.........
.........
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
...ο καθενας εχει τον δρομο του...και εχει να παιξει τον ρολο του...
![]()
...που να στα λέω κύριε πρόεδρε!
Η όλη κατάσταση με το ξάδερφο με έχει κάνει να δω πολλά λάθη, να αναρωτηθώ για πολλά πράγματα...
Καθόμαστε και σκάμε γιατί δε μας έκατσε η γκόμενα-ος ή γιατί η μητέρα μας δε θυμάται που έβαλε το καλό μας μπλουζάκι ή γιατί χωρίσαμε ή αν το ΚΤΜ είναι καλύτερο, γιατί πήρε πάλι το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και αν το είχαν στήσει. Δε λέω ότι το καθένα δεν έχει το πόνο του ή τη στεναχώρια του. Ο καθένας μας βλέπει το πρόβλημα του τεράστιο, αλλά πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά αν είναι αυτά λόγοι για να πέφτουμε σε κατάθλιψη, να μαυρίζουμε τη ζωή μας και να μιζεριάζουμε... Πρέπει να αναρωτηθούμε τι έχουμε κάνει στη ζωή μας, που βαδίζουμε, τι αξίζει, να ζούμε τη κάθε μέρα σα τη τελευταία και να λέμε τις λέξεις Σ' ευχαριστώ και Σ΄αγαπώ εκεί που πρέπει....
Αγαπήστε τη ζωή σας και να τη σέβεστε, είναι πιο πολύτιμη απ' όσο νομίζετε!!!
Ε
Τρελοκοτσιδού..!!!!
Αχ ρε Ελενα (και παλι)...Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Πρέπει να αναρωτηθούμε τι έχουμε κάνει στη ζωή μας, που βαδίζουμε, τι αξίζει, να ζούμε τη κάθε μέρα σα τη τελευταία και να λέμε τις λέξεις Σ' ευχαριστώ και Σ΄αγαπώ εκεί που πρέπει....
Αγαπήστε τη ζωή σας και να τη σέβεστε, είναι πιο πολύτιμη απ' όσο νομίζετε!!!
Ε![]()
![]()
![]()
Δυστυχως ηρθε η ωρα να γραψω…
Συγχωρεστε με αλλα θα γραψω οπως μου βγαινει……….
Τηλ απο Ελενα.Παει καμποσος καιρος:Γιωργο ξερεις μωρε ο ξαδερφος μου εχει προβληματα με την υγεια του και θα ηθελα να τον κινητοποιησω λιγακι.,τι να του κανω?
Απαντησα οτι θα ηθελα να περασω να τον δω.Να δω τι προβληματα αντιμετωπιζει για να δωσω σωστες συμβουλες.Η απαντηση οτι ο ΓΙΑΝΝΗΣ εχει λευχαιμια σχεδον 4 χρονια και παλευει αλλα επηλθε ο mucor (μυκητας) με αποτελεσμα να χασει το δεξι του ματι και το κατω δεξι κοματι της σιαγονας,οτι εχει κανει μεταμοσχευση μυελου των οστων και οτι εχει μεινει σε ενα κραβατι 55 κιλα,με εκαναν πολυ περισσοτερο να θελω να δω (τον τοτε ασθενη και μετεπειτα φιλο μου) απο κοντα και να βοηθησω οσο πιο σωστα μπορουσα την περιπτωση του.
Η απαντηση της ελενας αρνητικη και με οτι στοιχεια ειχα συμβουλεψα ηπια παθητικη κινητοποιηση σε ολες τις αρθρωσεις τοτε.
Περασε λιγος καιρος και νεο τηλεφωνο απο την ελενα...
Γιωργο ο ξαδερφος χρειαζεται φυσικοθεραπειες.Αναλαμβανεις?
Απαντησα οτι θελω πριν απο οτιδηποτε να δω τον ξαδερφο της.Να ελεγξω και αν εχει νοημα να προσπαθησουμε για κατι,εγω ευχαριστως να το κανω.
Και ενα απογευματακι (σουρουπωνε μαλλον) πηγα απο τον ευαγγελισμο.Ανεβηκα πανω,3 δωματια πιο κει η Κουνεβα,10 δωματια πιο κει ο πατερας του Πατερα.Ο θανατος και η αρρωστια δεν κοιτανε τπτ (σκεφτηκα αλλη μια φορα κοντα στις τοσες και στα οσα εχω δει).
Μπηκα μεσα ετοιμος να αντιμετωπισω το οτιδηποτε.Βρηκα μια οικογενεια που οσο περνουσε ο καιρος δενομουνα μαζι τους γιατι αυτοι το επιτρεψανε.
Και εκει τοτε γνωρισα τον ΓΙΑΝΝΗ.Η κατασταση του δυσκολη αλλα ολα μας επιτρεπανε να προσπαθησουμε.Τον ελεγξα (και με ‘ελεγξε’ και αυτος,γιατρος γαρ).Ξεκινησαμε....
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ.................
Τι να πω για αυτο το παιδι....
14 χρονων μαστορας διπλα στον πατερα του στο συνεργειο.
Τελειωσε στη ρουμανια ιατρικη.Γυρισε.Πηγε φανταρος.Εδινε ΔΙΚΑΤΣΑ 2 χρονια και τον κοβανε (ο λογος ευνοητος).Μετα τον χτυπησε η λευχαιμια.Οταν το μαθανε στο ΔΙΚΑΤΣΑ θελανε να τον περασουνε ετσι.ΟΧΙ απαντησε.Θα περασω με την αξια μου και δε θα χρωσταω σε κανεναν χαρη τους ειπε.ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑΣ οπως μεχρι τον θανατο.Δεν επινε,δεν καπνιζε,δεν εκανε καταχρησεις.Ειχε μαυρη ζωνη με 1 νταν στο καρατε αλλα δεν ειχε πειραξει ποτε ουτε μυγα.Ναι..ηταν ευγενικη ψυχη.Αρχηγος της ελληνικης ομαδας ποδοσφαιρου στη ρουμανια και ενας απο μας.Ειχε μια αφρικα με την οποια εκανε βολτες μεχρι πριν 4 μηνες.Προλαβε να κανει και 3 χρονια ειδικοτητα στη Κερκυρα οπου ζουν οι αδερφες του και ο ξαδερφος του.
Οταν ξεκινησαν τα χοντρα προβληματα ειπε 2 κουβεντες:
1.Δεν θελω ταφη.Θελω αποτεφρωση.
2.Αν χασω και το αλλο μου ματι η αν χρειαστει για οποιονδηποτε λογο χειρουργειο στον εγκεφαλο μην το επιτρεψει κανεις.Καλυτερα να τελειωσω.
Και δεν τα ειπε επειδη λιγοψυχησε.Τα ειπε επειδη για αυτον η ζωη δεν ειχε καμια σημασια χωρις αξιοπρεπεια.Δεν τον ενοιαζε να χασει τη ζωη του.Την αξιπρεπεια του δεν ηθελε να χασει.
ΠΑΛΕΥΕ !!!!!!!!!!
Ξεκινησαμε καθε μερα μια ωρα κινησιοθεραπειας μαζι.Η χαρα του.Το εβλεπε σαν γυμναστικη και το εκανε οπως ηξερε.Μεθοδικα.Απολυτα.Και η βελτιωση ερχοτανε!!!
Επερνε δυναμη!Στηθηκε το κορμι του σιγα-σιγα.Μειωθηκανε οι δοσολογιες των φαρμακων!Θα νικησουμε του ειπα!Τα ελατωματα σου θα τα κανεις προτερηματα του ειπα!Το πιστευα!
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ !!!!!!ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ !!!!!
Τα δυσαρεστα νεα ηρθανε πριν μια βδομαδα περιπου.Ο μυκητας...εμεινε σε μια γαζα μεσα στη γναθο και επανεφοδευσε.Ηδη ειχε περασει στον εγκεφαλο.Οι νευροχειρουργοι σηκωσανε τα χερια ψηλα.Δεν παιρνει τπτ ειπανε.Καλυτερα ειπα.Οχι αλλη ταλαιπωρια σε αυτον τον ανθρωπο!Αρκει να ειναι γρηγορο!Αρκει να μην εχει πονο!Ευτυχως ακουστηκε η φωνη μου.
Περασα μια βδομαδα ζωντας σε ερωτηματα που δεν ξερω αν θα απαντηθουνε ποτε.Επρεπε να του το πουμε?Θα ηθελα εγω να το ξερω?Σκατα.............
Και ηρθε η Μ. Βδομαδα....
Μ. Δευτερα:Ξερωντας ηδη την ασχημη κατασταση καναμε κατατι ηπιοτερα.Εφυγα και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ηταν καλα (παρ ολο που το αναπνευστικο του ειχε υποτροπιασει).
Μ. Τριτη:Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ειναι καλυτερα και αφοτου εφυγα ενιωθε δυνατος!
Μ. Τεταρτη:πηγε στους γναθοχειρουργους και δεν καναμε.Τον αφησα να ξεκουραστει και ηλπιζα οτι την επομενη θα ητανε ολα οκ.
Μ. Πεμπτη:Περιμενω να μιλησω με τους δικους του για να μου πουνε πως ειναι ο ΓΙΑΝΝΗΣ και αναλογως να κανουμε η οχι.Το τηλεφωνο αποκαρδιωτικο...ο ΓΙΑΝΝΗΣ δεν ξυπναει με τπτ.Ειναι σε εναν μονιμο λιθαργο.
Εσβηνε και το καταλαβα.Η ελπιδα ειχε μεινει μεσα μου και αυτη λαβωμενη...
Επεσα για υπνο κατα τις 3 το βραδυ.Αν δεν καναμε το επομενο πρωι θα εφευγα για 3ημερο.Διαφορετικα θα καναμε και θα εφευγα μετα.6 το πρωι ξυπνησα απο εφιαλτες.Δεν ξερω γιατι,ο ΓΙΑΝΝΗΣ σκεφτηκα οταν πεταχτηκα απο το κρεβατι.Υπνος ανυσηχος.Κουραστικος.Σηκωθηκα,εφτιαξα καφε και περιμενα με ενα στομαχι φιογκο.
Μ. Παρασκευη:Μνμ απο την Ελενα:Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΘΑΝΕ..............
Πηρα τηλεφωνο.Εκεινη η ελπιδα που λεγαμε....
Τι εννοεις πεθανε?Ειναι κουρασμενος????(Ισως το πιο ηλιθιο πραμα που εχω ρωτησει στη ζωη μου.Ειναι δυνατον ρε μαλακα Γιωργο να ειπωθει η λεξη ταμπου σε μια τετοια περιπτωση?Και ομως ηθελα να ειναι κατι τετοιο...)
Η απαντηση απο μεσα απο το τηλ σταθερη.Εννοω αυτο που εγραψα.
Ερχομαι ειπα και εφυγα....
Νοσοκομειο.........Γενικη εφημερια.Ενας χαμος.10ος οροφος.Οδυρμος.Μπηκα στο δωματιο.1014 ητανε.Δεν θα το ξεχασω το νουμερο.Η μανα του εκλαιγε.Ο πατερας του κλαμα βουβο.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ εκει.Ανασκελα.Νικημενος.Νεκρος.Τα χασα....Δεν εκλαψα.Ουτε ενα δακρυ δεν εφυγε.Μεχρι και τωρα.Οχι για κανεναν αλλο λογο,αλλα γιατι αν κλαψω θα μειωσω τον αγωνα του.Ετσι το βλεπω εγω.Ειχε τοσα προβληματα και αντι να λυγιζει εδινε μια κουτουλια στα προβληματα του να τα παει πιο πισω.Κοντρες με τον θανατο σε ενα κρεβατι!Ποιος ειμαι εγω που θα τολμησω να απαξιωσω τετοιον αγωνα????
Και μετα απο ωρα...κι αλλο χαστουκι....Η μανα του με μια φωτογραφια του μεσα στα χερια της.Απο οταν ο ΓΙΑΝΝΗΣ ηταν καλα...Ελα Γιωργο μου να σου δειξω πως ηταν ο ΓΙΑΝΝΗΣ μου....Παγωσα....Οχι ρε πουστη τετοιο παιδι!!!!!!!Δεν ειχα δει ποτε τον ΓΙΑΝΝΗ οταν ηταν καλα.Ματια σπινθηροβολα.Βλεμα καθαρο.Παιδαρας.Ο θρηνος συνεχιζε και αυτες οι καμπανες βαραγανε μεσα στο κεφαλι μου....Ψελισα 5 κουβεντες στην οικογενεια του και εφυγα.Νικημενος και εγω.Με το κεφαλι κατω.
ΓΙΑΝΝΗ συγχωρεσε με αν σε ταλαιπωρησα (στο ειπα πολλες φορες αυτο το συγγνωμη).Συγγνωμη αν σου απεκρυψα την κρισιμη κατασταση σου αλλα το εκανα για καλο.Συγγνωμη που δεν τα καταφεραμε.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ......ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ......ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΦΙΛΕ...ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΦΙΛΕ........
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Κρίμα ρε γαμώτοΔιάβαζα μέρες τώρα τα γραπτά εδώ...φανταζόμουνα ότι τελικά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...Ας είναι καλά εκεί που είναι να κάνει ότι δεν πρόφτασε σε αυτή τη ζωή εδώ κάτω...Να τον θυμούνται με αγάπη όσοι τον λάτρεψαν.Ετσι θα ζεί για πάντα...ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ
![]()
Hay personas que nos hablan y ni las escuchamos...., Hay personas que nos hieren y no dejan ni cicatrizes...., Pero hay personas que simplemente aparecen en nuestra vida y nos marcan para siempre....., No hagas nada por obligacion ni por compromiso .....,Si no por amor !!!
Cuando una puerta se cierra,otra se abre...
NO CUENTES LOS ANOS, CUENTA LOS RECUERDOS!!!
τιποτα δεν μπορω να πω!
σκατα βουρκωσα γαμωτο.τι να πω,καλο ταξιδι γιαννη εκει που οπου και να πας.
σας εχω ολους εσας τους παγκοσμοιους καφετερειακιδες και της ευθειακιδες,αιντε μαθετε να μπαινετε σε καμια στροφη και τα λεμε μετα.
Κοριτσάρα μην κλαις για το νεκρό γιατί νεκρός δεν υπάρχει, όχι ακόμη. Δεν είναι κι η καταστολή μια μορφή; Ίσως. Αλλά μη λυγίζεις γιατί οι ασθενείς έχουν μια διορατικότητα μεγαλή. Μη λυγίζεις για να μην τον λυγίσεις. Να είσαι καλά. Να είμαστε όλοι καλά. Υγεια κι αγάπη.
Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...
Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
----------------------> τίποτα!!
σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο
ελευθερος πια..
ηρεμος
κουραγιο σε οσους μειναν πισω να συνεχισουν χωρις αυτον, παιρνοντας δυναμη απο τη δυναμη του
αντιο Γιαννη
![]()
τι λες μωρε?Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Κοριτσάρα μην κλαις για το νεκρό γιατί νεκρός δεν υπάρχει, όχι ακόμη. Δεν είναι κι η καταστολή μια μορφή; Ίσως. Αλλά μη λυγίζεις γιατί οι ασθενείς έχουν μια διορατικότητα μεγαλή. Μη λυγίζεις για να μην τον λυγίσεις. Να είσαι καλά. Να είμαστε όλοι καλά. Υγεια κι αγάπη.
διαβαζεις ή στον αερα γραφεις?
Απλά κρίμα...πολύ...
![]()
![]()
![]()
Αυτη την στιγμη ειμαι στον υπολογιστη και κανω η τουλαχιστον προσπαθω να κανω μονταζ.
Να παρω στιγμες, εικονες, συναισθηματα, και να τα βαλω σε τετοια σειρα και με τετοιο τροπο ωστε να δημιουργησω κατι νεο.Να εκβιασω το συναισθημα της λυπης της φιλιας της χαρας της προσμονης της εντασης.
Να παρω εικονες και να βγαλω συναισθημα απο το τιποτα η να αφαιρεσω το συναισθημα και να μεινουν απλα τα γεγονοτα.
Να γινω ενας μικρος θεος και να κανω ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μου να μοιαζουν σαν εγω να τα προκαλεσα.
Και μπροστα σε ολα αυτα που διαβασα ποσο φθηνη φαινεται αυτη η προσπαθεια...![]()
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?