Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 47

Θέμα: Συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί γιατί παρενοχλούσαν οδηγούς με λέιζερ

Αθόρυβο μέλος Το avatar του/της ledz
    Τελευταια φορα που ειδα τετοιο κρουσμα μπροστα μου ηταν σε καφετερια στην Επιδαυρο: ο μπαμπας αγοραζει στα παιδακια του (γυρω στα 7-8 και τα δυο) απο πλανοδιο κοκκινο (εστω) λεϊζερ. Αρχισαν να παιζουν τα παιδακια με τους απεναντι τοιχους... "ολα καλα"... αργοτερα ομως βαρεθηκαν κι'αρχισαν να ριχνουν στα ματια της μανας μου, η οποια ειπε στα παιδια να μην το κανουν και οι "γονεις" τους την κοιταζαν σα να τα ειχε βρισει και να τα ειχε τιμωρισει.

Δεν ειπαν τιποτα ομως οι ανευθυνοι - μακαρι να στραβοθουν και οι δυο τους να μαθουν να κοιταν μονο το συμφερον τους...

α σιχτιρ νεοελληνες
    Silence in the studio!

Παλαιό μέλος
    Τελικά πόσοι απο εσάς έχουν laser πράσινο?

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos

Re: ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από liakaros
    Ετσι με σημαδευαν και μενα μια φορα που περιμενα στο φαναρι με το αυτοκινητο κατι κωλοπαιδια απο το πεζοδρομιο...

Καποια στιγμη που τα σημαδεψα και γω με ενα laser(κοκκινο ομως) τα ποδια τους εφτασαν στον σβερκο τους απο το τρεξιμο...γιατι αραγε...?
    ¨Ελα μου ντέ..

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	lh001universal.jpg 
Προβολές:	282 
Μέγεθος:	17,6 KB 
ID:	172877

in standby mode Το avatar του/της liakaros

Re: Re: ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    ¨Ελα μου ντέ..
    :a13:

BMW R 1200 GS Adventure. Το avatar του/της felter
    Shoei X-Spirit
    r1200gs@hotmail.gr

Στη φυλακή 37χρονος που σημάδευε με λέιζερ αεροσκάφη

ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ...

Στην φυλακή θα περάσει τα δυόμισι επόμενα χρόνια της ζωής του ένας 37χρονος στις ΗΠΑ ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο γιατί «έπαιζε» με συσκευή λέιζερ ρίχνοντας την ακτίνα στα μάτια των πιλότων δύο αεροσκαφών θέτοντας σε κίνδυνο την πτήση.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το δικαστήριο καταδίκασε τον 37χρονο Ντέινα Κρίστιαν Ουέλς, κάτοικο Καλιφόρνιας, σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών διότι χρησιμοποίησε μια ακτίνα λέιζερ εναντίον δυο αεροσκαφών καθώς αυτά προσέγγιζαν στο αεροδρόμιο John Wayne για να προσγειωθούν.

Ο Ουέλς είναι ο πρώτος άνθρωπος στις Ηνωμένες Πολιτείες που καταδικάζεται για χρήση λέιζερ που παρακώλυσε το έργο των πιλότων.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ο Ουέλς έριξε μια ακτίνα λέιζερ στα δυο αεροσκάφη τύπου Boeing τα οποία προσέγγιζαν στο αεροδρόμιο Τζον Γουέιν την 21η Μαρτίου 2008. Το πρώτο, της United Airlines, μετέφερε 180 ανθρώπους, επιβάτες και μέλη πληρώματος· το δεύτερο, πάνω από 80.

Η ακτίνα λέιζερ τύφλωσε προσωρινά τον έναν από τους πιλότους της Γιουνάιτεντ.

Πηγή: http://www.apn.gr/news/world-news/lazers-at-airplanes/

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Re: Στη φυλακή 37χρονος που σημάδευε με λέιζερ αεροσκάφη

Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ...
    καλά του έκαναν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    καλά του έκαναν.
    Ασυζητητί!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgis4
    Απλα επειδη διαβασα ολα τα ποστ....
    Λειζερ που να σκανε μπαλονια/αναβουν σπιρτα κτλ ειναι απλα ΦΤΙΑΧΤΑ (λιγο ψαξιμο στο youtoube θα σας διαφωτησει για το πως γινεται!)
    Η χρηση των φορητων λειζερ ξεκινησε ως χρηση σε σεμιναρια και γενικα για να δειχνουν (γιαυτο και λεγονται pointer lasers)
    Αυτα που πουλανε οι κινεζοι ειναι για αποστασεις ως 10 μετρα το πολυ....
    Ειχα παρει laser πιτσιρικας πριν καμμια 10ετια+ σε μεγεθος στυλου (pointer laser) που αναγραφομενη εμβελεια εχει 700+ΜΕΤΡΑ και τοτε ειχα δωσει 17000δρχ για να το βαλω στο αεροβολο μου (που μυαλο οτι κατι τετοιο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ!!!! )
    και το εχω απο τοτε στην ακρη..
    τωρα οσο αναφορα τα χρωματα που εχουν βγει πιο ακριβο ειναι το μπλε με σημαντικη διαφορα στην τιμη απο τα αλλα και δεν γνωριζω ακριβος τις διαφορες τους..
    Σημασια εχει 1!
    Απο κοντα αν το φας στο ματι για καποιο χρονικο διαστημα ναι μπορει να δημιουργησει ΒΛΑΒΗ στο ματι....αν οδηγας και σε χτυπησει στιγμιαια σου αποσπαει την προσοχη απο τον δρομο!(μου το εχουν κανει)
    Και τελευταιο εκτος του οτι πωλουντε ελευθερα στο εμποριο τα πουλανε σε πιτσιρικαδες...(οπως ανηλικος το ειχα παρει και εγω τοτε)
    Θα το στρωσω που θα παει..

Re: Re: Στη φυλακή 37χρονος που σημάδευε με λέιζερ αεροσκάφη

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    καλά του έκαναν.
    Για να μήν ληφθεί λάθος... Το ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ είναι για την μαλακία που έκανε αυτός που είχε το λεΐζερ, όχι την απόφαση του Δικαστηρίου.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Τα laser έχουν μπεί στην ίδια κατηγορία με τις διόπτρες για όπλα όσον αφορά την νομοθεσία. Θεωρούνται ώς συνοδευτικό αξεσουάρ οπλισμού πλέον και όσα κυκλοφορούν είτε προέρχονται απο παράνομη εισαγωγή ή παράνομη πώληση. Για την ιστορία πάντως το να πάρεις ακόμα και laser για όπλο είναι πανεύκολο, δίνοντας παραγγελία απο eBay της τάξης του κόστους απο 45ευρώ + μεταφορικά για κόκκινου χρώματος , για χρήση συγκεντρωτικής δέσμης εώς και 100 μέτρα και απο εκεί διασπορά μέχρι και τα 10ΚΜ.

Για μπλέ χρώματος που είναι και χρήσης όπλων απο 150ευρώ χωρίς βάση-στήριγμα με συγκεντρωτική δέσμη στο 1ΚΜ και διασπορά μέχρι και 30ΚΜ!!!!!!

Συγκεντρωτική δέσμη = δέσμη που δείχνει κουκίδα στον στόχο και οχι ενα μεγάλο κύκλο.
    Διασπορά = μεγάλος κυκλος που λέμε.

Ειδικά το "οπλικής χρήσης" laser πωλείται ακόμα και με βάση για maglite mini φακό έτσι ώστε να υπάρχει και δυνατότητα δέσμης φωτός.

Τα παραπάνω τα λέω απλά επειδή πλέον θεωρείται ώς κατοχή παράνομου οπλικού υλικού και επισύρρει ποινές φυλάκισης η κατοχή του όπως και αντίστοιχα για πτυσσόμενα stick-globs , για σουγιάδες άνω των 5cm σε λάμα κοκ.

Γενικά η ΕΛ.ΑΣ είναι όντως ελαστική στο θέμα καθώς είναι και δύσκολος ο έλεγχος αφού πωλούνται παντού. Παρόλα αυτά να το πιάσουν επάνω σας, πάτε με συνοπτικές διαδικασίες για "φιλοξενούμενοι" του Ελληνικού κράτους.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Εγώ δηλαδή που έχω ένα laser pointer στην τσάντα μου για περιπτώσεις επαγγελματικών παρουσιάσεων να το πετάξω;

Αλήθεια, κι αυτά είναι παράνομα;;;

Το πτυσόμενο θα το πάω στο πατάρι (θα κατεβάσω του basebal), το leatherman το θέλω...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    το διάταγμα δεν θέτει σαφείς τεχνικές προδιαγραφές. Θεωρητικά είναι παράνομο αν σε πιάσουν ανά χείρας στον δρόμο με αυτό. Αλλά δεν πιστεύω να κάνεις παρουσιαση στον δρόμο με αυτό ....έτσι;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    το διάταγμα δεν θέτει σαφείς τεχνικές προδιαγραφές. Θεωρητικά είναι παράνομο αν σε πιάσουν ανά χείρας στον δρόμο με αυτό. Αλλά δεν πιστεύω να κάνεις παρουσιαση στον δρόμο με αυτό ....έτσι;

Gandalf
    Όχι βέβαια...

Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    Όχι βέβαια...
    Απλώς μια αναφορά σε ένα φορουμάκι τόσο'δά μωρέ...

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι OFF
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF