Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 44 από 44

Θέμα: Αλυσίδα - Γρανάζια

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
    Αν δεν κάνω λάθος, το busa φοράει 525 αλυσίδα... Εμείς 530! Και συζητούσα με τον ξάδερφο μπας και την άλλαζα με πιο "ελαφριά" αλλά μου άρχισε τα "αξιοπιστία" κλπ κλπ κλπ και λέω άστο να πάει στο καλό. Όχι ότι φοβήθηκα να μη σπάσει, αστεία πράγματα, αλλά τέλος πάντων. Κάποια στιγμή, έχω παλαβά σχέδια για το Zook. Όταν πάρω άλλη μία μοτοσικλέτα "πασπαρτού" για να μην μείνω χωρίς
    530 φοραει το 1250.
    Το 650 φοραει 525.

Στανταράκι; Για το δικό μου 530 έχω δει ότι λέει και το αγγλόφωνο manual που έχω... To αλλάξανε στο υδρόψυκτο;

http://www.intramoto.gr/suzuki147.htm
    http://www.ukbikeparts.net/acatalog/...3183_2eST_2eMG

Παλαιό μέλος
    Στανταρ. Αλλαξε ο αδερφος μου στο 650 και εκτος αυτου τις εχω συγκρινει διπλα διπλα και στο 1250 ειναι πιο φαρδια.
    Εχεις δικιο για τα μοντελα 05-06. Δινουν την 530 για αυτα.

Αλλάχτηκαν λοιπόν... Από γρανάζια μπήκαν κάτι Ιταλικά που πρότεινε ο ξάδερφος Θανάσης, τα οποία όμως αποδείχτηκε ότι δεν είναι τέλεια φρεζαρισμένα και μάλλον θα φαγωθούν όπως τα προηγούμενα, "στραβά". Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν περισσεύει και χρήμα για να πάρω τα "μαμά" πέσανε πολλά μαζί αυτό το μήνα και... Αναγκαστικά οικονομία. Ναι ξέρω, αν φαγώνεται πιο γρήγορα δεν είναι οικονομικό, ηλίθιο είναι, αλλά τι να πω τώρα. Την επόμενη φορά, μαμά γρανάζια και "τέλος" τα πειράματα. Ξαναμπήκε η μαμά διάσταση, 15/47 και αυτή τη φορά μου φάνηκε πως η 6η μπαίνει πιο άνετα στα κόκκινα. Μάλλον το προτιμούσα με το 46 πίσω.
    Εντύπωση πάντως μου έκανε -ΠΑΛΙ- το ότι το manual (και οι κατασκευαστές αλυσίδων) λέει 112 κρίκους ενώ ήθελε 116. Επίσης, ότι ο πίσω άξονας είναι μισό πόντο πιο "κοντός" από ότι έπρεπε και το ρυθμιστήρι της αλυσίδας, για το οποίο γκρίνιαζα, δεν πιάνει στο λείο "χοντρό" κομμάτι του άξονα όπως έπρεπε για να πατάει σωστά, αλλά στο κομμάτι με τις βόλτες του παξιμαδιού που είναι πιο λεπτό, οπότε η ρύθμιση του πίσω τροχού είναι πάντα λίγο θέμα τύχης. Και λέω τώρα... Τι βλακεία είναι αυτή; Δεν το έχω ακούσει να συμβαίνει σε άλλο μηχανάκι. Λες να το πήρα με λάθος άξονα πίσω; Δεν το επηρεάζει σε τίποτα, μόνο το ρυθμιστήρι δεν πατάει σωστά. Και το μυστήριο της αλυσίδας να δω ποιός θα μου λύσει. Έχω πιο μακρύ ψαλίδι από το κανονικό; Είχε πιεί ένα σάκε παραπάνω ο Ιάπωνας που έγραψε το manual;

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Γιαννη, σχετικα με τον ρυθμιστη αλυσιδας τα ιδια χαλια ειναι απο τα πρωτα bandit '95 μεχρι και σημερα. Απο αλυσιδα τι εβαλες ?

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Regina 530 Z Ring. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά την επόμενη φορά να βάλω ελαφρύτερη (και φτηνότερη) 525 με τα μαμά γρανάζια, ή αν έχει η Suzuki 46 πισινό ή 16 μπροστά. Και αυτή τη φορά πήρα λάδι της Motul, γιατί αυτά τα λευκά, δεν περνάνε μέσα από τα Ζring και έκαναν ζημιά. Με την Oring μαμά αλυσίδα ήταν εντάξει.

Alex το δικό σου τι αλυσίδα έχει; Πόσους κρίκους εννοώ. Οι 4 παραπάνω, πως προέκυψαν στο δικό μου...

Μελος Συμμοριας Το avatar του/της K5_N
    Πριν λιγο γυρισα απο το συνεργειο με καινουρια γραναζια και αλυσιδα 39200 κμ εκαναν τα μαμα και ακομη αντεχαν και αλλο, ουτε λογος βεβαια για αφτερ μαρκετ σετ.
    τωρα τι πληρωσα
    σετ αλυσιδα γραναζια 170
    σερβις γενικο χωρις λαδια φιλτρο 120

γιαννη η διαφορα που εχεις μαλλον οφειλετε στο βημα
    GSF 650 N

Αν δεν σε πειράζει, για εξήγησέ το γιατί δεν ξέρω και τόσα πολλά από μοτοσικλέτες. Δεν είναι όλες οι 530 ίδιες; Υπάρχει περίπτωση η "μαμά" αλυσίδα να έχει μεγαλύτερη απόσταση από κέντρο κρίκου σε κέντρο κρίκου σε σχέση με την aftermarket και για αυτό να θέλει 4 κρίκους λιγότερους;

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ληστης
    530 φοραει το 1250.
    Το 650 φοραει 525.
    Eμένα που είναι κ4 φοράει 530...
    προσέχουμε για να έχουμε!...

old school gixxer Το avatar του/της alex14

Alex το δικό σου τι αλυσίδα έχει; Πόσους κρίκους εννοώ. Οι 4 παραπάνω, πως προέκυψαν στο δικό μου...
    Το δικο μου εχει ακομη τη μαμα αλυσιδα. Θα την μετρησω και θα σου πω.

Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Πάντως για να πω και τις εντυπώσεις μου, τελικά το μακρύτερο γρανάζωμα το προτιμούσα. Έκανε διαφορά στις επιδόσεις (λίγο χειρότερες) αλλά τώρα το νιώθω να "πιέζεται" και το λυπάμαι λιγάκι... Δουλεύει 200 στροφές παραπάνω για τα ίδια χιλιόμετρα, αλλά η αίσθηση που δίνει είναι ότι το σκίζω. Τελικά φτάνω στο συμπέρασμα ότι μάλλον θέλω μεγαλύτερη μοτοσικλέτα, ή το 1250 ή κανένα fazer 1000. Να έχει πιο μακρύ γρανάζωμα και να ταξιδεύει πιο ήρεμα.

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Πάντως για να πω και τις εντυπώσεις μου, τελικά το μακρύτερο γρανάζωμα το προτιμούσα. Έκανε διαφορά στις επιδόσεις (λίγο χειρότερες) αλλά τώρα το νιώθω να "πιέζεται" και το λυπάμαι λιγάκι... Δουλεύει 200 στροφές παραπάνω για τα ίδια χιλιόμετρα, αλλά η αίσθηση που δίνει είναι ότι το σκίζω. Τελικά φτάνω στο συμπέρασμα ότι μάλλον θέλω μεγαλύτερη μοτοσικλέτα, ή το 1250 ή κανένα fazer 1000. Να έχει πιο μακρύ γρανάζωμα και να ταξιδεύει πιο ήρεμα.
    Ρε φίλε έβλεπα προσφορά για το Bandit 1250. Το δίνουν 9000€ με abs!Το σκέπτομαι αλλά θα μπλέξω με πολλές δώσεις!!
    προσέχουμε για να έχουμε!...

Παλαιό μέλος
    Οταν εγω τα ελεγα .....
    Και εγω στην κυριακατικη εκδρομη εκανα με ενα ντεποζιτο 18 lt 310 χλμ. Και να σκεφτεις στην επιστροφη επαιζα 150- 180 .
    Και οχι πανω απο 6000 στροφες (αυτο ηταν κακίουλα).

νταξ, 16 εκαψε το Ζ δικαβαλο, στις ιδιες ταχυτητες κ ειναι γυμνο. Παντως αληθεια ειναι οτι καιει λογικα για τα κυβικα του το 1250. Μεχρι να το παρω και να το πηγαινω κοκκινα και θα καιει το βενζιναδικο ολο ειμαι σερρες, ταξιδακι με 8000 στροφες και πανω. Το μεγαλο θα μου φαινεται ταξιτζηδικο μετα...

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF