Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 48

Θέμα: Παραφλου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5

Πριν λιγα χρονια βαζαμε ολοι νερο βρυσης ουτε καν απιονισμενο
    Κατι τετοια λενε τα μαστορια και βαζουν τον καθενα να περνει μεχρι και ειδικο παραφλου
    Αν το κάνεις αυτό σε κινητήρα αλουμινένιο που βγήκε μετά το 1998 και μετά ξέρεις και τι έκανες!

Γι' αυτό που λες υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος που το λένε τα μαστόρια για ''ειδικό'' αντιπηκτικό!
    Αν για παράδειγμα ο κινητήρας απαιτεί του νεότερου τύπου αντιπηκτικό το G12 και εσύ του
    βάλεις του παλαιότερου τύπου το G8 τότε θα έχεις σοβαρό πρόβλημα με το μοτέρ σου σε ότι
    αφορά την αντιοξειδωτική προστασία και το σημείο βρασμού του αντιπηκτικού!
    Προφανώς μιλάνε γι αυτόν το λόγο!

Υ.Γ. Επίσης το paraflu είναι μάρκα αντιπηκτικού και είναι της Ιταλικής Tutela και είναι
    απλά κορυφαίο σε όλους τους τομείς και κακώς εμείς εδώ στο Ελλάντα τα λέμε όλα παραφλού!

Υ.Γ 2 Όταν αγοράζετε έτοιμο (αραιωμένο) αντιπηκτικό καλά θα ήταν να είναι κάποιας όχι απλά γνωστής
    αλλά πασίγνωστης μάρκας γιατί κυκλοφορούν πολλές μαϊμούδες έτοιμων τέτοιων προϊόντων
    που άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν! Κάντε το τεστ του πυκνόμετρου σε κάποια από αυτά και θα δείτε!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από panagiotis dim
    Εγώ στο δικό μου βάζω νερό σκέτο και μισό μπουκάλι πράσινο οινόπνευμα. Επίσης προσθέτω και λίγο ξίδι για να μην σκουριάζει το ψυγείο .Το χειμώνα λίγες σταγόνες μαλακτικό για τα μαλλιά .
    No comment!

Απιονισμενο vs αποσταγμενο

κι ομως εχουν διαφορες και μαλιστα σημαντικες!

Επειδη ακομα με τρωει τι να την <<ποτισω>> εψαξα και βρηκα τι ειναι το καλυτερο
    (λες και δεν ειχα κατι καλυτερο να κανω)

Εν συντομια οι διαφορες

Απιονισμενο.
    Νερο βρυσης που με χημικη διαδικασια και περνωντας απο διαφορα φιλτρα διασπωνται τα
    αλατα και κρατουνται απο τα φιλτρα.
    Κατα την χημικη διαδικασια ομως δημιουργουνται οργανικες ενωσεις οι οποιες και παραμενουν
    στο υλικο που θα παρουμε.
    Τελος υπαρχουν αλατα που δεν διασπωνται απο την χημικη διαδικασια και τα οποια θα επρεπε
    να κρατουν τα φιλτρα,ομως εξαρταται απο τον επιχειρηματια ποσο σωστος ειναι και διατηρει
    τα φιλτρα του καθαρα ωστε να παρουμε ενα σωστο τελικο προιον.

Αποσταγμενο.
    Νερακι βρυσης παλι, που ομως περναει απο την διαδικασια της αποσταξης.(βρασιμο-ατμοποιηση-
    ψηξη του ατμου και υγροποιηση και τελος φιλτρο ανθρακα.
    Επειδη χρησιμοποιειται κυριως για φαρμακευτικους λογους (σε ιατρικες εξετασεις αν υπαρχουν
    ιχνη αλατος το αποτελεσμα βγαινει αλλοιωμενο) ο επιχειρηματιας που το κατασκευαζει
    το παραδιδει σε αριστη ποιοτητα.

Επειδη οι συγχρονοι κινητηρες πλεον εχουν και μπλοκ αλουμινιου αλλα και οι θερμοκρασιες
    αυτων αυξανονται μιας και δουλευουν σε αυξημενους ρυθμους η ιδανικοτερη επιλογη θα ηταν
    αυτο που προτεινε ο σοφος OldMan.
    Αδιάλυτο αντιπηκτικό (Αιθυλενογλυκόλη) και μιγμα με αποσταγμενο νερο σε αναλογιες που
    προτεινει ο κατασκευαστης με μια αποκλιση του 10% αναλογα τις συνηθεις καιρικες συνθηκες της περιοχης.

Επειδη ομως για να παει κανεις στου Μπακακου στην Ομονοια να παρει Αιθυλενογλυκόλη
    χρειαζεται δυο ατομα,ενα να φυλαει την μηχανη και ενα να ψωνιζει

κατεληξα στο valeo protective 112 το οποιο και γραφει To be diluted (να αραιωνεται) και προτεινε
    ο φιλος devil's animal και αποσταγμενο νερο απο φαρμακειο με κοστος 1,5 ευρω το 1 λιτρο
    για οποιον ενδιαφερεται.
    Αλλωστε δεν αλλαζουμε και καθε μερα τα υγρα στο κυκλωμα ψυξης.

Το νερο

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΟ.jpg 
Προβολές:	706 
Μέγεθος:	97,9 KB 
ID:	167509

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator

Re: Απιονισμενο vs αποσταγμενο

Αρχικά δημιουργήθηκε από goumis hornet
    Το νερο
    και μια Terumo 21G, κουταλάκι, zippo και είναι έτοιμα τα "σέα" σου ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Re: Re: Απιονισμενο vs αποσταγμενο

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    και μια Terumo 21G, κουταλάκι, zippo και είναι έτοιμα τα "σέα" σου ...

Ελα σοφε OldMan (:rotflmao: :rotflmao: )
    για πες-για πες,ειναι ενταξει;

Moderator

Re: Re: Re: Απιονισμενο vs αποσταγμενο

Αρχικά δημιουργήθηκε από goumis hornet
    ειναι ενταξει;
    Μια χαρά είναι (αν και λιγάκι υπερβολικό...)

(προσοχή όμως μην μπερδέψεις το Water for Injection με το Ισοτονικό (0.9% NaCl) γιατί θα πρέπει να βάλεις και Calgonit (το κίτρινο)

Το επαναφέρω 2 χρόνια μετά γιατί δεν νομίζω πως χρειάζεται να ανοίξω καινούριο.

Θέλω να ρωτήσω πόσο κάτω σε ποσοστό μπορώ να πάω το αντιπηκτικό υγρό.

Εδώ γράφει πως ακόμα και σε ποσοστό 33% προσφέρει κάλυψη μέχρι και -20 βαθμούς που είναι μια χαρά για Ελλάδα.

http://www.e-agros.gr/index.php?targ...oduct_id=40568

Αλλά στο manual γράφει ότι αν το ποσοστό του αντιπηκτικού πέσει κάτω από 40% δεν θα παρέχεται ικανοποιητική αντιδιαβρωτική προστασία.

Με δεδομένο λοιπόν ότι το σύστημα ψύξης παίρνει 2,9 λίτρα πειράζει να έχω 1 λίτρο valeo και 1,9 λίτρα αποσταγμένο νερό ή θα ρισκάρω ζημιά σε βάθος χρόνου?

Ή μήπως το ψειρίζω άδικα?
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

το τελευταιο που ειπες...

Βαλε αυτοκινητου νορμαλ, μην μπλεκεις με μιξεις κ ιστοριες.

Το καθαρο νερακι εχει την μεγαλυτρη θερμοχωρητικοτητα by the way

Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
    ....
    Για πείτε. Να πέσει κάτω από 40% το αντιπηκτικό ή θα έχω πρόβλημα τώρα τον χειμώνα σε πόλεις όπως Έδεσσα, Κοζάνη ....?
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
    Για πείτε. Να πέσει κάτω από 40% το αντιπηκτικό ή θα έχω πρόβλημα τώρα τον χειμώνα σε πόλεις όπως Έδεσσα, Κοζάνη ....?
    Γιατί θέλεις να μειώσεις την αναλογία αν δεν έχεις πρόβλημα ρυθμού απαγωγής της θερμότητας..??
    (κοινώς, αν δεν ζεσταίνεται υπερβολικά το μηχανάκι σου ..)

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Γιατί θέλεις να μειώσεις την αναλογία αν δεν έχεις πρόβλημα ρυθμού απαγωγής της θερμότητας..??
    (κοινώς, αν δεν ζεσταίνεται υπερβολικά το μηχανάκι σου ..)
    Έχω την εντύπωση ότι ζεσταίνεται σχετικά εύκολα ακόμα και σε οδήγηση με ροή σε επαρχιακό τώρα το καλοκαίρι (σε σχέση με παλιότερα). Σην πόλη ανέκαθεν άνοιγε πολύ γρήγορα το βεντιλατέρ.

Έχω και 30000 σε 1,5 χρόνο. Να περιμένω να κλείσω 2 χρόνια που ούτως ή άλλως προτείνει ολική αλλαγή το μάνιουαλ?

edit: Ακόμα και εντύπωσή μου να είναι το ότι ανεβάζει πιο εύκολα θερμοκρασία, από διάφορα θρεντ συμπέρανα πως το 50/50 είναι υπερβολικό για Ελλάδα μιας που το αντιπηκτικό είναι σε περίσσεια και υπερκαλύπτει τις χαμηλές θερμοκρασίες μας αλλά χάνουμε σε απαγωγή που είναι σημαντικότερο. Δεν θα με χάλαγε να έχω πλήρη αξιοποίηση του εύρους που μου δίνεται αφού μπορώ να διαλέξω.

καθεσαι και ξεψειριζεις το παραφλου κ δεν ξερεις τι ιξωδες λαδια βαζεις...

Οταν λες ζεσταινεται πολυ τι εννοεις, με τετοια ζεστη σε πορεια με 90 χιλιομετρα μπορει να πιασει και 100 βαθμους, λογικο ειναι, με αλλαγη παραφλου δεν θα δεις διαφορα.

Anyway Τωρα και σκετο νερο να βαλεις μεχρι τον 8μβρη προβλημα δεν θα εχεις.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
    καθεσαι και ξεψειριζεις το παραφλου κ δεν ξερεις τι ιξωδες λαδια βαζεις...

Οταν λες ζεσταινεται πολυ τι εννοεις, με τετοια ζεστη σε πορεια με 90 χιλιομετρα μπορει να πιασει και 100 βαθμους, λογικο ειναι, με αλλαγη παραφλου δεν θα δεις διαφορα.

Anyway Τωρα και σκετο νερο να βαλεις μεχρι τον 8μβρη προβλημα δεν θα εχεις.
    Γιατί δεν ξέρω τι λάδια βάζω?

Ζεσταίνεται πιο γρήγορα απότι παλιότερα, όχι πιο πολύ.

Δεν θέλω να αλλάξω απλώς παραφλού, θέλω να αλλάξω και την αναλογία με το νερό.

σε ειχα ρωτησει κ μου ειπες οτι δεν ξερεις, το θυμαμαι χαρακτηριστικα

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Διαρροή παραφλού Bmw F650
    από mobynik στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2015, 09:18
  2. ΞΕΡΝΑΕΙ ΠΑΡΑΦΛΟΥ
    από mystery στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2008, 22:29
  3. ΠΑΡΑΦΛΟΥ