ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΑΛΑ (ΦΩΣ) ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.
εγω επιμενω πως το προβλημα βρισκεται εδω...
ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΑΛΑ (ΦΩΣ) ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.
εγω επιμενω πως το προβλημα βρισκεται εδω...
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Πριν απο καμια 6-7 χρονια σε γνωστο αγγλικο περιοδικο διαβασα τεστ 3 χιλιαριων, ενα cbr, ενα triumph και ενα αλλο που δε θυμαμαι τι, ισως kawasaki.
Το τεστ αφορουσε την οδηγηση των τριων αυτων μηχανων για 1000 μιλια σε πιστα ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. Η πιστα νομιζω ηταν του λε-μαν. Οι μηχανες δυναμομετρηθηκαν πριν και μετα, και λυθηκαν για να εξεταστουν οι φθορες.
Αποτελεσματα.
Το triumph στα μισα περιπου κλαταρε με καποιες σπασμενες βαλβιδες.
Το χοντα τελειωσε τη δοκιμασια με μια η δυο ελαφρα στραβωμενες βαλβιδες και με δυναμομετρηση 2-3 ιππους κατω απο την αρχικη.
Το τριτο δε θυμαμαι, αλλα παντως τα πηγε χειροτερα απο το χοντα.
Προσωπικο συμπερασμα...σοβαροι κινητηρες, οφειλουν να αντεχουν πανω απο 5 λεπτα στο κοκκινο.
ΥΓ
Προφανως το τεστ εγινε με φρεσκα λαδια.
με μια διαφορα...αλλο το οτι το παω τερμα γκαζι για πολυ ωρα...και αλλο το οτι το δουλευω στο κοκκινο...στην πιστα ανεβαζεις κλεινεις γκαζι κατεβαζεις, και αλλαζεις ταχυτητες, δε στροφαρει στο θεο το μοτερ συνεχεια...
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
με μια διαφορα...αλλο το οτι το παω τερμα γκαζι για πολυ ωρα...και αλλο το οτι το δουλευω στο κοκκινο...στην πιστα ανεβαζεις κλεινεις γκαζι κατεβαζεις, και αλλαζεις ταχυτητες, δε στροφαρει στο θεο το μοτερ συνεχεια...
Προφανως αν ηταν ετσι, δεν θα το ελεγα καν αυτο που ειπα. Περασαν πολλα χρονια και δεν θυμαμαι που εγινε το τεστ. Ισως σε ειδικη κυκλικη πιστα. Παντως οι μηχανες ηταν ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο κοκκινο.
edit
με στασεις μονο για βενζινη και αλλαγη λαδιων.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Προφανως αν ηταν ετσι, δεν θα το ελεγα καν αυτο που ειπα. Περασαν πολλα χρονια και δεν θυμαμαι που εγινε το τεστ. Ισως σε ειδικη κυκλικη πιστα. Παντως οι μηχανες ηταν ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο κοκκινο.
Στα κόκκινα είναι φύση αδύνατο να ήταν.
Προφανώς εννοούσαν τέρμα γκάζι, τα μοτέρ στο όριο αλλά στα κόκκινα νομίζω πως όχι.
ποια η διαφορα 'τερμα γκαζι' και 'κοκκινο' με πχ 4η στο κιβωτιο?Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Στα κόκκινα είναι φύση αδύνατο να ήταν.
Προφανώς εννοούσαν τέρμα γκάζι, τα μοτέρ στο όριο αλλά στα κόκκινα νομίζω πως όχι.
....
Παντως μη το ψειριζετε και πολυ. Το θεμα ειναι οτι οι κινητηρες δουλευαν στο οριο για ωρες και αυτος ηταν και ο σκοπος του τεστ.
ποια η διαφορα 'τερμα γκαζι' και 'κοκκινο' με πχ 4η στο κιβωτιο?
Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος πως δεν εννοούσαν αυτό, τέσπα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος πως δεν εννοούσαν αυτό, τέσπα.
Εσυ αν ηθελες να κανεις ενα τεστ στο δρομο για να δεις πως γινεται να απαυτωσεις ενα κινητηρα δουλευοντας τον στο οριο, τι θα εκανες? Ε, αυτο ακριβως κανανε.
Εγώ νομίζω ότι κάποιος πρέπει να ειδοποιήσει τον Παππού να πάρει άλλη τροπή το thread.. :o
Μεταξύ μας, και εγώ είμαι της άποψης ότι ορισμένα λεπτά στο κόκκινο, με λάδι το οποίο έχει βγάλει 8-10κ χιλιόμετρα μου φαίνεται χαρακίρι..![]()
“Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook
ΠΡΙΝ αρχίσει να παράγεται μαζικά ένα μοτέρ πολλά πρωτότυπα σπάνε σε πάγκους-δυναμόμετραΑρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
ααα και κατι ακομα...τα μοτερ δε τα δοκιμαζουν πριν τα στειλουν...
απλα τα βαζουν μπρος να δουν αν δουλευουν...
Αυτό που μπαίνει σε παραγωγή τελικά δεν είναι αυτό που έσπασε μόλις δούλεψε λίγο κόκινα
Ανάλογα ρυθμίζεται ο κόφτης και ορίζονται τα κόκινα για κάθε μοτέρ
Τα σύγχρονα ημισυνθετικά δεν γίνονται νερό στις 8000 χλμ
Ο κινητήρας δεν σπάει από ανεπαρκές λάδι αλλά από ελλιπή ποσότητα
προφανως τιθεται ενα μεγαλο θεμα εδω.
τα μοτερ με λαδια 8-9-10χιλ χλμ ΜΠΟΡΟΥΝ να παραδωσουν πνευμα με λειτουργια στα κοκκινα? και ποση ωρα στα κοκκινα αντεχουν πριν γινουν χαρτοπολεμος?
φυσικα μιλαμε για επαρκη ποσοτητα λαδιων μεσα στα μοτερ.
αν καποιος μπορει να μας κατατοπισει πανω στο θεμα με σοβαροτητα ας το κανει.
προφανως και παιζουν και αλλες παραμετροι για το θεμα οπως:
στροφες κινητηρα που κοκκινιζει. (αλλο v-strom, αλλο gsxr)
ποιοτητα λαδιων. (αλλο απλο ορυκτελαιο,αλλο full synthetic)
διαφορετικες μαρκες. (αλλο ΚΤΜ, αλλο HONDA)
παρ'ολα αυτα μπορει να απαντηθει η κεντρικη ιδεα.
![]()
![]()
![]()
![]()
Πολύ σωστός
Στη μηχανολογία χρησιμοποιούνται συντελεστές ασφαλείας
Αυτό σημαίνει ότι αν ο κατασκευαστής προτείνει αλλαγή λαδιών στα 5000 αν τα αφήσω 8000 δεν θα σπάσει αν το δουλέψω 500 στροφές μέσα στο κόκινο δεν θα σπάσει αυτόματα κλπ. Δύσκολα μπορεί ένας μέσος χρήστης να το σπάσει καταλάθος γιατί πρέπει να κάνει πολλές ταρζανιές μαζί.
Το σπάσιμο οφείλεται σπάνια σε κατασκευαστικό ελλάτωμα ή αστοχία υλικού και συχνότερα σε χοντρό λάθος κατά τη συντήρηση
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
Δύσκολα μπορεί ένας μέσος χρήστης να το σπάσει καταλάθος γιατί πρέπει να κάνει πολλές ταρζανιές μαζί.
Το σπάσιμο οφείλεται σπάνια σε κατασκευαστικό ελλάτωμα ή αστοχία υλικού και συχνότερα σε χοντρό λάθος κατά τη συντήρηση
Συμφωνώ![]()
*************** www.motodevils.gr ***************
Αν δεν κάνω λάθος, η μέγιστη ισχύς στο v-strom εμφανίζεται στις 8500rpm και η ταχύτητα που εγώ έχω δει σε αυτές τις στροφές είναι 190km/h
Τα κόκκινα είναι στα 10500. Δηλαδή ο κινητήρας δούλευε αρκετά χαμηλότερα από την "επικίνδυνη"περιοχή.Σωστά?
Άρα η εξήγηση για το σπασμένο(κολλημένο καλύτερα) κινητήρα θα πρέπει να αναζητηθεί στο λαδάκι που σαφέστατα είχε λήξει η ζωή του αν η χρήση του ήταν σε καθημερινή βάση παρόμοια...
η αληθεια ειναι οτι δουλεψε πολύ 4Η 160 170 κμ ,οσο για το λαδι ο παναγιωτης "γνωστος στους στρωμάδες απο τους αγίους" το θεωρει αδυνατο εφ όσον υπηρχε λάδι ,ότι λάδι ,το μοτερακι δεν θα πηγαινε απο αυτο...οταν περισέψει το μοτερακι θα το ανοιξουμε πειραματικά να το ψαξουμε....θα ενημερωθειτε ολοι(ακριβη περιγραφη ,ποσοτητα λαδιόυ ιξωδεσ λαδιου κλπ κλπ)
προς το παρών οποιοσ ξερει μοτερακι 07 αβς (2spark) as postarei kvstas
Ειλικρινα, δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι δεν φτιαχνεις αυτο που εχεις και θελεις να παρεις αλλο.
Τι κοστος υπολογιζεις στη μια και την αλλη περιπτωση? Σορρυ αν μου διαφευγει κατι που εχεις ηδη πει...