Σελίδα 3 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 138

Θέμα: Περί σχολικών μαθημάτων Ιστορίας και πιτσιρικάδων.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Μόρφωση χρειαζόμαστε, όχι εθνική συνείδηση (είδαμε πόσο προκόψαμε απο Μεταξά και λοιπούς εθνοσωτήρες...)
    Μπορείς να στηρίξεις το γιατί-σύμφωνα με τη γνώμη σου-ΔΕ χρειαζόμαστε εθνική συνείδηση;
    Καμμία σχέση δεν έχει ο Μεταξάς,Παπαδόπουλος κλπ με την εθνική συνείδηση.

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Οτι στο σχολείο μόνο ιστορία δεν διδασκόμασταν ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    ...το ομόθρησκο...
    μην με μπριζώνεις...

....είδαμε πόσο προκόψαμε απο Μεταξά...
    Λιάκο, διαφωνώ ριζικά με το παραπάνω.

(Ρίξε μια ματιά στο ημερολόγιό του -3τομο- και σκέψου γιατί τον ''φάγανε'' με συνοπτικές οι ''φίλοι'' μας...και μην μου πείς ότι πέθανε από αρρώστια).

Παλαιο τόμαρο

Re: Re: Re: Περί σχολικών μαθημάτων Ιστορίας και πιτσιρικάδων.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
    θα συμφωνήσω

όποιος θέλει να μάθει ιστορία, θα πρέπει να ψαχτεί (πολύ) μόνος του ...
    δεν είναι σαν τις θετικές επιστήμες που 1+1=2, μπαίνουν πάααααρα πολλοί παράγοντες υποκειμενισμού και συμφέροντος για να περιμένεις σωστή διδασκαλία από ένα Κράτος (οποιοδήποτε)
    +1000 (τσιγάρα)...
    καφε τσιγαράκι και στρώσιμο... αλλιώς θα συνεχίσουμε να ακούμε εκδοχές του τύπου "το ελληνικό ΚΡΑΤΟΣ έχει 3000 χρόνια ιστορία" κτλ...
    γης μαδιαμ...

Παλαιο τόμαρο
    ...στα σχολεία μας φοιτούν παιδιά απο πολλές χώρες και πολλές θρησκείες.

Μόρφωση χρειαζόμαστε, όχι εθνική συνείδηση (είδαμε πόσο προκόψαμε απο Μεταξά και λοιπούς εθνοσωτήρες...)
    αμα έχει βρετανική παιδεία ο άνθρωπας...
    γης μαδιαμ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    Μπορείς να στηρίξεις το γιατί-σύμφωνα με τη γνώμη σου-ΔΕ χρειαζόμαστε εθνική συνείδηση;
    Καμμία σχέση δεν έχει ο Μεταξάς,Παπαδόπουλος κλπ με την εθνική συνείδηση.
    Γιατί η σωστή μόρφωση, η σωστή ΓΕΝΙΚΗ μόρφωση η οποία έρχεται απο το σχολείο, απο το σπίτι, αλλα και απο τις προσωπικές ικανότητες και δυνατότητες του καθενός μας, οδηγεί σε αυτό που πρέπει να είμαστε: Ιndividuals, οπως το όρισαν οι διαφωτιστές 300 χρόνια πριν, άτομα ελεύθερα, άτομα σκεπτόμενα, άτομα ικανά να δουν, να κρίνουν, να ενστερνιστούν ή να απορρίψουν.

Αντίθετα, η εθνική συνέιδηση έρχεται ως αποτέλεσμα κατήχησης κ προπαγάνδας (διότι αυτό ειναι όταν λέμε οτι το σχολείο πρέπει να μας δίνει εθνική συνείδηση - αν δε παμε σε θρησκευτική η προπαγάνδα ειναι ακόμα χειρότερη).
    Κατήχησης που μας οδήγησε αντί να βλέπουμε τα χάλια μας και την προοδο των άλλων, να ομφαλοσκοπούμε για "κοιτίδα πολιτισμου", "βελανιδια vs παρθενώνες" και άλλα τέτοια γραφικά που κάνουν τους ξένους να κοιτάνε τον ΠΑρθενώνα, μετά το τσιμέντο απο κάτω και να υποθέτουν - εύλογα - ότι ήταν άλλος λαός...

Η εθνική συνείδηση είναι χρήσιμη όταν θες να αποσχιστείς απο ένα κρατος και να αυτοπροσδιοριστείς ως οντότητα, όπωςκαναμε εμείς από τον 18ο αιώνα κ μετα. Όταν χρησιμοποιείται για ευχολόγια μεγαλείων που είναι ωραία για να τα γράφει ο Γιανναράς στις επιφυλλίδες του, έχεις πάρει λάθος δρόμο.

Γι' αυτό πιστεύω οτι - πλέον - δεν τη χρειαζόμαστε. Αλλα για πες μου εσυ ΓΙΑΤΙ τη χρειαζόμαστε;

Τassospap τα έχω διαβασει τα ημερολόγια του Μεταξά και πάντα έχω την απορία πως αυτός ο μορφωμένος ανθρωπος, ο τόσο καταρτισμένος επιτελάρχης έφτασε να δημιουργήσει την καρικατουρα της 4ης Αυγούστου...

Μονο στα γεράματα το αποδίδω...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Να βγω λίιιγο off topic? μου επιτρέπετε?

http://www.meafora.gr/?p=354

Η ΚΥΡΙΑ Χ. ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Από μικρή δε συμπαθούσα τους εκπαιδευτικούς. Στα θετικά μαθήματα ήμουνα πιο καλή από τα θεωρητικά. Ο μπαμπάς ήτανε τμηματάρχης στο υπουργείο δημοσίων έργων και ήθελε να γίνω πολιτικός μηχανικός για να με βάλει στο υπουργείο. Έτσι έδωσα εξετάσεις, αλλά δυστυχώς μπήκα μαθηματικός. Τελείωσα σχετικά εύκολα με πτυχίο «σχεδόν καλώς 5,6» και έκανα τα χαρτιά μου για διορισμό. Η επετηρίδα των μαθηματικών ήταν χάλια κι έτσι μέχρι να διοριστώ πέρασαν αρκετά χρόνια. Στην αρχή έκανα κάποια ιδιαίτερα. Πολύ το άγχος τους. Είχαν από μένα την απαίτηση να μάθω στα παιδιά ότι δεν μπορούσαν να μάθουν στο σχολείο και με θεωρούσαν υπεύθυνη για όλα. Μίλησε κάποιος συγγενής και με προσέλαβαν σε ένα φροντιστήριο. Αυτό ήταν κάτεργο και όχι δουλειά. Ήθελαν να γράφω σημειώσεις. Στην τάξη ήταν παιδιά από διαφορετικά σχολεία και ήθελαν άλλες ασκήσεις το καθένα. Ο ιδιοκτήτης όλο ερχόταν από το παραθυράκι και παρακολουθούσε. Ακόμα ζητούσε από τα παιδιά τη γνώμη τους για τους καθηγητές. Τα παράτησα γρήγορα. Ύστερα ήρθε ο γάμος και τα παιδιά, οπότε για μερικά χρόνια σταμάτησα να δουλεύω. Αργότερα έκανα τα χαρτιά μου για αναπληρώτρια. Ο άντρας μου είχε κάποιο γνωστό από την κλαδική που με έστειλε σε δική του υπάλληλο στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας. Έτσι τοποθετήθηκα σε ένα γυμνάσιο σχετικά κοντά στο σπίτι μου. Ο διευθυντής ήταν καλός άνθρωπος και του είχαν μιλήσει για μένα από την τοπική κι έτσι δεν είχα προβλήματα. Οι άλλοι καθηγητές δεν με είδαν σαν αναπληρώτρια με πολύ καλό μάτι, αλλά έκανα την πάπια. Για πρώτη χρονιά ανέχτηκα κάποια ριξίματα στο πρόγραμμα, αλλά μικρό το κακό. Ευτυχώς είχα όλο πρώτη γυμνασίου. Καμία σχέση η δουλειά εδώ και στο φροντιστήριο. Κανένας δε με έλεγχε. Δεν είχα το άγχος να προλάβω την ύλη. Τα έλεγα και όποιος ήθελε ας τα πρόσεχε. Ας δουλέψουν και τα φροντιστήρια. Για τα λεφτά που με πλήρωναν και πολλά έκανα. Έβαλα σε όλους μεγάλους βαθμούς και δεν είχαν παράπονο. Ας το βρουν από αλλού. Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα; Την επόμενη και τη μεθεπόμενη χρονιά τοποθετήθηκα αναπληρώτρια στο λύκειο της γειτονιάς μου. Με φόβιζε στην αρχή το ότι ήταν λύκειο, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Κανένας δεν ενδιαφερόταν για τίποτα. Οι μαθητές πήγαιναν όλοι φροντιστήριο, γιατί τότε ήταν οι δέσμες, και στο σχολείο έρχονταν μόνο για τα τυπικά. Ωραία χρόνια τότε στο λύκειο. Ήταν η χρυσή εποχή! Δεν είχαμε την παραμικρή ευθύνη. Το μεγάλο καλό ήταν ότι η διευθύντρια ήταν πολύ καλή μας γνωστή και γρήγορα τα κατάφερα και γίναμε και φίλες. Έτσι με βοηθούσε όταν οι μόνιμοι πήγαιναν να με ρίξουν στην κατανομή ή στο πρόγραμμα. Ύστερα ήρθε ο διορισμός. Κοιτάζω την εφημερίδα και διαβάζω : Γ’ περιφέρεια Περανησίου. Και λέω που είναι αυτό; Ψάξαμε με τον άντρα μου το χάρτη και το βρήκαμε. Ε, όχι δα! σιγά μην πάω εκεί! Πήραμε αμέσως τηλέφωνο κάποιο φίλο του άντρα μου με πολλές διασυνδέσεις και αυτός μας παρέπεμψε σε ένα γνωστό του στο υπουργείο. Αυτός τα κανόνισε να μην πάω στο Περανήσι αλλά να πάρω απόσπαση στη γραμματεία του ΙΕΚ της περιοχής μου. Υπήρχε όμως ακόμα ένα πρόβλημα: το Περανήσι είχε 12 μόρια, ενώ η περιοχή μου μόνο 2. Τελικά μετά από σκληρό αγώνα και πολλά τηλεφωνήματα ήρθαμε σε επαφή με κάποιο βουλευτή που τα κατάφερε να υπογράψει ο υφυπουργός ότι η απόσπασή μου γινόταν «για τις ανάγκες της υπηρεσίας» κι έτσι θα ήμουνα κοντά στο σπίτι μου αλλά θα έπαιρνα τα μόρια του Περανησίου. Με πήρε τηλέφωνο να μου κλαφτεί ο διευθυντής από το Περανήσι, αλλά του το έκλεισα. Στο ΙΕΚ έμεινα 3 χρόνια. Φρόντισαν οι γνωστοί να μη φύγω. Με βόλευε τότε το απογευματινό ωράριο. Επίσης ήμασταν τόσοι πολλοί αποσπασμένοι εκεί που ουσιαστικά δεν είχα αντικείμενο εργασίας. Ο διευθυντής ήταν καλός άνθρωπος και του είχαν μιλήσει για μένα από το υπουργείο κι έτσι με άφηνε να μην έρχομαι αρκετές μέρες ή να φεύγω νωρίτερα όποτε ήθελα. Επειδή μου είπαν ότι θα ήταν δύσκολο να ξαναπάω στο ίδιο ΙΕΚ, έκανα αίτηση για μετάθεση. Ευτυχώς είχα μαζέψει κάμποσα μόρια και ήρθα στη δική μου περιφέρεια. Βοήθησε και κάποιος άλλος γνωστός, ήταν και συγγενής μου ο προϊστάμενος του γραφείου δευτεροβάθμιας κι έτσι τα κατάφερα να πάρω οργανική θέση στο λύκειο της γειτονιάς μου, αυτό που είχα υπηρετήσει δύο χρόνια αναπληρώτρια και η διευθύντρια ήταν πια κολλητή μου φίλη. Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα γυμνάσιο, γιατί τότε ακουγόταν για αλλαγές στα λύκεια κι εγώ την πίεση δεν τη μπορώ, αλλά δεν υπήρχε κενή οργανική σε γυμνάσιο τόσο κοντά στο σπίτι μου. Τώρα πήγα στο σχολείο με άλλο αέρα. Ήμουν πλέον μόνιμη και δεν θα ανεχόμουνα εξυπνάδες. Πάλεψα, με βοήθησε και η φίλη μου διευθύντρια, και κέρδισα να μην έχω πολλά αντικείμενα και να με βολεύει το πρόγραμμα. Έχουμε εξοχικό και κάθε Σαββατοκύριακο φεύγουμε. Έτσι την Παρασκευή πρέπει να έχω το πολύ τις 3 πρώτες ώρες και τη Δευτέρα να αρχίζω μετά την 4η ώρα. Τις άλλες μέρες δεν μπορώ ούτε πρώτη ώρα, ούτε 6η και 7η. Δεν θέλω κενά που είναι χαμένος χρόνος. Μόνο την Πέμπτη θέλω δύο ώρες συνεχόμενο κενό για να πηγαίνω στη λαϊκή. Καθώς ήμουν 3 χρόνια στο ΙΕΚ είχα αποκοπεί από το λύκειο. Τη χρονιά αυτή γινόταν αναβρασμός. Ο Αρσένης ήθελε να κάνει τη μεταρρύθμισή του σε βάρος μας. Ήθελε να μας χαλάσει το βόλεμά μας και να μας πολλαπλασιάσει τη δουλειά χωρίς να μας πληρώσει πάρα πάνω. Ήμουν από αυτούς που αντέδρασαν έντονα! Μάλωσα και με τον άντρα μου. Του είπα: εντάξει με το ΠΑΣΟΚ είμαστε, αλλά να μαζέψει τον Αρσένη γιατί δεν θα το ξαναψηφίσω. Μαζί με τους Νεοδημοκράτες και τους Κουκουέδες που ήθελαν να κάνουν αντιπολίτευση, συσπειρωθήκαμε ενάντια στις αλλαγές. Εγώ η ίδια μίλησα στους μαθητές που δίσταζαν και τους εξήγησα γιατί πρέπει κι αυτοί να αγωνιστούν. Υπερηφανεύομαι ότι τι λύκειό μου έκανε από τις πιο δυναμικές και πιο μακροχρόνιες καταλήψεις. Τελικά ευτυχώς τον Αρσένη τον κόψανε και πολλά από αυτά που έκανε τα πήραν πίσω. Δυστυχώς κάποια μείνανε, αλλά τέλος πάντων. Είμαι τώρα στο λύκειο της γειτονιάς μου 5 χρόνια. Δε σκοπεύω να το κουνήσω από εδώ. Το σπίτι μου απέχει 3 λεπτά με τα πόδια. Έχουν πάρει σύνταξη ή μετάθεση κάποιοι μαθηματικοί κι έτσι έχω τη δεύτερη οργανική στην ειδικότητά μου. Διαλέγω κάθε χρόνο τα μαθήματα που θέλω να κάνω και επιβάλλω τους όρους μου στο πρόγραμμά μου. Η φίλη μου διευθύντρια, η οποία επανεξελέγη με τη βοήθειά μου μέσω γνωστών από το ΠΑΣΟΚ, μου στέκεται σε όλα. Με αφήνει να λείπω όταν έχω δουλειά, ή να φεύγω πιο νωρίς. Σε γιορτές και εκδρομές μου επιτρέπει να εξαφανίζομαι. Το καλοκαίρι με βάζει ότι δεν κάνω χρήση αδείας και πληρώνομαι, ας μην πατάω στο σχολείο αφού λείπω διακοπές. Τι γκρινιάζουν κάποιοι, από την τσέπη τους τα παίρνω; Στις στάσεις εργασίας και στις απεργίες ενώ δεν πηγαίνω σχολείο και όλοι με θεωρούν απεργό, δε με δηλώνει κι έτσι δε μου κόβουν χρήματα. Σιγά τα λεφτά που παίρνουμε, να μας κόψουν κιόλας! Έχουμε κάνει ωραία ομάδα οι παλιοί και ντόπιοι καθηγητές και με τη βοήθεια και της διευθύντριας, δεν αφήνουμε κάποιους πονηρούς να κάνουν εξυπνάδες ότι τάχα μου δουλεύουν για το καλό της παιδείας. Για τη δουλειά μου στην τάξη κανείς δε μπορεί να με κατηγορήσει. Βγάζω την ύλη μου έγκαιρα και βάζω το υποχρεωτικό διαγώνισμα το 1ο τετράμηνο. Από ασκήσεις κάνω όσες προλάβω. Σιγά! Αφού όλοι πάνε φροντιστήριο, ας δουλέψουν εκεί αν θέλουν. Βαθμούς βάζω από 15 ως 20 για να μην έχει παράπονο κανένας. Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα; Ας το βρουν από αλλού. Θα διώξουμε τους μαθητές από το λύκειο και θα χαθούν δικές μας οργανικές θέσεις; Αρχή μου είναι να μην απορρίπτεται κανείς στο λύκειο. Στις πανελλήνιες ας κόψουν το λαιμό τους. Για μένα όμως δε θα μπορούν να πουν τίποτα. Η οικογένειά μου ήταν πάντα με τη Νέα Δημοκρατία. Ο πατέρας μου είχε σχέσεις με βουλευτές και υπουργούς της. Σα φοιτήτρια ήμουνα με την ΟΝΝΕΔ. Ο άντρας μου από το 81 ήταν στο ΠΑΣΟΚ κι αυτό μας βοήθησε σε πολλά. Τώρα που ίσως αλλάξουν τα πράγματα προσπαθώ να αποκαταστήσω τις διασυνδέσεις του μπαμπά με τη Νέα Δημοκρατία και τις δικές μου από το πανεπιστήμιο. Πάντα χρειάζεται να έχεις επαφές με αυτούς που είναι στην κυβέρνηση. Μπορεί να ήμουνα ως τώρα με το ΠΑΣΟΚ και να το ψήφιζα, αλλά η αλήθεια να λέγεται. Δε μας έδωσε τα λεφτά που μας έπρεπαν. Με τη λεγόμενη μεταρρύθμιση προσπάθησε να διαλύσει τα σχολεία. Ζητούσε από εμάς υπερβολική δουλειά. Άσε που ήθελε να μας κάνει αξιολόγηση! Ποιος είναι αυτός που θα με κρίνει εμένα; Η τωρινή αξιολόγηση σαχλαμάρα είναι γιατί η διευθύντριά μου θα μου βάλει σε όλα άριστα και ο σύμβουλος ακούει τον προϊστάμενο που είναι συγγενής μου. Όμως το θέμα δεν είναι εκεί. Αν γίνει η αρχή μπορεί να προχωρήσουμε σε άλλα, οπότε άστα να πάνε, θα διαλύσουν πάλι την παιδεία. Ελπίζω τώρα να βγει η Νέα Δημοκρατία και να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους. Να παγώσει τις ανοησίες για αξιολογήσεις. Να ξανακάνει το λύκειο ήσυχο όπως ήτανε αποσυνδέοντας από αυτό τις εξετάσεις για τα πανεπιστήμια. Άκου εξετάσεις και στη δευτέρα λυκείου! Μια χαρά δεν ήμασταν με τις δέσμες; Εγώ πάντως θα την ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία!

