Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 53

Θέμα: ΣΥΝΤΑΓΗ : Πώς φτιάχνεται ένα Ιδανικό φόρουμ σε μιά Ιδανική κοινωνία ;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macrozan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Costas KLE
    Να πληρώσω για να έχω δικαίωμα άποψης σε μια εικονική κοινωνία;
    αν θες να υπάρχει συνδρομή πρέπει να φτιάξεις λέσχη η οποία θα έχει καταστατικό το οποίο θα δέχεσαι για να μπεις σε αυτή

Αυτό εννοούσα με τα περί σωματείου που ανέφερα πιό πάνω, αλλά, τα νομικά ιντερνετικά θέματα δεν τα γνωρίζω καθόλου...

Όταν κάποιος-κάποιοι δημιουργούν ένα forum (μια εικονική κοινωνία δηλαδή που πίσω από τον υπολογιστή της μπορεί να βγάλει ότι χαρακτήρα θέλει) του δίνουν και την κατεύθυνση που θέλουν (στο ΚΚΕ θα το έλεγαν γραμμή και τις ενέργειες για να διατηρηθεί η γραμμή θα την έλεγαν καθοδήγηση) με τους κανόνες που θεσπίζουν και τα θέματα που αναρτούν , τώρα αν ο οποιοσδήποτε εσύ έχεις μια άλλη άποψη των πραγμάτων και αναρτά τα δικά του θέματα που διαφέρουν σε φιλοσοφία από αυτή των δημιουργών και ακόμα περισσότερο υπάρχουν και υποστηριχτές αυτής της άλλης άποψης τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε διάσπαση, γνώμη μου είναι πως αυτός που παρεκκλίνει της γραμμής πρέπει να φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες (γι αυτό και δεν θα έκανα πότε τον moderator πόσο μάλλον τον administrator σε ένα forum)

Διαφωνώ..Δεν ξέρω αν χρειάζονται 'γραμμές' στα φόρουμ.

Νομίζω ότι και εδώ που βρισκόμαστε, Η ΜΟΝΗ 'ΓΡΑΜΜΗ' ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΟΣΜΙΑ.

Διαφωνώ στο ότι πρέπει να υπάρχει δημοκρατία σε ένα forum το οποίο ανήκει σε κάποιους (αυτοί βάζουν τους όρους συμμετοχής αυτοί αποφασίζουν αν τους κάνει κάποιος να συνεχίσει να βρησκεται στην κοινονία τους, αν το forum άνηκε σε όλους τους χρήστες τότε ναι θα έπρεπε να υπάρχει δημοκρατία.
    Διαφωνώ, Κώστα μου.

Εμένα πάλι, μ'αρέσει η δημοκρατία παντού και πάντα.

Η άποψή μου είναι η εξής :

Ένα φόρουμ με πολλούς χρήστες είναι ένα ψυγείο με πολλά φαγητά.

Ένα φόρουμ με λίγους χρήστες είναι ένα ψυγείο με λίγα φαγητά.

Ένα άδειο φόρουμ είναι ένα άδειο ψυγείο.

Με άλλα λόγια, οι ιδιοκτήτες διαθέτουν το Ψυγείο.

Τα φαγιά, όμως, τα βάζουν τα μέλη.

Σαν ψιλο - συνιδιοκτησία μού φαίνεται αυτό ...

(και γι αυτό θα μού άρεσε να πληρώνω συνδρομή, ώστε τα τρέχοντα έξοδα να μην επιβαρύνουν μόνο μερικούς, αλλά όλους )

-------------------- Το avatar του/της jfx

Re: Re: Re: ΣΥΝΤΑΓΗ : Πώς φτιάχνεται ένα Ιδανικό φόρουμ σε μιά Ιδανική κοινωνία ;

Αρχικά δημιουργήθηκε από macrozan
    χμμμ ... λίαν ενδιαφέροντα τα επιχειρήματά σου ...

διατηρώ μόνο επιφυλάξεις γιά 'το σύστημα αξιολόγησης μελών' μήπως προκαλέσει ματαιοδοξία σε όλους μας και αρχίσουμε να λαϊκίζουμε
    υπάρχει κι άλλο ενα σύστημα το οποιο εφαρμόζεται κιολας , οχι με συν και πλην, το συστημα με τις ευχαριστίες...

Αν βρίσκω ενα ποστ σου χρήσιμο, παταω ενα κουμπάκι που υπαρχει απο κατω, και σου δινω ενα "thanks!" ας πούμε.

Διπλα απο το ονομα σου, φαινεται πόσες φορες σε εχουν ευχαριστήσει για τα ποστ σου και σε πόσα ποστ.

Το σύστημα αυτό λειτουργεί και στο forum του inout.gr, κοιταξε το!
    Η ουσιαστική του διαφορα με αυτο που λεω εγώ , είναι οτι δεν εχει αρνητικές ψήφους, κι οτι ψηφίζεις για το ποστ και οχι για το χρήστη.
    -------------------------------

Το σύστημα με τις ψήφους που περιέγραψα πολύ γενικά στο προηγουμενο ποστ, (αναλόγως και με τους κανονες με τους οποιους θα λειτουργει) δε νομιζω οτι εχει καποιο ουσιαστικό πρόβλημα καθώς θα λειτουργεί αθροιστικά... δηλαδή αν 1000 χρήστες λενε οτι αξίζουν τα ποστ μου για 8/10 και 10 λένε οτι αξίζουν για 3/10 δε θα επηρεασει και τοσο την αξιολογησή μου...
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macrozan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    ama δε την εφαρμοζουμε οι ιδιοι, ακομα και οταν ο αλλος δε την εφαρμοζει, δεν εχουμε δικαιομα να την επιζητουμε και να τη ζηταμε απο κανεναν...

πρωτα θα πρεπει να ξεκινησει απο εμας τους ιδιους, και μετα ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους...
    εμεις πρεπει να αλλαξουμε μυαλα, και οχι να περιμενουμε απο τους αλλους

και αυτο φυσικα ισχυει γενικα και παντου...
    +1,000,000

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    ama δε την εφαρμοζουμε οι ιδιοι, ακομα και οταν ο αλλος δε την εφαρμοζει, δεν εχουμε δικαιομα να την επιζητουμε και να τη ζηταμε απο κανεναν...

πρωτα θα πρεπει να ξεκινησει απο εμας τους ιδιους, και μετα ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους...
    εμεις πρεπει να αλλαξουμε μυαλα, και οχι να περιμενουμε απο τους αλλους

και αυτο φυσικα ισχυει γενικα και παντου...

Συμφωνώ μαζί σου ..........

Αν όλοι προσπαθούσαμε να είμαστε όσο μπορούμε καλύτεροι, τότε ίσως είχαμε μια καλύτερη κοινωνία!!!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Νομίζω ότι μερικοί δίνουν πολύ περισσότερο βάρος και σημασία σε ένα φόρουμ από ότι πρέπει .
    Ένα φόρουμ ΔΕΝ είναι και η κυβέρνηση της χώρας για να μας επηρεάζει και τόσο πολύ στην ζωή μας …..
    Εδώ έχουμε ένα φόρουμ μοτοσικλέτας …τίποτα παραπάνω
    Είναι τσάμπα , μπαίνεις οικειοθελώς ,βγαίνεις όποτε γουστάρεις …
    Οι κανόνες του είναι απλοί και εύκολοι… δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλούς κανόνες στοιχειώδους ευγένειας
    Είναι φτιαγμένο από μια παρέα που σιγά –σιγά μεγάλωσε και μεγαλώνει.
    Το μόνο τους «έσοδο» είναι η ικανοποίηση ότι ξεκίνησαν ένα φόρουμ 5-10 άνθρωποι και τώρα είναι 10δεσ χιλιάδες…
    Έχω συμμετάσχει και συμμετέχω σε αρκετά φόρουμ….
    Το moto.gr είναι το 3 φόρουμ μοτοσικλέτας που συμμετάσχω.
    Το θεωρώ το ποιο «ανοικτό» (να μην πω για τα άλλα….)

Τους admins και τους mods ΔΕΝ τους εκλέγουμε , ΔΕΝ τους πληρώνουμε .
    Μπορούμε να τους την λέμε αν κάτι νομίζουμε ότι δεν μας αρέσει ή μας έθιξε .
    Αν συνεχίζει να μην μας αρέσει ή μας θίγει …logoff και καλά να είμαστε…
    (το έκανα κι εγώ… 3- 4 μήνες δεν γούσταρα να γράφω στο moto.gr γιατί συγκεκριμένοι χρήστες ήταν προκλητικοί και ερειστικοί πέραν του δέοντος και πολλές φορές με την ανοχή των mods…)

τώρα έχω πέσει ξανά στην …. «πρέζα»

Re: ΣΥΝΤΑΓΗ : Πώς φτιάχνεται ένα Ιδανικό φόρουμ σε μιά Ιδανική κοινωνία ;

... Τα φόρουμ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ έχουν πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας.

ξεκινώντας λοιπόν απο το βασικό αξίωμα που έχει το θρεντ του macrozan, και επειδη πιστευω ότι θίγει και το υπάρχον φόρουμ, προτείνω να ψηφίσουμε εμείς οι υπόλοιποι χρήστες για το αν θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσει να υπαρχει το συγκεκριμένο θρεντ ή πρεπει να το φαει το σκοταδι αφού όχι μόνο δεν εξυπηρετει σε τίποτα άλλα προσβάλλει και την λειτουργία του ξεκινώντας με το παραπάνω αξίωμα.

Απλα και δημοκρατικά δηλαδή, ο λαός αποφασίζει

--------------------------------------------------------------------------------------

+1 για το μαυρο σκοταδι

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER

Re: Re: ΣΥΝΤΑΓΗ : Πώς φτιάχνεται ένα Ιδανικό φόρουμ σε μιά Ιδανική κοινωνία ;

Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
    .............+1 για το μαυρο σκοταδι
    +2
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook

Re: ΣΥΝΤΑΓΗ : Πώς φτιάχνεται ένα Ιδανικό φόρουμ σε μιά Ιδανική κοινωνία ;

edit....fuck it.....
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Re: Re: ΣΥΝΤΑΓΗ : Πώς φτιάχνεται ένα Ιδανικό φόρουμ σε μιά Ιδανική κοινωνία ;

Μιλώντας για αξιολόγηση:

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Νομίζω ότι μερικοί δίνουν πολύ περισσότερο βάρος και σημασία σε ένα φόρουμ από ότι πρέπει .
    Εδώ έχουμε ένα φόρουμ μοτοσικλέτας …τίποτα παραπάνω
    Είναι τσάμπα , μπαίνεις οικειοθελώς ,βγαίνεις όποτε γουστάρεις …
    Οι κανόνες του είναι απλοί και εύκολοι… δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλούς κανόνες στοιχειώδους ευγένειας
    Είναι φτιαγμένο από μια παρέα που σιγά –σιγά μεγάλωσε και μεγαλώνει.
    Τους admins και τους mods ΔΕΝ τους εκλέγουμε , ΔΕΝ τους πληρώνουμε .

Μπορούμε να τους την λέμε αν κάτι νομίζουμε ότι δεν μας αρέσει ή μας έθιξε .
    Αν συνεχίζει να μην μας αρέσει ή μας θίγει …logoff και καλά να είμαστε…

[B]ξεκινώντας λοιπόν απο το βασικό αξίωμα που έχει το θρεντ του macrozan, και επειδη πιστευω ότι θίγει και το υπάρχον φόρουμ, προτείνω να ψηφίσουμε εμείς οι υπόλοιποι χρήστες για το αν θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσει να υπαρχει το συγκεκριμένο θρεντ ή πρεπει να το φαει το σκοταδι αφού όχι μόνο δεν εξυπηρετει σε τίποτα άλλα προσβάλλει και την λειτουργία του ξεκινώντας με το παραπάνω

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    ΘΕΜΑ : Πώς φτιάχνεται ένα ΙΔΑΝΙΚΟ φόρουμ σε μιά ΙΔΑΝΙΚΗ κοινωνία ;

ΕΡΩΤΗΣΗ : Γιατί, τί έχουν τα υπάρχοντα ;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τα φόρουμ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ έχουν πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας.

........
    Βρίσκω εξαιρετικά αφελή την αξιωματική παραδοχή ότι η δημοκρατία είναι ο σωστός τρόπος για την διαχείριση ενός φόρουμ (η γενικά μιας δικτυακής κοινότητας).

Ο άυλος κόσμος μέσα στον οποίο ζει και αναπτύσσεται ένα "φόρουμ" (και κάθε άλλη μορφή δικτυακής συλλογικότητας) δεν έχει τους ίδιους περιορισμούς και τα ίδια χαρακτηριστικά που συναντά κανείς στον φυσικό κόσμο---με σημαντικότερη διαφορά ότι το άυλο δεν χαρακτηρίζεται από την σπανιότητα (των όποιων αγαθών) αλλά από την αφθονία. Εξαιτίας αυτού η δημοκρατία είναι ένα από τα λιγότερο αποτελεσματικά και λιγότερο ταιριαστά συστήματα για την οργάνωση μιας τέτοιας κοινωνίας. Είναι αφελές να προσπαθούμε να μεταφυτέψουμε πολιτικές συμπεριφορές από έναν κόσμο σπανιότητας σε έναν κόσμο αφθονίας. Τα βασικά αξιώματα αλλάζουν και μαζί τους αλλάζει όλη η πολιτική συλλογιστική. Η πλήρης αυτοδιαχείριση, για παράδειγμα, είναι απολύτως εφικτή καθώς κάθε μορφής "εξουσία" (προσοχή στα εισαγωγικά) πηγάζει και περιχαρακώνεται αυστηρά και μόνο από την αυτόβουλη συγκατάθεση του συνόλου (και όχι της πλειοψηφίας) των εξουσιαζομένων. Οι ρόλοι σε μια τέτοιου τύπου κοινωνία δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκφράσεις αυτής της συγκατάθεσης. Ο macrozan είναι διαχειριστής επειδή τα μέλη του forum, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, τον δέχονται ως τέτοιο---αλλιώς δεν θα ήταν μέλη.

Για να το πω κι αλλιώς: Η δημοκρατία είναι ένα άκαμπτο, γραφειοκρατικό, βασισμένο στην αναγκαιότητα άσκησης βίας, γεμάτο άσχημους συμβιβασμούς σύστημα, εντελώς ακατάλληλο για τη διαχείριση μια δικτυακής κοινότητας.

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Οπουδήποτε υπάρχει σύνολο και κανόνες (δημοκρατία, φόρουμ, μοναρχία, ομάδα μπάσκετ) υπάρχει η αναγκαιότητα της βίας για την διατήρηση της τήρησης των κανόνων!!! Ακόμα και το ban είναι μια μορφή βίας για την συμμόρφωση κάποιου.

Το σύστημα που είναι καλύτερο για μια δικτυακή κοινότητα δεν το ξέρω αλλά αυτό που υπάρχει έχει κάποιο πρόβλημα????

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Re: Re: Re: ΣΥΝΤΑΓΗ : Πώς φτιάχνεται ένα Ιδανικό φόρουμ σε μιά Ιδανική κοινωνία ;

...

δεν το πιασες αλλα δεν πειραζει... ειρωνικα το εγραψα.

@ npat

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
    Ακόμα και το ban είναι μια μορφή βίας για την συμμόρφωση κάποιου.
    Το ban ΔΕΝ είναι άσκηση βιας, ούτε τιμωρία. Είναι το αξίωμα που ορίζει την κοινότητα. Η αποχώρηση από την κοινότητα, η ενσωμάτωση σε άλλη κοινότητα, η ίδρυση μιας νέας κοινότητας ΔΕΝ έχουν κόστος. Εξ' αιτίας αυτού οι όποιες φαινομενικά "πειθαρχικές ποινές" δεν είναι στην πραγματικότητα ούτε "πειθαρχικές", ούτε "ποινές" και τρόπος άσκησης βίας δεν υπάρχει. Οι κανόνες ενός συγκεκριμένου φόρουμ δεν είναι εξαναγκασμός, καθότι απλά οριοθετούν το σύνολο των μελών που αυτοβούλως τους δέχονται (δεν εξαναγκάζουν κανέναν να τους δεχτεί). Όποιους μα όποιους κανόνες θέλεις δέχεσαι και όποιοι τους γουστάρουν είναι μαζί σου---όλοι μαζί ορίζετε μια κοινότητα. Πήγαινε σε μια σύγχρονη δημοκρατία και πες "εγώ και αυτά παιδιά δεχόμαστε αυτούς τους κανόνες συνύπαρξης και όχι τους άλλους---νταραβέρια με άλλους δε θέλουμε..." και θα δεις την τεράστια διαφορά.

Re: Re: Re: Re: ΣΥΝΤΑΓΗ : Πώς φτιάχνεται ένα Ιδανικό φόρουμ σε μιά Ιδανική κοινωνία ;

δεν το πιασες αλλα δεν πειραζει... ειρωνικα το εγραψα.

@ npat
    Ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/09/2010, 22:23
  2. Πως θα ηταν η ζωη μας, αν ζουσαμε σε μια τσοντα:
    από nktR στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2007, 14:08
  3. Πως μπαινουν 25 λιτρα βενζινη σε ενα ποτηρι??
    από XR 600 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2006, 12:20
  4. ΕΝΑ ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ...
    από Xapns στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 09/11/2006, 16:54

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας