Σελίδα 3 από 15 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 215

Θέμα: Εάλω η πόλις...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Φιλικοί είναι οι ανυποψίαστοι και οι αγαθοί.
    Το ποσοστό αυτό είναι σίγουρα μεγαλύτερο στούς γείτονες οπότε φυσικό είναι να είναι φιλικότεροι.
    Γιατί και οι Ελληνες δεν νομίζω να έχουν φήμη ευγενικών πολεμιστών.
    Και ο πόλεμος μόνο ευγενικό πράγμα δεν είναι.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Το Τουρκικό κράτος σαν στρατοκρατούμενο, εχει πολύ πιο οργανωμένη προπαγάνδα και οι περισσότεροι πολίτες πιστευουν οτι ζούν σε μια κανονική δημοκράτία, αυτό και μόνο λεει πολλά!
    Σίγουρα παιζει ρόλο και το οτι γενικά είναι πιο αμόρφωτοι αρα θεωρητικά καθοδηγούνται πιο εύκολα, παρ' όλα αυτα υπάρχουν ανθρωποι εκει που καταλαβαίνουν τι γίνεται.

Εδω δεν μιλάμε για στρατιωτικές/πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες, για τον απλό λαό μιλάμε, σωστά?

Η οχι?
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Εδω δεν μιλάμε για στρατιωτικές/πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες, για τον απλό λαό μιλάμε, σωστά?

Η οχι?
    εγω παντως για τον λαο μιλησα
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SoulGR
    εγω παντως για τον λαο μιλησα
    Το ξερω, δεν το είπα για σένα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    για τον απλό λαό μιλάμε, σωστά?
    Φίλε, θες να μιλήσουμε για τον απλό λαό; εντάξει λοιπόν.

Και ο απλός λαός είναι απολύτως φιλικά διακείμενος με τους γείτονες σε πληροφορώ, πλέον...

Μην μου πείς ότι δεν ξέρεις το γιατί...
    Το μέσο Ελληνόπουλο έχει μαύρα μεσάνυκτα για την Ιστορία του Έθνους, ευρισκόμενο σε πλήρη άγνοια, είναι επόμενο να είναι ανυποψίαστο. Ο ανυποψίαστος είναι και φιλικός. Και γιατί να μην είναι;

Ξέρει τι ακριβώς έγινε επί τουρκοκρατίας;
    Ξέρει για το '21;
    Ξέρει για τον Ατυχή του '97;
    '04-'09;
    '12-'13;
    Α';
    Ουκρανία;
    '19-'22; κλπ κλπ...

Ποιός του τά'πε; ποιός του τα δίδαξε;

Είναι ευκολότερο βλέπεις, να θυμάσαι το ελ-πι μιας μουσικής μπάντας ή το πιν σου στο ατμ.

Είναι δυσκολότερο να θυμάσαι τα ακατάλυπτα μισόλογα/αποσματικές μνήμες του γέροντα Παππού σου που έφτασε μερικά χλμ πριν την Άγκυρα με 50 βαθμούς, με μιά ρέγγα-μουχλιασμένο ψωμί και χωρίς πυρομαχικά να σου λέει ΠΟΙΟΙ ακριβώς είναι οι γείτονες...

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    σε εναν αιωνα που πεθανε οι αξιες, τα ηθη, η ανεξαρτησια, η ελευθερη σκεψη, ειναι ακαιρο να μιλαμε για ελλαδα, τουρκια, συνορα, Πολη ή Instabul (ολος ο κοσμος ετσι την λεει, οπως και τα FYROM τα λεει Macedonia) και αλλα πολλα..

και στο παρελθον δεν υπηρχαν τα παραπανω με την ουσια τους, απλα ο κοσμος ακολουθουσε τους "Ηγετες" με αυτην την συνταγη..

Περασαν τα χρονια και πλεον εχουνε αλλη συνταγη και αλλες "αξιες" που ταιριαζουν γαντι στην εποχη και στο "επιπεδο" του ανθρωπου της νεας χιλιετιας..

Εγω προσωπικα δεν χαριζω τον εαυτο μου σε τιποτα που αυτοι που το αντιπροσωπευουν το ξεπουλανε πολυ φτηνα στους αμερικανους αγγλους και δεν ξερω τι αλλο..

Θα μου πεις η χωρα ειναι μικρη, ειμαστε αδυναμοι, χρειαζομαστε πλατες κλπ κλπ..

Γιατι εξακολουθουμε ομως να θελουμε τις ιδιες πλατες που απο το 1900(και παλιοτερα) μας μαμανε?
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    Φίλε, θες να μιλήσουμε για τον απλό λαό; εντάξει λοιπόν.

Και ο απλός λαός είναι απολύτως φιλικά διακείμενος με τους γείτονες σε πληροφορώ, πλέον...

Μην μου πείς ότι δεν ξέρεις το γιατί...
    Το μέσο Ελληνόπουλο έχει μαύρα μεσάνυκτα για την Ιστορία του Έθνους, ευρισκόμενο σε πλήρη άγνοια, είναι επόμενο να είναι ανυποψίαστο. Ο ανυποψίαστος είναι και φιλικός. Και γιατί να μην είναι;

Ξέρει τι ακριβώς έγινε επί τουρκοκρατίας;
    Ξέρει για το '21;
    Ξέρει για τον Ατυχή του '97;
    '04-'09;
    '12-'13;
    Α';
    Ουκρανία;
    '19-'22; κλπ κλπ...

Ποιός του τά'πε; ποιός του τα δίδαξε;

Είναι ευκολότερο βλέπεις, να θυμάσαι το ελ-πι μιας μουσικής μπάντας ή το πιν σου στο ατμ.

Είναι δυσκολότερο να θυμάσαι τα ακατάλυπτα μισόλογα/αποσματικές μνήμες του γέροντα Παππού σου που έφτασε μερικά χλμ πριν την Άγκυρα με 50 βαθμούς, με μιά ρέγγα-μουχλιασμένο ψωμί και χωρίς πυρομαχικά να σου λέει ΠΟΙΟΙ ακριβώς είναι οι γείτονες...

ωραια μια κ εσυ βλεπω κατεχεις την ελληνικη ιστορια κ προφανως απο το υφος καταλαβαινω οτι νιωθεις "ριγμενος"
    ποια σταση θεωρεις σωστη?

να "παρουμε εκδικιση" με καποιο τροπο ωστε να εξισορροπήσουμε το θεμα
    ή κατι πιο πολιτισμενο, τυπου να δωσουμε τοπο στην οργη κ να δουμε πως θα μπορεσουμε να βρουμε λυση απο εδω κ περα μπας κ φτιαξουμε μια σωστη "γειτονια" κ να μην ειμαστε ευρωπη 2η κατηγοριας?
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Απλά ένα μικρό σχόλιο.

9 στους 10 κάνουν μεγάλο λάθος για τους νέους, οι οποίοι δε γνωρίζουν το ένα, το άλλο, το παράλο και ούτο κάθε εξής...

Το μέσο Ελληνόπουλο θεωρώ και παρατηρώ ότι έχει σαφώς καλύτερη παιδεία, γνώση και αντιμετώπιση των πραγμάτων από το μέσο Έλληνα μεσήλικα που τα έχει κάνει πουτ@ν@ και τώρα τα λουζόμαστε.

Α! & προσωπικά στα π@π@ρι@ μου η Πόλη και η κάθε Πόλη. Κάποτε ζούσαν Έλληνες, σήμερα ζούνε Τούρκοι, σε 1000 χρόνια μπορεί να ζουν Μεξικανοί και Εξωγήινοι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    να δωσουμε τοπο στην οργη
    ore kati kokkala poy trizoun.
    ayto pes to stous xiliades nekrous kai olo ton kosmo pou etroge tsapou 400 xronia filaraki.giaytos apo th smyrni kai aytos apo thn xio pou egine kokkini i 8alassa.
    ego den 8elo na paro ekdikisi alla filarakia den pezei na ginoume kiolas min leme malakies.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Ας κάνουμε πρώτα ΑΥΤΟκριτική, να αποκτήσουμε ΑΥΤΟγνωσία, και μετά να ασχοληθούμε με τους γείτονες.
    Αλλά ουπς!ξέχασα.Πιο εύκολο είναι να ρίξεις ολόκληρο το σφάλμα στον άλλο,παρά να παραδεχτείς το δικό σου.

Την Ιστορία του, ο κάθε λαός τη μαθαίνει και τη διαιωνίζει όπως τον συμφέρει.
    Καραμελίζει τις πιασάρικες ατάκες,βλέπει την αλήθεια όπως τον βολεύει και αδιαφορεί για τις "λεπτομέρειες".

Κουίζ της ημέρας:Πότε οι "φίλοι" μας οι Τούρκοι ήταν από τους καλύτερους μας συμμάχους?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Α! & προσωπικά στα π@π@ρι@ μου η Πόλη και η κάθε Πόλη. Κάποτε ζούσαν Έλληνες, σήμερα ζούνε Τούρκοι, σε 1000 χρόνια μπορεί να ζουν Μεξικανοί και Εξωγήινοι.
    Συμφωνω.
    The only easy day was yesterday.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μπορούμε να γίνουμε φιλικοί χωρίς να ξεχάσουμε οτι είμαστε Έλληνες ... γιατί πάντα να είμαστε των άκρων; Ας έχουν αυτό το προνόμιο άλλοι καλύτερα.

Α και το Instabul είναι απο το "Είς την πόλιν" που μετά από παρέλευση αιώνων , παρέμεινε στην Τουρκική με μια μικρό-αλλοίωση. Και η Πόλη έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα στο οτι για κάποια χρονικά σημεία αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την συγκράτηση κάποιων Ελληνικών στοιχείων την εποχή του Βυζαντίου κατά την ιστορία. Δεν είναι όμως και σημαία της Ελλάδος.

Υπόψη οτι απο εκεί είμαι και έχω πλήρη γνώση των όσων γράφω. Αν κάποιος μου έλεγε σήμερα οτι η Ελλάδα και η Τουρκία πλέον θα είναι πραγματικοί φίλοι ( λέμε είπαμε.. μην γελάτε ρε) με αντίτιμο να σταματήσει αυτός ο χαμός με το Φανάρι κτλ... δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να γίνει έτσι.

Επειδή όμως ξεφεύγουμε, απλά να πω , πως το "Πόλη" πέρα απο το συναισθηματικό δέσιμο με αρκετούς Έλληνες σαν γενέτειρα πόλη ή πόλη καταγωγής, δεν έχει κάποια άλλη σημασία. Κάθε αναφορά στο θα μπούμε πάλι πίσω, θα την κάνουμε δικιά μας κτλ.. μόνο αφελές μπορώ να το χαρακτηρίσω... για να μην πω κάτι πιο βαρύ.

Και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται κάποιες ακραίες απόψεις.. όπως ακριβώς το κάνουν και οι "φιλικοί γείτονες".

Όπως ειπώθηκε... φιλικοί Έλληνες μπορούμε να γίνουμε... φιλικοί μαλάκες .. ΠΟΤΕ.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Βασικά της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ήταν πρωτεύουσα, αλλά ποιός τις ψάχνει τέτοιες λεπτομέρειες....

Τι είναι ο βυζάντιος??
    κρυβε λογια ρε!!!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    κρυβε λογια ρε!!!!
    Ξέρεις τι είναι ο βυζάντιος, αλλά δεν μπορείς να μου πείς??
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    εγω, ενα εχω να πω...

καλο θα ειναι να εχουμε καλες σχεσεις με τους γειτονες μας τους τουρκους, γιατι στην τελικη αναλυση ειναι και συγγενεις μας...

Σελίδα 3 από 15 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Εάλω η Πόλις ( 29-05-1453)
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2009, 22:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •