Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 34 από 34

Θέμα: Moto Gp Iapan 2009 & ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από pan_ski
    Για τον lorenzo το ξέραμε ότι έχει 1) το ταλέντο, και 2) το απόλυτο όπλο αυτή τη στιγμή, το yamaha, επομένως δε δημιουργεί τόσο μεγάλη έκπληξη. Η προσπέρασή του στον rossi στα φρένα ήταν όλα τα λεφτά!

O stoner έδειξε ότι οδηγεί ένα πολύ κακοστημένο μηχανάκι, στους πρώτους 5-7 γύρους δεν έστριβε με τίποτα αφού ήταν όλο wide με το μπροστινό του να μην πατάει καλά κάτω ενώ προς το τέλος η μηχανή έκανε 'pump' στην έξοδο, δεν μπορούσε να μπει στο γκάζι νωρίς (να τα βράσω τέτοια ηλεκτρονικά) και ο dovi τον άφηνε πίσω άνετα. Το πόσο κακοστημένο είναι το ducati αποδυκνείεται ακόμα μία φορά αφού ο melandri με δορυφορικό μηχανάκι πάει καλύτερα από ότι μπορούσε να πάει πέρσι με το εργοστασιακό ducati του. Μόνο όταν καταφέρνει και το στήνει ο stoner μπορεί να είναι ανταγωνιστικός διαφορετικά θα τον βλέπουμε εκτός βάθρου.
    pan_ski και φέτος σε βλέπω να πιστεύεις ότι ο Ρόσσι -8 φορές παγκόσμιος- με ένα "όπλο" όπως λες, ισοφαρίζεται από τον Στόνερ στα γυρολόγια με ένα "πολύ κακοστημένο" μηχανάκι όπως λες. Ειλικρινά το πιστεύεις αυτό; Γιατί αυτό λες παραπάνω. Παρατήρησες ότι και ο Ρόσσι είχε προβλήματα, ή ασχολιόσουν με το να δικαιολογήσεις την εμφάνιση του Στόνερ; Παρατήρησες ότι ο πιο γρήγορός του γύρος ήταν ο τελευταίος του ας πούμε; Ότι έχανε συνεχώς μπροστινά και πισινά, και ότι στο τέλος δηλώνει απλά "just not fast enough"?

Αν ειλικρινά πιστεύεις ότι το Ducati είναι χρέπι (πολύ κακοστημένο) τότε ο Στόνερ πίστεψε με θα μπορούσε να πάει σχεδόν σε όποια άλλη ομάδα ήθελε, και μιας και ξέρει τα πράγματα καλύτερα από εμένα και από εσένα, τον βλέπουμε μια χαρά να στρογγυλοκάθεται πάνω στο desmosedici για αρκετά χρόνια, και πόσα ακόμα δεν ξέρω. Το ducati είναι γαμώ τα μηχανάκια, αλλά για όποιον το καταφέρει, (προσωπική άποψη φυσικά). Το yamaha επίσης είναι γαμώ τα μηχανάκια, κι έχει ένα προσόν που το ducati δεν έχει και λέγεται rideability. Πέρα από αυτό πιστεύω ότι οι διαφορές τους είναι στα σημεία με άλλα + και άλλα - στο καθένα.

Πέρα από αυτό, πιστεύω ότι Στόνερ και Ρόσσι ακόμα -πέρα από μεμονωμένες πίστες- είναι ένα κλικ μπροστά από τους άλλους, απλώς δε τους φτάνουν 45 λεπτά δοκιμών για το κλικ, με 45 λεπτά η δήλωση του Ρόσσι πριν τον αγώνα σχετικά με την έκβασή του ήταν "Από τους πιο αβέβαιους αγώνες!" και είδαμε που αποδείχθηκε.

Προσβλέπω σε ωραία συζήτηση.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
    pan_ski και φέτος σε βλέπω να πιστεύεις ότι ο Ρόσσι -8 φορές παγκόσμιος- με ένα "όπλο" όπως λες, ισοφαρίζεται από τον Στόνερ στα γυρολόγια με ένα "πολύ κακοστημένο" μηχανάκι όπως λες. Ειλικρινά το πιστεύεις αυτό; Γιατί αυτό λες παραπάνω. Παρατήρησες ότι και ο Ρόσσι είχε προβλήματα, ή ασχολιόσουν με το να δικαιολογήσεις την εμφάνιση του Στόνερ; Παρατήρησες ότι ο πιο γρήγορός του γύρος ήταν ο τελευταίος του ας πούμε; Ότι έχανε συνεχώς μπροστινά και πισινά, και ότι στο τέλος δηλώνει απλά "just not fast enough"?
    Αυτό που είπα είναι ότι ο stoner στους πρώτους γύρους είχε θέματα στησίματος, ουσιαστικά μένει πίσω 5" και ΔΕΝ έχει τα ίδια γυρολόγια με τον rossi παρά μόνο στα μέσα με τέλος του αγώνα. Ο stoner συνήθως φεύγει μπροστά γιατί είναι επιθετικός και γρήγορος από την αρχή αλλά σε αυτό τον αγώνα στην αρχή ήταν προφανές ότι δεν είχε την ταχύτητα και τον προσπερνούσε ο ένας μετά τον άλλο. Όταν εγώ έγραψα για κακό στήσιμο δεν είχε βγει ο stoner να πει ότι ο λόγος που ήταν αργός στους πρώτους 5-7 γύρους ήταν οι δονήσεις στο μπροστινό φρένο και φοβόταν για πτώση στις στροφές. Δεν παρατήρησα αν είχε πρόβλημα ο rossi, υπέθεσα ότι έμεινε από λάστιχα και δε μπορούσε να πιέσει άλλο. Με το τι ασχολούμαι επέτρεψέ μου να είναι δικό μου θέμα. Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι πέρα για πέρα δίκαιο, δεν είπε κανείς ότι φταίει κάποιος τρίτος παράγοντας. Η μηχανή και το στήσιμό της είναι μέρος της εξίσωσης, άλλοτε σε βοηθάει και άλλοτε σου βάζει τρικλοποδιές.
    Αν ειλικρινά πιστεύεις ότι το Ducati είναι χρέπι (πολύ κακοστημένο) τότε ο Στόνερ πίστεψε με θα μπορούσε να πάει σχεδόν σε όποια άλλη ομάδα ήθελε, και μιας και ξέρει τα πράγματα καλύτερα από εμένα και από εσένα, τον βλέπουμε μια χαρά να στρογγυλοκάθεται πάνω στο desmosedici για αρκετά χρόνια, και πόσα ακόμα δεν ξέρω. Το ducati είναι γαμώ τα μηχανάκια, αλλά για όποιον το καταφέρει, (προσωπική άποψη φυσικά). Το yamaha επίσης είναι γαμώ τα μηχανάκια, κι έχει ένα προσόν που το ducati δεν έχει και λέγεται rideability. Πέρα από αυτό πιστεύω ότι οι διαφορές τους είναι στα σημεία με άλλα + και άλλα - στο καθένα.
    Το σίγουρο είναι ότι κανένας δεν έχει πάει γρήγορα με το ducati εκτός από τον stoner. Αυτό που έχει καταφέρει o stoner είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, επίτευγμα. Χρέπι δεν ξέρω αν είναι, κακοστημένη μηχανή πάντως είναι. Το γεγονός ότι μπορεί και είναι ανταγωνιστικός με τα ελαττώματά της σημαίνει για μένα δύο πράγματα: ότι προσαρμόζει την οδήγησή του και το στήσιμο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματά της και να ελαχιστοποιεί τα μειονεκτήματά της. Ο melandri πέρσι οδήγησε το GP8 με τα settings του stoner και είπε ότι η μηχανή δεν οδηγιέται και ζήτησε άμεσα αλλαγή. Το γεγονός ότι ο melandri φαίνεται να διακρίνεται με ένα περσινό δορυφορικό μηχανάκι της Kawasaki μας υπενθυμίζει πως 1) ένας καλός οδηγός με μία μέτρια μηχανή μπορεί να διακριθεί, και 2) ο melandri με μία ανταγωνιστικότερη μηχανή θα ήταν εκεί που ήταν πριν πάει στη ducati, δηλαδή να παίρνει κάποιες νίκες και βάθρα.
    Ο stoner είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος γιατί θεωρώ πως είναι εξαιρετικός οδηγός, αν και ακόμα υπολείπεται του rossi σε πείρα, πάνω σε μία μηχανή που είναι ανταγωνιστική στα χέρια του και μόνο αλλά αντικειμενικά σαν μηχανή δεν είναι επίπεδο κορυφής ακριβώς λόγω αυτών των ιδιοτροπιών. Αν ο stoner δεν είναι ευχαριστημένος με τη ducati θα σηκωθεί να φύγει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, αλλά προς το παρόν θεωρεί πως έχει ανταγωνιστικό πακέτο (και προφανώς έχει, αλλιώς δε θα έπαιρνε νίκες) και γι αυτό κάθεται. Το βασικό μειονέκτημα της ducati είναι ότι σε ορισμένες πίστες δε σετάρεται εύκολα, ενώ το yamaha είναι πιο ευέλικτο και έχει καλό base setting. Το ότι το Yamaha είναι το απόλυτο όπλο τα τελευταία δύο χρόνια δεν το λέω εγώ, δες τους βαθμούς που έχει μαζέψει και πες μου. Αυτό δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι το πρωτάθλημα το οφείλει ο rossi στη μηχανή! Το πήρε γιατί το άξιζε σαν οδηγός 100% όπως άξιζε και τα προηγούμενά του παρόλο που κάποιες χρονιές είχε αχτύπητες μηχανές (2 πρώτες χρονιές με το Honda- 4 stroke) όπως φυσικά το άξιζε και ο stoner το ‘07. Πάντα ο πρώτος παράγοντας είναι ο οδηγός και κρίμα που μερικοί αποπροσανατολίζουν την κουβέντα λέγοντας ότι ο τάδε κέρδισε λόγω μηχανής και όχι ικανοτήτων.
    Πέρα από αυτό, πιστεύω ότι Στόνερ και Ρόσσι ακόμα -πέρα από μεμονωμένες πίστες- είναι ένα κλικ μπροστά από τους άλλους, απλώς δε τους φτάνουν 45 λεπτά δοκιμών για το κλικ, με 45 λεπτά η δήλωση του Ρόσσι πριν τον αγώνα σχετικά με την έκβασή του ήταν "Από τους πιο αβέβαιους αγώνες!" και είδαμε που αποχείχθηκε.
    Προσβλέπω σε ωραία συζήτηση.
    Συμφωνώ ότι οι δύο τους είναι οι πιο ταλαντούχοι οδηγοί, μακάρι όμως να μοιραστούν οι νίκες σε 4-5 οδηγούς. Ο Lorenzo φαίνεται ιδιαίτερα απειλητικός αφού είναι από τις λίγες φορές που κάποιος με το ίδιο ακριβώς πακέτο με τον rossi καταφέρνει να τον περάσει. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε καλούς αγώνες χωρίς εγκαταλείψεις και χωρίς ατυχήματα

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos
    Όταν εγώ έγραψα για κακό στήσιμο δεν είχε βγει ο stoner να πει ότι ο λόγος που ήταν αργός στους πρώτους 5-7 γύρους ήταν οι δονήσεις στο μπροστινό φρένο και φοβόταν για πτώση στις στροφές.
    Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Στόνερ μετά τον αγώνα είναι να δηλώσει ενώ ακόμα ήταν πάνω στη μηχανή το πόσο έτρεμε η μηχανή κατά το φρενάρισμα, με την κάμερα να τον παίρνει και τους δημοσιογράφους να το σχολιάζουν live, πίστευα ότι θα το ήξερες.
    Δεν παρατήρησα αν είχε πρόβλημα ο rossi, υπέθεσα ότι έμεινε από λάστιχα και δε μπορούσε να πιέσει άλλο.
    Καλό είναι να ασχολούμαστε με όλους τους οδηγούς για να εξάγουμε πιο ορθά συγκριτικά συμπεράσματα. Βέβαια δε μπορούμε να διαθέτουμε απεριόριστο χρόνο στο motogp, αλλά τουλάχιστον τους πρωτοπόρους εύκολα μπορούμε να τους παρακολούθουμε.
    Με το τι ασχολούμαι επέτρεψέ μου να είναι δικό μου θέμα.
    Συγγνώμη αν θίχτηκες, παρασύρθηκα λίγο .

Παλαιό μέλος
    Καλό είναι να ασχολούμαστε με όλους τους οδηγούς για να εξάγουμε πιο ορθά συγκριτικά συμπεράσματα. Βέβαια δε μπορούμε να διαθέτουμε απεριόριστο χρόνο στο motogp, αλλά τουλάχιστον τους πρωτοπόρους εύκολα μπορούμε να τους παρακολούθουμε.
    παρεμπιπτόντως, το ίδιο θα έλεγα και για τον rossi, δηλαδή ότι φταίει κάτι με τη μηχανή του, αν γύριζε 1" πιο αργά από τους άλλους στην αρχή αφού όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Συγγνώμη αν θίχτηκες, παρασύρθηκα λίγο .
    no prob

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Moto gp 2009 αγωνες!!
    από fdTolis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2010, 09:43
  2. Ο Valentino Rossi ΠΡΒΤΑΘΛΗΤΗΣ Moto Gp 2009
    από AKIS BUSA στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 26/10/2009, 18:20
  3. Moto Gp Qatar 2009 & ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