Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 33 από 33

Θέμα: Λαστιχα φορτηγών!!!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Greg61...

καταρχάς συγνώμη για το αργοπορημένο της απάντησης αλλά τώρα το είδα οτι απάντησες..

Ο αγράμματος οδηγός δεν υπάρχει σε φορτηγά... Γιατί πολύ απλά για να πάρει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης Δ.Χ. με ρυμουλκούμενο πρέπει να δώσει σε γραπτά και τεχνικά. Και αυτό να το κάνει ανά τακτό διάστημα ανανέωσης (χωρίς να είμαι σίγουρος ανά 5 χρόνια).

Που σημαίνει οτι τουλάχιστον γνωρίζει το σε τι κατάσταση είναι το όχημα που οδηγεί. Ακόμα και αν έχει λάστιχο με αναγόμωση (που είναι και εν μέρει παράνομο , έτσι; ).

α... και για την πρόβλεψη. Ναι... σαφώς και είναι καλό να προβλέπουμε απο εμπειρία κάποια πράγματα αλλά είναι 100% και απόλυτο οτι δεν τα προβλέπουμε όλα. Εδώ σε πίστες αγώνων και δεν μπορούν να το κάνουν. Πως ενας ΜΜΜ (μέσος μαλάκας μοτοσυκλετιστής) θα μπορέσει να το κάνει σε δημόσιο δρόμο με πολλαπλάσιους παράγοντες και στοιχεία σε αυτόν;

Stefi21... το οτι είναι μόνο οδηγός δεν τον απαλάσσει απο τις ευθύνες για την κατάσταση του οχήματος ,αφού αυτός οδηγεί στον δρόμο και αυτός θα είναι που θα κατηγορηθεί για πιθανό ατύχημα.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Τουρίστας Φωτογράφος Το avatar του/της Greg61
    MultiQuoting λοιπόν, για ν' απαντήσω ένα προς ένα σε όλα:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Greg61...

καταρχάς συγνώμη για το αργοπορημένο της απάντησης αλλά τώρα το είδα οτι απάντησες..
    Δέν τρέχει τίποτα. Κουβέντα να γίνεται κι ιδίως εποικοδομητική. Εφόσον εισέτι εκ των υπολοίπων χαρακτηρισθεί, τότε καθίσταται και ίσως διδακτική, άρα πιθανόν μελλοντικώς χρήσιμη.

Ο αγράμματος οδηγός δεν υπάρχει σε φορτηγά... Γιατί πολύ απλά για να πάρει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης Δ.Χ. με ρυμουλκούμενο πρέπει να δώσει σε γραπτά και τεχνικά.
    Πού το είδες αυτό;
    Είμαι κάτοχος επαγγελματικής αδείας οδηγήσεως Ε' Κατηγορίας απο το 1981. Ποτέ δέν μου χρειάσθηκαν οι γραμματικές μου γνώσεις ούτε για την αρχική χορήγηση, ούτε για την ανα πενταετία θεώρησή της για τήν οποία ουδέποτε χρειαζόταν επανεξέταση γνώσεων, παρά μόνο ιατρικές εξετάσεις.

Και αυτό να το κάνει ανά τακτό διάστημα ανανέωσης (χωρίς να είμαι σίγουρος ανά 5 χρόνια).
    Σου απάντησα παραπάνω. Ισχύει το αυτό.

