Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 56

Θέμα: ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GhostRideR_636
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alex-kal
    Αφού και εμένα δεν με αφήνουν να πάω στη δουλειά μου, έτσι και εγώ το καλοκαίρι θα κλείσω το δρόμο προς τα χωράφια τους , έτσι ώστε να μην μπορούν να πάνε να ποτίσουν και να ξεραθούν όλα!!
    Εχω και εγώ αιτήματα...
    Αυτό ειναι το θέμα.. οτι δεν μπορείς γιατι έχει τρακτέρ.. και να του κλεισεις τον δρομο στα @@ του θα μπει σε ένα χωράφι αλουνού και θα περάσει απο δίπλα σου.
    The difference between men and boys is the price of their toys.

και εγω μαζι τους ειμαι αλλα ετσι που κανουν δεν βγαινει τιποτα,κακο σε εμας κανουν και οχι στο κρατος.αν θελουν να χτυπησουν το κρατος ας κλεισουν τις εφορειες που ειναι και ο ταμιας του κρατους......μπας και γλιτωναμε και τα τελη κυκλοφοριας.....
    "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ
    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ
    ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ
    ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ"

Ο παππούς με τη γριά.
    Πολύ σωστά , αν θέλουν να κάνουν κάτι, ας κλείσουν με τα τρακτέρ τους τη Βουλή , και από ένα τρακτέρ στην πόρτα κάθε υπουργείου..
    Να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας , αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς.

ΤDM 850.

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GhostRideR_636
    Αφού δεν υπάρχει φράγκο για να πάρουν τι περιμένουν πάλι να δανιστούμε για να πάρουν Ας παιξει κανα Joker η κυβερνηση

Πριν 3 μήνες προεκλογικά ο κ.κ. σημερινός πορδηπουργός είχε πει (υπάρχει και το αντίστοιχο βίντεο) ότι υπάρχουν λεφτά.... πριν λίγες μέρες ένας από τους υπουργούς είπε ότι δεν υπάρχει σάλιο... προχτές το πρωί σε πρωινή εκπομπή βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είπε ότι υπάρχουν λεφτά.... σήμερα το πρωί η υπουργός Αγροτικής υπανάπτυξης είπε ότι δεν υπάρχει τίποτε......

ΡΕ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ!!! Δεν φτάνει που τόσα χρόνια τρώτε όλοι με χρυσά κουτάλια και το μόνο που ξέρετε να κανετε είναι να τα ρίχνετε στους προηγούμενους (μέσα στη συμφωνία σας είναι αυτά αφού τα τρώτε παρείτσα), έχετε και θράσος να μας κοροιδεύετε μπροστά στα μάτια μας...

Το προηγούμενο ΣΚ πήγα στα Καμμένα Βούρλα και έκανα 3,5 ώρες από Αθήνα.... Ταλαιπωρήθηκα. Πιο πολύ εκνευρίστηκα που μας βγάλανε από την Εθνική (στο ύψος της Θήβας) και πληρώσαμε ΔΙΟΔΙΑ!!!!! (Αν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!) παρά το ότι έκλεισαν οι αγρότες το δρόμοΔεν ξέρω αν είμαι με το μέρος των αγροτών ή όχι, είμαι μπερδεμένος μάλλον με εκνευρίζει και ζηλεύω το γεγονός ότι αυτοί μπορούν να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο σαν κοινωνική ομάδα ενώ εγώ όχι..... Πάντως κάτι πρέπει να γίνει δεν πάει άλλο πια.....
    Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Υπάρχουν αρκετοί αγρότες που δεν ήταν ωφελημένοι απο επιδοτήσεις... ούτε φυσικά είχαν τόση μάσα όσο άλλοι. Αυτοί είναι και στους δρόμους , καθώς αρκετές φορές είχαν ξεγελαστεί απο ιθύνοντες οτι οι καλιέργειες τους σε σιτηρά και κάποια λαχανικά θα ήταν απορροφήσιμα.

Ας μην ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν τα σημάδια της αγοράς και τον κορεσμό της σε στάρι και βαμβάκι.

Σίγουρα το να κλείνουν τον δρόμο δεν τους δίνει δίκιο... αλλά και απο την άλλη , σκέφτομαι πως ακόμα και τώρα που κλείνουν τους δρόμους δεν τους δίνουν κάτι. Αν μάλιστα έρθουν στην Αθήνα μπορεί να πέσει και ξύλο (θυμάστε πέρισυ στο Λιμάνι φαντάζομαι έτσι; ).

Ίσως μια λύση είναι η απευθείας διάθεση των προϊόντων τους στην λιανική... αλλά εκεί θα έχουν άλλα εμπόδια που τα ξέρουμε όλοι. Προσωπικά όμως δεν θα με χάλαγε να παίρνω 20 λεπτά την ντομάτα απο το χωραφάκι στον Πύργο και οχι απο την εταιρία του Μεσάζοντα τάδε.

Αρκετοί το έχουν καταλάβει και κάνουν δικές τους κοινοπραξίες .... αλλά και αυτό ακόμα δεν είναι εύκολο λόγω της γραφειοκρατίας.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas

Το προηγούμενο ΣΚ πήγα στα Καμμένα Βούρλα και έκανα 3,5 ώρες από Αθήνα.... Ταλαιπωρήθηκα. Πιο πολύ εκνευρίστηκα που μας βγάλανε από την Εθνική (στο ύψος της Θήβας) και πληρώσαμε ΔΙΟΔΙΑ!!!!! (Αν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!) παρά το ότι έκλεισαν οι αγρότες το δρόμοΔεν ξέρω αν είμαι με το μέρος των αγροτών ή όχι, είμαι μπερδεμένος μάλλον με εκνευρίζει και ζηλεύω το γεγονός ότι αυτοί μπορούν να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο σαν κοινωνική ομάδα ενώ εγώ όχι..... Πάντως κάτι πρέπει να γίνει δεν πάει άλλο πια.....
    σορρυ που θα ακουστει ετσι αλλα καλα να παθεις/παθουμε...ειναι δυνατον να σε βγαζουν απο την Εθνικη οδο να υπαρχει μπροστα σου στα 2-3 μετρα πινακιδα οτι βγαινεις απο την ΕΟ και να πληρωνεις???εγω στην θεση σου θα ελεγα δεν πληρωνω και θα εκανα και μανουρα μπας και ξυπνησουν και οι αλλοι...θα εβγαζα και 2-3 φωτο που ειναι τα διοδια και σε ποιον δρομο σε πανε και μετα να δεις πανυγηρια....με την μηχανη πλεον αποφασησα να μην σταματαω καν...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Υπάρχουν αρκετοί αγρότες που δεν ήταν ωφελημένοι απο επιδοτήσεις... ούτε φυσικά είχαν τόση μάσα όσο άλλοι. Αυτοί είναι και στους δρόμους , καθώς αρκετές φορές είχαν ξεγελαστεί απο ιθύνοντες οτι οι καλιέργειες τους σε σιτηρά και κάποια λαχανικά θα ήταν απορροφήσιμα.

Ας μην ξεχνάμε πως δεν είναι όλοι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν τα σημάδια της αγοράς και τον κορεσμό της σε στάρι και βαμβάκι.

Σίγουρα το να κλείνουν τον δρόμο δεν τους δίνει δίκιο... αλλά και απο την άλλη , σκέφτομαι πως ακόμα και τώρα που κλείνουν τους δρόμους δεν τους δίνουν κάτι. Αν μάλιστα έρθουν στην Αθήνα μπορεί να πέσει και ξύλο (θυμάστε πέρισυ στο Λιμάνι φαντάζομαι έτσι; ).

Ίσως μια λύση είναι η απευθείας διάθεση των προϊόντων τους στην λιανική... αλλά εκεί θα έχουν άλλα εμπόδια που τα ξέρουμε όλοι. Προσωπικά όμως δεν θα με χάλαγε να παίρνω 20 λεπτά την ντομάτα απο το χωραφάκι στον Πύργο και οχι απο την εταιρία του Μεσάζοντα τάδε.

Αρκετοί το έχουν καταλάβει και κάνουν δικές τους κοινοπραξίες .... αλλά και αυτό ακόμα δεν είναι εύκολο λόγω της γραφειοκρατίας.

Gandalf

Μαγε εχεις απολυτο δικιο...
    Ενα παραδειγμα: Αγροτες απο την βορεια Ελλαδα αποφασισαν να συσκευασουν ρυζι με μειωμενη τιμη ετσι ωστε να εχουν οφελος και οι ιδιοι αλλα και οι πελατες. Τιμη γυρω στο 1.20 το κιλο οταν η τιμη συνηθως ειναι περιπου στα τρια. Το αποτελεσμα; Τα σουπερ μαρκετ ζητησαν απο 6000 ανα κωδικο ωστε να μπει το ρυζι στα ραφια...
    Ετσι γινεται λοιπον με ολα τα προιοντα. Τιμη για τον αγροτη πολυ κατω του κοστους παραγωγης αλλα και υψηλη τελικη τιμη για τον καταναλωτη.
    Δεν ειναι σωστο να κλεινεις τους δρομους αλλα φανταζομαι οτι με αλλους τροπους διαμαρτυριας δεν θα ειχε ποτε ασχοληθει κανεις μαζι τους.

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alex-kal
    Πολύ σωστά , αν θέλουν να κάνουν κάτι, ας κλείσουν με τα τρακτέρ τους τη Βουλή , και από ένα τρακτέρ στην πόρτα κάθε υπουργείου..
    Nαι..αλλο που δεν θελουν,να μην πηγαινουν στην δουλεια.. και τι δουλεια..:a31:
    The only easy day was yesterday.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
    Δεν ειναι σωστο να κλεινεις τους δρομους αλλα φανταζομαι οτι με αλλους τροπους διαμαρτυριας δεν θα ειχε ποτε ασχοληθει κανεις μαζι τους.

Με την ίδια λογική όποιος κλάδος ασχολείται με οχήματα να κάνει το ίδιο για να ακουστεί καλύτερα.Ας κατέβουν οι ταξιτζήδες,οι νταλικέρηδες,οι χειριστές χωματουργικών μηχανημάτων και οι οδηγοί λεωφορείων να κλείσει μια και καλή η Ε.Ο να τελειώνει η υπόθεση,να φτιάξει κιόλας ο καιρός,να τρωγόμαστε να πάμε βόλτα και να είμαστε φυλακισμένοι ο καθένας στην πόλη του να τα λέμε από το forum :rotflmao:
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Με την ίδια λογική όποιος κλάδος ασχολείται με οχήματα να κάνει το ίδιο για να ακουστεί καλύτερα.Ας κατέβουν οι ταξιτζήδες,οι νταλικέρηδες,οι χειριστές χωματουργικών μηχανημάτων και οι οδηγοί λεωφορείων να κλείσει μια και καλή η Ε.Ο να τελειώνει η υπόθεση,να φτιάξει κιόλας ο καιρός,να τρωγόμαστε να πάμε βόλτα και να είμαστε φυλακισμένοι ο καθένας στην πόλη του να τα λέμε από το forum :rotflmao:
    Ολοι οι υπολοιποι εργαζομενοι μπορουν να απεργησουν ή να κατεβουν σε διαδηλωση ή οτιδηποτε αλλο. Εκπροσωπουντε απο σωματεια, ΓΣΕΕ, μυρια οσα...(οχι βεβαια κ με καποιο αποτελεσμα της προκοπης αλλα λεμε τωρα...). Τραβαει μια απεργια το ταξι και παραλυει το συμπαν...
    Αν απεργησει ο αγροτης στην κατω ραχουλα ρεθυμνου θα ανοιξει καμια μυτη; Αν διαδηλωσει μπροστα σε ενα δημαρχριο στα Τρικαλα θα δωσει σημασια κανεις; Ή πιστευεις οτι θα κατεβουν σε διαδηλωση στην Αθηνα οι αγροτες του Κολωνακιου; Φιλε μου εχεις δικιο αλλα ζουμε σε μια χωρα που οδηγει πολλους στην απελπισια. Και στην απελπισια του κανεις, ισως και να μην κινειται σωστα αλλα οτι μπορει κανει... (ασε και την εμπλοκη των κομματων που εκμεταλευοντε την δυσκολια του καθενος...).

Marie Curie

Ολοι οι υπολοιποι εργαζομενοι μπορουν να απεργησουν ή να κατεβουν σε διαδηλωση ή οτιδηποτε αλλο. Εκπροσωπουντε απο σωματεια, ΓΣΕΕ, μυρια οσα...(οχι βεβαια κ με καποιο αποτελεσμα της προκοπης αλλα λεμε τωρα...). Τραβαει μια απεργια το ταξι και παραλυει το συμπαν...

Με την διαφορά ότι τα Ταξί όταν απεργούν χάνουν μεροκάματο,οι αγρότες απεργούν την περίοδο που κάθονται έτσι και αλλιώς.Ας απεργήσουν την περίοδο της σποράς,του ποτίσματος ή της συγκομιδής να τους παραδεχτώ.Σαν να απεργούν οι δάσκαλοι το Καλοκαίρι είναι αυτό που κάνουν
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Με την διαφορά ότι τα Ταξί όταν απεργούν χάνουν μεροκάματο,οι αγρότες απεργούν την περίοδο που κάθονται έτσι και αλλιώς.Ας απεργήσουν την περίοδο της σποράς,του ποτίσματος ή της συγκομιδής να τους παραδεχτώ.Σαν να απεργούν οι δάσκαλοι το Καλοκαίρι είναι αυτό που κάνουν
    Μαλλον δεν εχεις καμια επαφη με τον αγροτικο τροπο ζωης για να λες κατι τετοιο... Εαν ειναι ετσι, απο την δικη σου οπτικη γωνια εχεις δικιο. Πως να διαφωνησω με κατι που δεν γνωριζεις; Ερχεται παντως μια εποχη που τετοια φαινομενα (κλεισματα Ε.Ο. κτλ) θα γινονται ολοενα και συχνοτερα.
    Μακαρι να μην χρειαστει...

Marie Curie

Μαλλον δεν εχεις καμια επαφη με τον αγροτικο τροπο ζωης για να λες κατι τετοιο... Εαν ειναι ετσι, απο την δικη σου οπτικη γωνια εχεις δικιο. Πως να διαφωνησω με κατι που δεν γνωριζεις; Ερχεται παντως μια εποχη που τετοια φαινομενα (κλεισματα Ε.Ο. κτλ) θα γινονται ολοενα και συχνοτερα.
    εγω οντως δεν ξερω...αρα για πες μου να μαθω...παντως μου εχουνε πει οτι τετοια περιοδο δεν εχουνε δουλεια και δεν χρειαζετε να πανε καν στα χωραφια...σοβαρα σε ρωταω να μας πεις τι δεν ξερουμε...λεμε για χωραφια και οχι για κτηνοτροφια βεβαια...και κατι τελευταιο...εγω ας πουμε μαζι σου...κλεισε τον δρομο για το δικειο σου...αλλα να εισαι και στο σημειο....οχι να αφηνεις 2-3 επιφυλακη και κατα τις 8 που σκανε τα καναλια και εχουν live συνδεση να πηγαινεις να δεις την μουτσουνα σου πρωτη θεση...σωστα η οχι????

Αν διαβάσεις στο άλλο thread που έγινε σχετικά με τις απεργίες των αγροτών θα διαπιστώσεις ότι εκτός του ότι είμαι Λαρισαίος,προέρχομαι και από αγροτική οικογένεια,οπότε αυτό με τις επαφές με τον αγροτικό τρόπο ζωής να τα πεις σε κανέναν άλλον που όντως δεν έχει επαφή
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    εγω οντως δεν ξερω...αρα για πες μου να μαθω...παντως μου εχουνε πει οτι τετοια περιοδο δεν εχουνε δουλεια και δεν χρειαζετε να πανε καν στα χωραφια...σοβαρα σε ρωταω να μας πεις τι δεν ξερουμε...λεμε για χωραφια και οχι για κτηνοτροφια βεβαια...και κατι τελευταιο...εγω ας πουμε μαζι σου...κλεισε τον δρομο για το δικειο σου...αλλα να εισαι και στο σημειο....οχι να αφηνεις 2-3 επιφυλακη και κατα τις 8 που σκανε τα καναλια και εχουν live συνδεση να πηγαινεις να δεις την μουτσουνα σου πρωτη θεση...σωστα η οχι????

Απλα ενας σοβαρος αγροτης πρεπει να ασχολειται με τη γη του ολη τη διαρκεια του ετους. Ας μην μπουμε σε λεπτομερειες, γιατι θα μας παρουν με τις πετρες. Δεν συμφωνω με το κλεισιμο των Ε.Ο. απλως ειπα οτι δεν υπαρχουν αλλοι τροποι διαμαρτυριας. Το φαινομενο με τα καναλια ειναι γελοιο και εχεις δικιο. Αλλα εγω μιλαω για τον μεσο αγροτη κ οχι τους αγροτοπατερες, αγροτοσυνδικαλιστες, επιδοτοθρεμενους.

Marie Curie

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μπλόκα αγροτών. Που?
    από S705 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 04/12/2008, 17:33
  2. Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2006, 21:06
  3. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/01/2005, 22:14
  4. Αλκοτεστ, ποινές και μπλόκα