....τώρα που σας βρήκα εδώ!!!!![]()
Θέλω να βάλω στο δικό μου guppies.
Πόσα να βάλω? διάβασα ότι αυτά πρέπει να
είναι κοπαδάκια κι όχι 1-2
Είναι αλήθεια?![]()
Είναι αλήθεια?![]()
Το ταξίδι του Ηλία Βροχίδη μπορείτε να το διαβάζετε και στην ιστοσελίδα του Madnomad.gr, στο Facebook Madnomad
Εξαρτάται τι άλλα είδη έχεις μέσα.Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
Είναι αλήθεια?![]()
Πάντως, είναι καλύτερο γι'αυτά να είναι κοπαδάκια, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Δεν έχουν πρόβλημα και λιγότερα, ή ακόμα και ένα μόνο του. Απλά κινούνται καλύτερα όταν είναι περισσότερα, με λιγότερο φόβο.Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα δηλαδή,χωρίς να σημαίνει ότι δεν επιβιώνουν λιγότερα.
Η προτιμότερη αναλογία είναι για κάθε αρσενικό, 2 θηλυκά. (τυχερά ψάρια).
Γιατί τ'αρσενικά κηνυγάνε συνέχεια τα θηλυκά και αυτά κουράζονται, με αποτέλεσμα , άν είναι μόνο ένα θηλυκό, μπορεί να ψοφήσει από κούραση.
5/2/2008 Καλωσόρισες!
22/1/2013 Καλωσόρισες!
:a07:
Γειά σου Νίκο
Κατ'αρχήν μην ξεχνάς ότι τα γκάππι γεννοβολούν συνέχεια. Μπορείς να βρεις 2-3 ετοιμόγεννες θηλυκές και σε ένα μήνα να έχεις πολλά μικρά. Αν τώρα βιάζεσαι συνήθως 8 είναι ένα καλό νούμερο για αρχή.
Όμως τι άλλα ψάρια έχεις μέσα;;;;;;
Τι μέγεθος είναι το ενυδρείο σου;;;;;;;
Δεν είναι μεγάλο, καμιά 15 λ, έχω μέσα διάφορα τυπου χρυσόψαρα και γλυφτες αλλα θέλω να βάλω guppies γιατι
μ'αρέσουν πιο πολύ τα χρώματα τους και ξέρω ότι είναι
πιο "σκληρά" στις διάφορες κακουχίες.(η μήπως κάνω λάθος?).
Το ταξίδι του Ηλία Βροχίδη μπορείτε να το διαβάζετε και στην ιστοσελίδα του Madnomad.gr, στο Facebook Madnomad
Για τα ψαράκια αυτά θα σου πρότεινα ένα μεγαλύτερο ενυδρείο της τάξης των 80 λίτρων. Μην σε τρομάζει το νούμερο........ περίπου 60 εκατοστά μήκος και υπάρχουν προσφορές από 65 ευρώ κομπλέ με φίλτρο και θερμοστάτη. Οπότε μένουν τα διακοσμιτικά για αγορά............
Σου ξαναλέω ότι πολλαπλασιάζονται γρήγορα και γι'αυτό τα λένε και εκατομυρριόψαρα!!!!!!!
Ακόμα βασικό είναι να ξέρεις ότι όσο μεγαλύτερο το ενυδρείο τόσο πιό απροβλημάτιστο.
Καλός συνδιασμός με τα Guppies είναι τα neon tetra, cardinal tetra, glowlight, zebra danio και άλλα αυτής της κατηγορίας
Όλα αυτά θέλουν ζεστό νερό καθώς είναι τροπικά, ενώ τα χρυσόψαρα είναι ψάρια κρύου νερού.
Οι γλύφτες μπορεί να είναι επιθετικοί καμμιά φορά και λόγω μεγέθους (μεγαλώνουν αρκετά) μπορεί να στρεσσάρουν τα μικρότερα ψαράκια.
Το ουρικό οξύ που βγάζουν τα χρυσόψαρα είναι σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες απ'ότι άλλα ψάρια. Το νερό δηλαδή, δεν θα είναι και ότι καλύτερο για ότι ψάρι και να βάλεις μέσα.Αρκετές αλλαγές νερού.
Δεν νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα να επιβιώσουν πάντως.
Επίσης, σαν είδη, τα guppie χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο σε αντίθεση με τα χρυσόψαρα.
Α, ναι... μωρά, μην περιμένεις να δεις πολλά ή για πολύ καιρό. Το πιο πιθανό είναι να σου τα φάνε τα χρυσόψαρα αν δεν τα βάλεις σε γεννήστρα ή δεν τα βάλεις σε άλλο ενυδρείο.Ή μπορεί να μην αντέξουν την ποιότητα του νερού.
Σε σχέση με άλλα ψάρια πάντως, είναι σίγουρα πιο ανθεκτικά,με την υφή και την ποιότητα νερού. Γι'αυτό λέω πως δεν πιστεύω πως θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα στο να επιβιώσουν.
arxaios περιμένω και την δικιά σου γνώμη.:smilea:
(με πρόλαβες)
5/2/2008 Καλωσόρισες!
22/1/2013 Καλωσόρισες!
:a07:
Τα ζέμπρα που λες είναι τα ζέμπρα ντάνιο:
Μπλε με κίτρινες οριζόντιες ρίγες;;;;;;;;;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
Το ουρικό οξύ που βγάζουν τα χρυσόψαρα είναι σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες απ'ότι άλλα ψάρια. Το νερό δηλαδή, δεν θα είναι και ότι καλύτερο για ότι ψάρι και να βάλεις μέσα.Αρκετές αλλαγές νερού.
Δεν νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα να επιβιώσουν πάντως.
Επίσης, σαν είδη, τα guppie χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο σε αντίθεση με τα χρυσόψαρα.
Α, ναι... μωρά, μην περιμένεις να δεις πολλά ή για πολύ καιρό. Το πιο πιθανό είναι να σου τα φάνε τα χρυσόψαρα αν δεν τα βάλεις σε γεννήστρα ή δεν τα βάλεις σε άλλο ενυδρείο.Ή μπορεί να μην αντέξουν την ποιότητα του νερού.
Σε σχέση με άλλα ψάρια πάντως, είναι σίγουρα πιο ανθεκτικά,με την υφή και την ποιότητα νερού. Γι'αυτό λέω πως δεν πιστεύω πως θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα στο να επιβιώσουν.
Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές.Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Για τα ψαράκια αυτά θα σου πρότεινα ένα μεγαλύτερο ενυδρείο της τάξης των 80 λίτρων. Μην σε τρομάζει το νούμερο........ περίπου 60 εκατοστά μήκος και υπάρχουν προσφορές από 65 ευρώ κομπλέ με φίλτρο και θερμοστάτη. Οπότε μένουν τα διακοσμιτικά για αγορά............
Σου ξαναλέω ότι πολλαπλασιάζονται γρήγορα και γι'αυτό τα λένε και εκατομυρριόψαρα!!!!!!!
Ακόμα βασικό είναι να ξέρεις ότι όσο μεγαλύτερο το ενυδρείο τόσο πιό απροβλημάτιστο.
Καλός συνδιασμός με τα Guppies είναι τα neon tetra, cardinal tetra, glowlight, zebra danio και άλλα αυτής της κατηγορίας
Όλα αυτά θέλουν ζεστό νερό καθώς είναι τροπικά, ενώ τα χρυσόψαρα είναι ψάρια κρύου νερού.
Οι γλύφτες μπορεί να είναι επιθετικοί καμμιά φορά και λόγω μεγέθους (μεγαλώνουν αρκετά) μπορεί να στρεσσάρουν τα μικρότερα ψαράκια.
Προς το παρόν Κώστα δεν το βλέπω για μεγαλύτερο ενυδρείο θα
αρκεστώ σε αυτό που ήδη εχω.
Όσον αφορά την συμβίωση με τα χρυσόψαρα δεν το συζητώ,
Θα κάνω αντικατάσταση χωρίς να κρατήσω κανένα.
Αφού είναι και τόσο σκληρά θα τα πάω στο φυσικό τους περιβάλλον εδώ δίπλα σε μια λίμνη που έχει χιλιάδες
να βρούν τα αδελφάκια τους![]()
![]()
Ακόμα καλλίτερα είναι να δεις μήπως τα παίρνουν πίσω στο Pet-shop και να γλυτώσεις λίγα λεφτάκια από την αγορά των guppie.
Μπάαααα δεν νομίζω να τα παίρνει πίσω, άσε που έχουν μεγαλώσειΑρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Ακόμα καλλίτερα είναι να δεις μήπως τα παίρνουν πίσω στο Pet-shop και να γλυτώσεις λίγα λεφτάκια από την αγορά των guppie.
και τα μεγάλα δεν τα πουλάνε εύκολα.
Στην λίμνη...στη λίμνη![]()
![]()
![]()
Που πηγα και το ξεθαψα...![]()
Οσοι θελουν ν'ασχοληθουν σωστά με τον υδατινο κόσμο, _ΑΥΤΟ_ ειναι το πληρεστερο site στα ελληνικα που εχω βρει.
Απο τους "παλιους" αναφερεται και ως η Βίβλος...
![]()
~~Νέο forum για Suzuki - GSR600~~
Μας ρωτάνε : «Ποιος ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό ;» , «Ποιος μίλησε πρώτος για άτομα ;» , «Ποιος υπολόγισε πρώτος τη διάμετρο της Γής ;» , «Ποιος ανακάλυψε πρώτος ότι η Γή στρέφεται γύρω από τον Ήλιο ;» και απαντάμε «Οι Έλληνες !» .
Λάθος ! Όλα αυτά τα ανακάλυψαν ο Θαλής , ο Δημόκριτος , ο Πτολεμαίος , ο Αρίσταρχος . Μεταξύ αυτών και του μέσου Έλληνα υπάρχει τόση απόσταση όσο μεταξύ του μέσου Έλληνα και ενός χιμπατζή...
να χαιρεσαι τον νεο συγκατικο!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ.....
μην ακολουθείς το μονοπάτι...πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.....
apo kostos ti lene ta enidria??
ennoo gia ka8e mina peripou
px (reuma,nera,trofes ktl ktl)
gia ena mikro enidrio..tpt to siglonistiko
Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....
------------------------------------------------------
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
![]()
:rotflmao:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ.....
μην ακολουθείς το μονοπάτι...πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.....