Που σημαίνει οτι τουλάχιστον γνωρίζει το σε τι κατάσταση είναι το όχημα που οδηγεί. Ακόμα και αν έχει λάστιχο με αναγόμωση (που είναι και εν μέρει παράνομο , έτσι; ).
    Βάλτε λοιπόν (οι υπόλοιποι, όσοι έχετε ώτα ακούειν...) καλά στη βάση δεδομένων του μυαλού σας κι ανακτηθησόμενα εις πρώτην ζήτησιν τα εξής:

Ο επαγγελματίας οδηγός φορτηγού:
    - Γνωρίζει / αισθάνεται πολύ καλά την εν γένει κατάσταση του οχήματος που οδηγεί, αλλά... μέχρις εκεί.
    - Μπορεί να το ελέγξει αρίστως / πλήρως υπο τις συνήθεις συνθήκες και προδιαγραφές λειτουργίας αλλά... μέχρις εκεί.
    - Γνωρίζει πολύ καλά τους τροχούς στους οποίους το όχημα φέρει αναγόμωση αλλά... μέχρις εκεί.
    - Επί υπάρξεως προβληματικής εξ εργοστασίου αναγομώσεως, έστω κι εντελώς "φρέσκιας" και μή εισέτι χρησιμοποιηθείσης, τόσον ο μισθωτός οδηγός όσον και ο ιδιοκτήτης του οχήματος, απλά ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ και δέν δύναται να το γνωρίζει.

Παράνομη η αναγόμωση; Πόθεν προκύπτει αυτό;
    Είναι δλδ (ή βαφτίσαμε εμείς εδώ στο ελλάντα (*) ) παράνομη μιά χρονία πρακτική εφαρμοζόμενη παγκοσμίως;
    Παρανομούν δλδ όλες οι λαστιχοβιομηχανίες κι οι εξωτερικοί συνεργάτες τους ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ;
    Απο πού ρε παιδιά; Να το μάθω κι εγώ, καθότι μ' ενδιαφέρει "τα μάλλα"...

( * ) [Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο, κάποιοι να νομίζουν οτι το χρονίως και παγκοσμίως δεδομένο γεγονός της αναγόμωσης, το απονομιμοποίησαν ή θα το απονομιμοποιήσουν "στα πεζοδρόμια". Άλλωστε, μόνο στην Δημοκρατική κι αηδιαστικώς ανεκτική, -τρομάρα μας-, Ελλάδα υπάρχει Αργηγός Κοινοβουλευτικού Κόμματος διατρανώνων οτι, "Όποιο νόμο και να ψηφίσει η Βουλή, εμείς θα τον καταργήσουμε στο πεζοδρόμιο".
    Μόνο εδώ ανεχόμαστε αρχηγό κόμματος να δηλώνει οτι, στο όνομα της -κατ' αυτόν νομιζομένης ως- Δημοκρατίας, καταλύει/καταργεί το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, τής Χώρας μας δηλαδή, χωρίς ν' αντιδρούμε.

Όπως και νά'χει, περιμένετε πρώτα να καταργηθεί διεθνώς η χρήση αναγόμωσης ώστε, ν' απαγορευθεί κατόπιν η είσοδος ΚΑΙ στη χώρα μας φορτηγών με αναγομώσεις. Μέχρι τότε... να χαιρόμαστε τη χούντα των κόκκινων του πεζοδρομίου και των αγώνων, που μειοψηφικώς "κυβερνά" τη χώρα εδώ και τριανταπέντε χρόνια, πολεμώντας αυτούς που της έδωσαν το δικαίωμα να ζεί και να εκφράζεται και, πλήττοντας συνάμα, με μειοψηφικές φατριακές δυνάμεις, το σύνολο του πληθυσμού της χώρας ή των μεγάλων αστικών κέντρων. Διότι, στην κάθε επαρχιακή "Κολοπετεινίτσα" των 100 κατοίκων (τιμωμένη άλλως απείρως απο μένα προσωπικά) και πέριξ αυτής, δέν είδα οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και κλείσιμο δρόμων για τίποτα μέχρι σήμερα.]

α... και για την πρόβλεψη. Ναι... σαφώς και είναι καλό να προβλέπουμε απο εμπειρία κάποια πράγματα αλλά είναι 100% και απόλυτο οτι δεν τα προβλέπουμε όλα. Εδώ σε πίστες αγώνων και δεν μπορούν να το κάνουν. Πως ενας ΜΜΜ (μέσος μαλάκας μοτοσυκλετιστής) θα μπορέσει να το κάνει σε δημόσιο δρόμο με πολλαπλάσιους παράγοντες και στοιχεία σε αυτόν;
    "Το κάθε αρνάκι απ' το ποδαράκι του κρέμεται".
    Τρόπος υπάρχει: Το διάβασμα και η μελέτη των παθημάτων των άλλων, καθώς και οι απαντήσεις που οι παθόντες έλαβαν.
    Εν μέρει τον ανέλυσα πιό πάνω κι εγώ (εντάξει, ανέλυσα και κατέγραψα τη φόρμουλα που πάει "γάντι" σε μένα) .

Stefi21... το οτι είναι μόνο οδηγός δεν τον απαλάσσει απο τις ευθύνες για την κατάσταση του οχήματος ,αφού αυτός οδηγεί στον δρόμο και αυτός θα είναι που θα κατηγορηθεί για πιθανό ατύχημα.
    Θ' απαντήσω εμμέσως, με μιά αντερώτηση:

Δλδ, αυτό που σέ νοιάζει πρωτίστως ποιό είναι;
    1) Να κατηγορηθώ εγώ (ή ο "Χ" φορτηγατζής) για φόνο εξ αμελείας, όταν σε σκοτώσω απο σκάσιμο λάστιχου και να πάρουν οι οικείοι σου την αποζημίωση του θανάτου σου ή...
    2) Nα συνεχίσεις να ζείς χαρούμενος κάθε δίτροχο χιλιόμετρο;

Δέχεσαι ν' αναρτάς τη ζωή σου και τη συνέχειά της εκ της όποιας βλακείας ή αγνοίας ή κι αμελείας των υπολοίπων γύρω σου;

Εγώ διαφωνώ. Και σε μένα, μέχρι τώρα λειτούργησε ο τρόπος και οι παρατηρήσεις που έγραψα μέχρι σήμερα εδώ μέσα.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να ψάξει τα πόστς μου, άν κι αυτά αποτελούν ελάχιστο δείγμα του συνόλου της χρησιμότατης ύλης που υπάρχει στο φόρουμ αυτό επι του συγκεκριμένου.

Απλά θέλει ψάξιμο.

Και γιά όποιον αποφασίσει να ψάξει, μιά υπόδειξη: Αποφύγετε τα "κουτσομπολίστικα" που θα βγαίνουν μπροστά σας με την αναζήτηση, επικεντρωνόμενοι μόνο σ' αυτά που θεωρείτε χρήσιμα και διδακτικά. Υπάρχει πληθώρα ύλης και παραπομπών εδώ, στο φόρουμ αυτό!
    Όρεξη νά' χετε... Κόσκινο με ψιλή σίτα κι αρχίστε το κοσκίνισμα!

Καλή μελέτη!
    Πολλά, Καλά κι Ευχάριστα Χιλιόμετρα. Γρηγόρης Νάκος.

Ο παππούς με τη γριά.
    Συμφωνώ..
    Αν ο οδηγός αρνηθεί να οδηγήσει ένα φορτηγο σε κακή κατάσταση, ξέρετε που θα καταλήξει ?
    στην καλύτερη περίπτωση άνεργος..
    Αναγόμωση-παράνομη.... δεν το έχω ακούσει ποτέ..
    Εχω δει στην Εθνικη λάστιχο τέτοιο στη μέση του δρόμου..
    Ενας έπεσε πάνω του και έσπασε το ψυγείο του αυτοκινήτου του..
    Κίνδυνοι υπάρχουν πολλοί, ας προσπαθούμε να τους προβλέπουμε και να τους αποφεύγουμε..
    Να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας , αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς.

ΤDM 850.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Λαστιχα και συναγερμος για ΧΤ
    από nikos283 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2004, 08:04
  2. λαστιχα για cbr400-RR
    από PALADIN στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/02/2004, 17:29
  3. Τα φώτα σας.. (χωμάτινα λάστιχα)