Οκ αλλα τι γνώμη έχεις για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους???Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Είναι επικίνδυνο να συγχέουμε την θρησκεία ... ... η Πίστη.
Gandalf
Οκ αλλα τι γνώμη έχεις για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους???Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Είναι επικίνδυνο να συγχέουμε την θρησκεία ... ... η Πίστη.
Gandalf
....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.
καλά καλάΑρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Η απόφαση διενέργειας δημοψηφίσματος, δε συνεπάγεται με την απόφαση να διαχωριστεί η εκκλησία από το κράτος, αλλά μετακυλίει την ευθύνη λήψης μιας σημαντικής απόφασης στο λαό!
πές μας τώρα (ή μαλλον πείτε μας ΟΛΟΙ εσείς που βρίσκεστε πίσω από το πισί σου) την απόφαση αυτή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ποιός/ποιοί θα την πάρουν;
ή μάλλον τι ιδιότητα θα έχουν;
1. πολιτικοί
2. υδραυλικοί
3. ταξιτζήδες
4. εφοριακοί
5. κάτι άλλο;
έλα μπράβο...![]()
Μπα, κανένας από τους παραπάνω δε θα την πάρει..Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
καλά καλά
πές μας τώρα (ή μαλλον πείτε μας ΟΛΟΙ εσείς που βρίσκεστε πίσω από το πισί σου) την απόφαση αυτή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ποιός/ποιοί θα την πάρουν;
ή μάλλον τι ιδιότητα θα έχουν;
1. πολιτικοί
2. υδραυλικοί
3. ταξιτζήδες
4. εφοριακοί
5. κάτι άλλο;
έλα μπράβο...![]()
![]()
Εξάλλου όπως ειπώθηκε παραπάνω, το σχόλιό σου ήταν κομματικό! Επίσης όπως επίσης προείπα, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το να λάβεις μια απόφαση και τελείως διαφορετικό να μετακυλίσεις την ευθύνη λήψης μιας απόφασης στο λαό! Απέχουν έτη φωτός το ένα από το άλλο! Ακόμη περιμένουμε να μας πεις, ποιο κόμμα θεωρείς εσύ, κατά την αμιγώς προσωπική σου άποψη, πως πρέπει να ψηφίσουμε ώστε να λάβει οποιαδήποτε από τις δύο παραπάνω αποφάσεις (να μην ξανα-ματα-επαναλαμβανόμαστε);
Έλα μπράβο!![]()
Κλασική προσέγγιση απόπειρας διαστρέβλωσης του νοήματος με την τεχνική της απομόνωσης συγκεκριμένων στίχων.Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
............................
[Κατά Λουκά 14,26 ? Εάν έρθει κάποιος σε μένα και δεν μισεί τον πατέρα, την μητέρα και την γυναίκα του, τα παιδία του και τους αδελφούς και της αδερφές του και τον εαυτό του, αυτός δεν μπορεί να γίνει μαθητής μου.]
[κατά Ματθαίον 12,30 ? Οποίος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου, όποιος δεν πάει μαζί μου, σκορπίζεται ]
[ κατά Λουκά 19,26 ? Σας βεβαιώνω ότι σε αυτόν που έχει θα δοθεί επιπλέον, αλλά σε αυτόν που δεν έχει θα αφαιρεθεί και το λίγο που έχει . Όσο για τους εχθρούς μου, αυτούς που δε με θέλησαν για Βασιλεία τους, φέρτε τους εδώ και σφάξτε τους μπροστά μου.]
[κατά Ματθαίον 10,34 ?Μη νομίζεται ότι ήρθα (εγώ ο Ιησούς) να φέρω ειρήνη, αλλά σπαθί. Ήρθα για να διχάσω τον άνθρωπο με τον πατέρα του και την κόρη εναντίων της μητέρας και την νύφη κατά της πεθεράς . Και εχθροί του ανθρώπου θα είναι οι δικοί του .]
[Προς Εβραίους 9,22 ? Όλα σχεδόν, σύμφωνα με τον νόμο, με αίμα καθαρίζονται και χωρίς αιματοχυσίας δεν γίνεται συγχώρηση αμαρτιών]
[Προς θεσσαλονικείς 1,6 ? Πραγματικά είναι δίκαιο από τον Θεό να ανταποδίδουμε την θλίψη που μας έφεραν άλλοι]
[κατά Λουκά 21,22 ? Γιατί αυτές είναι ημέρες εκδίκησης, για να εκπληρωθούν, όλα όσα είναι γραμμένα. ]
[Κατά Ιωάννη 5,31 ? Εάν εγώ έδινα μαρτυρία για τον εαυτό μου, η μαρτυρία μου δεν θα ήταν αληθινή.]
[κατά Ματθαίο 16,23 ? και ο Ιησούς γύρισε και είπε στον Πέτρο : Φύγε από μπροστά μου, Σατανά ! Εσύ μου γίνεσαι εμπόδιο γιατί δεν σκέφτεσαι όπως θέλει ο θεός, αλλά όπως θέλουν οι άνθρωποι]
![]()
εντελως λαθος ο τροπος σκεψης σου.Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Κλασική προσέγγιση απόπειρας διαστρέβλωσης του νοήματος με την τεχνική της απομόνωσης συγκεκριμένων στίχων.![]()
The sickness
A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.
Ο σωστός τρόπος ποιος είναι; Η απομόνωση μιας σειράς μέσα σε ένα κείμενο πολλών σελίδων μέσα από την οποία θα βγάλουμε συμπέρασμα για ολόκληρο το βιβλίο; Ή ο χαρακτηρισμός άνευ επιχειρημάτων της απάντησής μου ως λανθασμένη;
δεν εχεις διαβασει την βιβλο απ'ο,τι φαινεταιΑρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Ο σωστός τρόπος ποιος είναι; Η απομόνωση μιας σειράς μέσα σε ένα κείμενο πολλών σελίδων μέσα από την οποία θα βγάλουμε συμπέρασμα για ολόκληρο το βιβλίο; Ή ο χαρακτηρισμός άνευ επιχειρημάτων της απάντησής μου ως λανθασμένη;αφου την διαβασεις(ολοκληρη),την καταλαβεις και την αναλυσεις,ελα να τα ξαναπουμε
![]()
συζητηση στον αερα δε θα κανω![]()
The sickness
:rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Μπα, κανένας από τους παραπάνω δε θα την πάρει..![]()
καλά άστο δεν πειράζει![]()
Στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα αναφερόμουν.Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
:rotflmao:
καλά άστο δεν πειράζει![]()
Αλλά έτσι μπράβο! Ασχολήσου με τίποτα που να σε παίρνει..![]()
Σε καμμια περιπτωση δεν μπορεις να βαλεις ολη την Καινη Διαθηκη μεσα σε συζητηση σε Φορουμ!Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Ο σωστός τρόπος ποιος είναι; Η απομόνωση μιας σειράς μέσα σε ένα κείμενο πολλών σελίδων μέσα από την οποία θα βγάλουμε συμπέρασμα για ολόκληρο το βιβλίο; Ή ο χαρακτηρισμός άνευ επιχειρημάτων της απάντησής μου ως λανθασμένη;
Δεν νομιζω πως ο σκοπος του φιλου μας (mikros boudas) ειναι να μας αποπροσανατολισει βαζοντας 10 εδαφια
Τουλαχιστον εκανε την την κινηση (που επικροτω) να μας αφησει μερικα εδαφια απο την ΔΙΑΘΗΚΗ που μας αφησε ο Θεος στην Γη...
Καποια εδαφια που οι περισσοτεροι δεν ερευνησαμε ποτε, γιατι ειμαστε τοσο τυφλοι απο πολιτικα θεματα που χανουμε πραγματικα νοηματα!!
Αν τωρα η κινηση παρουσιασης 10 εδαφιων της Καινης Διαθηκης ονομαζεται "Κλασική προσέγγιση απόπειρας διαστρέβλωσης του νοήματος με την τεχνική της απομόνωσης συγκεκριμένων στίχων" τοτε εισαι κολλημενος οτι ολοι πανε να σε βαλουν στο καλουπι των σκεψεων και αποφασεων τους!!
Σορρυ για τον τονο μου, αλλα ετσι ειναι!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Αλλά έτσι μπράβο! Ασχολήσου με τίποτα που να σε παίρνει..![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
καλέ εσύ βγάζεις τρελό γέλιο!
αλλά επειδή την έχεις δεί ανακριτής και κριτής των πάντων στην κουβέντα, δεν μας λες κι εσύ τις δικές σου θέσεις;
είσαι υπέρ ή κατά του διαχωρισμού εκκλησίας - κράτους;
αν είσαι υπέρ, πιστεύεις πως μια τέτοια απόφαση υπάρχει περίπτωση να την πάρει μια κυβέρνηση της ΝΔ (έστω κι αν πρόκειται για απόφαση διενέργειας δημοψηφίσματος);;;
όχι μόνο να κάνεις ερωτησούλες ε;![]()
Από που φαίνεται αυτό; Μήπως εσύ τη διάβασες και απομόνωσες τα συγκεκριμένα χωρία μόνος σου ή μήπως τα βρήκες έτοιμα σε κάποια από τις εκατοντάδες χιλιάδες αιρετικές ιστοσελίδες με υποχθόνιες φιλοδοξίες, που προσπαθούν να πείσουν αφελείς και ολιγόπιστους για τη "λανθασμένη" επιλογή τους;Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
δεν εχεις διαβασει την βιβλο απ'ο,τι φαινεταιαφου την διαβασεις(ολοκληρη),την καταλαβεις και την αναλυσεις,ελα να τα ξαναπουμε
![]()
συζητηση στον αερα δε θα κανω![]()
Είπα και στο blog μου ... ημιμάθεια...
Πιστεύω δεν σημαίνει υπακούω... αυτό έχει περάσει απο το κατηχητικό των θρησκειών.δλδ εσυ πιστευεις πως το συνολο των πιστων(δλδ εκκλησια οπως το εθεσες) πορευεται συμφωνα με οσα προσταζει στις 10 εντολες ο χριστιανικος θεος?για να ειναι καποιος πιστος,πρεπει να ακολουθει καποια μυστηρια.οπως ο χριστος βαφτιστηκε,ετσι πρεπει και οι χριστιανοι τωρα.για να μπορεσει καποιος να πιστεψει,πρεπει να μαθει δλδ να κατηχηθει στην εκαστοτε θρησκεια.να καταλαβει τι πρεσβευει και να την ακολουθησει αν θελει.αυτα λενε και οι γραφες βεβαια,οχι εγω.οριστε και μερικα δειγματα.σου ξαναλεω πως ο χριστιανισμος,δεν ειναι θρησκεια αγαπης αλλα προσταγων.ειναι πολεμος.η πνευματικοτητα του εχει εξαντληθει,οπως και ολων των θρησκειων που βασιζονται σε αυτον.γι αυτο και τα τοσα δογματα στον χριστιανισμο,οι τοσες αιρεσεις και η οι τοσες αντιφασεις στην ερμηνεια.γιατι δεν ελεγε κατι συγκεκριμενο,ελεγε πραγματα στο αερα,παραβολικα οπως ειναι ολα τα κειμενα του,και απλα περιμενε ο καθεανς να δωσεις το δικο του νοημα,να ταυτιστει και να πιστεψει.βριθει ομως αντιφασεων,αντιθεσεων και ανυποστατων επιχειρηματων...
Πιστεύω σημαίνει σέβομαι και αγαπάω.. αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του Χριστιανισμού κατά τον ίδιο που αναφέρεται και στα ίδια τα ευαγγέλια των Αποστόλων , όταν ερωτήθηκε ο Χριστός ποιές είναι οι σημαντικότερες κατά την γνώμη του εντολές...
Αγάπα πλησίον ώς εαυτόν ... και αγάπα και τίμησε τον Θεόν σου.
Ο Πιστός δεν περιμένει κανόνες να ακολουθήσει ούτε εντολές... ούτε φυσικά υποταγές και υπακκοές. Πιστεύει γιατί θέλει να το κάνει και σέβεται αυτό που Αγαπάει. Είτε άνθρωπο... είτε Ζώο... είτε τον εαυτό του,.... είτε τον Θεό του.
Αν θεωρείς οτι ο Χριστιανισμός είναι μόνο σταυροκοπήματα, υποκριτικές κωλοτούμπες σε εικονίσματα και απλά μια τυφλή υπακοή σε διδαχές ιερέων... μάλλον έχεις καταλάβει κάτι λάθος.
Για τα εδάφια που παρέθεσες ... να προσθέσεις και την οπτική της εποχής... καλό κάνει.
Σκέψου το λοιπόν με Ρωμαίους τριγύρω ώς διώκτες...
Σκέψου το οτι η συνοχή των πρώτων ανθρώπων του Χριστιανισμού έπαιζε ζωτικό ρόλο...
Σκέψου τις κοινωνικές αντιλήψεις της εποχής...
Και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα δείς και άλλα νοήματα στα εδάφια.
Δεν είναι φίλε μου "Πίστευε, και μη ερεύνα" ... αλλά "Πίστευε και μη, Ερεύνα"
Αν καταλάβεις αυτή την διαφορά , ίσως δείς κάτι και απο την δική μου άποψη.
Super_toto:
Απάντησα και πιο πάνω... η Εκκλησία δεν πρέπει να εφαρμόζει και να διδάσκει εξουσία.. μόνο Αγάπη. Δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά εκτός και αν θέλουν να γίνουν Φαρισαίοι και Γραμματείς όπως κάποιοι άλλοι στο παρελθόν.Οκ αλλα τι γνώμη έχεις για τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους???
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Αχ καλέ, ναι! Γελάσαμε πάλι!Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
καλέ εσύ βγάζεις τρελό γέλιο!
αλλά επειδή την έχεις δεί ανακριτής και κριτής των πάντων στην κουβέντα, δεν μας λες κι εσύ τις δικές σου θέσεις;
είσαι υπέρ ή κατά του διαχωρισμού εκκλησίας - κράτους;
αν είσαι υπέρ, πιστεύεις πως μια τέτοια απόφαση υπάρχει περίπτωση να την πάρει μια κυβέρνηση της ΝΔ (έστω κι αν πρόκειται για απόφαση διενέργειας δημοψηφίσματος);;;
όχι μόνο να κάνεις ερωτησούλες ε;![]()
Ήδη έχω απαντήσει στην ερώτηση που κάνεις, σε αντίθεση με εσένα που αποφεύγεις να απαντήσεις σε οτιδήποτε σε έχω ρωτήσει!
αυτη ειναι η δικη σου αποψη,η δικη σου κατηχηση προς τους πιστους αν θελεις.οι ιδιες οι γραφες λενε για εντολες και για ολα αυτα.το γεγονος της δικης σου ερμηνευσης,σε καθιστα υπευθυνο αιρεσης με βαση τις ιερες γραφες του χριστιανισμου και τις διδαχες τους χριστου,των προφητων και τους ιδιου του θεου...η βιβλος ειναι παραβολικη,τα εδαφια ειναι διαχρονικα οπως εχει πει και ο χριστος για την θρησκεια του...δεν εχει σημασια ποτε γραφτηκαν,ειναι αχρονικη η βιβλος και ο,τι λεει μεσαΑρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Είπα και στο blog μου ... ημιμάθεια...
Πιστεύω δεν σημαίνει υπακούω... αυτό έχει περάσει απο το κατηχητικό των θρησκειών.
Πιστεύω σημαίνει σέβομαι και αγαπάω.. αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του Χριστιανισμού κατά τον ίδιο που αναφέρεται και στα ίδια τα ευαγγέλια των Αποστόλων , όταν ερωτήθηκε ο Χριστός ποιές είναι οι σημαντικότερες κατά την γνώμη του εντολές...
Αγάπα πλησίον ώς εαυτόν ... και αγάπα και τίμησε τον Θεόν σου.
Ο Πιστός δεν περιμένει κανόνες να ακολουθήσει ούτε εντολές... ούτε φυσικά υποταγές και υπακκοές. Πιστεύει γιατί θέλει να το κάνει και σέβεται αυτό που Αγαπάει. Είτε άνθρωπο... είτε Ζώο... είτε τον εαυτό του,.... είτε τον Θεό του.
Αν θεωρείς οτι ο Χριστιανισμός είναι μόνο σταυροκοπήματα, υποκριτικές κωλοτούμπες σε εικονίσματα και απλά μια τυφλή υπακοή σε διδαχές ιερέων... μάλλον έχεις καταλάβει κάτι λάθος.
Για τα εδάφια που παρέθεσες ... να προσθέσεις και την οπτική της εποχής... καλό κάνει.
Σκέψου το λοιπόν με Ρωμαίους τριγύρω ώς διώκτες...
Σκέψου το οτι η συνοχή των πρώτων ανθρώπων του Χριστιανισμού έπαιζε ζωτικό ρόλο...
Σκέψου τις κοινωνικές αντιλήψεις της εποχής...
Και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι θα δείς και άλλα νοήματα στα εδάφια.
Δεν είναι φίλε μου "Πίστευε και ,μη ερεύνα" ... αλλά "Πίστευε και μη... Ερεύνα"
Αν καταλάβεις αυτή την διαφορά , ίσως δείς κάτι και απο την δική μου άποψη.
Super_toto:
Απάντησα και πιο πάνω... η Εκκλησία δεν πρέπει να εφαρμόζει και να διδάσκει εξουσία.. μόνο Αγάπη. Δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά εκτός και αν θέλουν να γίνουν Φαρισαίοι και Γραμματείς όπως κάποιοι άλλοι στο παρελθόν.
Gandalfο χριστος συνεχεια προσευχοταν,οι μαθητες το ιδιο,ολοι οι πιστοι πισω του το ιδιο γιατι εκεινος το ζητησε
![]()
The sickness