Δεν διαβασα παρακάτω το θέμα αλλά τα συγκεκριμένα που αναφέρονται εδώ είναι ΣΩΣΤΑ...οντως έτσι θα έπρεπε θα ειναι...Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Υπάρχουν δουλειές που αμοίβονται πολύ καλά
Η αμοιβή όμως δεν είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων μεταξύ των οποίων:
ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ που έχει κάθε δουλειά και
το κέρδος που προσφέρει στον εργοδότη τους.
(Δείτε για παράδειγμα τις αμοιβές των ice raod trackers και αυτών με τα καβούρια, στις εκπομπές του ΣΚΑΙ και θα καταλάβετε)
Είναι γεγονός ότι οι λιμενεργάτες αμοίβονται καλύτερα από τους "απλούς" εργάτες
Είναι όμως γεγονός ότι αν πέσουν από το conteiner απλά θα σκοτωθούν.
Είναι επικίνδυνη και δύσκολη δουλειά.
Είναι δουλειά από την οποία ο ΟΛΠ βγάζει χρήματα.
Συνεπώς γιατί να μην τα πέρνουν;;;
Το ότι ο εκάστοτε εργοδότης θέλει να μειώσει το κόστος του είναι αυτονόητο.
Δεν ξέρω τα ακριβή δεδομένα, αλλά συνήθως, κανείς δεν έχει απόλυτα δίκιο και κανείς απόλυτα άδικο.
Το θέμα είναι να βρεθεί μία λύση ικανοποιητική για όλους.
![]()
Ειναι επικινδυνα...είναι δύσκολα...είναι βαριά δουλειά..
ΑΛΛΑ...
Εχω γνωστό, σχεδόν συγγενή, ο οποίος δουλεύει στο λιμάνι ως λιμενεργάτης εδώ και χρόνια. Μένει σε μια μεζονέτα στην Γλυφάδα 350 τετραγωνικών μέτρων, πηγαίνει στην δουλειά του με ένα BMW X5, και η γυναίκα του κυκλοφορεί με ένα Mercedes C180. Η κόρη του έχει ένα SMART και ένα Peugeut 206 Cabrio. Να τα χαίρεται ο άνθρωπος ΑΝ τα δουλεψε...
ΑΛΛΑ...
Οταν είμαστε μαζί σε φιλικό σπίτι, πίνουμε τα ποτάκια μας και διασκεδάζουμε, συζήταμε για το που θα πάμε το ΣΚ, και τον παίρνουν τηλέφωνο από το λιμάνι ότι ολα ΟΚ και του χτυπήσαν την κάρτα για να γράψει νυχτερινό και υπερωρία, και παίρνει 10000 Ευρώ τον μήνα αυτός ο άνθρωπος...ΤΟΤΕ ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ...δεν ανέχομαι να δουλεύω 12-14 ώρες κάθε μέρα, αρκετές φορές Σαββατοκύριακα, και την ίδια ώρα κάποιος που δεν δουλεύει αλλά κέρδισε την θέση επειδή δουλευε ο μπαμπας του στον ΟΛΠ (Κληρονομιά θέσεις στο Δημοσιαο ρε φουστη μου μόνο στην Ελλάδα, ούτε στην Ουγκάντα)...να περνάει ζωή και κότα!!!
Ισως τελικά ο Ελληνας δεν θέλει τον Γερμανό του αλλά τον Κινέζο του, μπας και κόψουμε μερικά περιττά τέτοια έξοδα!!!