Και με διαφορά σε αντικείμενα εώς και 60% απο εδώ. Οπότε οτι και να υποστηρίζεται .. το θέμα είναι ένα..

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.

Οπότε θα αγοράσει απο εκεί που θα έχει ποιότητα και πιο φτηνή τιμή και δεν πα να είναι απο οπου θέλει.

Οι υπόλοιποι έμποροι που μένουν στην παραπάνω άποψη, μπορούν να συνεχίσουν έτσι μέχρι να το κλείσουν.. με μαθηματική ακρίβεια και μετά να λένε οτι δεν αυτό και δεν εκείνο.

Btw.. οι φωτογραφικές είναι στα ηλεκτρονικά πλέον, άρα εχουν και αυτές χαμηλό κέρδος όπως και οι τηλεοράσεις κοκ...

Το στοκ που μου αναφέρατε, για να μην μαζεύετε δώστε το κόστος.... όπως το παίρνω και απο αλλού. Αλλιώς καθήστε πάνω του περιμένοντας πότε θα βγάλει κέρδος.

Αίντε γιατί νομίζετε οτι έχετε να κάνετε με θύματα και πάτε να μας πείτε οτι είναι κόκκινο αφού μυρίζει, το πιάνουμε και το βλέπουμε οτι είναι μαύρο...

Όπως θέλετε λοιπόν κάντε, για να κάνει και ο καταναλωτής αυτός που πιστεύει.. ποιός νομίζετε θα βγεί χαμένος;... σίγουρα και οι δύο , δεν διαφωνώ.. .αλλά ποιός θα το νιώσει πρώτος;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Τελικά στις περιόδους κρίσης μόνο το τρόφιμο έχει σίγουρο μεροκάματο.
    και τα φαρμακα

Σελίδα 3 από 9 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ktm 990 adv (γιατί να μην έχει δείκτη βενζίνης??)
    από johnny with lov στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2011, 16:39
  2. Πως να ΜΗΝ κάνετε burn out...
    από chr1s_86 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2011, 19:21
  3. Καποιος που να μην εχει πεσει
    από κβ7 στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο μήνυμα: 15/06/2009, 19:03
  4. Σεξ μετά μανίας... (ελπίζω να μην έχει ξαναμπεί)
    από alximistis στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2006, 13:18

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF