Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Εαν τον έχεις χτυπήσει στο πίσω φτερό τότε ετοιμάσου για συνυπαιτιότητα. Είναι πολύ πιθανό το δικαστήριο να σου βγάλει ενα ποσοστό έως και 70% συνυπαιτιότητα δική σου. Το ποσοστό εξαρτάται από τους μάρτυρες και φυσικά από το δικηγόρο σου. Πάντως για να μην σου λέω ψέματα και σου δίνω ψεύτικες ελπίδες εαν βγει συνυπαιτιότητα στο 30% δική σου 70% δική του να είσαι ευχαριστημένος. Το βλέπω πολύ πιθανό για 50-50 ή και περισσότερο δική σου. Πρέπει να επικεντρωθείς ώστε να αποδείξεις ότι α) δεν είχες υπερβολική ταχύτητα με την μηχανή β) έπεσες στοι πίσω μέρος του αυτοκινήτου λόγω του έλιγμού που έκανες για να αποφύγεις το αυτοκίνητο και δεν τα κατάφερες. Δηλαδή ότι θα χτυπούσες περίπου στο μέσον πχ του αυτοκινήτου και με τον ελιγμό χτύπησες στον πίσω προφυλακτήρα του. Αυτό έχει σχέση και με τα σχεδιαγράμματα της τροχαίας για το σημείο που βρέθηκαν χτυπημένα τα οχήματα, σημάδια από λάστιχα και φρένα κλπ. Αλλιώς το δικαστήριο μπορεί να δεχτεί ότι ο άλλος έλεγξε το δρόμο, σε είδε, και ήσουν αρκετά μακριά ώστε είχε το περιθώριο να περάσει εαν εσύ δεν έτρεχες με υπερβολική ταχύτητα. Αντίστοιχα δικαστήρια έχουν δικαιώσει έως και 100% αυτόν που πέρασε και θεώρησαν 100% υπεύθυνο αυτόν που έπεσε πάνω. Ελάχιστα έχουν δικαιώσει 100% κάποιον σαν και εσένα. Τα παραπάνω τα ξέρω από προσωπική εμπειρία και ψάξιμο μετά από ατύχημα με το αυτοκίνητο της αδελφής μου. Βέβαια ήταν αυτοκίνητο με αυτοκίνητο αλλά δεν έχει σημασία.
σωστο.
εμενα μου εβγαλαν 30% συνυπαιτιοτητα στο πρωτο δικαστηριο και ο αλλος ειχε κανει θετικη δηλωση.![]()