Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 78

Θέμα: Πιθανή τρομοκρατική επίθεση στις 23-25/3;

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Azanka... μην τα βλέπεις μισά και όπως κοιτάνε να μας τα πλασσάρουν...

Στην Κυψέλη σαφώς ήταν κοινωνική αντίδραση ... ΑΡΧΙΚΑ.... μετά το μεσημέρι έγιναν επιθέσεις σε καταστήματα, με πέτρες και λοστούς. Τι σχέση έχει αυτό με τις αντιδράσεις για το πάρκο;

Το ίδιο ισχύει και για την επίθεση στην αίθουσα των μεταναστών που ανέφερες.

Και να το επαναλάβω και επιτέλους διαβάστε κάτι ολοκληρωμένα... Η αναρχία τι σημαίνει;...τα σπάω και τα ρημάζω;... Οι λεγόμενοι "αναρχικοί" δεν μπορούν να είναι προθάλαμος συνδεδεμένος , πιθανώς με ομάδες που κάνουν πιο οργανωμένα και μεθοδευμένα χτυπήματα , με το σκεπτικό της εσωτερικής τρομοκρατίας; ΞΕΚΟΛΑΤΕ... δείξτε μου ακριβώς σε ποιό σημείο η Αναρχία σημαίνει σπάσιμο/βία/καταστροφή και εγώ θα υποχωρήσω ζητώντας συγνώμη.

Έχετε συνδιάσει την τρομοκρατία με φαινόμενα τύπου Αλ Κάιντα και επιθέσεις βομβιστικές κτλ... τι σημαίνει όμως τρομοκρατία;...ποιός ο ορισμός της;...

Αν και δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς σαν όρος παρά μόνο σαν έννοια απο ΗΠΑ και Ε.Ε. το παρακάτω απεικονίζει στο περίπου την έννοια.

Terrorism could be the term characterizing the calculated use of violence (or the threat of violence) against civilians in order to attain goals that are political or religious or ideological in nature; this is done through intimidation or coercion or instilling fear)
    Inside Terrorism , G. Hoffman , published 2005.

Πείτε μου λοιπόν τώρα πως ακριβώς διαφέρει η ομαδική καταστροφή περιουσιών πολιτών , η απειλή προσωπικής ακεραιότητας πολιτών, κτλ... στο οτι εδώ αναφέρουμε εμείς ώς "αντιδραστικές επιθέσεις"; Γιατί προσωπικά δεν βλέπω την διαφορά.

MikeG... εγώ φίλε δεν έχω πρόβλημα με οτι και αν γίνει... το κείμενο το έβαλα για να γίνει πολιτισμένη συζήτηση αν αυτό είναι εφικτό όπως κάθε φορά.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    alximistis..

1)Δεν το κάνω.. αν δείς το κείμενο μου αναφέρομαι καθαρά σε οργανώσεις τύπου "επαναστατικού αγώνα" και οχι σε νεαρούς που τα σπάνε ... αν και αυτοί θα μπορούσε να είναι το "pool" για είσοδο τους στον χώρο της εσωτερικής τρομοκρατίας και των αντίστοιχων πυρήνων. Δεν ήταν τυχαία η ανακοίνωση απο το state dpt στις ΗΠΑ, σχετικά με τις αναταραχές του Δεκέμβρη και την μετέπειτα έξαρση πιθανών χτυπημάτων απο τρομοκρατικούς πυρήνες.

2) Δεν καταλαβαίνω την διαφορά... αναταραχή δεν είναι είδος τρομοκρατικού χτυπήματος; Δεν είναι μόνο οι βόμβες που προκαλούν τον φόβο και περνάνε μηνύματα... όποια δολιοφθορά υπό οργανωμένο καθεστώς και εκτέλεση μπορεί να έχει ίδια ίσως και καλύτερα αποτελέσματα.

3) Πρέπει να μπείς στο σκεπτικό της προπαγάνδας που κάποιοι θέλουν να περάσουν προς το κοινό, .... η ημερομηνία της Επανάστασης, μπορεί κάλλιστα να καλύψει και τις όποιες πράξεις τους με το σκεπτικό της "επανάστασης" τους. Το μήνυμα τους μάλιστα θα είχε ενίσχυση απο τη σημασία των ημερών αλλά και απο την συγκέντρωση βλεμάτων , λόγω πιθανής πρόσκλησης διπλωματών απο το εξωτερικό.. έιχε γίνει και πέρισυ πρόσκληση τους.

4) Απο που το βγάζεις αυτο σαν συμπερασμα;... οι κλοπές όπλων έγιναν μέσα σε διάστημα 1,5 μήνα, αφορούσαν περίστροφα αστυνομικών κτλ... Το οτι το θέμα χαρακτηρίστηκε και απο την ίδια την ΕΛ.ΑΣ και την αντιτρομοκρατική ώς ύποπτο.. δεν χωράει άλλου σχολιού.

5) Μάλλον κάνεις λάθος.. δεν χρειάζεται ιδιαίτερες να έχει κεφάλαια απο το εξωτερικό όπως ΑλΚάιντα... αρκούν και οι οργανωμένες κλοπές (υπάρχουν δεκάδες συνδυασμένα περιστατικά αν ανατρέξεις στο παρελθόν) , όπως και αρκετές πηγές απο όπου μπορούν να βρούν και οπλισμό και εφόδια για να κάνουν χτυπήματα... είτε με γκαζάκια είτε ακόμα και με αυτοσχέδιες βόμβες. Είναι πολύ πιο απλό απο όσο φαντάζεσαι και πολύ πιο εύκολο να οργανωθεί , ειδικά απο την στιγμή που δεν υπάρχει σε κάποια σημεία σωστός έλεγχος.

6) Μαθητικές παρελάσεις, άσυλο ιδρυμάτων, κτλ... δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο .. έχει ξαναγίνει. Εδώ έριξαν μπροστά σε κάμερες με ρουκέτα RPG στην πρεσβεία των ΗΠΑ , στον θυρεό.... όπου η περιοχή είναι φρούριο τόσο απο αστυνομικούς όσο και απο κάμερες. Σκέψου οτι οι δυνάμεις θα είναι συγκεντρωμένες στο κέντρο και οχι στις γύρω περιοχές.

Gandalf

1). ΟΚ ίσως εγώ να κατάλαβα λάθος δεν επιμένω. Αν και αυτό που λες για τους Αμερικανούς δεν είναι απόδειξη αυτού που λες. Το τι λένε οι Αμερικανοί ούτε θέσφατο αποτελεί ούτε νόμο αλλά πολύ περισσότερο δεν είναι "αθώο". Πάντα μα πάντα οι εκθέσεις των Αμερικανών είναι άσκηση πολιτικής.

2). ΟΧΙ! Η αναταραχή ΔΕΝ είναι είδος τρομοκρατικού χτυπήματος.

3). Δεν αντιλαμβάνομαι προσωπικά την ανάλυση που κάνεις για την προπαγάνδα και το σκεπτικό της αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είσαι λάθος. Ίσως εγώ να αδυνατώ.

4). Σε 1,5 μήνα μπούκαραν κάποιοι διαρρήκτες σε σπίτια. Δεν ήξεραν πάντα που έμπαιναν και "έπεσαν" πάνω στα όπλα. Για να έχουμε σύνδεση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κάποια από αυτά σε τρομοκρατική ενέργεια. Αλλιώς δεν λέει τίποτα. Αλλά πέραν του "πρέπει" αυτό που εγώ γνωρίζω είναι πως δεν υπάρχει σύνδεση. Ακόμα.

5). Δηλαδή τι λες; Να "χτυπήσουν" με δεκάδες γκαζάκια; Ε και ποιο το καινούργιο; Έχουμε μετρήσει 25 ή 27 σε μια βραδυά. Ποιο το δυνατό σε αυτό; Κι αν βάλουν και κανένα μέσα σε χώρο με καλή ηχώ εκεί να δεις πως θα ακουστεί. Εσύ αν κατάλαβα καλά μιλάς όμως για "γερό" χτύπημα. Δηλαδή είτε να περάσουν ας πούμε την ώρα της παρέλασης φορτωμένοι με γκαζάκια και να ξεκινήσουν να τα σκάνε είτε να το παίξουν κομάντο να τα τοποθετήσουν από την νύχτα στο κέντρο για να σκάσουν την άλλη μέρα; υπερβολικό. Σε μία αθήνα που θα είναι φίσκα στους αστυνομικούς αυτοί θα το παίζουν ΟΥΚ.

6). Πότε έχει ξαναγίνει ρε μάγε τι λες; Έχει ξαναγίνει σε εθνική εορτή; Μόνο πιο παλιά κάθε 4η /8 έβαζαν φωτιές νοσταλγοί του Μεταξά αλλά και αυτό εκτός του ότι δεν αποδείχτηκε ποτέ σταμάτησε. Τι το έκανες να βαράνε όποτε ναναι;

Τεσπα είναι σαφές ότι υπάρχει... διάσταση απόψεων για πολλοστή φορά αλλά προσωπικά όπως και άλλες φορές σε βρίσκω πολύ υπερβολικό και χρονικά άτοπο. Άνευ ειρωνίας ή κακίας
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    μα ακριβώς αυτή η [πολιτισμένη διάσταση απόψεων είναι το αλατοπίπερο του διαλόγου φίλε μου...

Για το 2 σε παραπέμπω στην απάντηση μου πιο πάνω στο τι περιέχει η έννοια τρομοκρατία. Ταραχές έχεις όταν είναι αντιδράσεις/επιθέσεις προς αστυνομία ή πολιτικούς εκπροσώπους... φερόμενους της εξουσίας δηλαδή. Η όποια επίθεση σε πολίτες και στις περιουσίες τους περνάει σε άλλη σφαίρα χαρακτηρισμού.

Για το 4... είναι στατιστικά πολύ δύσκολο να χτυπήσεις 8 διαφορετικά σπίτια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε τόσο διαφορετικές περιοχές (σε όλη την Αθήνα... και μόνο σε αυτήν!! ) που να είναι αστυνομικών. Όπως είπα και πριν... η ίδια η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική τα χαρακτήρισαν ύποπτα... έναντι στα συμφέροντα τους, όπου απλά θα τα έχωναν ώς συνήθως.. κάτω απο το χαλί.

Στο 5... δεν είναι μόνο η χρήση του όπλου ή το μέγεθος της έκρηξης αλλά το σημειολογικό του χτυπήματος... δεν θα είναι το ίδιο ας πούμε μια συντονισμένη επίθεση με γκαζάκια , με μια πιθανή έκρηξη... ΘΕΩΡΙΑ ΛΕΩ ΤΩΡΑ... σε αυτοκίνητο στο parking της Bουλής με τηλεχειριστήριο!!! Μην ξεχνάς οτι τα αυτοκίνητα εκεί εισερχόμενα δεν ελεγχονται απο κανένα.. είναι πολύ εύκολο αυτοκίνητο γραμματέα ή άλλου προσώπου (μη προστατευόμενου) να κουβαλήσει κάτι επικίνδυνο εκεί που θα πυροδοτηθεί την κατάλληλη στιγμή. Μην ξεχνάς και την βόμβα-ποδήλατο. Όσο ενισχυμένα και αν θα είναι τα μέτρα σε ανθρώπινο δυναμικό αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί εύκολα... και είναι μόνο μια θεωρία μου , έτσι;

Για το 6 επισόδεια κάθε 17/11 έχουμε παρόλο που και φύλαξη υπάρχει και μέτρα ασφαλείας. Σκέψου το παραπάνω εκτελεσμένο μόνο απο 1-2 άτομα που πολύ εύκολα μπορούν να χαθούν στο πλήθος εφόσον μιλάμε για κοντά στον χώρο της γιορτής ή για παραπάνω άτομα που μπορεί να κάνουν χρήση ασύλου σε διάφορα ιδρύματα αν τους κυνηγήσουν και εφόσον μιλάμε για συντονισμένα γκαζάκια όπως είπαμε.

Τώρα για το υπερβολικό και άτοπο... όπως είπα... μακάρι να είμαι και να γίνω και γραφικός αν θες.. σκέψου όμως και την περίπτωση να μην γίνω τελικά. Έτσι ρε παιδί μου .. σαν πιθανότητα, όπως το αναφέρω και στο αρχικό κείμενο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Gandalf να δεις κατι τρομοκρατες που υποσχονται 670e σε 10ωρο...

που χτυπανε καθημερινα και δεν ξεχωριζουν φυλλο ή ηλικια,

εχουν παντα την κυβερνηση με το πλευρο τους

...και κανουν την "Σεχτα" να μοιαζει παραμελημενο παραρτημα της ...Γαδα
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    Gandalf να δεις κατι τρομοκρατες που υποσχονται 670e σε 10ωρο...

που χτυπανε καθημερινα και δεν ξεχωριζουν φυλλο ή ηλικια,

εχουν παντα την κυβερνηση με το πλευρο τους

...και κανουν την "Σεχτα" να μοιαζει παραμελημενο παραρτημα της ...Γαδα
    Σωστος Με κατι τετοιες συζητησεις ξεχναμε τους "φιλους" Αγγλους και το πανεπιστημιακο ασυλο.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

το "άσυλο" (ότι εχει μείνει απο αυτό τέλος πάντων...), που κολάει;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    το "άσυλο" (ότι εχει μείνει απο αυτό τέλος πάντων...), που κολάει;
    Κολλαει με τους αγγλους της σκτλαντ γιαρντ
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Κολλαει με τους αγγλους της σκτλαντ γιαρντ

α, καλα....

(όλες οι απόψεις δεκτές, δε μπορώ να πω...)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

α, καλα....

(όλες οι απόψεις δεκτές, δε μπορώ να πω...)
    Αν εχω την αδεια σου για να εχω αποψη(οσο στραβη κι αν ειναι αυτη) τοτε πρεπει να το κοιταξεις με καποιον ειδικο.

Αν εχω την αδεια σου για να εχω αποψη(οσο στραβη κι αν ειναι αυτη) τοτε πρεπει να το κοιταξεις με καποιον ειδικο.
    ρε φίλε, κάνε μας τη χάρη, ειλικρινα

Κοιτα να ξεμπλέξεις τα στερεότυπα στο μυαλό σου και μετα κανε συστάσεις για ειδικούς και μη...

"Προχωράει ο κόσμος Χαρίλαεεε! "

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ρε φίλε, κάνε μας τη χάρη, ειλικρινα

Κοιτα να ξεμπλέξεις τα στερεότυπα στο μυαλό σου και μετα κανε συστάσεις για ειδικούς και μη...

"Προχωράει ο κόσμος Χαρίλαεεε! "

Φιλοι δεν ειμαστε.
    Οι χαρες τελος.
    Ασε να μικησει αλλος για στερεοτυπα.
    Εσυ συστασεις δεν κανεις συνεχεια?

Χρηστος λεγομαι,ο Χαριλαος πρεπει να σου εχει αφησει ανεξιτηλα σημαδια για να μας μπερδευεις.

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Azanka... μην τα βλέπεις μισά και όπως κοιτάνε να μας τα πλασσάρουν...

Στην Κυψέλη σαφώς ήταν κοινωνική αντίδραση ... ΑΡΧΙΚΑ.... μετά το μεσημέρι έγιναν επιθέσεις σε καταστήματα, με πέτρες και λοστούς. Τι σχέση έχει αυτό με τις αντιδράσεις για το πάρκο;

Το ίδιο ισχύει και για την επίθεση στην αίθουσα των μεταναστών που ανέφερες.Gandalf
    Μάλιστα... Εγώ τα βλέπω μίσα και "όπως πάνε να μας τα πλασσάρουν" (ποιοί άραγε; έχεις την καλοσύνη να μου πείς; ),
    ενώ εσύ τα βλέπεις ολοκληρωμένα...
    Επειδή όμως λές ανακρίβειες, δεν έγινε καμία επίθεση με λοστούς και πέτρες σε καταστήματα της Κυψέλης... Αντίθετα κλήθηκαν τα ΜΑΤ εναντίων άοπλων πολιτών που υπερασπίζονταν το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής και τις αποφάσεις της πολιτείας για απαγόρευση κοπής δέντρων (Δασαρχείο). Αυτό δεν είναι τρομοκρατία;

Και δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν λές ότι κάτι αντίστοιχο έγινε με την χειροβομβίδα στην Τσαμαδού...
    Ήταν κοινωνική αντίδραση ότι κάποιος πέταξε χειροβομβίδα σε κατάμεστη αίθουσα;!;

Χρηστος λεγομαι,ο Χαριλαος πρεπει να σου εχει αφησει ανεξιτηλα σημαδια για να μας μπερδευεις.

Δεν υπάρχει μόνο ένας Χαριλαος στην Ελλάδα...

http://www.youtube.com/watch?v=oN7La...eature=related

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Πιθανή τρομοκρατική επίθεση στις 23-25/3;

[Bomb ON] ΜπουΜ! [Spam OF]
    Accipere quam facere praestat injuriam

Wanted Dead Or Alive Το avatar του/της Egle
    Μπορει καποιος να μου δωσει ενα λογο υπαρξης του ασυλου???
    Let it roll baby R O L L . . . ! ! !

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Robin Hood, Αθήναιον, Πέμπτη 13/5 στις 23.00
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2010, 10:11
  2. Ironman 2, Παρασκευή 30/4 στις 23.00'
    από reinmeister στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο μήνυμα: 01/05/2010, 07:15
  3. Κρητικοί ! Πάμε Μπαλί την Κυριακή στις 23 ;