Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 83

Θέμα: Ατύχημα-Λίγη βοήθεια

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Εγω παντως με τον μπαπιο στην ΑΟ κινουμε αποκλειστικα στην βοηθητικη, αν κινηθω σε αλλη λωριδα δεν θα γραφω εδω μεσα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Τα πράγματα είναι απλά. Η νομιμότητα της κυκλοφορίας σε ΛΕΑ είναι άλλο θέμα απ΄το ατύχημα. Αυτό που εξετάζεται σε ένα δικαστήριο είναι τι προκάλεσε το ατύχημα.
    Η κίνηση σε ΛΕΑ ή η χωρίς προειδοποίηση και έλεγχο αλλαγή λωρίδας? Ελα μου ντε???

ΥΓ: Παραδείγματα δικαίωσης ατόμων που ενεπλάκησαν σε ατύχημα χωρίς δίπλωμα υπάρχουν πολλά.

εαν δεν εχεις διπλωμα και φταιει ο αλλος δεν χρειαζεται να εχεις διπλωμα εσυ που σε ξαπλωσαν στο δρομο...μονο η τροχαια αν ερθει και εισαι καλα θα σε παει αυτοφωρο(αν δεν κανω λαθος) και θα δικαστης οχι για το ατυχημα αλλα γιατι οδηγας χωρις διπλωμα,δηλαδη σαν να σε ειχε πιασει στον δρομο.εαν φταις και ερθει η τροχαια...καηκες(!),μπορεις ομως να βαλεις οτι οδηγαγε αλλος με διπλωμα κ να του κανει εκεινος δηλωση!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Pappios
    εαν δεν εχεις διπλωμα και φταιει ο αλλος δεν χρειαζεται να εχεις διπλωμα εσυ που σε ξαπλωσαν στο δρομο...μονο η τροχαια αν ερθει και εισαι καλα θα σε παει αυτοφωρο(αν δεν κανω λαθος) και θα δικαστης οχι για το ατυχημα αλλα γιατι οδηγας χωρις διπλωμα,δηλαδη σαν να σε ειχε πιασει στον δρομο.εαν φταις και ερθει η τροχαια...καηκες(!),μπορεις ομως να βαλεις οτι οδηγαγε αλλος με διπλωμα κ να του κανει εκεινος δηλωση!
    Δεν βγάζω νόημα στο τι γράφεις.
    Αν έχει γίνει μαλακία απ΄τον άλλο το ότι δεν έχεις δίπλωμα δεν εξετάζεται, μιας και να είχες δεν θα μπορούσες να αποφύγεις κάποιον που πέρασε STOP, κόκκινο κλπ. Το δικαστήριο εξετάζει και τιμωρεί την έλλειψη διπλώματος σαν να κατηγορείσαι μόνο για αυτό και όχι στο αν συνέβαλλε στην δημιουργία ή αποφυγή του ατυχήματος.

Αλλο πράγμα η παρανομία κάποιου που δεν δημιουργεί ατύχημα, αλλά τιμωρείται απ΄τον νόμο και άλλο πράγμα το να δημιουργείς ατύχημα σε κάποιον που παρανομεί. Σαν να λέμε ότι αν περάσει κάποιος με STOP και εσύ-εγώ τρέχουμε με 60 χλμ στη πόλη φταίμε εμείς γιατί αν δεν τρέχαμε θα είχε προλάβει να περάσει.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Εγω παντως με τον μπαπιο στην ΑΟ κινουμε αποκλειστικα στην βοηθητικη, αν κινηθω σε αλλη λωριδα δεν θα γραφω εδω μεσα.
    είναι βοηθητική ή ΛΕΑ;

(και εγώ από βιασύνη βοηθητική τη λέω, όμως είναι άλλο πράγμα!)

Τα πράγματα είναι απλά. Η νομιμότητα της κυκλοφορίας σε ΛΕΑ είναι άλλο θέμα απ΄το ατύχημα. Αυτό που εξετάζεται σε ένα δικαστήριο είναι τι προκάλεσε το ατύχημα.
    Η κίνηση σε ΛΕΑ ή η χωρίς προειδοποίηση και έλεγχο αλλαγή λωρίδας? Ελα μου ντε???

ΥΓ: Παραδείγματα δικαίωσης ατόμων που ενεπλάκησαν σε ατύχημα χωρίς δίπλωμα υπάρχουν πολλά.
    +1.

Το ότι η μηχανή κινούταν παράνομα στη ΛΕΑ μπορεί να έχει σαν συνέπεια να φάει μια κλήση ο οδηγός της αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να την χτυπήσει κάποιος άλλος.
    Ο οδηγός έκανε παράβαση αλλά το ίδιο και ο γέρος. Ο γέρος όμως που την έκανε δεύτερος έχει την ευθύνη λόγω αλλαγής λωρίδας.
    Δεν είναι πάντα συνώνυμες οι τροχαίες παραβάσεις με την ευθύνη για τα ατυχήματα.

Από την εμπειρία μου από τον κλάδο ζημιών πορώ να πω το εξής (δεν ξέρω ποσο το κάνω κατανοητό αλλά αυτό εφαρμόζουμε): Αυτός που κάνει την παράβαση δεύτερος αυτός έχει την ευθύνη.

Π.Χ. Κάποιος είναι παρκαρισμένος π.χ. στην οδό Ομήρου έναντι της παλιάς βουλής κι έχει πάει στη δουλειά του. Ένας ταρίφας χάνει τον έλεγχο του οχήματος του και παρασέρνει τη μηχανή. Τι θα ισχυριστεί ο ταρίφας ή η ασφαλιστική του;
    Ότι η μηχανή ήταν παράνομα παρκαρισμένη για να μην την αποζημιώσει;
    Καλλιά στα όρη άρχοντας
    παρά στον κάμπο δούλος,
    θωρώ τον κόσμο από ψηλά
    κι είναι δικός μου ούλος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Σήφης
    Ότι η μηχανή ήταν παράνομα παρκαρισμένη για να μην την αποζημιώσει;
    φυσικά... εκτώς και αν καταφέρει ο ιδιοκτήτης της μηχανής να αποδείξει οτι ήταν παράνομα παρκαρισμένος για κάποιον σοβαρό λόγο, π.χ οτι η μηχανή του είχε μηχανικό πρόβλημα κ αναγκάστικε να την αφήσει εκεί... δεν είμαι δικηγόρος αλλα νομίζω οτι είναι κοινή λογική...
    The crucial thing of all success is whether you are born competitive or not. - Bernie Ecclestone

Το προφανές δεν είναι πάντα το σωστό.

Το ότι ήταν παράνομα παρκαρισμένη μπορεί να αποτελεί τροχονομική παράβαση και νε επισείει ποινή αλλά δε δίδει σε κανέναν το δικαίωμα να τη χτυπήσει.
    Καλλιά στα όρη άρχοντας
    παρά στον κάμπο δούλος,
    θωρώ τον κόσμο από ψηλά

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GSF
    φυσικά... εκτώς και αν καταφέρει ο ιδιοκτήτης της μηχανής να αποδείξει οτι ήταν παράνομα παρκαρισμένος για κάποιον σοβαρό λόγο, π.χ οτι η μηχανή του είχε μηχανικό πρόβλημα κ αναγκάστικε να την αφήσει εκεί... δεν είμαι δικηγόρος αλλα νομίζω οτι είναι κοινή λογική...
    Φίλε μου θα ήταν ο παράδεισος των ασφαλιστικών αν συνέβαινε κάτι τέτοιο.
    Σε γωνίες πχ απαγορεύεται να παρκάρεις. Αν σκάσεις πάνω σε παρκαρισμένο και πει οτι δεν πληρώνω γιατί είναι παράνομα σταθμευμένο θα γελάνε και τα περιστέρια της Ευελπίδων.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Άσχετο το τελευταίο σου ερώτημα! Η ουσία είναι μία. Δεν επιτρέπεται να κινείσαι στη βοηθητική. Τέλος.

Tυπικά και νομικά νομίζω πως έχεις δίκιο.

Μου απαντάς όμως στο συγκεκριμένο δρόμο που ανέφερα, το παπί πρέπει να κινηθεί στο κέντρο της δεξιάς λωρίδας ή στην άκρη της για να περνάνε και τα αυτοκίνητα δίπλα του; (αλήθεια, μήπως - όπως και στις λεωφορειολωρίδες - υπάρχει εξαίρεση για τα μηχανάκια; στην πράξη, αποκλείεται να εμποδίσουν τη διέλευση οχήματος ανάγκης).

Η ερώτησή μου αποσκοπεί στο να καταλάβουμε πως κάθε περίσταση είναι διαφορετική.

Όσο για το με πόσα μπήκε στην βοηθητική, μπορεί να ισχυριστεί πως κάποιος τον έκλεισε, τον απέφυγε μπαίνοντας στη βοηθητική και μετά έπεσε στα φρένα..

Δεν θέλω ντε και καλά να την πληρώσει ο παππούς, απλά προσπαθώ να βρώ λογικά επιχειρήματα υπεράσπισης της μηχανής γιατί πιστεύω πως ο (όποιος) παππούς έπρεπε να ελέγξει. Τώρα, αν η μηχανή πήγαινε με 200, μάλλον δεν θα προλάβαινε να την αντιληφθεί κανείς, και ο αναβάτης της θα έπρεπε να το ξέρει αυτό...

Σε γωνίες πχ απαγορεύεται να παρκάρεις. Αν σκάσεις πάνω σε παρκαρισμένο και πει οτι δεν πληρώνω γιατί είναι παράνομα σταθμευμένο θα γελάνε και τα περιστέρια της Ευελπίδων.
    Δεν ξέρω αν θα γελάνε, είναι tricky περιπτωση. Εαν πέσεις με τη μηχανή σε παράνομα παρκαρισμένο και χτυπήσεις, μπορείς να ζητήσεις αποζημίωση, στη βάση του οτι δεν έπρεπε το όχημα να βρισκεται εκεί. Εαν δε με γελά η μνήμη μου, έχει επιδικαστεί κατι παρόμοιο παλαιοτερα
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

χμμ.. δεν ξέρω γιατι αλλα κάτι μου λέει οτι είναι λίγο λεπτό αυτό το ζήτημα.. δηλαδή αν κάποιος έχει σταματήσει για τσιγάρα με το αμάξι κλείνοντας μια λωρίδα και κάποιος άλλος περάσει και του φάει τον καθρέπτη φταίει αυτός που ερχόταν?? η αν ξαφνικά σε μια απότομη στροφή δείς ένα σταματημένο αμάξι μπροστά σου φταίς απόλυτα εσύ? ... δεν λέω για μια απλή γωνία σε στενό που κινήσαι με 20-30 km/h ... τεσπά μπορεί να έχετε και δίκαιο
    The crucial thing of all success is whether you are born competitive or not. - Bernie Ecclestone

χμμ.. δεν ξέρω γιατι αλλα κάτι μου λέει οτι είναι λίγο λεπτό αυτό το ζήτημα.. δηλαδή αν κάποιος έχει σταματήσει για τσιγάρα με το αμάξι κλείνοντας μια λωρίδα και κάποιος άλλος περάσει και του φάει τον καθρέπτη φταίει αυτός που ερχόταν?? η αν ξαφνικά σε μια απότομη στροφή δείς ένα σταματημένο αμάξι μπροστά σου φταίς απόλυτα εσύ? ... δεν λέω για μια απλή γωνία σε στενό που κινήσαι με 20-30 km/h ... τεσπά μπορεί να έχετε και δίκαιο
    Στην πρώτη περίπτωση φταίει αυτός που περνάει κι όχι εκείνος που είναι σταματημένος.
    Στη δεύτερη δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Σταματημένος στη μέση του δρόμου λόγω κίνησης ή παρκαρισμένος;
    Καλλιά στα όρη άρχοντας
    παρά στον κάμπο δούλος,
    θωρώ τον κόσμο από ψηλά

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Δεν ξέρω αν θα γελάνε, είναι tricky περιπτωση. Εαν πέσεις με τη μηχανή σε παράνομα παρκαρισμένο και χτυπήσεις, μπορείς να ζητήσεις αποζημίωση, στη βάση του οτι δεν έπρεπε το όχημα να βρισκεται εκεί. Εαν δε με γελά η μνήμη μου, έχει επιδικαστεί κατι παρόμοιο παλαιοτερα
    και εμένα κάτι μου θυμίζει... δεν είμαι σίγουρος όμως.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zx10iw
    σου ειπα ομως τι ειπα στην τροχαια εγω και τι ειπε και ο παππους.
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΘΣΩ ΚΑΠΙΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΟΤΟ ΜΟΘ ΠΙΣΩ....
    ΟΧΙ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥ ΠΟΘ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΟΥΤΕ 500 ΕΥΡΩ ΖΗΜΙΑ!!!!!!!
    Με άλλα λόγια,

ΞΕΡΕΙΣ ότι ΦΤΑΙΣ και προσπαθείς να εξαπατήσεις την τροχαία και μελλοντικά ίσως το δικαστήριο.

Και τί θες τώρα;

συμβουλές;

Τί να πώ ... εύγε ...
    :a41:

Παλαιό μέλος
    δηλαδή αν κάποιος έχει σταματήσει για τσιγάρα με το αμάξι κλείνοντας μια λωρίδα και κάποιος άλλος περάσει και του φάει τον καθρέπτη φταίει αυτός που ερχόταν??
    εδώ η απάντηση είναι κατηγορηματικά : ναί, φταίει αυτός που ερχόταν!
    Δεν σημαίνει πως ότι βρίσκεται στο δρόμο μας παράνομα το τρακάρουμε και έχουμε και δίκιο!

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ???? ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
    από Alexz@nder στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2007, 12:12
  2. Ωρα για Grand αναβαθμιση....λιγη βοηθεια
    από MADKiller7 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2007, 21:41
  3. To χτυπησα λιγο.... Λιγη βοηθεια;
    από Ταξιδευτής στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 11/05/2006, 09:56
  4. Πατρα - Ορεστιαδα με Ζ750. Λιγη βοηθεια?
    από megatim στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 21/10/2005, 09:23
  5. Παιδιά λίγη βοήθεια γιατί στα νομικά είμαι σκάρτος!
    από mastouri στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2004, 13:17

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF