Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 94

Θέμα: Τέρμα η Buell.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Στο στησιμο και στην καινοτομιες τους.

Με τετοιο μεταξονιο, κεντρο βαρους απλωμενο σαν τραχανα λογω του κινητηρα και με στροφαλο που η στροφορμη του αλλαζε πορεια σε φορτωμενο τανκερ, εστριβαν παρα μα παρα πολυ καλα....

Aααα οκ το ΄πιασα. Δλδ για τόσο μπ@υρδέλο που ήταν, μια χαρά πήγαινε.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Σε τι ήταν πολύ μπροστά?
    Έχεις δίκιο, πολύ μπροστά μπορεί να μην ήταν, αλλά έδειχναν ένα γνησίως μοτοσυκλετιστικό πείσμα ο ρομαντισμός του οποίου ήταν αξιοθαύμαστος:

"Αυτά έχω ρε φίλε, άλλα δεν μπορώ να βρω, μ' αυτά λοιπόν θα φτιάξω μηχανάκι!"

Και μηχανάκια έφτιαξαν, σε πείσμα κάθε λογικής που λέει ότι δεν μπορείς να πάρεις κινητήρα από χαλικοφόρο και να φτιάξεις σούπερσπορ.

Και τα μηχανάκια πήγαιναν. Ίσως όχι καλύτερα απ' οτιδήποτε άλλο, αλλά αξιοπρεπώς καλά και ίσως καλύτερα κι απ' αυτό.

Και εξαιτίας ακριβώς αυτού του πείσματος και του παραλογισμού, τα μηχανάκια τους ήταν μοναδικά.

Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν αναπόφευκτο (πιθανότατα ήταν) αλλά λυπάμαι που έχασαν το παιχνίδι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Ρε σεις πιο παιχνίδι έχασαν? Αν αποφασισεις να πουληθείς στον εχθρό, ξέρεις οτι θα σου έρθει.. Είδατε πουθενά να λέει για χασούρες κλπ? Buisness απόφαση της Harley λέιε. Τους αγόρασε για τις πατέντες και τους τελείωσε...

Οσο για μοτέρ: Να φάνε και οι κότες στην Αμερικάνικη αγορά...
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Έχεις δίκιο, πολύ μπροστά μπορεί να μην ήταν, αλλά έδειχναν ένα γνησίως μοτοσυκλετιστικό πείσμα ο ρομαντισμός του οποίου ήταν αξιοθαύμαστος:

"Αυτά έχω ρε φίλε, άλλα δεν μπορώ να βρω, μ' αυτά λοιπόν θα φτιάξω μηχανάκι!"

Και μηχανάκια έφτιαξαν, σε πείσμα κάθε λογικής που λέει ότι δεν μπορείς να πάρεις κινητήρα από χαλικοφόρο και να φτιάξεις σούπερσπορ.

Και τα μηχανάκια πήγαιναν. Ίσως όχι καλύτερα απ' οτιδήποτε άλλο, αλλά αξιοπρεπώς καλά και ίσως καλύτερα κι απ' αυτό.

Και εξαιτίας ακριβώς αυτού του πείσματος και του παραλογισμού, τα μηχανάκια τους ήταν μοναδικά.

Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν αναπόφευκτο (πιθανότατα ήταν) αλλά λυπάμαι που έχασαν το παιχνίδι.
    Μήπως μπερδεύτηκες ?
    Αυτά που λες παραπάνω, θα ταιριαζαν γάντι στο Britten, αλλά στον Buell?
    Εκμεταλλεύτηκε ένα κενό της HD και αυτό κάλυψε. Καμμία μηχανολογική καινοτομία ή πρωτοτυπία δεν είχαν τα μηχανάκια τους, και αυτό σε ένα πανάκριβο περιτύλιγμα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAG/FMX
    Μια μερα με κατι φιλους σεενα τεστ ride στο αεροδρομιο καβαλησαμε οτι μηχανη φανταστειτε , απο r1 μεχρι φαζερ 1000 , harley v road 30000e varadero k oti υπηρχε.Ολοι την ωρα παιζαμε καναμε σουζες κ κυνηγητο.Οταν ομως πηραμε ta buell ξεφυγαμε εντελως.Σοβαρεψαμε ενα πραγμα σα να χαμε φυγει τριπακι.Εγω ηθελα να πουλησω το αμαξι κ να παρω μια buell , να παρατησω το σπιτι μου κ να κανω το γυρω του κοσμου μονος μου καβαλωντας την.Δε εχω ξανανιωσει ετσι με αλλη μηχανη κ ολα μου μοιαζαν τυποποιημενα κ μια απτα ιδια μετα. Εχω μαθει τα παντα για το εργαλειο.Παιζουν πολλα αλλα ισως τοοτι ειναι κ χειροποιητο να κανει την διαφορα.
    love will save the planet,hate is a good start.

Moderator
    Αυτά που λες παραπάνω, θα ταιριαζαν γάντι στο Britten, αλλά στον Buell?
    Ο Βritten είναι μια εντελώς άλλη κατηγορία από μόνος του. Ουδέποτε σκέφτηκε να παράγει μαζικά μηχανάκια, απλά έκανε την τρέλα του με πρωτότυπα.

Ο Britten ήταν πολύ μπροστά, τεχνικά και μηχανολογικά, αλλά σχεδιάζε πρωτότυπα που πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να μπουν σε μαζική παραγωγή (και πολύ καλά έκανε ο άνθρωπος).

Ίσως εγώ δεν το διατύπωσα καλά. O Βuell απ' την άλλη σχεδίαζε μηχανάκια παραγωγής:

- Τι θέλω να φτιάξω?
    - Σπορ μηχανακια
    - Τι κινητήρα έχω?
    - Χάρλευ
    - Κάνει?
    - Μπα
    - Οπότε?
    - Τα φτιάχνω anyway, γιατί σπορ μηχανάκια θέλω να φτιάξω και αν δεν τα φτιάξω με κινητήρα Χάρλευ δεν θα τα φτιάξω καθόλου.

Αυτό το πείσμα που όλα σου λένε "ρε ψυχή μου, αυτό που φτιάχνεις δε γίνεται" αλλά εσύ να το φτίαχνεις έτσι κι αλλιώς είναι που---στα μάτια μου τουλάχιστον---δίνει το χαρακτήρα στα Buell.

Φυσικά κάποιος άλλος μπορεί να τα βλέπει αλλιώς, γι 'αυτό άλλωστε και η buell έκλεισε.

Moderator
    Να το πω κι αλλιώς:

Ο Britten ήθελε να βελτιώσει τον τρόπο που φτιάχνονται τα μηχανάκια, γενικά. Να κερδίσει πρωταθλήματα. Να προχωρήσει την τεχνολογία μπροστά. Ξανάπιασε λοιπόν το πρόβλημα "μοτοσυκλέτα" από την αρχή και προσπάθησε να δώσει τις δικές του λύσεις με σκοπό να την εφεύρει εκ νέου χωρίς τα αδιέξοδα που της είχε κληροδοτήσει η ιστορία.

Ο Buell απλά ήθελε να φτιάξει μηχανάκια, όχι αναγκαστικά καλύτερα απ' τα άλλα, αλλά σίγουρα διαφορετικά απ' τ' άλλα (με την διαφορετικότητα να πηγάζει λίγο απ' τις εμμονές του και λίγο απ' τις συνθήκες κάτω απ' τις οποίες έπρεπε να τα παράγει).

To θέμα δεν είναι το αν έφτιαχνε μηχανάκια που μας αρέσουν, αλλα οτι έκλεισε άλλο ένα εργοστάσιο. Το γιατί έκλεισε τον διακόπτη η HD, φαίνεται και απ΄την ανακοίνωση, αν και είναι γνωστό ότι ποτέ δεν την ενδιέφερε ιδιαίτερα η Buell.

Harley-Davidson, Inc. expects to incur approximately $125 million in one-time costs related to the discontinuation of the Buell product line. The Company expects to incur approximately $115 million of that amount this year.

Το λυπηρό είναι ότι 180 άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους....ελπίζω να καταφέρει να βρει αγοραστές για την MV Agusta τουλάχιστον.

Μάλλον οι τελευταιες εξελίξεις βάζουν και ταφόπλακα στα project "Made in USA Superbikes" εφόσον μετά το κλείσιμο της Buell, της Roher και της Cycz η μόνη που έμεινε είναι η Fischer.

R.I.P
    SRX6 & Tuono Rulezzz

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    αντε να ξεσκαρταρουμε σιγα-σιγα
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    αντε να ξεσκαρταρουμε σιγα-σιγα
    Εκοβε και η Buell πλαίσια και σας χαλάγε τη πιάτσα?
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Μες στο μυαλό μου ήσουνα λέμε ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
    Μες στο μυαλό μου ήσουνα λέμε ...
    μιλησανε οι ηλεκτρονικοι τωρα ...
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
    .Οταν ομως πηραμε ta buell ξεφυγαμε εντελως.Σοβαρεψαμε ενα πραγμα σα να χαμε φυγει τριπακι.Εγω ηθελα να πουλησω το αμαξι κ να παρω μια buell , να παρατησω το σπιτι μου κ να κανω το γυρω του κοσμου μονος μου καβαλωντας την.Δε εχω ξανανιωσει ετσι με αλλη μηχανη κ ολα μου μοιαζαν τυποποιημενα κ μια απτα ιδια μετα. Εχω μαθει τα παντα για το εργαλειο.Παιζουν πολλα αλλα ισως τοοτι ειναι κ χειροποιητο να κανει την διαφορα.

ετσι ειναι . αυτο που αγοραζεις για να καβαλας , μονο εσυ ξερεις γιατι....ουτε η λογικη, ουτε οι φιλοι, ουτε οι "πρακτικοι" και "οικονομικοι" λογοι......ΜΟΝΟ εσυ ...

γι'αυτο μερικες επιλογες σε μερικους φαινονται τελειως ΑψυχοΛογητες!!

ΥΓ V2 RUlez ρε!!
    Accipere quam facere praestat injuriam

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec
    Κρίμα, dream bike μια Buell και για εμένα. Ποιος ξέρει, ίσως κάποια στιγμή να πάρω anyway.

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Buell Ulysses XB12X testdrive Αγελαδο-κροκοδιλος001 !!!
    από tifoefs στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2011, 09:28
  2. Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2006, 22:22
  3. Τέρμα
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2006, 22:02
  4. Buell
    από sotosfz6 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2005, 22:13
  5. Λοιπόν..Τέρμα τα ψέματα: Χειμερινή Πανελλήνια τώρα.
    από Adventure-R στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 01/12/2003, 17:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF