Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 53

Θέμα: sport-touring μηχανες

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Εγω συμφωνω για το Hayabusa.

Και αυτο γιατι μπορει να πωληθει πολυ πιο ανετα στην Ελλαδα σε σχεση με τα VFR, Bandit κτλ-κτλ...

Παντως γνωμη μου, αν θες μοτοσικλετα για τετοιο ταξιδι

Yamaha FJR 1300...σε σχεση με το Haya δεν πουλιεται τοσο ευκολα, αλλα δεν νομιζω να θες να το πουλησεις μετα
    Το εχω σκεφτει το FJR....αλλα στην ελλαδα θα μου ειναι αχρηστο (αν μου μεινει) και στο ταξιδι εξω προτιμω κατι πιο παιχνιδιαρικο, μια και η διαδρομη θα εχει αρκετο στροφιλικι. Το μπουσα απο την αλλη μου ερχεται πολυ μικρο, αβολο και σκυφτο. Πα'ολο τον ογκο του δεν ειναι μηχανη για ψηλους.

Ακομα φτηνη στην αγγλια και πολυ καλη μηχανη (για τα γουστα μου) ειναι το Fazer 1000 gen1. Με 3000 βρισκεις σε αριστη κατασταση και με κατω απο 10000 μιλια. Αυτο ευχαριστως θα το κρατουσα στην ελλαδα για τις street μου ανησυχιες και ειναι και τετοιο το κοστος που δεν θα καιγομανε να το πουλησω.

Αν διαβαζει αυτο το θρεντ καποιος γνωστης περι διαπλεκομενων ασφαλειων και ξερει αν μπορει ελληνικη ασφαλεια να καλυψει οχημα με ξενες πινακιδες για μικρο χρονικο διαστημα μεχρι τον εκτελωνισμο, παρακαλειται να σηκωσει χερι...
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Εχω καιρο να μιλησω με εκτελωνιστη οποτε δεν γνωριζω τι ισχυει για το 12.5% ακριβως. Ειναι επι της τιμης που ειχε καινουργιο οταν κυκλοφορησε, η επι της τιμης του τιμολογιου αγορας απο τον ντηλερ απο τον οποιο το παιρνουμε μεταχειρισμενο?

Mεχρι 900σεσε ειναι 7%

Μετα μιλαμε για 12%

Ειναι επι της τιμης του τιμολογιου του εμπορου ή της δηλωσης του ιδιωτη (επικυρωμενο απο πρεσβεια ή προξενειο)

Προσοχη αν μπορεις βαλτο χαμηλοτερη απο τη πραγματικη αλλα οχι υπερβολικα φθηνοτερο γιατι υπαρχουν συντελεστες που βλεπουν μεχρι ποσο χαμηλα αναλογα με το ετος πρωτης κυκλοφοριας μπορει να παει η τιμη.

Επιπλεον μεσα στο 7% ή 12% ειναι εκτος απο το κοστος αγορας και το κοστος μεταφορας (πληρωνεις δηλαδης τελωνειο και για αυτο)
    Αν το κατεβασεις μονος σου τοτε υπολογιζουν καποια τεριφα (δεν θυμαμε το ποσό)

Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της boldor900f
    ΧΧ 1100

FJR 1300
    gate 7
    red or dead

Χρεοκοπημενο μελος Το avatar του/της taskon

Αν διαβαζει αυτο το θρεντ καποιος γνωστης περι διαπλεκομενων ασφαλειων και ξερει αν μπορει ελληνικη ασφαλεια να καλυψει οχημα με ξενες πινακιδες για μικρο χρονικο διαστημα μεχρι τον εκτελωνισμο, παρακαλειται να σηκωσει χερι...
    Δσυστυχως οχι,

πρεπει να κανεις ασφαλιεια απο Αγγλια και να παρεις πρασινη καρτα για να ταξιδεψεις ευρωπη και μετα για την παραμονη σου στην Ελλάδα. Εχε επισης υποψιν σου οτι για να μην σε σκισουν στην Αγλλια θα πρεπει να παρεις ενα χαρτι απο την εδω ασφαλιστικη σου για να δειξεις το bonus mallus. Επισης να ξερεις οτι στην Αγγλια οι ασφαλισεις για οδηγους που δεν εχουν αγγλικο διπλωμα ειναι ακριβοτερες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
    Mεχρι 900σεσε ειναι 7%

Μετα μιλαμε για 12%

Ειναι επι της τιμης του τιμολογιου του εμπορου ή της δηλωσης του ιδιωτη (επικυρωμενο απο πρεσβεια ή προξενειο)

Η επικυρωση απο το προξενειο ισχυει μονο στην περιπτωση αγορας απο ιδιωτη?

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Εαν αγοράσεις από ιδιώτη:

Κάνεις ενα bill of sale με τον πωλητή (ιδωτικό συμφωνητικό πώλησης που αναφέρει τα στοιχεία του πωλητή, τα δικά σου, της μηχανής και το ποσό) το οποίο το επικυρώνει ενας δικηγόρος ή πας με τον πωλητή στο προξενείο και το κάνετε εκεί επι τόπου. Ότι βολεύει ανάλογα την πόλη. Πας το επικυρωμένο από τον δικηγόρο bill of sale μόνος σου στο προξενείο και στο επικυρώνουν. Αυτό είναι το αποδεικτικό ότι το αγόρασες από ιδιώτη και άρα δεν χρειάζεται να πληρώσεις ΦΠΑ εδώ.

Εαν αγοράσεις από μαγαζί:

Παίρνεις το τιμολόγιο αγοράς που αναφέρει το ΦΠΑ που έχει πληρωθεί. Σε μεταχειρισμένα το ΦΠΑ πληρώνεται στην χώρα αγοράς. Σε καινούργια πληρώνεται στην χώρα εισαγωγής. Μία φορά πάντα. Στην Αγγλία έχουν κάποια νομοθεσία που δεν είναι απαραίτητο να πληρώσεις ΦΠΑ για την αγορά μεταχειρισμένου ακόμη και από μαγαζί. Οπότε εαν ισχύει κάτι τέτοιο, πρέπει να αναγράφεται στο τιμολόγιο ότι δεν πληρώθηκε ΦΠΑ με βάση την ....τάδε νομοθεσία. Το ρώτησα το τελυταίο στο τελωνείο και το δέχονται.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πάρεις και την πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας. Είτε είναι σε ισχύ είτε όχι (την τελευταία ισχυουσα παίρνεις).

Αυτα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πάρεις και την πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας. Είτε είναι σε ισχύ είτε όχι (την τελευταία ισχυουσα παίρνεις).

Αυτα.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες

Μια ερωτηση σε σχεση με το παραπανω. Οταν λες πρωτοτυπη αδεια τι ακριβως εννοεις? Την αδεια οπου φαινεται ο αγοραστης ως ο νεος κατοχος του οχηματος? Αυτο που με μπερδεψε ειναι η αναφορα σου στο θεμα της ισχυος.

Εννοώ την άδεια κυκλοφορίας της μηχανής. V5 την λένε εκέι. Την χρειάζεσαι για να βγάλεις άδεια κυκλοφορίας εδώ.

Μπορεί να είναι σε ισχύ η άδεια κυκλοφορίας ή μπορεί και να είναι σε SHORN (αν θυμάμαι καλά ότι το λένε έτσι) το οποίο σημαίνει ότι είναι σαν να έχεις καταθέσει στην Ελλάδα προσωρινά πινακίδες και άδεια για ενα χρονικό διάστημα.

Εαν έχει βγάλει έστω και μια φορά άδεια η μηχανή, τότε θέλεις απλά το τελευταίο V5 που ίσχυσε. Δεν έχει σημασία εαν ισχύει αυτή την στιγμή ή όχι. Αλλά θέλεις το πρωτότυπο. Ακόμη και να έχει χαθεί, ο πωλητής μπορεί να το ξαναζήσει και να το πάρει από την αρμόδια υπηρεσία εκεί.

Ρε παιδιά, λέμε για εμπορικό μοντέλο και μιλάτε για zzr, σειρά Κ και VFR?! Μιλάτε για τα πιο αντιεμπορικά μηχανάκια όπως και το Fazer 1000(το ξέρω εκ πείρας!).

Εγώ προτείνω, Busa, GS 1200, FazerS2 600,Versys, Varadero Vstrom 650 και άντε και κανένα ΧΤ660... άμα καταφέρεις και φτάσεις Ελλάδα in one piece!
    SVolution has began.... Perhaps...TOO much for your Guts?!

Υπάρχει και μεταφορική από Λονδίνο και Μαντσεστερ για όποιον θέλει να το στείλει με 350-500 ευρώ περίπου. Και παίρνει το αεροπλάνο για επιστροφή....

Εννοώ την άδεια κυκλοφορίας της μηχανής. V5 την λένε εκέι. Την χρειάζεσαι για να βγάλεις άδεια κυκλοφορίας εδώ.

Μπορεί να είναι σε ισχύ η άδεια κυκλοφορίας ή μπορεί και να είναι σε SHORN (αν θυμάμαι καλά ότι το λένε έτσι) το οποίο σημαίνει ότι είναι σαν να έχεις καταθέσει στην Ελλάδα προσωρινά πινακίδες και άδεια για ενα χρονικό διάστημα.

Εαν έχει βγάλει έστω και μια φορά άδεια η μηχανή, τότε θέλεις απλά το τελευταίο V5 που ίσχυσε. Δεν έχει σημασία εαν ισχύει αυτή την στιγμή ή όχι. Αλλά θέλεις το πρωτότυπο. Ακόμη και να έχει χαθεί, ο πωλητής μπορεί να το ξαναζήσει και να το πάρει από την αρμόδια υπηρεσία εκεί.
    Ενταξει, τωρα καταλαβα. Στo SORN αναφεροσουνα. Εχω αγορασει 3 μηχανες απο αγγλια αλλα καμια δεν εκτελωνισα ποτε.

Υπάρχει και μεταφορική από Λονδίνο και Μαντσεστερ για όποιον θέλει να το στείλει με 350-500 ευρώ περίπου. Και παίρνει το αεροπλάνο για επιστροφή....

Για δωσε κανα τελ γιατι υπαρχει ενα Κ100 που αφησα σε μια αυλη στο μαντσεστερ φευγοντας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Multijohn
    Ρε παιδιά, λέμε για εμπορικό μοντέλο και μιλάτε για zzr, σειρά Κ και VFR?! Μιλάτε για τα πιο αντιεμπορικά μηχανάκια όπως και το Fazer 1000(το ξέρω εκ πείρας!).

Εγώ προτείνω, Busa, GS 1200, FazerS2 600,Versys, Varadero Vstrom 650 και άντε και κανένα ΧΤ660... άμα καταφέρεις και φτάσεις Ελλάδα in one piece!

Κοιτα, νομιζω ενα κ1200 σε καλη τιμη θα πουλιοταν γρηγορα, με 9000+ που εχουν εδω ποιος θα τα παρει? GS ειχα στην αγγλια και εχω κανει το αγγλια-ελλαδα 6 φορες, το βαρεθηκα.
    Παντως ο Βαλες με εχει βαλει σε σκεψεις με το sprint. Αλλιως θα φερω ενα ZRX1200S και θα το κρατησω.

Δεν νομιζω οτι υπαρχουν αντιεμπορικα μηχανακια παντως, παρα μονο ψηλες τιμες.

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    .... ZRX1200S...

Μιλάς σοφά, Άγη...

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πρόταση για Sport touring μηχανή...
    από gispy στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 61
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2008, 03:11
  2. Sport touring για ψηλούς
    από telihawk στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/07/2008, 07:45
  3. Απαντήσεις: 98
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2006, 23:37
  4. ΠΟΙΟ Touring-sport/touring ΛΑΣΤΙΧΟ ΟΕΟ?
    από div400 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 12/04/2006, 10:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF