Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 60

Θέμα: Αναβάτης στα 30;

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

p.s.: ειλικρινα προσπαθω να συγκρινω και να δω που ειναι το cbf250 καλυτερο απο το xr250 αλλα δεν μπορω. μην ειναι ο κινητηρας? μην ειναι οι αναρτησεις? μην ειναι τα φρενα? ή μην ειναι το βαρος?? προσπαθω...
    αυτό που προέχει για αρχάριο είναι να πάρει ένα μηχανάκι ασφαλές, να μάθει, να καταλάβει σιγά-σιγά τι θέλει από ένα μηχανάκι, να προσδιορίσει το επόμενο μηχανάκι του

όχι να πάρει ως πρώτο το καλύτερο που υπάρχει

για παράδειγμα το νίντζα το 250 λόγω πιο σκυφτής θέσης είναι λιγώτερο κατάλληλο από το cbf250 ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟ, παρότι υπερέχει σε επιδόσεις και κράτημα και φρένα και πλαίσιο και δεν ξέρω τι άλλο

Ξεκίνησε κανονικό debate...
    Σας ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις και συμβουλές.
    Με το on/off είναι ψυχολογικό το θέμα. Όταν πήγα να βάλω ενα μικρό on/off μπροστά στηριζόμουν στο ένα πόδι κυρίως και μου φαίνεται πολύ εύκολο να φύγει σε στάση. Δεν έπεσα ακριβώς αλλά το μηχανάκι κατέληξε σε οριζόντια στάση χωρίς να πάθει τίποτα βέβαια.

Το πρόβλημα με τις σχολές είναι ότι στο αυτοκίνητο τουλάχιστον δε σου μαθαίνουν πώς να αντιδράς σε δύσκολες καταστάσεις. Εγώ με το αυτοκίνητο έχω ξεφύγει από δύσκολες καταστάσεις με συνδυασμό γκάζι-φρένου. Αν είχε μείνει το πόδι μου κολλημένο στο φρένο, το αυτοκίνητο θα κατέληγε στο διαχωριστικό διάζωμα... Αλλά όπως και να έχει στο τετράτροχο δεν έχεις να ανησυχείς για την ισορροπία. Στη μηχανή είναι αλλιώς... Επίσης στο αυτοκίνητο στις περισσότερες πλέον των περιπτώσεων έχεις abs. Εγώ έχω μετατρέψει το πόδι μου σε abs μιας και το δικό μου δεν έχει.

Σημαντικό, φαντάζομαι, πέρα από τη θέση στο δρόμο είναι και να μην είσαι σφιγμένος αλλά η μέση να είναι κάπως χαλαρή για να μπορεί να ελιχθεί κατάλληλα το σώμα και η μηχανή. Αυτό τον πρώτο καιρό φαίνεται μάλλον δύσκολο και για αυτό σκέφτομαι να κυκλοφορώ ώρα που δεν θα παίζει κίνηση, γιατί πιθανολογώ λόγω ελληνικής πραγματικότητας ότι στη σχολή δε μαθαίνεις και πολλά.

Θυμάμαι στο σχολείο όταν ήμασταν στην Γ λυκείου κάποιοι συμμαθητές είχαν κάτι μικρά εντουράκια έχω ξεχάσει πώς τα έλεγαν. Είχαν γίνει μόδα τότε.
    Edit: νομίζω ήταν gilera...
    Και παρατηρώ στο bikez.com ότι υπάρχουν δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες μάρκες...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    βρε παιδιά... μιλώ για ελιγμούς και μου λέτε για γκάζι. Είπα και πριν.. το γκάζι δίνει ιδιότητα. Ο ελιγμός όμως γίνεται με το σώμα.

Το γυροσκοπικό είναι ακριβώς "ψιλά γράμματα" γιατί έτσι και αλλιώς το κάνεις χωρίς να το σκεφτείς. Αν ενας αρχάριος το σκεφτεί για να το κάνει ενώ στρίβει , το πιθανότερο είναι να γίνει γαιοκτήμονας.

Επειδή όμως πάμε για αλλού το θέμα να το συνοψίσω καλύτερα;

Για να οδηγήσεις μηχανή, πρέπει να κατανοήσεις σαν αρχάριος οτι σε αντίθεση με το Ι.Χ. η μηχανή είναι επέκταση του σώματος και του βλέματος σου. Όπου κοιτάς θα πάει και όπου κινείσαι θα αντιδράσει. Εντάξει τώρα;;; ..

Για την κίνηση αν ντε και καλά θες να μάθεις χωρίς να κινδυνεύεις απο άλλους, πάρε ενα enduro (οχι ΜΧ ούτε on-off) και πήγαινε στο χώμα... εκεί θα μάθεις πραγματικά πως κινείται η μηχανή. Δεν θα φοβάσαι τους άλλους κτλ. Θα μάθεις πως πηγαίνει η μηχανή πολύ πιο εύκολα και σχετικά ακίνδυνα (αν το ανοίξεις , δεν λέμε οτι δεν θα φας τούμπα... )

Για μέσα στην πόλη , ότι και να πάρεις να είσαι σίγουρος οτι θα φάς μια μικροτούμπα, τις περισσότερες φορές απο λάθος απειρίας.

Γνώμη μου είναι πάντως να πάρεις κάτι ελαφρύ σε βάρος (250cc) σε χαμηλό ύψος , enduro (βλ. ΑΧ-1, ΝΧ, KLX, κτλ... )για τους παρακάτω λόγους.

1- Χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.
    2- Πολύ πιο ευκολοδήγητο σε σύγκριση με ενα naked ή ενα street λόγω διαφοράς βάρους αλλά και τύπου οδήγησης που πλησιάζει πιο πολύ σε ποδήλατο.
    3- Θα το διασκεδάσεις πιο πολύ μέσα στην πόλη αφού θα έχει κόψιμο τιμονιού και θα χωράει εκεί που θες, συν το οτι δεν θα φοβάσαι λακκουβες και πεζοδρόμια.
    4- Είναι πολύ πιο εύκολο να δώσεις ενα μικρό enduro σε πώληση παρά ενα παλιό naked - street.

Οτι και να διαλέξεις καλορίζικο εύχομαι... επίσης ότι άλλο χρειαστείς σε θέμα εξοπλισμού πάλι εδώ είμαστε... Καλως ήρθες και στην ηλεκτρονική παρέα.

υ.γ. ΄Τα πάντα εδώ καταλήγουν σε debate... για αυτό θα δείς οτι είμαστε και τόσοι πολλοί. Η χαρά του να διαφωνείς για να διαφωνείς για το όχημα που μας ενώνει.. την μοτοσυκλέτα και τα συναφή με αυτήν.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από karneadis
    Ξεκίνησε κανονικό debate...
    σε λογικά πλαίσια

Το πρόβλημα με τις σχολές είναι ότι στο αυτοκίνητο τουλάχιστον δε σου μαθαίνουν πώς να αντιδράς σε δύσκολες καταστάσεις. ...
    ...

..
    ..

Σημαντικό, φαντάζομαι, πέρα από τη θέση στο δρόμο είναι και να μην είσαι σφιγμένος αλλά η μέση να είναι κάπως χαλαρή για να μπορεί να ελιχθεί κατάλληλα το σώμα και η μηχανή. Αυτό τον πρώτο καιρό φαίνεται μάλλον δύσκολο και για αυτό σκέφτομαι να κυκλοφορώ ώρα που δεν θα παίζει κίνηση, γιατί πιθανολογώ λόγω ελληνικής πραγματικότητας ότι στη σχολή δε μαθαίνεις και πολλά.
    ούτε για μοτο θα σε μάθουν ποτέ, μιλάμε για όλες τις κλασσικές σχολές που πας για να πάρεις το δίπλωμα... τίποτα και καμία ουσία.

υπάρχουν επιλογές όμως, που τις ακολουθεί όλο και περισσότερος κόσμος:

riding school 0300

css

motoadventures road training

πάτα και στην υπογραφή μου το κόκκινο λινκ και κατέβασε το pdf

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Το γυροσκοπικό είναι ακριβώς "ψιλά γράμματα" γιατί έτσι και αλλιώς το κάνεις χωρίς να το σκεφτείς. Αν ενας αρχάριος το σκεφτεί για να το κάνει ενώ στρίβει , το πιθανότερο είναι να γίνει γαιοκτήμονας.
    Το γυροσκοπικό έχει σχέση με το πλάγιασμα του σώματος την ώρα που στρίβεις και την ταχύτητα των τροχών που διατηρούν τη μηχανή σε ισορροπία;
    Κάπου διάβασα ότι έχει σχέση και με τo countersteering, το οποίο μου φάνηκε λίγο περίεργο, δλδ ότι πάνω από κάποια χιλιόμετρα όταν στρίβεις το τιμόνι δεξιά αυτή πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση; Αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος

Για να οδηγήσεις μηχανή, πρέπει να κατανοήσεις σαν αρχάριος οτι σε αντίθεση με το Ι.Χ. η μηχανή είναι επέκταση του σώματος και του βλέματος σου. Όπου κοιτάς θα πάει και όπου κινείσαι θα αντιδράσει.
    Κάπως έτσι το βλέπω και με το αυτοκίνητο... μήπως είμαι κατά βάθος μηχανόβιος;

Για την κίνηση αν ντε και καλά θες να μάθεις χωρίς να κινδυνεύεις απο άλλους, πάρε ενα enduro (οχι ΜΧ ούτε on-off) και πήγαινε στο χώμα... εκεί θα μάθεις πραγματικά πως κινείται η μηχανή. Δεν θα φοβάσαι τους άλλους κτλ. Θα μάθεις πως πηγαίνει η μηχανή πολύ πιο εύκολα και σχετικά ακίνδυνα (αν το ανοίξεις , δεν λέμε οτι δεν θα φας τούμπα... )
    Πρέπει να βρω και κάποιον να με πηγαίνει μέχρι το χώμα...

Γνώμη μου είναι πάντως να πάρεις κάτι ελαφρύ σε βάρος (250cc) σε χαμηλό ύψος , enduro (βλ. ΑΧ-1, ΝΧ, KLX, κτλ... )για τους παρακάτω λόγους.

1- Χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.
    2- Πολύ πιο ευκολοδήγητο σε σύγκριση με ενα naked ή ενα street λόγω διαφοράς βάρους αλλά και τύπου οδήγησης που πλησιάζει πιο πολύ σε ποδήλατο.
    3- Θα το διασκεδάσεις πιο πολύ μέσα στην πόλη αφού θα έχει κόψιμο τιμονιού και θα χωράει εκεί που θες, συν το οτι δεν θα φοβάσαι λακκουβες και πεζοδρόμια.
    4- Είναι πολύ πιο εύκολο να δώσεις ενα μικρό enduro σε πώληση παρά ενα παλιό naked - street.

Οτι και να διαλέξεις καλορίζικο εύχομαι... επίσης ότι άλλο χρειαστείς σε θέμα εξοπλισμού πάλι εδώ είμαστε... Καλως ήρθες και στην ηλεκτρονική παρέα.
    Ελαφρύ και χαμηλό πρέπει να είναι οπωσδήποτε... Για 1,73 ύψος και 66-67 κιλά βάρος ποια είναι τα πλαίσια του ελαφριού και χαμηλού;
    Ευχαριστώ και πάλι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    σε λογικά πλαίσια

ούτε για μοτο θα σε μάθουν ποτέ, μιλάμε για όλες τις κλασσικές σχολές που πας για να πάρεις το δίπλωμα... τίποτα και καμία ουσία.

υπάρχουν επιλογές όμως, που τις ακολουθεί όλο και περισσότερος κόσμος:

riding school 0300

css

motoadventures road training

πάτα και στην υπογραφή μου το κόκκινο λινκ και κατέβασε το pdf
    Το pdf το διαβάζω και τώρα κατανοώ ορισμένες από τις κινήσεις των μοτοσυκλετιστών, ειδικά το φαινόμενο του λαγού...
    Ευχαριστώ για τα link. Βρίσκομαι στη Βόρεια Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία...

Παλαιό μέλος

Ελαφρύ και χαμηλό πρέπει να είναι οπωσδήποτε... Για 1,73 ύψος και 66-67 κιλά βάρος πώς ποια είναι τα πλαίσια του ελαφριού και χαμηλού;
    Ευχαριστώ και πάλι...
    ύψος σέλας κάτω από 80εκ.

βάρος πλήρες υγρών κάτω από 180κ.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    μια περιγραφή που μου είχε αρέσει παλιότερα είναι η παρακάτω και είχε μπεί στο εδώ forum..

ισορροπία της μοτοσικλέτας είναι ένα φαινόμενο πολύ πιο πολύπλοκο από αυτήν ενός αυτοκινήτου. Ενα αυτοκίνητο έχει τέσσερις ρόδες και στέκεται με τον ίδιο τρόπο που στέκεται ένα... τραπέζι. Με την ίδια λογική, το να ισορροπήσεις μία μοτοσικλέτα θα είναι σαν να στηρίζεις το ίδιο τραπέζι στα δύο του μόνο πόδια. Δύσκολο ε; Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι... Το τραπέζι δεν έχει ρόδες!

Οσο και αν ακούγεται περίεργο, η περιστροφή των τροχών είναι αυτή που κρατάει μία μοτοσικλέτα όρθια. Η ισορροπία της μοτοσικλέτας είναι δυναμική και όχι στατική. Δηλαδή, για να σταθεί στους δύο τροχούς της, πρέπει να κινείται. Δοκιμάστε να κρατήσετε τη μοτοσικλέτα σας όρθια, όταν αυτή είναι σταματημένη. Απίθανο, έως αδύνατον. Γίνεται πολύ εύκολα, όμως, μόλις αποκτήσει κάποια ταχύτητα, έστω και ελάχιστη. Μόλις οι τροχοί αρχίσουν να περιστρέφονται, τα αδρανειακά φαινόμενα που αναπτύσσονται σε αυτούς, συγκρατούν τη μοτοσικλέτα στην κατακόρυφη θέση, έστω και αν η επιφάνεια επαφής της με το οδόστρωμα είναι μόλις μερικά τετραγωνικά εκατοστά.
    Κάθε τροχός έχει κάποια μάζα. Μόλις αυτός αρχίσει να περιστρέφεται, αναπτύσσεται σε αυτήν φυγόκεντρος δύναμη, λόγω αδράνειας, όπως σε κάθε μάζα που εκτελεί κυκλική κίνηση. Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται σε δύο αντιδιαμετρικά "τμήματα" του τροχού, είναι ίσες και αντίρροπες. Αν το υλικό της ζάντας δεν ήταν αρκετά ισχυρό, θα τη διέλυαν σε κομμάτια. Η ζάντα φυσικά δε διαλύεται, γιατί οι δυνάμεις συνοχής του υλικού της είναι πολύ ισχυρές, αλλά οι παραπάνω αντίρροπες δυνάμεις εξακολουθούν να υφίστανται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο τροχός να βρίσκεται "υπό τάση" και να αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του. Φανταστείτε τον τροχό δεμένο με πολλά σχοινιά γύρω-γύρω, τεντωμένα. Είναι αδύνατον να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ετσι λοιπόν, καθώς η μοτοσικλέτα κινείται, αυτές οι δυνάμεις που αναπτύσσονται στους τροχούς της, τη συγκρατούν όρθια. Δεν είναι όμως μόνο αυτές...

Το παραπάνω φαινόμενο ονομάζεται γυροσκοπικό και έχει διάφορες εκδηλώσεις σε έναν τροχό που περιστρέφεται με ταχύτητα. Φανταστείτε ότι κρατάτε έναν τροχό ποδηλάτου από τις άκρες του άξονά του, τη στιγμή που αυτός περιστρέφεται. Προσπαθήστε να τον γείρετε προς τα δεξιά. Θα δείτε ότι παρουσιάζει αντίσταση σε αυτή σας την προσπάθεια, ενώ συγχρόνως συνεχίζει να παραμένει όρθιος. Αν επιμείνετε να τον γείρετε, θα δείτε ότι αρχίζοντας να γέρνει, συγχρόνως θα στρίψει προς τα δεξιά.

.............

Ενα τελευταίο συμπέρασμα είναι ότι οι γυροσκοπικές δυνάμεις υπάρχουν ακόμη και όταν οι τροχοί... δεν πατούν στο έδαφος, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στις σούζες ή στα άλματα (moto cross). Στρίψιμο του τιμονιού μπορεί να επαναφέρει τη μοτοσικλέτα στην ευθεία, ακόμη και όταν ο εμπρός τροχός βρίσκεται στον αέρα.
    Στο χώμα τώρα μπορείς να πας με όποιο enduro χωρίς κανένα πρόβλημα αρκεί να σεβαστείς το γκάζι στο χώμα και φυσικά να μην έχει πλαστικά γύρω-γύρω όπως είναι ας πούμε το ΑΧ1.. ενα καλό μοντέλο για αυτό θα ήταν το KDX ας πούμε. Που μπορεί να φέρει και πινακίδα.

Αλήθεια... απο την στιγμή που θα το συνιθίσεις... τι χρήση θα κάνεις με το μηχανάκι; Γιατί και αυτό παίζει ρόλο ίσως στην αγορά που θες να κάνεις , σαν κριτήριο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    και τα ss φαινονται "μαζεμενα" σε διαστασεις σε σχεση με varadero, africa, tiger, v-strom αλλα επειδη εχουν το κεντρο βαρους πολυ χαμηλα, αν για οποιοδηποτε λογο χασει το ποδι σου προσφυση, σου εχει πεσει για πλακα.
    Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι μηχανάκι με χαμηλότερο κέντρο βάρους σου πέφτει πιο δύσκολα, έτσι?

Πρόσφατα, έτυχε να οδηγήσω για μερικές ημέρες ένα XR125 και κατάλαβα τι σημαίνει πάμφτηνο, ευκολοδήγητο, πανάλαφρο, τα-κάνω-όλα μηχανάκι. Τέτοια μηχανάκια είναι πραγματικά παιχνίδια, διασκεδαστικότατα και τρομερά εργαλεία εντός πόλης. Υποθέτω όλα αυτά θα ισχύουν x5 για έναν - πιο - αρχάριο.

Στο θέμα, δεν υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί λόγω του βάρους/ύψους σου (είμαι 1.70 και 62 κιλά και ξεκίνησα με 600 γυμνό). Η μοτοσυκλέτα θέλει περισσότερο τρόπο, παρά κόπο. Θα το διαπιστώσεις στην πορεία. Κοίτα να πάρεις κάτι που σε ευχαριστεί και εξυπηρετεί από τη μία, αλλά που θα σου μάθει, όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, από την άλλη. Και, καλώς ή κακώς, τα μικρά εντουροειδή υπερέχουν σε αυτά τα σημεία.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
    Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι μηχανάκι με χαμηλότερο κέντρο βάρους σου πέφτει πιο δύσκολα, έτσι?
    το είδα κι εγώ το λάθος αλλα θα φτάναμε τις 13 σελιδες αντί για 3

η μοτό όντως θέλει τρόπο κι όχι κόπο, αλλά ώσπου να μάθεις τον τρόπο, κάνεις τον κόπο

εγω την πρώτη μέρα που καβάλησε το σούπερ4 με το δάσκαλο, κάθε φορά που σταματούσα, πατούσα μόνο το αριστερό πόδι συνηθισμένος από το ποδήλατο και μια φορά μόλις που με πρόλαβε πριν οριζοντιοθώ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal

μα ακριβως αυτο ειπα.τα ss εχουν χαμηλο κεντρο βαρους για ευσταθεια στα "πολλα". αν ομως βρεθουν με λιγα-εως πολυ λιγα μεσα στην πολη και για τον οποιοδηποτε λογο το ποδι σου χασει την προσφυση (νερα, σαπουναδες, χωμα, κλιση δρομου κλπ), και παρει κλιση το μηχανακι...ΔΕΝ το σωνεις.θα σου πεσει.

αντιστοιχα ενα μηχανακι αντιστοιχων κιλων αλλα με ψηλο κεντρο βαρους σωνεται πιο ευκολα.

Πρόσφατα, έτυχε να οδηγήσω για μερικές ημέρες ένα XR125 και κατάλαβα τι σημαίνει πάμφτηνο, ευκολοδήγητο, πανάλαφρο, τα-κάνω-όλα μηχανάκι. Τέτοια μηχανάκια είναι πραγματικά παιχνίδια, διασκεδαστικότατα και τρομερά εργαλεία εντός πόλης. Υποθέτω όλα αυτά θα ισχύουν x5 για έναν - πιο - αρχάριο.

συμφωνω.

Στο θέμα, δεν υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί λόγω του βάρους/ύψους σου (είμαι 1.70 και 62 κιλά και ξεκίνησα με 600 γυμνό). Η μοτοσυκλέτα θέλει περισσότερο τρόπο, παρά κόπο. Θα το διαπιστώσεις στην πορεία. Κοίτα να πάρεις κάτι που σε ευχαριστεί και εξυπηρετεί από τη μία, αλλά που θα σου μάθει, όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, από την άλλη. Και, καλώς ή κακώς, τα μικρά εντουροειδή υπερέχουν σε αυτά τα σημεία.

συμφωνω.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    μα ακριβως αυτο ειπα.τα ss εχουν χαμηλο κεντρο βαρους για ευσταθεια στα "πολλα". αν ομως βρεθουν με λιγα-εως πολυ λιγα μεσα στην πολη και για τον οποιοδηποτε λογο το ποδι σου χασει την προσφυση (νερα, σαπουναδες, χωμα, κλιση δρομου κλπ), και παρει κλιση το μηχανακι...ΔΕΝ το σωνεις.θα σου πεσει.

αντιστοιχα ενα μηχανακι αντιστοιχων κιλων αλλα με ψηλο κεντρο βαρους σωνεται πιο ευκολα
    Τσου. Είσαι λάθος εδώ, αλλά όντως θα πάει 10 σελίδες, οπότε ας το αφήσουμε. Θα σου πω απλά ότι το Hornet μου δεν κατάφερα ποτέ να το συγκρατήσω, όποτε έγερνε επικίνδυνα σε - σχεδόν - στάση, ενώ το RR το έχω σώσει ήδη 2 φορές. Και μάλιστα εύκολα. Πιο καλοζυγισμένα μηχανάκια, με κέντρο βάρους χαμηλά και στο κέντρο κουμαντάρονται πολύ πιο εύκολα. Μη με κάνεις να παραθέτω σχεδιαγράμματα από βιβλία φυσικής :P

Εγώ έδωσα για δίπλωμα (ανεξάρτητου κυβισμού) με παπί. Δεν είχα οδηγήσει ποτέ μου μεγαλύτερη μηχανή μέχρι που αγόρασα την πρώτη μου. Βασικά δεν είχα ποτέ μου ούτε παπί ή κάτι παρόμοιο. Έμαθα με τον δύσκολο τρόπο, αλλά δεν το μετάνιωσα ούτε λεπτό.
    Life begins at 45°.

Από ό,τι φαίνεται στην Ελλάδα όλα γίνονται. Να δίνεις για δίπλωμα για ανεξαρτήτου ιπποδύναμης κυβισμού μηχανή οδηγώντας πάπια;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Τσου. Είσαι λάθος εδώ, αλλά όντως θα πάει 10 σελίδες, οπότε ας το αφήσουμε. Θα σου πω απλά ότι το Hornet μου δεν κατάφερα ποτέ να το συγκρατήσω, όποτε έγερνε επικίνδυνα σε - σχεδόν - στάση, ενώ το RR το έχω σώσει ήδη 2 φορές. Και μάλιστα εύκολα. Πιο καλοζυγισμένα μηχανάκια, με κέντρο βάρους χαμηλά και στο κέντρο κουμαντάρονται πολύ πιο εύκολα. Μη με κάνεις να παραθέτω σχεδιαγράμματα από βιβλία φυσικής :P

Εγώ έδωσα για δίπλωμα (ανεξάρτητου κυβισμού) με παπί. Δεν είχα οδηγήσει ποτέ μου μεγαλύτερη μηχανή μέχρι που αγόρασα την πρώτη μου. Βασικά δεν είχα ποτέ μου ούτε παπί ή κάτι παρόμοιο. Έμαθα με τον δύσκολο τρόπο, αλλά δεν το μετάνιωσα ούτε λεπτό.
    επετρεψε μου να εχω τις αμφιβολιες μου απο εμπειρικης και μονο πλευρας.

το ΖΧ οταν το πρωτοπηρα μου επεσε 2 φορες σταματημενο (ουσιαστικα το ακουμπησα κατω). εντελως σταματημενο ομως. γιατι? ειχε κλιση ο δρομος και δεν πατησα καλα (μενω σε κατηφορα). οταν προσπαθησα να το σωσω, ηταν αδυνατον παρ'ολο που ειμαι 1,77 και 80 κιλα. το μηχανακι απο την στιγμη που εγειρε και αργησα να επαναφερω το ποδι μου ηταν αδυνατο να σηκωθει.

αντιστοιχα με ον-οφφ μηχανακια δεν μου εχει φυγει καποιο αλλα ηταν ποιο ευκολο να τα ελεγξω οταν επαιρναν κλιση σταματημενα. εχουν ψηλα το κεντρο βαρος τους και με λιγη δυναμη παει εκει που θελεις.

αντιστοιχα θα σου δωσω παραδειγμα με ανατροπες στο παγκρατιο. κοντοι και βαριοι αθλητες ανατρεπονται (και επανερχονται) πολυ πιο δυσκολα απο καποιον με τα ιδια κιλα αλλα ψηλοτερο.

αλλο παραδειγμα,επισης εμπειρικο.

κατεβα απο το μηχανακι σου και ενω του εχεις γεμισει το ρεζερβουαρ (περιπου 200 κιλα) βρες το σημειο που ισορροπει και κρατα το απο το ενα κλιπ ον. τωρα σιγα σιγα προσπαθησε να του δωσεις κλιση απο την αλλη μερια.οταν παρει κλιση, ποσο δυσκολα επανερχεται?
    αν το κανεις θα σε συμβουλευα να υπαρχει καποιος φιλος σου απο την αλλη μερια.

προσπαθησε να κανεις το ιδιο με ενα μεγαλο ον-οφφ αναλογων κιλων.

δεν μπορω να σου πω κατι αλλο.
    σταματαω και εγω εδω γιατι ειμαστε οφ τοπικ.

Παλαιό μέλος
    στα παραδείγματα που λέτε παίζει ρόλο και το πλάτος του τιμονιού και το μέγεθος του μπροστινού τροχού και τα ελαστικά

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 23/01/2010, 07:45
  2. Δέλεαρ 30/10/2006 ? ....στα καπάκια..
    από Giorgos19 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 112
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2006, 11:04
  3. Παγκοσμιο supermoto στα Μεγαρα 30/10
    από manos426f στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2005, 15:24
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2003, 08:37
  5. Πολλα μπραβο στα παιδια που
    από YZF-R1 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1