Γενικά μπορώ να πω μου είναι ανεκτή η δουλειά στο σχολείο. Λίγες ώρες δουλειά, βολικό ωράριο, μεγάλες διακοπές. Τα λεφτά έπρεπε να είναι περισσότερα. Μπαίνω βέβαια σε διάφορες επιτροπές και κάτι γίνεται. Πήγα να κάνω και ενισχυτική αλλά τα παλιόπαιδα έφευγαν και διαλύθηκαν τα τμήματά μου. Εκείνο που μου τη δίνει είναι η τάξη και τα παιδιά, αλλά δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα. Έρχονται τα σκασμένα στο σχολείο και δεν έχουν μάθει από το σπίτι τους να φέρονται. Δεν το μπορώ το μάθημα, κοιτάω να το αποφεύγω όσο μπορώ. Λέω πάντα ναι σε γιορτές, περιπάτους, εκδρομές κλπ. Όμως επειδή δε θέλω ευθύνες και πάντα μπορεί κάτι να συμβεί, αποφεύγω να πηγαίνω οπουδήποτε εκτός σχολείου. Άλλωστε έχω και τις δικές μου δουλειές να κάνω. Ξέχασα να σας πω ότι είμαι πιστή στο νόμο και κάθε χρόνο παίρνω όλες τις άδειες που δικαιούμαι. Έχουμε και φίλο ιδιώτη γιατρό αλλά και πολύ γνωστό το διευθυντή στο κρατικό νοσοκομείο και μου γράφουν ότι θέλω. Από τον προϊστάμενο δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί είμαστε και συγγενείς. Μπορώ να πάρω με τις γνωριμίες μου απόσπαση σε διοικητική θέση, αλλά δε με συμφέρει λόγω ωραρίου και λιγοστών διακοπών. Την επόμενη φορά θα φροντίσω να γίνω υποδιευθύντρια για να έχω και περισσότερα λεφτά και λιγότερες ώρες μάθημα. Η διευθύντρια έχει πολλές ευθύνες και δεν τις θέλω με τίποτα. Εκείνο που με κάνει έξαλλη είναι κάποιοι συνάδερφοι που το παίζουν οι ιδεολόγοι της παιδείας. Δήθεν θέλουν παραπάνω ώρες γιατί δεν προλαβαίνουν να κάνουν παραπάνω ασκήσεις, μοιράζουν στα παιδιά φωτοτυπίες για φιγούρα, θέλουν να κάνουν εργαστήρια, βάζουν συχνά τεστ και διαγωνίσματα και όλο τάχα μου προσπαθούν να μη χάνουν μάθημα. Αυτοί ένα μόνο στόχο έχουν: να κατασυκοφαντήσουν τους υπόλοιπους καθηγητές ότι δήθεν δε δουλεύουν και μαζί όλο τον κλάδο. Εγώ αυτούς δεν τους μιλάω καθόλου αλλά τους παρακολουθώ και όποια παρατυπία κάνουν την καταγγέλλω και στη διεύθυνση και στους μαθητές και στον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να μας χαλάνε την πιάτσα. Κατηγορεί ο κόσμος τους καθηγητές ότι δε δουλεύουν και τέτοια. Ας λένε ό,τι θέλουν! Στο κάτω-κάτω να δουλέψουν και τα φροντιστήρια. Εμείς για τα λεφτά που παίρνουμε και πολλά προσφέρουμε! Γιατί δεν κοιτάνε τους δασκάλους και τους γυμναστές που δεν κάνουν τίποτα; Γιατί δεν κοιτάνε το υπόλοιπο δημόσιο που όλοι μέρα οι υπάλληλοι κάθονται; Με τους καθηγητές τα βάλανε; Ας αρχίσουν από τους πολιτικούς πρώτα! Ας μας δώσουν εμάς λεφτά και θα δούνε! Όταν όμως λέω λεφτά δεν εννοώ μικροαυξήσεις. Και όχι επιδόματα, αλλά να μετράνε στη σύνταξη! Οι εφοριακοί γιατί πληρώνονται τόσα πολλά; Αφήστε λοιπόν τους καθηγητές και μη κατασυκοφαντείτε τον κλάδο! Υπάρχουν και άλλοι πολλοί χειρότεροι. Αυτή λοιπόν είμαι εγώ και σε όποιον αρέσω! Σας είπα την ιστορία μου και τις απόψεις μου για την παιδεία. Μην ασχολείσθε λοιπόν άλλο μαζί μου! Κυρία Χ

Γιατί η σωστή μόρφωση, η σωστή ΓΕΝΙΚΗ μόρφωση η οποία έρχεται απο το σχολείο, απο το σπίτι, αλλα και απο τις προσωπικές ικανότητες και δυνατότητες του καθενός μας, οδηγεί σε αυτό που πρέπει να είμαστε: Ιndividuals, οπως το όρισαν οι διαφωτιστές 300 χρόνια πριν, άτομα ελεύθερα, άτομα σκεπτόμενα, άτομα ικανά να δουν, να κρίνουν, να ενστερνιστούν ή να απορρίψουν.

Αντίθετα, η εθνική συνέιδηση έρχεται ως αποτέλεσμα κατήχησης κ προπαγάνδας (διότι αυτό ειναι όταν λέμε οτι το σχολείο πρέπει να μας δίνει εθνική συνείδηση - αν δε παμε σε θρησκευτική η προπαγάνδα ειναι ακόμα χειρότερη).
    Κατήχησης που μας οδήγησε αντί να βλέπουμε τα χάλια μας και την προοδο των άλλων, να ομφαλοσκοπούμε για "κοιτίδα πολιτισμου", "βελανιδια vs παρθενώνες" και άλλα τέτοια γραφικά που κάνουν τους ξένους να κοιτάνε τον ΠΑρθενώνα, μετά το τσιμέντο απο κάτω και να υποθέτουν - εύλογα - ότι ήταν άλλος λαός...

Η εθνική συνείδηση είναι χρήσιμη όταν θες να αποσχιστείς απο ένα κρατος και να αυτοπροσδιοριστείς ως οντότητα, όπωςκαναμε εμείς από τον 18ο αιώνα κ μετα. Όταν χρησιμοποιείται για ευχολόγια μεγαλείων που είναι ωραία για να τα γράφει ο Γιανναράς στις επιφυλλίδες του, έχεις πάρει λάθος δρόμο.

Γι' αυτό πιστεύω οτι - πλέον - δεν τη χρειαζόμαστε. Αλλα για πες μου εσυ ΓΙΑΤΙ τη χρειαζόμαστε;

Τassospap τα έχω διαβασει τα ημερολόγια του Μεταξά και πάντα έχω την απορία πως αυτός ο μορφωμένος ανθρωπος, ο τόσο καταρτισμένος επιτελάρχης έφτασε να δημιουργήσει την καρικατουρα της 4ης Αυγούστου...

Μονο στα γεράματα το αποδίδω...

Φίλε μου σε προσκαλώ όποτε θες να 'ρθεις στο σχολείο.Θα διαπιστώσεις πόσο πίσω είναι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των Ελλήνων γενικότερα.
    Μην παίρνεις παράδειγμα από κάποιους στο forum.Οι περισσότεροι ούτε ασχολούνται με ιστορία,ούτε με internet,ούτε προβληματίζονται.
    Αυτό που λες πρακτικά δεν εφαρμόζεται,όχι μόνο στην Ελάδα αλλά παγκόσμια.Σε μικρή ηλικία καλώς ή κακώς πρέπει να τα πεις,να τα ξαναπείς, να τα πάρεις απ'το χέρι κλπ.
    Στο κάτω κάτω απ'τη στιγμή που ζεις σε μια χώρα ανεξάρτητη με δική της γλώσσα,Σύνταγμα,Ιστορία,Κοινωνικές παροχές οφείλεις να μάθεις να βασικά της πιστεύω.Το αν αργότερα θα πάψεις να τα ενστερνίζεσαι δικό σου θέμα

Λαός που δεν έχει εθνική συνείδηση θα υποδουλωθεί αργά ή γρήγορα

... Λαός που δεν έχει εθνική συνείδηση θα υποδουλωθεί αργά ή γρήγορα [/B]
    Ξεκινας απο λαθος Αφετηρια, η Ελλαδα που εχεις γεννηθει και εχεις γνωρισει δεν ειναι παρα ενα κρατιδιο (και με στρατιωτικους ορους κρατος μαξιλαρι/αναχωμα), τεχνητο δημιουργημα μιας "επαναστασης" του '21, βασει εγχειριδιου της εποχης (το οποιο ισχυει και εμπλουτιζεται), Φιλικη Εταιρια, Στρατολογηση και ενθουσιασμος στην Γαλλια, ουρες στην Μασσαλια...ολα αυθορμητα.
    Προσφατο παραδειγμα οι "Ουτσεκαδες" της μεγαλης Αλβανιας. γραφικοι ιθαγενεις οπως και μεις αλωστε....
    ...γιατι η Χωρα αυτη ηττηθηκε στρατιωτικα πολλους αιωνες πριν και η οποια τεχνογνωσια της αναγνωρισθηκε (βεβαιως) και χρησιμοποιηθηκε απο τους νικητες (για ναχουμε και μεις να καμαρωνουμε οτι...)
    Η ιστορια που σου/μας μαθανε αφενος εως και την Αλωση ψευδως θεωρειται συνεχεια του Ελληνισμου και αφετερου το νεοσυσταθεν Νεοελληνικο Κρατος (Εεε )ηταν υπο νεα διοικηση/κατοχη παιζοντας τον βολικο ρολο Αποικιας (που εν αντιθεση με τις αλλες Μπορει να Υπερασπισθει, λογω αποστασης) με νεους Δημοκρατικους Βεζυριδες.
    Και η Οικονομια? παντα ελεγχομενη σε σημειο Αφαιμαξης, ενδεικτικα αναφερω την σημερινη οικονομικη κατασταση της χωρας και την πολιτικη (τοτε) των Ελληνικων Μονοπωλιων, βρισκετε μηπως καμμια ομοιοτητα με το ΔΝΤ?
    Ψαχτε το, θα εκπλαγητε...
    "Is this all that's life of my life before me?
    Straitjacket memories? Sedative highs?
    No happy ending like they’ve always promised?
    There’s got to be something left for me."
    ------------------------------------

Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues
    Ξεκινας απο λαθος Αφετηρια, η Ελλαδα που εχεις γεννηθει και εχεις γνωρισει δεν ειναι παρα ενα κρατιδιο (και με στρατιωτικους ορους κρατος μαξιλαρι/αναχωμα), τεχνητο δημιουργημα μιας "επαναστασης" του '21, βασει εγχειριδιου της εποχης (το οποιο ισχυει και εμπλουτιζεται), Φιλικη Εταιρια, Στρατολογηση και ενθουσιασμος στην Γαλλια, ουρες στην Μασσαλια...ολα αυθορμητα.
    Προσφατο παραδειγμα οι "Ουτσεκαδες" της μεγαλης Αλβανιας. γραφικοι ιθαγενεις οπως και μεις αλωστε....
    ...γιατι η Χωρα αυτη ηττηθηκε στρατιωτικα πολλους αιωνες πριν και η οποια τεχνογνωσια της αναγνωρισθηκε (βεβαιως) και χρησιμοποιηθηκε απο τους νικητες (για ναχουμε και μεις να καμαρωνουμε οτι...)
    Η ιστορια που σου/μας μαθανε αφενος εως και την Αλωση ψευδως θεωρειται συνεχεια του Ελληνισμου και αφετερου το νεοσυσταθεν Νεοελληνικο Κρατος (Εεε )ηταν υπο νεα διοικηση/κατοχη παιζοντας τον βολικο ρολο Αποικιας (που εν αντιθεση με τις αλλες Μπορει να Υπερασπισθει, λογω αποστασης) με νεους Δημοκρατικους Βεζυριδες.
    Και η Οικονομια? παντα ελεγχομενη σε σημειο Αφαιμαξης, ενδεικτικα αναφερω την σημερινη οικονομικη κατασταση της χωρας και την πολιτικη (τοτε) των Ελληνικων Μονοπωλιων, βρισκετε μηπως καμμια ομοιοτητα με το ΔΝΤ?
    Φίλε το αποτέλεσμα κοιτάω.Δίκιο έχεις σε πολλά.Ό,τι έγινε έγινε.
    Απ΄τη στιγμή που κάποιος νιώθει 'Ελληνας-άσχετα αν η προπρογιαγιά του πηδιότανε με τον Ομέρ Βρυώνη-βοηθάει όσο μπορεί να επιβιώσει η χώρα του φροντίζοντας να μην τη χειροτερεύει-αν δε μπορεί/θέλει να τη βελτιώσει.Αυτό γίνεται -εν μέρει-αποκτώντας εθνική συνείδηση.
    Να το πω πιο ωμά:απ'τη στιγμή που οι Τούρκοι κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά τους εμας δε μας παίρνει ν'αφήνουμε τα παιδιά χύμα.

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αυτή ακριβώς η Ελλάδα που περιγράφεις,εξακολουθεί να έχει δική της γλώσσα,μουσική,ήθη και έθιμα.Ξέρεις άλλον τέτοιο λαό στον "πολιτισμό" τού σήμερα;
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Φίλε το αποτέλεσμα κοιτάω.Δίκιο έχεις σε πολλά.Ό,τι έγινε έγινε.
    Απ΄τη στιγμή που κάποιος νιώθει 'Ελληνας-άσχετα αν η προπρογιαγιά του πηδιότανε με τον Ομέρ Βρυώνη-βοηθάει όσο μπορεί να επιβιώσει η χώρα του φροντίζοντας να μην τη χειροτερεύει-αν δε μπορεί/θέλει να τη βελτιώσει.Αυτό γίνεται -εν μέρει-αποκτώντας εθνική συνείδηση.
    Να το πω πιο ωμά:απ'τη στιγμή που οι Τούρκοι κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά τους εμας δε μας παίρνει ν'αφήνουμε τα παιδιά χύμα.
    Να σου το πω και εγω απλα, εαν προσπαθησει καποιος με καλες προθεσεις να διορθωσει/κυβερνησει πολλα και σημαντικα στην χωρα (παντα με μικρο χ) θα διαπιστωσεις ξαφνικα αυξηση των τουρκικων παραβιασεων, κλιμακωση δηλ, κατα παραγγελιαν και μετα η' πριν σωρεια ασχετων τρομοκρατικων επιθεσεων, ΠΟΤΕ ομως συγχρονως, γιατι για να ξερεις η διαχειριση Αποικιας, ειναι σαν τις κηδειες επωνυμων, οταν πεθαινουν την ιδια μερα ακυρωνουν την συγκινηση του πληθους που δεν ξερει που να την διοχετευσει, γι' αυτο λοιπον ολα με μανιουαλι, με την σειρα και σωστο ταιμινγκ.

Επισης οι Τουρκοι ειναι ενα εθνικιστικο θρησκευτικο Ανεξαρτητο Κρατος το οποιο πρεπει να εκδημοκρατισθει (για να χασει την Ανεξαρτησια του), εσυ (και εγω) τι σκατα να την κανεις την πλυση εγκεφαλου αφου προοριζομαστε κυριολεκτικα για την καταναλωση προιοντων και μονον.
    Την εθνικη συνειδηση θα στην θυμισουν επιλεκτικα οταν θα εχουμε εναν πολεμο συγκεκριμενο και δεν εννοω τους Τουρκους.
    Παρτο χαμπαρι γεννηθηκαμε για να δουλευουμε για Αλλους και οπως προφητικα εγραψε καποιος οικονομικος αναλυτης το 89, προοριζομαστε για να γινουμε τα γκαρσονια της ευρωπης, κυριολεκτικα.

Να σου το πω και εγω απλα, εαν προσπαθησει καποιος με καλες προθεσεις να διορθωσει/κυβερνησει πολλα και σημαντικα στην χωρα (παντα με μικρο χ) θα διαπιστωσεις ξαφνικα αυξηση των τουρκικων παραβιασεων, κλιμακωση δηλ, κατα παραγγελιαν και μετα η' πριν σωρεια ασχετων τρομοκρατικων επιθεσεων, ΠΟΤΕ ομως συγχρονως, γιατι για να ξερεις η διαχειριση Αποικιας, ειναι σαν τις κηδειες επωνυμων, οταν πεθαινουν την ιδια μερα ακυρωνουν την συγκινηση του πληθους που δεν ξερει που να την διοχετευσει, γι' αυτο λοιπον ολα με μανιουαλι, με την σειρα και σωστο ταιμινγκ.
    Ο κίνδυνος υπάρχει,δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.Κύπρος και Ίμια δεν είναι τόσο παλιά γεγονότα.
    Το ότι σκάνε τουρκικά κότερα σε λιμάνια στα Δωδεκάνησα 'εχοντας την ελληνική σημαία ανάποδα το ξερεις;Το βλέπω live...
    Το αν είμαστε αποικία δε με νοιάζει.Ας κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί(αν θέλει φυσικά).
    Μπορεί μετά 100 χρόνια να μην υπάρχουμε σαν χώρα,κανείς δε το ξέρει.Δεν ανοίγουμε και την πόρτα όμως...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Υπουργός παιδείας η Διαμαντοπούλου...; Καλά άκουσα...;

Αυτή δεν είχε ξεστομίσει την ιδέα, τα Ελληνικά να τα γράφουμε με λατινικούς χαρακτήρες..;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    Υπουργός παιδείας η Διαμαντοπούλου...; Καλά άκουσα...;

Αυτή δεν είχε ξεστομίσει την ιδέα, τα Ελληνικά να τα γράφουμε με λατινικούς χαρακτήρες..;
    Μ'αρεσεις, on target
    Συγκεκριμενα ζητησε/προτεινε να γινουν τα εγγλεζικα 2η επισημη γλωσσα τις χωρας...
    αν τολμουσε ας μην την εβαζε παιδειας

Σελίδα 3 από 10 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περι Φυσιολογικοτητας,Αορατοτητας,Πολεμου και Ορασεως
    από Quijote στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 16/05/2008, 19:37
  2. Περί πίστας , μαθημάτων και MOTO DAY TRACK
    από Gandalf dr685sm στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 10/03/2005, 07:36