Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 45

Θέμα: Πλανήτης Γή... μετά απο 20 χρόνια;;;;

Παλαιό μέλος
    Είναι, επιεικώς, μέγιστη αφέλεια να θεωρούμε τον εαυτό μας αμέτοχο, να αποποιούμαστε των τεραστίων ευθυνών μας, να τις μετακυλίουμε στις κυβερνήσεις, στους πλούσιους, στις βιομηχανίες και στους εβραίους και να τις χρησιμοποιούμε παράλληλα σαν άλλοθι για να συνεχίσουμε να μολύνουμε ακατάσχετα και για να συνεχίσουμε να φοράμε τις παρωπίδες μας!
    Αν ήσουν μόνο εσύ που έκανες αλόγιστη κατανάλωση νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και ορυκτών καυσίμων, θα είχες ίσως δίκιο για τη μηδαμινή συνεισφορά σου στην κρίσιμη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης. Που πάλι, ακόμη κι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα έχανες κάθε δικαίωμα να μιλάς! Όταν κάνεις κάτι κατακριτέο, χάνεις κάθε δικαίωμα να το επισημαίνεις και να το κατηγορείς στους άλλους, που κάνουν το ίδιο ακριβώς, ακόμη κι αν τα μεγέθη δεν είναι ίδια!
    Για σκέψου όμως... Εσύ Χ 6,73 δις=??? Τι λες; Έχεις ή δεν έχεις ευθύνη; Συνεισφέρεις ή όχι στην καταστροφή του πλανήτη;

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    kerasaki...

ε και;... αυτό σημαίνει πως οτι αναγράφει και αναφέρει είναι λάθος;

Σαφώς και εγώ αμφισβητώ το "αγαθό των προθέσεων" του, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι αυτά που λέει δεν έχουν βάση. Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσω το ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Και η οικολογία έγινε καταναλωτικό ρεύμα και βοιομηχανία με σκοπό το κέρδος.
    Ανακυκλώνουμε δωρεάν για να εξασφαλίζονται στην βοιομηχανία οικονομικότερες πρώτες ύλες.
    Επιβαρυνόμαστε κόστος ανακύκλωσης στην αγορά προκειμένου να μείνει αλώβητο το κέρδος των εταιρειών.
    Επιδωτούμε τις ήπιες μορφές ενέργειας ώστε να κερδοσκοπήσουν οι πολυεθνικές.
    Νομίζω ότι καλύτερο απο όλα είναι η μείωση της κατανάλωσης αλλά δεν αρέσει σε καμιά εταιρεία αυτό οπότε δεν νομίζω να το ακούσουμε ποτέ.

Παλαιό μέλος
    Σωστά! Ξέχασα σε ποιο target audience μιλάμε.
    (Περίμενε να πιάσω την κατάλληλη σκυλάδικη έκφραση και να βάλω Πανταζή)

Ώωωωχου μωρ' αδερφέ... Τι με λες τώρα; Εδώ αυτοί έχουν γεμίσει τον κόσμο σκατά, έχουν κάψει και τα δέντρα στον κήπο του σπιτιού τους. Οι βιομηχανίες, οι κυβερνήσεις, ο Μπους, ο Καραμανλής, ο Χατζηπετρής, όλοι τους έχουν καταστρέψει όλη τη γη! Και τώρα έρχονται να με πουν εμένα να μη σπαταλάω το νερό; Ή να μην παγαίνω με το μερκεντέκ στο μπακάλη; Ρε δε γαμιέ λέω 'γω; Άασε με απ' εκεί χάμου, που εγώ θα σώσω τον πλανήτη. Εγώ; Εγώ δεν! Δεν τα χάφτω εγώ αυτά τα κουραφέξαλα για να κονομάν' οι άλλοι!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    kerasaki...

ε και;... αυτό σημαίνει πως οτι αναγράφει και αναφέρει είναι λάθος;

Σαφώς και εγώ αμφισβητώ το "αγαθό των προθέσεων" του, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι αυτά που λέει δεν έχουν βάση. Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσω το ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Gandalf
    Εγω θα το ελεγα υποκρισια, σαν να λεει ο Καραμανλης: Ενταξει....σας γαμησαμε αυτα τα χρονια....αλλα ΑΝ με ξαναψιφησετε ΘΑ τα φτιαξω ολα.

Σιγουρα δεν ειναι λαθος το ακουμε χροοονια απο διαφορους επιστημονες
    αν δεν αλλαξουμε ριζικα τον τροπο διαβιωσης μας σε αυτο τον πλανητη για μενα δεν υπαρχει σωτηρια, ειναι θεμα χρονου
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

Παλαιό μέλος
    Ωραία λοιπόν! Είναι υποκριτής ο Gore. Αυτά όμως που λέει, είναι σωστά, όπως κι εσύ παραδέχεσαι! Τι προτείνεις; Να συνεχίσουμε να μολύνουμε ακατάσχετα, για να τον εκδικηθούμε;

Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Ωραία λοιπόν! Είναι υποκριτής ο Gore. Αυτά όμως που λέει, είναι σωστά, όπως κι εσύ παραδέχεσαι! Τι προτείνεις; Να συνεχίσουμε να μολύνουμε ακατάσχετα, για να τον εκδικηθούμε;
    Φίλε μου δεν είναι δυνατόν να ανησυχεί κάποιος για τον πλανήτη και ταυτόχρονα να αλλάζει μηχανή κάθε 2-3 χρόνια αυτοκίνητο κάθε 5 και υπολογιστή κάθε εξάμηνο.
    Η τερατώδης μόλυνση και καταστροφή γίνεται απο την παραγωγή και όχι απο την χρήση.
    Κανένα αυτοκίνητο στην χρήσιμη ζωή του δεν καταναλώνει την ενέργεια που χρειάζεται για την παραγωγή του.
    Εκέι είναι η μόλυνση και η καταστροφή.
    Στα εργοστάσια της Αμερικής και την Κίνας και της Ινδίας.
    Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
    Τώρα αν βοηθάει στην ψυχολογία η ανακύκλωση συσκευασιών καλό είναι.
    Αλλά η ουσία βρίσκεται στην κατανάλωση.

Αν έχετε ώρα για διάβασμα εδώ είναι ένα σχετικό αρθράκι των 4Τ

http://library.techlink.gr/4t/articl...&article=12134

και τα στοιχεία που αναφέρει είναι εδώ http://www.cnwmr.com/nss-folder/automotiveenergy/

κάτω σε exelάκια. Πολύ ενδειαφέρον.

O Gore, έπιασε απλά το νόημα και το μέλλον της αγοράς.

Σε λίγα χρόνια και αφού συνεχίσουμε τον ωχαδερφισμό και αφου η κατάσταση γίνει ακόμα πιο άσχημη με πιο ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ κλπ κλπ. Θα ξυπνήσουμε απότομα απο τον λήθαργο.

Η πράσινη οικονομία-ανάπτυξη-παραγωγή θα γίνει must, θα γίνει υποχρεωτική και απαραίτητη με νόμους.

Όλοι όσοι σήμερα ρυπαίνουν το περιβάλλον, εταιρείες πάντα, οι ίδιες αύριο θα μας πουλήσουν έτοιμη την λύση. οικολογικότερη παραγωγή, νέες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση σε πολύ μεγάλο βαθμό, βιοδιασπόμενες συσκευασίες κλπ. Εννοείτε ότι όλα αυτά θα έχουν κόστος και εννοείτε ότι το κόστος θα περάσει στον τελικό καταναλωτή.

Αυτή ειναι η λύση στο πρόβλημα, μόλις το πρόβλημα γίνει οικονομικά προσοδοφόρο τότε θα αλλάξουν και νοοτροπίες οι εταιρείες. Και εμείς σαν ζωάκια θα αγοράσουμε τις λύσεις στο πρόβλημα του πλανήτη, ακριβότερα αλλά κυρίως με ήσυχη συνείδηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου έχουν αρχίσει να μελετάνε λύσεις όπως η ηλιακή ενέργεια. Υπάρχουν δεκάδες πλάνα για τεράστια πάρκα με φωτοβολταικά στοιχεία στην Αφρική και μεταφορά με υποθαλάσσια καλώδια στην Μάλτα-Ιταλία-Ευρώπη οικολογικής -οικονομικής-ηλιακής ενέργειας.

Απλά τρέχουν να προλάβουν το μοίρασμα της πίτας

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    O Gore, έπιασε απλά το νόημα και το μέλλον της αγοράς.

Σε λίγα χρόνια και αφού συνεχίσουμε τον ωχαδερφισμό και αφου η κατάσταση γίνει ακόμα πιο άσχημη με πιο ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ κλπ κλπ. Θα ξυπνήσουμε απότομα απο τον λήθαργο.

Η πράσινη οικονομία-ανάπτυξη-παραγωγή θα γίνει must, θα γίνει υποχρεωτική και απαραίτητη με νόμους.

Όλοι όσοι σήμερα ρυπαίνουν το περιβάλλον, εταιρείες πάντα, οι ίδιες αύριο θα μας πουλήσουν έτοιμη την λύση. οικολογικότερη παραγωγή, νέες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση σε πολύ μεγάλο βαθμό, βιοδιασπόμενες συσκευασίες κλπ. Εννοείτε ότι όλα αυτά θα έχουν κόστος και εννοείτε ότι το κόστος θα περάσει στον τελικό καταναλωτή.

Αυτή ειναι η λύση στο πρόβλημα, μόλις το πρόβλημα γίνει οικονομικά προσοδοφόρο τότε θα αλλάξουν και νοοτροπίες οι εταιρείες. Και εμείς σαν ζωάκια θα αγοράσουμε τις λύσεις στο πρόβλημα του πλανήτη, ακριβότερα αλλά κυρίως με ήσυχη συνείδηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου έχουν αρχίσει να μελετάνε λύσεις όπως η ηλιακή ενέργεια. Υπάρχουν δεκάδες πλάνα για τεράστια πάρκα με φωτοβολταικά στοιχεία στην Αφρική και μεταφορά με υποθαλάσσια καλώδια στην Μάλτα-Ιταλία-Ευρώπη οικολογικής -οικονομικής-ηλιακής ενέργειας.

Απλά τρέχουν να προλάβουν το μοίρασμα της πίτας

βεβαια το θεμα ειναι οτι οι 'πρασινες' μορφες ενεργειας μπορουν μονο να αποτελουν περιπου το 30% της παραγωγης σε ενα δικτυο, με την εξαιρεση της υδροηλεκτρικης. Δεν υπαρχει μια περιπτωση στο εκατομμυριο, να μην εξαπλωθει η πυρηνικη ενεργεια, στις επομενες δεκαετιες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    βεβαια το θεμα ειναι οτι οι 'πρασινες' μορφες ενεργειας μπορουν μονο να αποτελουν περιπου το 30% της παραγωγης σε ενα δικτυο, με την εξαιρεση της υδροηλεκτρικης. Δεν υπαρχει μια περιπτωση στο εκατομμυριο, να μην εξαπλωθει η πυρηνικη ενεργεια, στις επομενες δεκαετιες.
    Αυτό ισχύει μέχρι ένα βαθμό εφόσον λάβουμε υπ όψιν μας τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.
    Αλλά με τις τιμές των καυσίμων να καλπάζουν και τις τιμές του ηλεκτρικού να ακολουθούν ,η κατανάλωση θα μειωθεί δραματικά.Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν αποκλείεται να δούμε πολύ μεγάλη μείωση της απαιτούμενης ενέργειας.
    Και στο κάτω κάτω δεν είμαι υποχρεωμένος ρε αδελφέ να έχω το πυρηνικό εργοστάσιο στην γειτονιά μου για να φτιάχνει φτηνό αλουμινιο ο κάθε ματσωμένος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Αυτό ισχύει μέχρι ένα βαθμό εφόσον λάβουμε υπ όψιν μας τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.
    Αλλά με τις τιμές των καυσίμων να καλπάζουν και τις τιμές του ηλεκτρικού να ακολουθούν ,η κατανάλωση θα μειωθεί δραματικά.Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν αποκλείεται να δούμε πολύ μεγάλη μείωση της απαιτούμενης ενέργειας.
    Και στο κάτω κάτω δεν είμαι υποχρεωμένος ρε αδελφέ να έχω το πυρηνικό εργοστάσιο στην γειτονιά μου για να φτιάχνει φτηνό αλουμινιο ο κάθε ματσωμένος.
    Δεν εχει τοσο να κανει με τεχνολογια, οσο με θεμα σταθεροτητας δικτυου.
    Η πυρηνικη ενεργεια ειναι πιο πρασινη απο καθε αλλη μορφη παραγωγης μαζικης ενεργειας, με την εξαιρεση της υδροηλεκτρικης. Ειδικα αν την συγκρινεις με λιγνητη...

Παιδιά προιόντα είναι αυτά.
    Αν πουλάει καλά η πράσινη ενέργεια, θα την προωθήσουν σαν αγαθό.

Το ίδιο και η πυρηνική. Οι Ιταλοί έχου ήδη σχέδια για εργοστάσιο πυρηνικής ενέργεια στην Αλβανία. Οι Ρώσοι έχουν εκατομμύρια m2 σε στέπες να στήσουν όσα θέλουν.

Το θέμα είναι να ανέβει η τιμή και να γίνει προσοδοφόρα η παραγωγή τους. Όταν πιεστείς και άλλο θα το αγοράσεις, θα τα αγοράζουν τα κράτη, θα τις αγοράζουν οι επιχειρήσεις και θα στην περάσουν στην τελική τιμή και δεν θα μιλάς.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Δεν εχει τοσο να κανει με τεχνολογια, οσο με θεμα σταθεροτητας δικτυου.
    Η πυρηνικη ενεργεια ειναι πιο πρασινη απο καθε αλλη μορφη παραγωγης μαζικης ενεργειας, με την εξαιρεση της υδροηλεκτρικης. Ειδικα αν την συγκρινεις με λιγνητη...
    Εφόσον υπάρχουν αραπάδες πρόθυμοι να δεχθούν στο έδαφός τους το απεμπλουτισμένο ουράνιο και τα πυρηνικά απόβλητα ναι.
    Εφόσον στον πυρηνικό σταθμό ΔΕΝ εργάζονται Ελληνες ναι.
    Εφόσον δεν είναι σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων απο το σπίτι μου πάλι ναι.

Εάν σκεύτεσαι να αποθηκεύσεις τα απόβλητα όπως γίνεται στην Ευρώπη για τα επόμενα 1 δις χρόνια και να πληρώνεις Ελβετούς και αυστριακούς δισεκατομύρια ευρώ για τις αποθήκες τους επέτρεψέ μου να κόψω το ρεύμα απο το σπίτι μου καλύτερα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Εφόσον υπάρχουν αραπάδες πρόθυμοι να δεχθούν στο έδαφός τους το απεμπλουτισμένο ουράνιο και τα πυρηνικά απόβλητα ναι.
    Εφόσον στον πυρηνικό σταθμό ΔΕΝ εργάζονται Ελληνες ναι.
    Εφόσον δεν είναι σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων απο το σπίτι μου πάλι ναι.

Εάν σκεύτεσαι να αποθηκεύσεις τα απόβλητα όπως γίνεται στην Ευρώπη για τα επόμενα 1 δις χρόνια και να πληρώνεις Ελβετούς και αυστριακούς δισεκατομύρια ευρώ για τις αποθήκες τους επέτρεψέ μου να κόψω το ρεύμα απο το σπίτι μου καλύτερα.

Δεν ξερω αν και που διαφωνουμε. Το σιγουρο ειναι ο,τι η ενεργεια που φτανει στα σπιτια μας ειναι κλασμα της παραγωγης. Ακομα, τα πυρηνικα αποβλητα πολυ μεγαλου χρονου ημισιας ζωης, ειναι ελαχιστα, χωρανε σε μια βαλιτσα, ανα κυκλο ζωης εργοστασιου. Και σε καθε περιπτωση, κρινεις μια μεθοδο παραγωγης σε σχεση με καποια αλλη. Η πυρηνικη ενεργεια στην παρουσα παγκοσμια ενεργειακη κατασταση ειναι το μη χειρον, και απολυτα ασφαλης στη περιπτωση που τηρουνται οι προδιαγραφες.

Οσο για την αποθηκευση, ναι ειναι ενα προβλημα, αλλα απο την αλλη στην περιπτωση του λιγνητη κλπ, η 'αποθηκη' ειναι η ατμοσφαιρα. Ρωτα και αυτους που μενουν σε λιγοτερα απο 400κμ απο την πτολεμαιδα...

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Μετα απο 15 χρονια. ....
    από patelis στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2006, 14:50
  2. ΑΡΗΣ - Basket...τελικος μετά απο 20 σχεδόν χρόνια.
    από Gandalf dr685sm στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 05/05/2006, 08:25
  3. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2006, 22:51
  4. Η λειτουργία στην Αγιά Σοφιά μετά από 466 χρόνια !!!!
    από efialtis στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 11/01/2006, 13:58
  5. Έετσι θα ειμαστε μετα απο 50 χρονια!!!
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2003, 19:36

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF